Beveiliging en privacy in Google Meet (voor beheerders)

Dit artikel is bestemd voor beheerders. Ga naar het Helpcentrum van Meet voor informatie voor gebruikers.
Ga voor meer informatie over beveiliging voor Education-versies naar Beveiliging en privacy in Meet voor Education.

Google Meet bevat veel functies waarmee u uw gegevens en privacy kunt beschermen.

U kunt misbruik melden als u denkt dat iemand het beleid voor acceptabel gebruik van Google Meet schendt.

Alles openen   |   Alles sluiten

Privacy en naleving

Google beschermt uw privacy op verschillende manieren: door u de controle te geven, beveiligingsfuncties te onderhouden en voortdurend door te ontwikkelen en te voldoen aan wetgeving voor gegevensbescherming en andere branchenormen. Zo kunt u het maximale halen uit Meet:

• Controle over uw gegevensMeet voldoet aan dezelfde krachtige privacyverplichtingen en maatregelen voor gegevensbescherming als de andere zakelijke services van Google Cloud. Bekijk meer informatie over privacy.
    • Klanten zijn de eigenaar van hun gegevens, niet Google.
    • Google gebruikt klantgegevens niet om te adverteren en verkoopt ze niet aan derden.
    • Klantgegevens worden versleuteld tijdens de overdracht. Ook klantopnamen die zijn opgeslagen in Google Drive worden standaard versleuteld.
    • Meet gebruikt geen functies of software waarmee de aandacht van gebruikers wordt bijgehouden (attention tracking).
    • Met Google Vault kunt u bewaarbeleid instellen voor Meet-opnamen om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.
    • Google slaat alleen video-, audio- of chatgegevens op als een deelnemer een opname start tijdens de Meet-sessie.
  • Naleving—Onze producten, waaronder Meet, worden regelmatig onafhankelijk gecontroleerd op beveiliging, privacy en naleving. We behalen regelmatig certificaten, attesten van naleving of auditrapporten volgens wereldwijde normen. We hebben ook brondocumenten en toewijzingen gemaakt op basis van frameworks en wetten waarvoor formele certificaten of attesten misschien niet zijn vereist of toegepast. Bekijk meer informatie overnaleving.

Onze wereldwijde lijst met nalevingsaanbiedingen voor Meet bevat het volgende:
  • TransparantieWe volgen een strak proces om te reageren op overheidsverzoeken om klantgegevens. We maken ook informatie bekend over het aantal en het type verzoeken dat we van overheden ontvangen via het Google TransparantierapportBekijk meer informatie over transparantie.
  • Slimme functies en personalisatie: U of uw gebruikers bepalen of slimme functies in Gmail, Chat en Meet, en personalisatiefuncties in andere Google-producten gegevens uit Gmail, Chat en Meet kunnen gebruiken. U kunt deze instellingen configureren voor gebruikers. Gebruikers kunnen ook altijd hun eigen instellingen kiezen. Meer informatie over slimme functies en personalisatie.
Versleuteling

Meet ondersteunt de volgende versleutelingsmaatregelen om gegevensbeveiliging en privacy te waarborgen:

• Alle gegevens in Meet worden standaard versleuteld tijdens de overdracht tussen de client en Google voor videovergaderingen in een webbrowser, in de Android- en iOS-app van Meet en in vergaderruimten met Google Meet-hardware.
  • Als u met een telefoon inbelt in een videovergadering, wordt de audio via het telefoonnetwerk van de provider gestuurd en is deze mogelijk niet versleuteld.
  • Meet-opnamen die zijn opgeslagen in Google Drive, worden standaard versleuteld.
  • Meet voldoet aan de beveiligingsnormen van de Internet Engineering Task Force (IETF) voor Datagram Transport Layer Security (DTLS) en Secure Real-time Transport Protocol (SRTP). Meer informatie over DTLS.
Antimisbruikmaatregelen

Meet heeft tal van antimisbruikmaatregelen om uw videovergaderingen veilig te houden. Zo zijn er bijvoorbeeld antihackfuncties voor zowel online videovergaderingen en als voor vergaderingen waarvoor je inbelt. Dit zijn enkele van de belangrijkste antimisbruikmaatregelen die we gebruiken:

Webbrowser of apps

• Codes van vergaderingen—Elke code van een vergadering is 10 tekens lang en kan 25 verschillende tekens tellen. Dit maakt het moeilijker om codes van vergaderingen met brute-force-aanvallen te 'raden'.
  • Vergaderingsgegevens—U kunt de gegevens van een vergadering aanpassen in de uitnodiging. Als u de uitnodiging van een videovergadering volledig wijzigt, worden zowel de code van de vergadering als de telefonische pincode gewijzigd. Dit is vooral handig als een gebruiker niet meer in de uitnodiging voor de vergadering staat.
  • Deelnemen aan een vergadering—Als mensen deelnemen aan een videovergadering gelden deze beperkingen:
    • Externe deelnemers kunnen alleen rechtstreeks deelnemen als ze in de agenda-uitnodiging staan of als ze worden uitgenodigd door deelnemers in het domein vanuit de Meet-sessie.
    • Andere externe deelnemers moeten een verzoek sturen om deel te nemen aan de vergadering en dit moet worden geaccepteerd door een lid van de hostorganisatie.
    • Externe deelnemers kunnen niet eerder deelnemen dan 15 minuten voordat de vergadering start. Vanaf 15 minuten voor aanvang kunnen externe deelnemers die in de agenda-uitnodiging staan, rechtstreeks deelnemen aan de vergadering.
    • Aanvullende functies, zoals de mogelijkheid voor deelnemers in het domein om een andere deelnemer uit een vergadering te verwijderen, geven deelnemers in het domein meer opties om ongewenst gedrag tijdens vergaderingen aan te pakken. Bekijk de controlelogboeken en de Meet-kwaliteitstool voor meer informatie over deelnemers.

Telefoon

• Pincodes voor vergaderingen—Pincodes bestaan meestal uit 9 of meer cijfers.
  • Vergaderingsgegevens—De combinatie van telefoonnummer en pincode is ongeldig buiten de geplande vergadertijd.
  • Deelnemen aan een vergaderingTelefonische deelnemers kunnen niet eerder deelnemen dan 15 minuten vóór de geplande vergadertijd

U kunt misbruik melden als u denkt dat iemand het beleid voor acceptabel gebruik van Google Meet schendt.

Veilige implementatie, toegang en bediening

Meet biedt meerdere voorzorgsmaatregelen om uw gegevens privé en veilig te houden:

• Toegang tot Meet—Gebruikers met de browsers Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari en Microsoft Edge hoeven geen plug-ins of software te installeren. Meet werkt volledig in de browser. Zo loopt Meet minder risico om aangevallen te worden en hoeven we niet steeds beveiligingspatches naar de apparaten van eindgebruikers te pushen. Op mobiele apparaten raden we u aan de Google Meet-app te installeren via Google Play (Android) of de App Store (iOS). Bekijk meer informatie over toegang tot Google Meet.
  • Verificatie in 2 stappenWe ondersteunen meerdere opties voor verificatie in 2 stappen voor Meet: beveiligingssleutels, Google Authenticator, Google-prompts en sms-berichten.
  • Het programma Geavanceerde beveiligingMeet-gebruikers kunnen zich inschrijven voor het programma Geavanceerde beveiliging (Advanced Protection Program, APP) van Google. Het APP biedt onze krachtigste bescherming tegen phishing en accountkaping en is speciaal ontworpen voor de accounts met het hoogste risico. Er is tot nu toe nog niemand die gebruikmaakt van APP slachtoffer geworden van phishing, zelfs geen mensen die er regelmatig het doelwit van zijn. Bekijk meer informatie overgeavanceerde beveiliging.
  • Aanvullende verificatiemethoden—Single sign-on (SSO) via SAML is beschikbaar voor Meet in alle Google Workspace-versies en u kunt de stack voor verificatie in meerdere stappen van Google gebruiken als u de zakelijke identiteitsprovider gebruikt.
  • Logbestanden—Controlelogboeken voor Meet zijn beschikbaar in de Beheerdersconsole. Bekijk meer informatie over het controlelogboek Google Meet.
  • LogboektoegangWe bieden Access Transparency, een functie waarmee alle toegang van Google-beheerders tot Meet-opnamen die zijn opgeslagen in Drive wordt geregistreerd, samen met de reden voor de toegang. Bekijk meer informatie over Access Transparency.
  • OpnamenDe functie voor gegevensregio's kan alleen worden gebruikt om Meet-opnamen in Drive op te slaan in specifieke regio's (bijvoorbeeld de Verenigde Staten of Europa). Regionale opslagbeperkingen gelden niet voor onder andere transcodering, verwerking en indexering van video's.
Reactie op incidenten

Incidentbeheer is een belangrijk onderdeel van het algemene beveiligings- en privacyprogramma van Google. Het is essentieel om te voldoen aan privacyregels over de hele wereld, zoals de AVG. We gebruiken krachtige processen om incidenten te voorkomen, detecteren en erop te reageren. Meer informatie over incidentbeheer.

Incidentpreventie

• Geautomatiseerde analyse van netwerk- en systeemlogboeken—Geautomatiseerde analyse van netwerkverkeer en systeemtoegang helpt verdachte, misbruik makende of ongeautoriseerde activiteit te identificeren. Dit soort activiteiten wordt doorgestuurd naar de beveiligingsmedewerkers van Google.
  • Testen—Het beveiligingsteam van Google controleert continu op beveiligingsbedreigingen door inbraaktests, Quality Assurance-maatregelen (QA) en beoordelingen van de softwarebeveiliging.
  • Interne codecontroles—Door controles van broncodes worden verborgen kwetsbaarheden en fouten in het ontwerp gedetecteerd en wordt gecontroleerd of belangrijke beveiligingscontroles zijn geïmplementeerd.
  • Het Vulnerability Reward Program van Google—Soms worden mogelijke technische kwetsbaarheden in browserextensies, mobiele apps en web-apps waarvan Google de eigenaar is en die problemen kunnen opleveren voor de vertrouwelijkheid of integriteit van gebruikersgegevens, gemeld door externe beveiligingsonderzoekers.

Incidentdetectie

• Productspecifieke tools en processen—Waar mogelijk worden automatische tools gebruikt om te zorgen dat Google incidenten op productniveau kan detecteren.
  • Detectie van afwijkend gebruik—Google gebruikt verschillende lagen van machine learning-systemen om onderscheid te maken tussen veilige en afwijkende gebruikersactiviteit voor browsers, apparaten, inlogpogingen bij apps en andere gebruiksgebeurtenissen.
  • Beveiligingswaarschuwingen voor datacenters en/of werkplekservices—Beveiligingsmeldingen in datacenters scannen naar incidenten die de infrastructuur van het bedrijf kunnen aantasten.

Reactie op incidenten

• Beveiligingsincidenten—Google heeft een zeer goed incidentenprogramma dat de volgende belangrijke functies biedt:
    • Baanbrekende controlesystemen, gegevensanalyse en machine learning-services om incidenten proactief te detecteren en onder controle te houden.
    • Speciale vakexperts die worden ingezet om te reageren op gegevensincidenten van elk type of elke grootte.
    • Een beproefde procedure om getroffen klanten onmiddellijk op de hoogte te stellen, in overeenstemming met de verplichtingen van Google in onze Servicevoorwaarden en klantovereenkomsten.
Praktische beveiligingstips
Het is belangrijk dat er een veilige vergaderruimte beschikbaar is zodat alle deelnemers rustig kunnen vergaderen.