Instellen of gebruikers Marketplace-apps kunnen installeren

Als beheerder kunt u bepalen of gebruikers in uw organisatie alle Google Workspace Marketplace-apps, alleen apps op de toelatingslijst of helemaal geen apps mogen installeren en uitvoeren. Als uw gebruikers geen apps of alleen apps op de toelatingslijst mogen installeren, kunt u wel zelf apps installeren voor deze gebruikers.

Over installatie en toegangsbeheer van Marketplace-apps

• Als u de instelling wijzigt in een strengere optie, kunnen uw gebruikers de toegang kwijtraken tot apps die ze eerder hebben geïnstalleerd.
  • Als u de Marketplace-apps beperkt die gebruikers kunnen installeren, kunt u nog steeds apps voor ze installeren en kunnen ze de door de beheerder geïnstalleerde apps gebruiken.
  • Voor sommige Google Workspace-services kunt u apps en add-ons van derden alleen voor die service toestaan of blokkeren. Ga voor meer informatie naar Apps van derden toestaan voor Drive-bestanden, Add-ons toestaan of beperken in Editors van Documenten, Gebruikers toestaan Chat-apps te installeren en Add-ons voor Agenda toestaan. Deze servicespecifieke instellingen overschrijven de instelling voor de Marketplace-installatie die op deze pagina wordt beschreven.
  • API-functies overschrijven de toelatingslijst en kunnen beperken tot welke Google-services apps toegang hebben. Meer informatie over hoe u API-functies instelt en hoe deze werken met Marketplace-instellingen

Gebruikers wel of niet toestaan Marketplace-apps te installeren

Voordat u begint: Als u de instelling wilt toepassen op bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de instelling toe te passen op een bepaalde afdeling) of in een configuratiegroep (om de instelling toe te passen op gebruikers in verschillende afdelingen).

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspace Marketplace-appsand thenApp-lijst selecteren.
  3. Klik op Instellingen voor installatie door gebruiker.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  5. Selecteer in het gedeelte Toegang tot apps beheren of gebruikers alle apps, alleen apps op de toelatingslijst of geen apps kunnen installeren. Meer informatie over hoe de toelatingslijst werkt
  6. (Optioneel) Als u ervoor kiest om alleen apps op de toelatingslijst toe te staan, kunt u ook bepalen of gebruikers alle interne apps kunnen installeren, zelfs als deze niet op de toelatingslijst staan.
  7. Klik op Opslaan. Als je een organisatie-eenheid of groep hebt ingesteld, kun je de instelling mogelijk laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie