Agenda-interoperabiliteit instellen

5. Agenda-gebruikers toestaan Exchange-faciliteiten te boeken (optioneel)

U kunt Agenda-gebruikers toestaan faciliteiten te boeken in Microsoft Exchange-agenda's, zoals vergaderruimten, als ze een vergadering inplannen.

U bent nu bij stap 5 van 5

Boeken van Exchange-faciliteiten instellen

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Stap 1: Aanvullende rolaccounts maken in Exchange

Als een Google Workspace-gebruiker een faciliteit toevoegt aan een Agenda-afspraak, wordt de beschikbaarheid van meerdere Exchange-faciliteiten gecontroleerd om suggesties te kunnen weergeven. Dit zorgt voor meer verkeer naar Exchange, wat ertoe kan leiden dat het hoofdrolaccount van Exchange overbelast raakt.

U moet tien aanvullende postvakrolaccounts instellen om dit te voorkomen. U maakt deze accounts naast het rolaccount dat u heeft gemaakt in Agenda-gebruikers toestaan beschikbaarheidsgegevens te zien in Exchange. Google gebruikt deze extra rolaccounts voor load balancing als de beschikbaarheid van Exchange-agendafaciliteiten wordt gecontroleerd.

De rolaccounts instellen

1. Controleer of het hoofdrolaccount dat u heeft gemaakt in Agenda-gebruikers toestaan beschikbaarheidsgegevens te zien in Exchange een postvakaccount is, geen e-mailgebruikersaccount.
  2. Stel de 10 aanvullende postvakrolaccounts in voor Exchange. Gebruik hetzelfde wachtwoord als dat van het hoofdrolaccount dat u heeft gemaakt in Agenda-gebruikers toestaan beschikbaarheidsgegevens te zien in Exchange.

Bekijk de Microsoft-documentatie voor meer informatie over het maken van extra rolaccounts voor mailboxen.

Voorbeeld: De rolaccounts maken met Exchange Powershell op een lokale Exchange-server

$password = (ConvertTo-SecureString -String 'password' -AsPlainText -Force)
for ($i=1; $i -le 10; $i++) { New-Mailbox -name "Calendar Interop Load Balancing Account $i" -userprincipalname "calendar_interop_load_balancing_account$i@your_domain" -password
$password }

Voorbeeld: De rolaccounts maken met Exchange PowerShell op Exchange Online (Microsoft 365)

$password = (ConvertTo-SecureString -String 'password' -AsPlainText -Force)
for ($i=1; $i -le 10; $i++) { New-Mailbox -name "Calendar Interop Load Balancing Account $i" -MicrosoftOnlineServicesID "calendar_interop_load_balancing_account$i@your_domain" -password
$password }

Vervang de variabelen password en your_domain door de juiste waarden.

Stap 2: Exchange-agendafaciliteiten beschikbaar maken

Als u Exchange-agendafaciliteiten beschikbaar wilt maken voor Google Agenda-gebruikers, voert u de opdracht Set-CalendarProcessing uit.

Voorbeeld: Een specifieke agendafaciliteit beschikbaar maken met Exchange PowerShell

Set-CalendarProcessing -Identity "Room 221" -ProcessExternalMeetingMessages $true

Vervang de variabele Room 221 door de juiste waarde.

Voorbeeld: Meerdere agendafaciliteiten beschikbaar maken met Exchange PowerShell

$Members = Get-Mailbox -Filter {(RecipientTypeDetails -eq "RoomMailbox")}
foreach ($r in $Members) { $r | Set-CalendarProcessing -ProcessExternalMeetingMessages $true}

Bekijk de Microsoft-documentatie voor meer informatie over de opdracht Set-CalendarProcessing.

Stap 3: Een filter maken voor Google Workspace-gebruikers

Maak een filter waarmee alleen boekingsverzoeken van uw Google Workspace-gebruikers zijn toegestaan. Stel hiervoor in Exchange een regel in voor de e-mailstroom met de volgende parameters:

• Apply this rule if (Deze regel toepassen als) and then The recipient is (De ontvanger is). Voer vervolgens alle faciliteiten in waarvan u wilt dat deze kunnen worden geboekt via Agenda (bijvoorbeeld ruimte221@altostrat.com).
  • Do the following (Doe het volgende) and then Block the message (Blokkeer het bericht). Selecteer vervolgens Delete the message without notifying anyone (Het bericht verwijderen zonder iemand op de hoogte te stellen).
  • Except if (Behalve als) and then The sender's domain is (Het domein van de afzender is). Voer vervolgens uw Google Workspace-domein in.

Belangrijk: Zet uw Exchange-domeinen op de uitzonderingslijst voor de blokkaderegel zodat e-mails van uw Exchange-gebruikers niet worden geblokkeerd.

Bekijk de Microsoft-documentatie voor meer informatie over het maken van regels voor de e-mailstroom.

Stap 4: Een distributiegroep maken voor een ruimtemailbox

Maak een distributiegroep voor een ruimtemailbox voor Exchange-faciliteiten. De distributiegroep bevat de lijst met Exchange-agendafaciliteiten die beschikbaar zijn voor Google Workspace-gebruikers.

Belangrijk:

• U kunt slechts één distributiegroep toevoegen in de instellingen van Agenda-interoperabiliteit.
  • U moet de distributiegroep de naam Agenda-interoperabiliteit Resources geven.
  • Een Exchange-faciliteit die u aan de groep toevoegt, mag niet dezelfde naam hebben als een faciliteit in Google Agenda.

Voorbeeld: Alle ruimten toevoegen aan de distributiegroep met Exchange PowerShell

$Members = Get-Mailbox -Filter {(RecipientTypeDetails -eq "RoomMailbox")} | Select -ExpandProperty Alias

New-DistributionGroup -Name "Calendar Interop Resources" -RoomList -Members $Members

Voer deze opdracht uit om te zorgen dat de juiste ruimten worden toegevoegd aan de gemaakte groep:

Get-DistributionGroupMember "Calendar Interop Resources"

Bekijk de Microsoft-documentatie voor meer informatie over het instellen van ruimtemailboxen.

Stap 5: De Exchange-faciliteiten vernieuwen
  1. Open de Agenda-interoperabiliteit-tools.
  2. Klik naast Resource list test (Test voor faciliteitenlijst) op Refresh (Vernieuwen).

Als het goed is, worden nu de faciliteiten weergegeven die u in stap 2 heeft toegevoegd. Het kan dertig minuten duren voordat de faciliteiten worden weergegeven.

3. Ga terug naar de Agenda-interoperabiliteit-tools.
  4. Voer naast Resource availability lookup tester (Tester voor zoekactie voor faciliteitenbeschikbaarheid) het e-mailadres in van een Exchange-agendafaciliteit.
  5. Klik op Test uitvoeren.

Als het goed is, wordt de test nu tien keer succesvol uitgevoerd, een keer voor elk aanvullend postvakrolaccount.

Stap 6: Boeken van Exchange-faciliteiten inschakelen voor uw domein
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenAgenda.
  3. Klik op Beheer van Agenda-interoperabiliteit.
  4. Vink het vakje aan voor Ruimte boeken.
  5. Klik op Opslaan.
Stap 7: De instellingen van het boeken van Exchange-faciliteiten controleren
  1. Log in op een Google Workspace-account.
  2. Maak een afspraak in Google Agenda.
  3. Klik op Meer opties.
  4. Klik rechts op Ruimten.

De Exchange-faciliteiten die u heeft toegevoegd, worden weergegeven bij de ruimtesuggesties.

5. Klik op de ruimten of faciliteiten die u aan de afspraak wilt toevoegen and then Opslaan.

Zie Een ruimte toevoegen aan een afspraak voor meer informatie.

6. Selecteer Gasten van buiten uitnodigen wanneer u daarom wordt gevraagd.

Er wordt een boekingsmail gestuurd naar de Exchange-faciliteit en de faciliteit is geboekt.

7. Als de faciliteit niet wordt geboekt, controleert u of de faciliteit beschikbaar is. Zie Stap 2 voor meer informatie.
Als u Google Cloud Directory Sync (GCDS) gebruikt

Als u Exchange-faciliteiten synchroniseert naar Google Workspace met GCDS, moet u zorgen dat Google Workspace-gebruikers niet twee keer dezelfde faciliteit zien (een keer uit elk systeem) om duplicaten te voorkomen.

Optie 1: Exchange-faciliteiten gebruiken via Agenda-interoperabiliteit

Vraag gebruikers de Exchange-faciliteiten te openen via Agenda-interoperabiliteit in plaats van Google Workspace. Als u dit wilt doen, raden we u aan de faciliteiten uit Google Workspace te verwijderen en het boeken van ruimten via Agenda-interoperabiliteit in te stellen zoals u dit gewend bent.

De inhoud van faciliteitagenda's in Google gaat hierbij verloren.

Meer informatie over agendafaciliteiten synchroniseren.

Optie 2: Een combinatie van Google Workspace- en Exchange-faciliteiten gebruiken

Gebruik faciliteiten uit zowel Google Workspace als Exchange. Zorg dan dat het volgende het geval is, om te voorkomen dat faciliteiten dubbel worden weergegeven:

Gerelateerd onderwerp

Problemen met Agenda-interoperabiliteit oplossen

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.