Ställa in om användare kan installera Marketplace-appar

Som administratör kan du tillåta användare i organisationen att installera och köra alla Google Workspace Marketplace-appar, enbart godkända appar eller inga appar. Om du inte tillåter användarna att installera appar själva eller enbart godkända appar kan du installera appar åt dem via e-post.

Förstå installation och åtkomstkontroller för Marketplace-appar

Tillåt eller blockera användare från att installera Marketplace-appar

Innan du börjar: Gör så här om inställningen ska tillämpas för vissa användare: Samla kontona i en organisationsenhet (om inställningarna ska göras per avdelning) eller i en konfigurationsgrupp (om inställningarna ska gälla användare på olika avdelningar).

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspace Marketplace-apparföljt avApplista.
  3. Klicka på Inställningar för användarinstallation.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  5. I avsnittet Hantera åtkomst till appar väljer du om användarna kan installera alla appar, enbart godkända appar eller inga appar. Läs mer om hur godkännandelistan fungerar.
  6. (Valfritt) Om du väljer att enbart tillåta godkända appar kan du även välja om användarna får installera alla interna appar, även om de inte finns på godkännandelistan.
  7. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Relaterade ämnen