Hantera Gmail-inställningar för användarna

Som administratör kan du hantera Gmail-inställningarna för personer i organisationen, inklusive:

Innan du börjar

Hantera Gmail-inställningar för användarna

Chat och Meet i Gmail

Om du vill låta personer i organisationen använda Chat och Meet i Gmail konfigurerar du integrerad Gmail för organisationen. Be sedan personer i organisationen att aktivera Chat och Meet i Gmail på sitt konto:

Hantera användarinställningar i Gmail på administratörskonsolen

Öppna användarinställningarna i Gmail:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmailföljt avAnvändarinställningar.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  4. På sidan Användarinställningar letar du upp den inställning du vill ändra. Nedan finns en lista över de Gmail-användarinställningar som du kan styra över.
  5. Slutför uppdateringen av inställningarna genom att klicka på Spara ändringar.

Användarinställningar i Gmail

Användarinställningarna i Gmail styr hur personer i organisationen använder Gmail-funktioner.

Funktion Beskrivning
Smarta funktioner och anpassning

Hantera smarta funktioner i Gmail, Chat och Meet samt anpassningsfunktioner i andra produkter från Google. Du kan hantera dessa inställningar för användarna eller låta användarna välja egna inställningar.

Läs mer om Smarta funktioner och anpassning

Teman Låt användarna välja egna teman för sin Gmail-bakgrund.
Läskvitton för e-post Låt användarna begära eller returnera läskvitton för sina meddelanden.
E-postdelegering

Låt användarna delegera åtkomsten till sin postlåda till andra användare på domänen När den här inställningen är aktiverad kan användarna hantera åtkomsten till sitt Gmail-konto genom att lägga till och ta bort ombud.

Läs mer om att konfigurera e-postdelegering för användarna.

Namnformat Ställ in namnformatet för användarna eller låt användarna anpassa sitt namnformat.
Webbversionen av Gmail offline

Låt användarna göra Gmail tillgängligt när de är offline. Läs mer om Gmail offline.

Konfidentiellt läge

Låt användarna hantera alternativet för att vidarebefordra, kopiera, skriva ut eller ladda ned meddelanden. Med konfidentiellt läge kan användarna även ange ett utgångsdatum för meddelandet, återkalla åtkomsten till meddelandet och kräva en sms-kod för att öppna meddelanden.

Läs mer om konfidentiellt läge.

Anpassning av Smartskrivning

Låt användarna hantera anpassade förslag för Smartskrivning. När den här inställningen är aktiverad kan användarna slå på eller av anpassade förslag i Gmail.

Viktigt! När du har ändrat den här inställningen på administratörskonsolen måste användarna stänga och öppna Gmail igen för att få den här funktionen. Läs mer om Smartskrivning och anpassade förslag

Dynamisk e-post

Låt användarna visa och använda e-postmeddelanden med AMP (Accelerated Mobile Page). AMP-meddelanden har dynamiskt och interaktivt innehåll. Läs mer om dynamisk e-post och hur du slår på eller av funktionen för användarna.

Läge för att skicka flera

Låt användarna skicka enskilda meddelanden till flera mottagare samtidigt. Som standard är alternativet aktiverat.

Varje mottagare får ett individuellt meddelande med sitt namn i fältet Till: och en unik länk i meddelandet för att säga upp prenumerationen. Mottagare som säger upp prenumerationen undantas från alla framtida meddelanden från avsändaren. Läs mer om att använda skicka flera för e-postmarknadsföring, nyhetsbrev och meddelanden.

Låt användarna skicka till externa mottagare med Skicka till flera genom att markera rutan Tillåt för externa mottagare. Standard för Enterprise- och Education-utgåvor är inaktiverad. För övriga utgåvor med den här funktionen är standardinställningen aktiverad.

Gränser för meddelanden som skickas till flera finns på Sändningsgränser för Gmail i Google Workspace.

Layouter

Låt användarna skapa Gmail-meddelanden med fördefinierade layouter, inklusive anpassade sidfötter, bilder och färger. Som standard är alternativet aktiverat. Läs mer om att skapa e-post med ditt varumärke med anpassade layouter.

Viktigt! Om du vill använda layoutfunktionen i Gmail måste du aktivera Google Drive för användarna.

S/MIME Aktivera värdbaserad S/MIME-kryptering för att skicka och ta emot e-post och låta användarna ladda upp sina egna certifikat. Läs mer om värdbaserad S/MIME.

Åtkomstalternativ för Gmail för användarna

Inställningar för slutanvändaråtkomst styr hur personer i organisationen tar emot, skickar och synkroniserar i Gmail.

Hantera alternativ för Gmail slutanvändaråtkomst på administratörskonsolen

Öppna Gmails åtkomstalternativ:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmailföljt avSlutanvändaråtkomst.
  3. I avsnittet Organisationer markerar du den överordnade organisation eller den underordnade organisationsenhet där du vill ändra inställningarna.
  4. Scrolla ned på sidan Åtkomst till den inställning du vill ändra. Du kan även använda textrutan Sök i inställningar när du vill ange en sökterm och hitta Gmail-inställningen du behöver.
  5. Slutför uppdateringen av inställningarna genom att klicka på Spara ändringar.

Alternativ för användaråtkomst till Gmail

Dessa inställningar styr hur personer i organisationen får, skickar och synkroniserar sin e-post.

Funktion Beskrivning
POP- och IMAP-åtkomst

Låt användarna hämta Gmail i e-postappar som stöds, exempelvis i Microsoft Outlook eller Apple Mail. Läs mer om att aktivera och inaktivera POP och IMAP för användare.

Synkronisera med ett Microsoft Outlook-konto Låt användarna synkronisera e-post-, kalender- och kontaktdata med Google Calendar Sync för Microsoft Outlook (GWSMO).
Automatisk vidarebefordran

Låt användarna automatiskt vidarebefordra inkommande meddelanden till en annan e-postadress. Läs mer om att inaktivera automatisk vidarebefordran.

Proxy/vitlista för bildwebbadress

Skapa och upprätthålla en godkännandelista över interna webbadresser som kringgår proxyskydd. Läs mer om inställningen Proxy/vitlista för bildwebbadress.

Tillåt utgående gateways per användare Låt användarna skicka e-post via en extern SMTP-gateway.
Varna för externa mottagare

Hantera varningar som Gmail visar när användare skickar meddelanden till externa mottagare. Läs mer om varningar om externa Gmail-mottagare.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.