Google Apps heter nu G Suite. Samma tjänst, nytt namn. Mer om namnändringen.

Om G Suite Kontakter

Med G Suite Kontakter kan användare i din organisation dela kontaktinformation med varandra i en global katalog. Varje global kontakt kan omfatta ett namn, e-postadresser, telefonnummer, information om medarbetare med mera. Användare kan också hålla ordning på sina personliga kontakter. De kan söka efter information från en central kontakthanterare eller genom att skriva adresser i e-post eller kalenderinbjudningar.

När du använder Kontakter med G Suite

• Administratören hanterar en global katalog

När du lägger till användare på kontot kan deras kontaktuppgifter visas i en global katalog som alla kan använda. Du kan även inkludera externa kontakter och kalenderresurser i din globala katalog. Du kan aktivera eller inaktivera den globala katalogen när som helst.

• Användarna hanterar sina personliga kontakter

Användarna kan också lägga till sina egna personliga kontakter i sina G Suite-kontakter. De kan även skapa personliga grupper för att kontakta flera personer med en adress. Deras personliga kontakter och grupper är privata och delas därför inte med andra användare. När en användare skickar e-post till en personlig kontakt kan mottagarna se kontaktens namn i e-postmeddelandet.

• Användarna har tillgång till alla kontakter i sin Kontakthanterare

Användarna hanterar alla sina kontakter via en central kontakthanterare. Här kan de lägga till personliga kontakter. De kan bläddra bland sina globala och personliga kontakter. Och de kan snabbt söka efter efter kontakt.

• Adresser autoslutförs i alla tjänster

För enkelhetens skull ser användarna kontakter när de skriver adresser i tjänster som Gmail eller Kalender. De kan skicka e-post, dela dokument och schemalägga händelser utan att behöva söka efter kontakter separat. När de börjar skriva en adress visas matchande namn antingen från deras globala eller personliga kontakter.