Definitioner av leveransstatus för e-postloggsökning

Definitioner av status för meddelandeleverans, status för leverans efter leverans och skräppostklassificering

Uppgifter om sökresultat för e-postloggsökning (ELS) innehåller statusinformation för varje meddelande i sökresultaten. ELS-resultaten innehåller två statustyper för meddelanden:

Leveransstatus för ELS-meddelanden

Leveransstatus för meddelande ingår i detaljerade ELS-resultat. Leveransstatusen beskriver meddelandets status vid ett visst steg under meddelandeleveransprocessen.

Status Beskrivning
Arkiverad Meddelandet är en del av en Google Grupper-diskussion där konversationshistoriken har aktiverats. Meddelandet finns på gruppsidan.
Godkänt för arkivering Meddelandet har godkänts för arkivering av Google Grupper.
Hoppat över skräppost

Meddelandet hade markerats som skräppost men levererades på normalt sätt till mottagaren på grund av en inställning för skräppostfilter.

Avvisat

Meddelandet studsade på grund av problem med e-postkontot. Problem kan omfatta: din IP-adress är blockerad, ditt konto har nått gränserna för sändning eller mottagning eller meddelandet bryter mot en policy för efterlevnad eller dirigering

Levererad Meddelandet levererades till mottagarens inkorg i Gmail eller till en extern SMTP-server, vilken ingår i ELS-resultaten med meddelandedetaljer. Om meddelandet saknas hämtar du IP-adressen dit meddelandet levererades. Kontrollera sedan om det finns problem i det externa nätverket.
Levererades till en intern server hos Google En Google-tjänst genererade meddelandet och överlämnade det till tjänsten för leverans. Denna status anger inte om meddelandet levererades till mottagaren.
Levererades till en SMTP-server Meddelandet levererades till SMTP-servern med den angivna e-postadressen och krypteringen.
Levererades till Gmail-inkorgen

Meddelandet levererades till mottagaren. Om meddelandet saknas kan mottagaren ha tagit bort det eller flyttat det till en etikett. Kontots ägare kan söka i alla postlådor och etiketter eller använda avancerad Gmail-sökning för att försöka hitta meddelandet.

Levererat till gruppen för distribution till medlemmar Meddelandet levererades till en gruppadress för expansion till enskilda gruppmedlemmar.
Förlorat

Meddelandet levererades inte eftersom avsändarservern har ett dåligt anseende. Flera faktorer kan påverka serverns anseende, bland annat spamrapporter, mottagarengagemang och avvisningsfrekvens. Denna status tillämpas även när meddelandet påverkas av en catch-all- eller dirigeringsregel i Gmail.

Vidarebefordrat av grupp Meddelandet skickades till mottagaren efter en gruppexpansion.
Pågår

Meddelandet passerar Googles servrar på väg till målet.

Tillagt i leveranskön för Gmail

Googles SMTP-server fick meddelandet och placerade det i Gmails leveranskö för leverans till mottagare.

Tillagt i leveranskön för Gmail av tjänsten Comprehensive Mail Storage

Domänen använder omfattande e-postlagring där en kopia av alla skickade eller mottagna meddelanden på domänen lagras. När lagringsinställningen påverkar ett meddelande visar ELS SYSTEM_OF_RECORD.

Markerat som skräppost

Det inkommande meddelandet klassificerades som skräppost av Gmail. Åtgärda felklassificerade meddelanden genom att läsa Markera och avmarkera skräppost i Gmail. Meddelanden som har markerats som skräppost har en klassificering som beskrivs i ELS-spamklassificeringar i den här artikeln.

Tidsgräns för uppladdning saknas

Mottagarens SMTP-server svarade inte på Gmails SMTP-servers DATA-nyttolast på tillräckligt lång tid. Mottagarens e-postadministratör bör lösa problemet.

Öppnades Information om varje gång meddelandet öppnades. Varje post innehåller: Datum och tid då meddelandet öppnades, IP-adressen för enheten där meddelandet öppnades, den unika sessionsidentifieraren och Gmail-klienttypen, till exempel webb, Android eller iOS.
Karantänplacerat

Meddelandet aktiverade en inställning som resulterade i att meddelandet karantänplacerades. Granska meddelandet i administratörskarantänen och avgör om meddelandet ska levereras eller avvisas.

Togs emot från en intern server hos Google

Det inkommande meddelandet skickades ursprungligen från ett Google Workspace-konto, eventuellt din egen organisation. Om denna status visas flera gånger i uppgifterna om mottagare kommer meddelandet troligen från ett Google Workspace-konto utanför mottagarens domän.

Togs emot från en SMTP-server

Det inkommande meddelandet togs emot från en Message Transfer Agent på IP-adressen som visas. Den här raden visar även om meddelandet krypterats med TLS. Om du använder TLS IMAP med Microsoft Outlook och meddelanden tas emot med TLS krypteras meddelandena mellan Gmail-servern och värden som skickar dem. Om du vill aktivera TLS-kryptering för din egen organisation använder du inställningen för efterlevnad av säker transport (TLS).

Avvisad

Meddelandet markeras som skräppost av den automatiska utgående skräppostfiltreringen. Läs E-post avvisas med felmeddelande om du behöver hjälp med att lösa problemet.

Avvisad från karantän

En administratör har kontrollerat meddelandet i e-postkarantänen och raderat det. Den vanligaste orsaken till att meddelandet raderas är att meddelandet är skräppost.

Frisläppt från karantän

En administratör har kontrollerat meddelandet i e-postkarantänen och fastställt att det inte var skräppost. Administratören tog bort meddelandet från karantänen så att det kunde levereras till mottagaren.

Skickat för arkivering Meddelandet har skickats för arkivering i Google Grupper.
Skickat för moderering Det här meddelandet är en del av en diskussion i Google Grupper. Meddelandet har skickats till modereringskön för granskning av gruppens moderatorer.
Skickat från Gmail Meddelandet skickades från Gmail.
Skickat till gruppmedlemmar Meddelandet har skickats till de enskilda gruppmedlemmarna.

ELS-spamklassificeringar

Om ett meddelande har leveransstatusen Markerat som skräppost kategoriserar ELS meddelandet som någon av följande skräpposttyper:

Klassificering av spam

Definition

Inget skräppostinnehåll identifierades i meddelandet.

Gmail identifierade ingen skräppost i meddelandet.

Mottagaren har tidigare markerat liknande meddelanden som skräppost.

Gmail har anmält meddelandet som skräppost eftersom meddelandemottagaren tidigare anmält liknande meddelanden som skräppost.

Meddelandet har misstänkt innehåll.

Gmail har anmält meddelandet som skräppost eftersom meddelandet har känt skräppostrelaterat innehåll.

Meddelandet innehåller en eller flera misstänkta länkar.

Gmail har anmält meddelandet som skräppost eftersom brödtexten i meddelandet har en eller flera länkar som Gmail har identifierat som misstänkta.

Meddelandet innehåller en eller flera misstänkta bilagor.

Gmail har anmält meddelandet som skräppost eftersom meddelandet har en bilaga som Gmail har identifierat som misstänkt. Misstänkta bilagor inkluderar filer som kan köra skadlig programvara på mottagarens enhet. Filtyper som kan orsaka denna klassificering är .exe, .msi och .bat. Meddelanden med bilagor som har makron kan klassificeras på detta sätt.

Meddelandet klassificerades baserat på en administratörskonfigurerad skräppostinställning.

Gmail har anmält meddelandet som skräppost baserat på anpassade Gmail-policyer som angetts för din organisation. Läs mer på Anpassa Gmail-inställningar för organisationen.

Meddelandet godkändes inte i DMARC-autentisering.

Gmail har anmält meddelandet som skräppost baserat på DMARC-policyn för sändningsdomänen.Läs mer om DMARC.

Avsändaren listas i offentliga realtidssvartlistor.

Avsändarens IP-adress eller domän finns på en offentlig lista från tredje part över avsändare som har en skräpposthistorik. Gmail markerar meddelanden som tagits emot från servrar på dessa listor som skräppost.

Meddelandet bryter mot RFC-standarder.

Gmail analyserar om meddelanden uppfyller RFC-standarder för meddelandeformat. Ju mer ett meddelande avviker från RFC-standarder, desto mer sannolikt är det att Gmail anmäler meddelandet som skräppost.

Meddelandet bryter mot Gmails policy.

Gmail har anmält meddelandet som skräppost eftersom det bryter mot en eller flera e-postpolicyer. Läs mer om policyer för Gmail och Google Workspace.

Meddelandet matchar kända mönster för webbskräp.

Gmail har anmält meddelandet som skräppost eftersom det har kända skräppostmönster.

Avsändaren har dåligt rykte.

Gmail har anmält meddelandet som skräppost eftersom avsändaren har dåligt rykte. Tidigare skräppostanmälningar för avsändarens domän har lett till dåligt rykte för domänen.

Meddelandet var uppenbart skräppost.

Gmail har anmält meddelandet som skräppost eftersom det har ett eller flera tecken som uppenbart visar att det är skräppost.

En Avancerad säkerhetsinställning har tillämpats på detta meddelande.

Gmail har anmält det här meddelandet som skräppost eftersom det aktiverade en eller flera avancerade säkerhetsinställningar för domänen.Läs mer om Avancerade säkerhetsinställningar.

ELS-status efter leverans

Status efter leverans är statusen för meddelandet i mottagarens postlåda. Denna status visar även åtgärder som vidtagits för meddelandet efter att det levererades. Ett meddelande kan ha mer än en status efter leverans kopplad till det.

Följande är de möjliga statusarna efter leverans för meddelanden:

• Etikett: En lista med etiketter som har tilldelats meddelandet. Innehåller inte etiketten Inkorg.
  • Markerat som viktigt
  • Markerat som oviktigt
  • Öppnat och markerat som oläst
  • Öppnat och läst
  • Visat: Meddelandet visades i användarens vy i Gmail.
  • Skräppost: Mottagaren har manuellt markerat meddelandet som skräppost.
  • Stjärnmärkta
  • Oöppnat och markerat som läst
  • Oöppnat och oläst
  • Ej visat: Meddelandet visas ännu inte i användarens vy i Gmail.

Detaljer för meddelande efter leverans är inte tillgängliga för denna mottagare

När den här varningen visas kan du inte se information om status efter leverans för meddelanden: Information om meddelande efter leverans är inte tillgänglig för den här mottagaren

Det finns flera möjliga orsaker till detta, inklusive:

• Din Google Workspace-licens eller -utgåva ger dig inte åtkomst till status efter leverans i ELS.
  • Meddelandet kommer från ett externt e-postkonto, ett borttaget konto eller ett konto som inte är ett Gmail-konto.
  • Meddelandet har skickats till en eller flera Google-grupper.

Relaterad information

Förstå resultat av e-postloggsökning

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.