Omien sääntöjen käyttäminen

Omat säännöt ilmoittavat parhaiden käytäntöjen rikkomuksista ennen muutosten viemistä. Ilmoitukset voivat näkyä varoituksina tai virheinä. Käytettävissä on joukko valmiita suositeltuja sääntöjä, jotka on määritetty varoituksiksi. Voit muokata näitä sääntöjä tarpeen mukaan.

Huomioitavaa
Jos valmiit säännöt eivät mielestäsi ole hyödyllisiä ja haluat piilottaa ne, voit keskeyttää ne nopeasti kerralla omien sääntöjen näkymässä.

Valmiit omat säännöt

Nämä ovat valmiita oletusarvoisia sääntöjä, joita voit muokata tai poistaa käytöstä. Omat säännöt koskevat kaikkia kampanjoita eli kaikkia käyttöön otettuja, keskeytettyjä ja odottavia kampanjoita sekä kampanjaluonnoksia. Omat säännöt eivät kuitenkaan koske poistettuja tai päättyneitä kampanjoita.

Kuvaus Milloin varoitus näytetään? Perustelut
Tekstimainokseen tarvitaan toinen kuvausrivi ja kolmas otsikko

Jos laajennetussa tekstimainoksessa ei ole toista kuvausta ja kolmatta otsikkoa, sinua muistutetaan lisäämään ne.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Kun tekstiä on enemmän, viestisi välittyy tehokkaammin, mikä voi parantaa klikkausprosenttia (CTR). Lue lisää
Seurantamallissa käytetään HTTP:tä HTTPS:n sijaan

Jos seurantamallissasi käytetään HTTP-protokollaa (HTTPS:n sijaan), saat muistutuksen sen päivittämisestä. HTTP:n käyttäminen seurantamallissa voi häiritä klikkausten mittauksen ja uudelleenohjauksen järjestelmiä.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

HTTP:n käyttäminen seurantamallissa voi häiritä klikkausten mittauksen ja uudelleenohjauksen järjestelmiä. Lue lisää
Sivustolinkit, joissa ei ole kuvauksia

Varoitus näytetään, jos yrität lisätä tai muokata sivustolinkkisyötteitä, joihin ei ole liitetty kuvaustekstiä.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Käyttämällä sivustolinkkilaajennuksia, joissa on kuvausteksti, voit parantaa klikkausprosenttia (CTR). Lisätietoja
Alle neljä sivustolinkkilaajennusta

Varoitus näytetään, jos tilitasolla tai Haku-kampanjatasolla ei ole vähintään neljää sivustolinkkiä tai jos kampanjan kussakin mainosryhmässä ei ole vähintään yhtä sivustolinkkiä.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Käyttämällä vähintään neljää sivustolinkkilaajennusta voit parantaa mainostesi näkyvyyttä, mikä puolestaan voi kasvattaa klikkausprosenttia (CTR). Lisätietoja

Alle neljä huomiotekstilaajennusta

Varoitus näytetään, jos tilitasolla tai Haku-kampanjatasolla ei ole vähintään neljää huomiotekstiä tai jos kampanjan kussakin mainosryhmässä ei ole vähintään yhtä huomiotekstiä.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Käyttämällä vähintään neljää huomiotekstilaajennusta voit parantaa mainostesi näkyvyyttä, mikä puolestaan voi kasvattaa klikkausprosenttia (CTR). Lisätietoja
Kampanjassa ei ole mainosryhmiä

Varoitus näytetään, jos kampanja on luotu mutta siinä ei ole yhtään aktiivista mainosryhmää.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Kampanjaasi ei voida näyttää, koska siinä ei ole aktiivisia mainosryhmiä. Luo uusi mainosryhmä tai muuta aiemmin luodun mainosryhmän tilaksi Käytössä. Lisätietoja
Mainosryhmässä ei ole mainoksia

Varoitus näytetään, jos mainosryhmä on luotu mutta siinä ei ole yhtään aktiivista mainosta.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Mainosryhmässäsi ei ole aktiivisia mainoksia. Luo uusi mainos tai muuta aiemmin luodun mainoksen tilaksi Käytössä. Lisätietoja
Ei-näkyvät hakumainokset

Varoitus näytetään, jos hakumainokselle ei ole määritetty mitään kohdistustietoja.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Tämän mainosryhmän mainoksia ei voida näyttää, koska ryhmään ei ole lisätty aktiivisia avainsanoja tai dynaamisia mainoskohteita. Lisätietoja
Ei-näkyvät Shopping-mainokset

Varoitus näytetään, jos Shopping-mainosryhmässä ei ole yhtään tuoteryhmää.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Tämän mainosryhmän mainoksia ei voida näyttää, koska ryhmään ei ole lisätty tuoteryhmiä. Luo tuoteryhmä. Lisätietoja
Ei sisältöpoimintalaajennuksia

Varoitus näytetään, jos Haku-kampanja on luotu mutta siinä ei ole yhtään sisältöpoimintalaajennusta.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Käyttämällä vähintään yhtä sisältöpoimintalaajennusta voit parantaa mainostesi näkyvyyttä, mikä puolestaan voi kasvattaa klikkausprosenttia (CTR). Lisätietoja
Mainontaa ei ole kohdistettu hakukumppaneille

Varoitus näytetään, jos kampanjaa ei ole kohdistettu hakukumppaneille.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Mainosten näyttäminen kumppanisivustoilla voi auttaa laajentamaan mainosten tavoittavuutta ja lisäämään liikennettä. Hakukumppaneiden klikkausprosentit eivät vaikuta Google Haun laatupisteisiin. Lisätietoja
Manuaaliset hintatarjoukset

Varoitus näytetään, jos kampanjassa käytetään manuaalisia hintatarjouksia.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Käyttämällä tehostettua klikkauskohtaista hintaa tai automaattista hintatarjousstrategiaa voit tehdä tehokkaampia hintatarjouksia. Lisätietoja
Ei optimoitua mainosten vuorottelua

Varoitus näytetään, jos Haku-kampanjassa ei käytetä optimoitua mainosten vuorottelua.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Käyttämällä Optimoi: Suosi tehokkaimpia mainoksia ‑asetusta voit näyttää parhaita mainoksiasi. Lisätietoja
Nopeutettu näyttö

Varoitus näytetään, jos kampanjassa käytetään nopeutettua näyttöä.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Jos käytössä on nopeutettu näyttö, kampanjasi rajoitettu päiväbudjetti käytetään todennäköisesti loppuun kauan ennen päivän päättymistä. Käyttämällä normaalia näyttöä varmistat, että mainoksiasi näytetään tasaisesti koko päivän ajan. Lisätietoja
Ei Haku-kampanjan kohderyhmää

Varoitus näytetään, jos kampanjassa ei käytetä hakumainosten uudelleenmarkkinointiluetteloita, asiakaskohdistusta tai yleisöjä.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Liittämällä kampanjaan yleisöluettelon voit parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttia (ROI). Lisätietoja
Alle kolme mainosta
(koskee mainosryhmiä)

Varoitus näytetään, jos mainosryhmässä on vain yksi tai kaksi mainosta ja Haku-kampanjassa on otettu käyttöön optimoitu mainosten vuorottelu.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Käytä mainosryhmissäsi vähintään kolmea mainosmuunnelmaa, niin optimoitu mainosten vuorottelu näyttää tehokkaimman mainoksesi. Tämä voi parantaa klikkausprosenttia (CTR) tai konversioprosenttia (CVR). Lisätietoja
Konversioseurantaa ei ole määritetty

Varoitus näytetään, jos tilillä ei ole otettu käyttöön konversioseurantaa.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Ottamalla käyttöön konversioseurannan pääset hyödyntämään esimerkiksi parempia raportointiominaisuuksia ja automaattisia hintatarjouksia. Lisätietoja
Sisältää kuvamainoksia mutta ei responsiivisia mainoksia (koskee mainosryhmiä)

Varoitus näytetään, jos Display-mainosryhmässä on kuvamainoksia mutta ei responsiivisia mainoksia.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Display-mainosryhmässäsi on kuvamainoksia mutta ei responsiivisia mainoksia. Käyttämällä responsiivisia mainoksia voit saada enemmän konversioita samalla hankintakohtaisella hinnalla (CPA). Lisätietoja

Kampanjan joustavan tavoittavuuden arvoksi on määritetty Kohdistus

Varoitus näytetään, jos Haku- tai Shopping-kampanjan kohdistusasetukseksi on määritetty Kohdistus ja kampanjaan lisätään yleisöjä, joille voi tehdä hintatarjouksia.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Haku- tai Shopping-kampanjasi kiinnostuksen kohteiden ja uudelleenmarkkinoinnin kohdistusasetukseksi on määritetty Kohdistus. Näin ollen liikenne kohdistetaan vain yleisöösi kuuluviin käyttäjiin.  Kohdista mainokset kaikille käyttäjille vaihtamalla asetukseksi Havainto ja muokkaa sitten hintatarjouksia yleisön mukaan. Lisätietoja
Mainosryhmän joustavan tavoittavuuden arvoksi on määritetty Kohdistus

Varoitus näytetään, jos Haku- tai Shopping-kampanjan mainosryhmän kohdistusasetukseksi on määritetty Kohdistus ja mainosryhmään lisätään yleisöjä, joille voi tehdä hintatarjouksia.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Haku- tai Shopping-kampanjasi kiinnostuksen kohteiden ja uudelleenmarkkinoinnin kohdistusasetukseksi on määritetty Kohdistus. Näin ollen liikenne kohdistetaan vain yleisöösi kuuluviin käyttäjiin.  Kohdista mainokset kaikille käyttäjille vaihtamalla asetukseksi Havainto ja muokkaa sitten hintatarjouksia yleisön mukaan. Lisätietoja
Kohdistuksen optimointi poistettu käytöstä
(koskee mainosryhmiä)

Varoitus näytetään, jos kohdistuksen optimointi on poistettu käytöstä Display-kampanjan mainosryhmässä.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Kohdistuksen optimointi on poistettu käytöstä. Ota käyttöön konservatiivinen kohdistaminen, niin kohdistus optimoidaan automaattisesti siten, että tavoitat uusia käyttäjiä. Käyttäjäkohtaiset kustannukset säilyvät silti suunnilleen samoina. Lisätietoja
Mainonta on kohdistettu hakuverkoston ei-aktiiviselle yleisölle
(koskee yleisöjä)

Varoitus näytetään, jos Haku-kampanja tai Haku-kampanjan mainosryhmä on kohdistettu yleisölle, jossa on alle 1 000 aktiivista käyttäjää.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Hakuverkostokampanja tai hakuverkostokampanjan mainosryhmä on kohdistettu yleisölle, jossa on alle 1 000 aktiivista käyttäjää. Mainoksiasi ei näytetä tähän luetteloon kuuluville käyttäjille, ennen kuin luetteloon on lisätty aktiivisia käyttäjiä. Lisätietoja
Mainonta on kohdistettu Display-verkoston ei-aktiiviselle yleisölle
(koskee yleisöjä)

Varoitus näytetään, jos Display-mainosryhmä on kohdistettu yleisölle, jossa on alle 100 aktiivista käyttäjää.

Huom. Lue yksityiskohtainen kuvaus

Display-mainosryhmä on kohdistettu yleisölle, jossa on alle 100 aktiivista käyttäjää. Mainoksiasi ei näytetä tähän luetteloon kuuluville käyttäjille, ennen kuin luetteloon on lisätty aktiivisia käyttäjiä. Lisätietoja

Ohjeet

Omien sääntöjen muokkaaminen

Muokkaa valmiita omia sääntöjä seuraavasti:

1. Valitse tyyppiluettelon alla olevasta sivupalkista Omat säännöt.
  2. Valitse datanäkymästä muokattava sääntö.
  3. Tee muokkauspaneelissa haluamasi muutokset. Klikkaa Kommentit, jos haluat lisätä sääntöä koskevia muistiinpanoja.
  4. Klikkaa datanäkymän yläpuolelta Ota sääntömuutokset käyttöön.

Poista valmiita omia sääntöjä seuraavasti:

1. Valitse tyyppiluettelon alla olevasta sivupalkista Omat säännöt.
  2. Valitse datanäkymästä poistettava sääntö.
  3. Klikkaa datanäkymästä Poista.
  4. Klikkaa datanäkymän yläpuolelta Ota sääntömuutokset käyttöön
Huom. Muista, että valmiita sääntöjä ei voi poistaa kokonaan. Jos yrität poistaa niitä, ne keskeytetään.

Palauta valmiiden omien sääntöjen oletusasetukset seuraavasti:

1. Valitse tyyppiluettelon alla olevasta sivupalkista Omat säännöt.
  2. Klikkaa datanäkymästä Palauta oletusasetukset.
  3. Klikkaa datanäkymän yläpuolelta Ota sääntömuutokset käyttöön.

Tuo ohittamasi sääntörikkomukset uudelleen näkyviin seuraavasti:

1. Valitse tyyppiluettelon alla olevasta sivupalkista Omat säännöt.
  2. Klikkaa datanäkymästä Näytä ohitetut rikkomukset uudelleen.
  3. Klikkaa datanäkymän yläpuolelta Ota sääntömuutokset käyttöön.

Uusien omien sääntöjen luominen

Luo uusia omia sääntöjä seuraavasti:

1. Valitse tyyppiluettelon alla olevasta sivupalkista Omat säännöt.
  2. Klikkaa Lisää oma sääntö.
  3. Täytä muokkauspaneelissa kaikki pakolliset kentät.
  4. Klikkaa muokkauspaneelin Käyttökohde-kohdan alta Muokkaa ja valitse säännön käyttökohde (esimerkiksi avainsanat tai tekstimainokset).
  5. Valitse Rikkomusehdot-kohdan alta ehdot, joiden täyttyminen merkitsee säännön rikkomista. Voit myös kirjoittaa kohtaan omia ehtoja. Kaikki ehdot yhdistetään AND-sanalla. Toisin sanoen sääntöä rikotaan vain, jos kaikki ehdot täyttyvät.
  6. Valitse Vakavuus-kohdasta, haluatko säännön vain ilmoittavan rikkomuksista vai myös estävän säännön vastaisten muutosten tekemisen.
  7. Klikkaa datanäkymän yläpuolelta Ota sääntömuutokset käyttöön.

Esimerkkejä säännöistä, joita voit luoda

Alla on esimerkkejä rikkomusehdoista, joita voit käyttää omien sääntöjen luomiseen saadaksesi ilmoituksia seuraavista tilanteista:

• Valinnaista kenttää, kuten "label", ei ole täytetty. Käytä seuraavaa rikkomusehtoa:
    • label=""
  • Lopullisessa URL-osoitteessa ei ole verkkotunnusta. Käytä seuraavaa rikkomusehtoa:
    • status = enabled finalurl -: "www.exampleURLs.com"
  • Avainsanan korkein klikkauskohtainen hinta (CPC) ylittää tietyn summan. Käytä seuraavaa rikkomusehtoa:
    • status = enabled maxcpc >= "4.00"
  • Puhelulaajennuksille ei ole määritetty soittoraportointia. Käytä seuraavaa rikkomusehtoa:
    • status = enabled callreporting -= enabled
  • Käyttöönotetussa mainosryhmässä ei ole vähintään kahta käyttöönotettua laajennettua tekstimainosta, joissa on teksti "abc".
    • status = enabled COUNT(expandedtextads, status = enabled headline1 : "abc") < 2

Omien sääntöjen selitykset

Sääntö: Tekstimainokseen tarvitaan toinen kuvausrivi ja kolmas otsikko

Tämä sääntö koskee mainoksia, joissa ei ole toista kuvausriviä tai kolmatta otsikkoa.

Rikkomusehdot:

descriptionline2 = "" status = enabled adgroupstatus = enabled headline3 = ""

Yleiskatsaus

Google Ads varoittaa, kun toinen kuvausrivi ja kolmas otsikko voidaan lisätä. Tämä auttaa mainostajia luomaan tehokkaita mainoksia.

Sääntö: Seurantamallissa käytetään HTTP:tä HTTPS:n sijaan

Tämä sääntö koskee seurantamalleja, joissa käytetään HTTP:tä HTTPS:n sijaan.

Rikkomusehdot:

Seurantamallin URL-osoitteessa on HTTP (HTTPS:n sijaan).

Yleiskatsaus

HTTP:n käyttäminen seurantamallissa voi häiritä klikkausten mittauksen tai uudelleenohjauksen järjestelmiä. Suosittelemme, että käytät HTTPS:ää.

Yksityiskohtainen kuvaus

HTTP:n käyttäminen seurantamallissa voi häiritä klikkausten mittauksen tai uudelleenohjauksen järjestelmiä. Suosittelemme, että käytät HTTPS:ää. Lue lisää

Sääntö: Sivustolinkit, joissa ei ole kuvauksia

Käyttökohde: Sivustolinkit

Rikkomusehdot:

status = enabled associationtype=specific descriptionline1="" descriptionline2=""

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on kolme päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• kampanja on käytössä
  • kampanjan tyyppi on Haku
  • kampanjassa on sivustolinkkejä, joissa ei ole kuvaustekstiä.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on kolme päätason ehtoa, joiden kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Etsitään vain käyttöönotettuja sivustolinkkejä ja sivuutetaan poistettaviksi merkityt sivustolinkit.

associationtype=specific

Etsitään vain kampanjaan liitettyjä jaettuja sivustolinkkejä ja sivuutetaan esimerkiksi <sitelinks disabled> ‑erityismääritykset.

descriptionline1="" descriptionline2=""

Etsitään sivustolinkkejä, joissa sekä kuvausrivi 1 että kuvausrivi 2 ovat tyhjiä.

Sääntö: Alle neljä sivustolinkkilaajennusta

Käyttökohde: Kampanjat

Rikkomusehdot:

status = enabled campaigntype = search OR( AND( EXIST(sitelinks, associationtype = specific) COUNT(sitelinks, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 4 ) AND( NOTEXIST(sitelinks) CONTAINER( COUNT(sitelinks, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 4 ) ) ) EXIST(adgroups, status = enabled NOTEXIST(sitelinks, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) NOTEXIST(sitelinks, associationtype -= specific))

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on neljä päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• kampanja on käytössä
  • kampanjan tyyppi on Haku
  • kampanjassa ei ole vähintään neljää ratkaistua sivustolinkkiä eikä sivustolinkkejä ole erikseen poistettu käytöstä
  • kampanjassa on ainakin yksi mainosryhmä, jossa ei ole sivustolinkkejä, eikä sivustolinkkejä ole poistettu käytöstä.

Jos kaikki ehdot täyttyvät, kampanja merkitään varoituksella (kaikkien omien sääntöjen oletusarvoinen vakavuusaste).

Huom. Jos haluat vain muuttaa vaadittavien sivustolinkkien määrää, muutettavia nelosen suuruisia arvoja on kaksi: sivustolinkkien määrä kampanja- ja tilitasolla. Molemmat liittyvät OR-funktioon.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on neljä päätason ehtoa, joiden kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut kampanjat voidaan merkitä.

campaigntype = search

Käyttöönotetuista kampanjoista voidaan merkitä vain ne, joiden tyyppi on Haku.

OR( AND( EXIST(sitelinks, associationtype = specific) COUNT(sitelinks, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 4 ) AND( NOTEXIST(sitelinks) CONTAINER( COUNT(sitelinks, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 4 ) ) )

Edellä näkyvä OR-funktio on hieman monimutkaisempi, joten käydään läpi sen sisältö.

EXIST(sitelinks, associationtype = specific) tarkastaa, onko kampanjaan liitetty vähintään yksi jaettu sivustolinkki. Tämän jälkeen associationtype = specific ‑ehto tarkastaa, viittaavatko sivustolinkit jaetusta kirjastosta peräisin olevaan jaettuun sivustolinkkiin. Muut sivustolinkit, kuten <sitelink disabled> ‑määritykset, eivät täyttäisi tätä suodatusehtoa.

Seuraavaksi COUNT(sitelinks, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 4 tarkastaa, onko kampanjaan liitettyjä hyväksyttyjä sivustolinkkejä alle neljä. Nämä kaksi ehtoa ryhmitetään AND-funktion avulla, mikä tarkoittaa, että molempien on vastattava määritettyä arvoa. Tällä koodin osalla siis kysytään: Liittyykö tähän kampanjaan jaettuja sivustolinkkejä – ja jos liittyy, onko niistä hyväksyttyjä alle neljä?

Seuraava AND-ehto on samankaltainen, mutta se tarkastaa NOTEXIST-funktion avulla, ettei kampanjaan ole liitetty sivustolinkkejä tai edes <sitelink disabled> ‑tyyppisiä sivustolinkkeihin liittyviä erityismäärityksiä. Lisäksi se sisällyttää CONTAINER-funktioon COUNT-osion, joka laskee omistavan säilön (eli tilin) sivustolinkkien määrän. Kun nämä kaksi yhdistetään AND-funktiolla, koodilla kysytään: Eikö tähän kampanjaan liity sivustolinkkejä (edes sivustolinkkejä, joissa on erityismäärityksiä) – ja jos sivustolinkkejä ei ole, onko tilitasolla hyväksyttyjä sivustolinkkejä alle neljä?

Koska nämä kaksi kysymystä on yhdistetty OR-funktiolla, tällä suodatinehdolla kysytään, onko vastaus ainakin toiseen kysymykseen "kyllä". Toisin sanoen ehdon avulla kysytään: Jos tähän kampanjaan liittyy jaettuja sivustolinkkejä, onko alle neljä niistä hyväksyttyjä? Jos niitä ei kuitenkaan ole kampanjatasolla eikä sivustolinkkejä ole erikseen poistettu käytöstä kampanjassa, onko tilitasolla hyväksyttyjä sivustolinkkejä alle neljä? Jos kampanjassa ei ole sivustolinkkejä, se käyttää tilin sivustolinkkejä, jolloin kysymys kuuluu yksinkertaisesti: Onko kampanjassa alle neljä ratkaistua sivustolinkkiä ja onko niin, että niitä ei ole poistettu käytöstä?

EXIST(adgroups, status = enabled NOTEXIST(sitelinks, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) NOTEXIST(sitelinks, associationtype -= specific))

EXIST-funktio tarkastaa, onko kampanjassa mainosryhmiä, jotka vastaavat määritettyä suodatinta. Suodattimen mukaan kaikkien ehtojen on täytyttävä, jotta mainosryhmä lasketaan mukaan. Ensimmäinen ehto, status = enabled, etsii vain kampanjan käyttöönotettuja mainosryhmiä.

NOTEXIST(sitelinks, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) etsii seuraavaksi mainosryhmiä, joihin ei ole liitetty hyväksyttyjä sivustolinkkejä.

NOTEXIST(sitelinks, associationtype -= specific) tarkentaa suodatusta edelleen etsimällä mainosryhmiä, joissa ei ole sivustolinkkeihin liittyviä erityismäärityksiä, kuten <sitelink disabled>. Tämä suodatinehto siis tarkastaa, onko kampanjassa ainakin yksi mainosryhmä, jossa ei ole sivustolinkkejä, ja että sivustolinkkejä ei myöskään ole poistettu käytöstä.

Sääntö: Alle neljä huomiotekstilaajennusta

Käyttökohde: Kampanjat

Rikkomusehdot:

status = enabled campaigntype = search OR( AND( EXIST(calloutextensions, associationtype = specific) COUNT(calloutextensions, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 4 ) AND( NOTEXIST(calloutextensions) CONTAINER( COUNT(calloutextensions, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 4 ) ) ) EXIST(adgroups, status = enabled NOTEXIST(calloutextensions, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) NOTEXIST(calloutextensions, associationtype -= specific))

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on neljä päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• kampanja on käytössä
  • kampanjan tyyppi on Haku
  • kampanjassa ei ole vähintään neljää ratkaistua huomiotekstilaajennusta eikä huomiotekstilaajennuksia ole erikseen poistettu käytöstä
  • kampanjassa on ainakin yksi mainosryhmä, jossa ei ole huomiotekstilaajennuksia, eikä huomiotekstilaajennuksia ole myöskään poistettu käytöstä.

Jos kaikki ehdot täyttyvät, kampanja merkitään varoituksella (kaikkien omien sääntöjen oletusarvoinen vakavuusaste).

Huom. Jos haluat vain muuttaa tarvittavien huomiotekstilaajennusten määrää, muutettavia nelosen suuruisia arvoja on kaksi: huomiotekstilaajennusten määrä kampanja- ja tilitasolla. Molemmat liittyvät OR-funktioon.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on neljä päätason ehtoa, joiden kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut kampanjat voidaan merkitä.

campaigntype = search

Käyttöönotetuista kampanjoista voidaan merkitä vain ne, joiden tyyppi on Haku.

OR( AND( EXIST(calloutextensions, associationtype = specific) COUNT(calloutextensions, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 4 ) AND( NOTEXIST(calloutextensions) CONTAINER( COUNT(calloutextensions, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 4 ) ) )

Edellä näkyvä OR-funktio on hieman monimutkaisempi, joten käydään läpi sen sisältö.

EXIST(calloutextensions, associationtype = specific) tarkastaa, onko kampanjaan liitetty vähintään yksi jaettu huomiotekstilaajennus. Tämän jälkeen associationtype = specific ‑ehto tarkastaa, viittaavatko huomiotekstilaajennukset jaetusta kirjastosta peräisin olevaan jaettuun huomiotekstilaajennukseen. Muut huomiotekstilaajennukset, kuten <callout extensions disabled> ‑määritykset, eivät täyttäisi tätä suodatusehtoa.

Seuraavaksi COUNT(calloutextensions, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 4 tarkastaa, onko kampanjaan liitettyjä hyväksyttyjä huomiotekstilaajennuksia alle neljä.

Nämä kaksi ehtoa ryhmitetään AND-funktion avulla, mikä tarkoittaa, että molempien on vastattava määritettyä arvoa. Tällä koodin osalla siis kysytään: Liittyykö tähän kampanjaan jaettuja huomiotekstilaajennuksia – ja jos liittyy, onko niistä hyväksyttyjä alle neljä?

Seuraava AND-ehto on samankaltainen, mutta se tarkastaa NOTEXIST-funktion avulla, ettei kampanjaan ole liitetty huomiotekstilaajennuksia tai edes <callout extensions disabled> ‑tyyppisiä huomiotekstilaajennuksiin liittyviä erityismäärityksiä. Se myös sisällyttää CONTAINER-funktioon COUNT-osion, joka laskee omistavan säilön (eli tilin) huomiotekstilaajennusten määrän. Kun nämä kaksi yhdistetään AND-funktiolla, koodilla kysytään: Eikö tähän kampanjaan liity huomiotekstilaajennuksia (edes huomiotekstilaajennuksia, joissa on erityismäärityksiä) – ja jos huomiotekstilaajennuksia ei ole, onko tilitasolla hyväksyttyjä huomiotekstilaajennuksia alle neljä?

Koska nämä kaksi kysymystä on yhdistetty OR-funktiolla, tällä suodatinehdolla kysytään, onko vastaus ainakin toiseen kysymykseen "kyllä". Toisin sanoen ehdon avulla kysytään: Jos tähän kampanjaan liittyy jaettuja huomiotekstilaajennuksia, onko alle neljä niistä hyväksyttyjä? Jos niitä ei ole kampanjatasolla eikä huomiotekstilaajennuksia ole erikseen poistettu käytöstä kampanjassa, onko tilitasolla hyväksyttyjä huomiotekstilaajennuksia alle neljä? Jos kampanjassa ei ole huomiotekstilaajennuksia, siinä käytetään tilin huomiotekstilaajennuksia, jolloin kysymys kuuluu yksinkertaisesti: Onko kampanjassa alle neljä ratkaistua huomiotekstilaajennusta ja onko niin, että niitä ei ole poistettu käytöstä?

EXIST(adgroups, status = enabled NOTEXIST(calloutextensions, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) NOTEXIST(calloutextensions, associationtype -= specific))

EXIST-funktio tarkastaa, onko kampanjassa mainosryhmiä, jotka vastaavat määritettyä suodatinta. Suodattimen mukaan kaikkien ehtojen on täytyttävä, jotta mainosryhmä lasketaan mukaan. Ensimmäinen ehto, status = enabled, etsii vain kampanjan käyttöönotettuja mainosryhmiä.

NOTEXIST(calloutextensions, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) etsii seuraavaksi mainosryhmiä, joihin ei ole liitetty hyväksyttyjä huomiotekstilaajennuksia.

NOTEXIST(calloutextensions, associationtype -= specific) tarkentaa suodatusta edelleen etsimällä mainosryhmiä, joissa ei ole huomiotekstilaajennuksiin liittyviä erityismäärityksiä, kuten <callout extensions disabled>. Tämä suodatinehto siis tarkastaa, onko kampanjassa ainakin yksi mainosryhmä, jossa ei ole huomiotekstilaajennuksia, ja että huomiotekstilaajennuksia ei myöskään ole poistettu käytöstä.

Sääntö: Kampanjassa ei ole mainosryhmiä

Käyttökohde: Kampanjat

Rikkomusehdot:

status = enabled campaigntype -= universalapp NOTEXIST(adgroups, status = enabled)

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on kolme päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• kampanja on käytössä
  • kampanjan tyyppi ei ole Sovelluskampanja
  • kampanjassa ei ole käyttöönotettuja mainosryhmiä.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on kolme päätason ehtoa, joiden kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut kampanjat voidaan merkitä.

campaigntype -= universalapp

Käyttöönotetuista kampanjoista voidaan merkitä vain ne, joiden tyyppi ei ole Sovelluskampanja.

NOTEXIST(adgroups, status = enabled)

Tämä funktio tarkastaa, onko kampanja sellainen, että siihen ei sisälly lainkaan mainosryhmiä. Funktio huomioi vain mainosryhmät, jotka täyttävät status = enabled ‑ehdon. Jos kampanjassa siis on keskeytettyjä tai poistettuja mainosryhmiä mutta ei käyttöönotettuja mainosryhmiä, ehto täyttyy ja kampanja merkitään varoituksella.

Sääntö: Mainosryhmässä ei ole mainoksia

Käyttökohde: Mainosryhmät

Rikkomusehdot:

campaignstatus = enabled status = enabled NOTEXIST(ads, status = enabled)

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on kolme päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• mainosryhmä kuuluu käyttöönotettuun kampanjaan
  • mainosryhmä on otettu käyttöön
  • mainosryhmässä ei ole käyttöönotettuja mainoksia.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on kolme päätason ehtoa, joiden kaikkien on täytyttävä.

campaignstatus = enabled

Vain sellaiset mainosryhmät voidaan merkitä, jotka kuuluvat käyttöönotettuun kampanjaan.

status = enabled

Vain käyttöönotetut mainosryhmät voidaan merkitä.

NOTEXIST(ads, status = enabled)

Tämä funktio tarkastaa, onko mainosryhmä sellainen, että siihen ei sisälly lainkaan mainoksia. Funktio huomioi vain mainokset, jotka täyttävät status = enabled ‑ehdon. Jos mainosryhmässä siis on keskeytettyjä tai poistettuja mainoksia mutta ei käyttöönotettuja mainoksia, ehto täyttyy ja kampanja merkitään varoituksella.

Sääntö: Ei-näkyvät hakumainokset

Käyttökohde: Mainosryhmät

Rikkomusehdot:

status = enabled campaignstatus = enabled campaigntype = search NOTEXIST(dynamicadtargets; keywords, status = enabled)

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on neljä päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• mainosryhmä on otettu käyttöön
  • mainosryhmä kuuluu käyttöönotettuun kampanjaan
  • kampanjan tyyppi on Haku
  • mainosryhmässä ei ole käyttöönotettuja ehtoja.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on neljä päätason ehtoa, joiden kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut mainosryhmät voidaan merkitä.

campaignstatus = enabled campaigntype = search

Käyttöönotetuista mainosryhmistä voidaan merkitä vain ne, jotka kuuluvat käyttöönotettuun Haku-kampanjaan.

NOTEXIST(dynamicadtargets; keywords, status = enabled)

Tämä funktio tarkastaa, onko mainosryhmä sellainen, että sen sisältämiin Haku-kampanjoihin ei liity mitään ehtoja. Funktio huomioi vain ehdot, jotka täyttävät status = enabled ‑ehdon. Jos mainosryhmässä siis on keskeytettyjä tai poistettuja ehtoja mutta ei käyttöönotettuja ehtoja, ehto täyttyy ja kampanja merkitään varoituksella.

Sääntö: Ei-näkyvät Shopping-mainokset

Käyttökohde: Mainosryhmät

Rikkomusehdot:

status = enabled campaignstatus = enabled campaigntype = shopping NOTEXIST(productgroups)

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on neljä päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• mainosryhmä on otettu käyttöön
  • mainosryhmä kuuluu käyttöönotettuun kampanjaan
  • kampanjan tyyppi on Shopping
  • mainosryhmässä ei ole tuoteryhmiä.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on neljä päätason ehtoa, joiden kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut mainosryhmät voidaan merkitä.

campaignstatus = enabled campaigntype = shopping

Käyttöönotetuista mainosryhmistä voidaan merkitä vain ne, jotka kuuluvat käyttöönotettuun Shopping-kampanjaan.

NOTEXIST(productgroups)

Tämä funktio tarkastaa, onko mainosryhmä sellainen, että siihen ei sisälly lainkaan tuoteryhmiä. Jos niitä ei ole, mainosryhmä merkitään.

Sääntö: Ei sisältöpoimintalaajennuksia

Käyttökohde: Kampanjat

Rikkomusehdot:

status = enabled campaigntype = search OR( AND( EXIST(structuredsnippetextension, associationtype = specific) COUNT(structuredsnippetextension, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 1 ) AND( NOTEXIST(structuredsnippetextension) CONTAINER( COUNT(structuredsnippetextension, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 1 ) ) ) EXIST(adgroups, status = enabled NOTEXIST(structuredsnippetextension, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) NOTEXIST(structuredsnippetextension, associationtype -= specific))

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on neljä päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• kampanja on käytössä
  • kampanjan tyyppi on Haku
  • kampanjassa ei ole yhtään ratkaistua sisältöpoimintalaajennusta eikä niitä ole erikseen poistettu käytöstä
  • kampanjassa on ainakin yksi mainosryhmä, jossa ei ole sisältöpoimintalaajennuksia, eikä sisältöpoimintalaajennuksia ole myöskään poistettu käytöstä.

Jos kaikki ehdot täyttyvät, kampanja merkitään varoituksella (kaikkien omien sääntöjen oletusarvoinen vakavuusaste).

Huom. Jos haluat vain muuttaa tarvittavien sisältöpoimintalaajennusten määrää, muutettavia ykkösen suuruisia arvoja on kaksi: sisältöpoimintalaajennusten määrä kampanja- ja tilitasolla. Molemmat liittyvät OR-funktioon.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on neljä päätason ehtoa, joiden kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut kampanjat voidaan merkitä.

campaigntype = search

Käyttöönotetuista kampanjoista voidaan merkitä vain ne, joiden tyyppi on Haku.

OR( AND( EXIST(structuredsnippetextensions, associationtype = specific) COUNT(structuredsnippetextensions, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 1 ) AND( NOTEXIST(structuredsnippetextensions) CONTAINER( COUNT(structuredsnippetextensions, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 1 ) ) )

Edellä näkyvä OR-funktio on hieman monimutkaisempi, joten käydään läpi sen sisältö.

EXIST(structuredsnippetextensions, associationtype = specific) tarkastaa, onko kampanjaan liitetty vähintään yksi jaettu sisältöpoimintalaajennus. Tämän jälkeen associationtype = specific ‑ehto tarkastaa, viittaavatko sisältöpoimintalaajennukset jaetusta kirjastosta peräisin olevaan jaettuun sisältöpoimintalaajennukseen. Muut sisältöpoimintalaajennukset, kuten <structured snippet extensions disabled> ‑määritykset, eivät täyttäisi tätä suodatusehtoa.

Seuraavaksi COUNT(structuredsnippetextensions, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 1 tarkastaa, ettei kampanjaan ole liitetty hyväksyttyjä sisältöpoimintalaajennuksia. Nämä kaksi ehtoa ryhmitetään AND-funktion avulla, mikä tarkoittaa, että molempien on vastattava määritettyä arvoa. Tällä koodin osalla siis kysytään: Liittyykö tähän kampanjaan jaettuja sisältöpoimintalaajennuksia – ja jos liittyy, onko niistä hyväksyttyjä alle yksi?

Seuraava AND-ehto on samankaltainen, mutta se tarkastaa NOTEXIST-funktion avulla, ettei kampanjaan ole liitetty sisältöpoimintalaajennuksia tai edes <structured snippet extensions disabled> ‑tyyppisiä sisältöpoimintalaajennuksiin liittyviä erityismäärityksiä. Lisäksi se sisällyttää CONTAINER-funktioon COUNT-osion, joka laskee omistavan säilön (eli tilin) sisältöpoimintalaajennusten määrän. Kun nämä kaksi yhdistetään AND-funktiolla, koodilla kysytään: Eikö tähän kampanjaan liity sisältöpoimintalaajennuksia (edes sisältöpoimintalaajennuksia, joissa on erityismäärityksiä) – ja jos sisältöpoimintalaajennuksia ei ole, onko tilitasolla hyväksyttyjä sisältöpoimintalaajennuksia alle yksi?

Koska nämä kaksi kysymystä on yhdistetty OR-funktiolla, tällä suodatinehdolla kysytään, onko vastaus ainakin toiseen kysymykseen "kyllä". Toisin sanoen ehdon avulla kysytään: Jos tähän kampanjaan liittyy jaettuja sisältöpoimintalaajennuksia, onko alle yksi niistä hyväksytty? Jos niitä ei kuitenkaan ole kampanjatasolla eikä sisältöpoimintalaajennuksia ole erikseen poistettu käytöstä kampanjassa, onko tilitasolla hyväksyttyjä sisältöpoimintalaajennuksia alle yksi? Jos kampanjassa ei ole sisältöpoimintalaajennuksia, siinä käytetään tilin sisältöpoimintalaajennuksia, jolloin kysymys kuuluu yksinkertaisesti: Eikö kampanjassa ole yhtään ratkaistua sisältöpoimintalaajennusta ja onko niin, että niitä ei ole poistettu käytöstä?

EXIST(adgroups, status = enabled NOTEXIST(structuredsnippetextensions, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) NOTEXIST(structuredsnippetextensions, associationtype -= specific))

EXIST-funktio tarkastaa, onko kampanjassa mainosryhmiä, jotka vastaavat määritettyä suodatinta. Suodattimen mukaan kaikkien ehtojen on täytyttävä, jotta mainosryhmä lasketaan mukaan. Ensimmäinen ehto, status = enabled, etsii vain kampanjan käyttöönotettuja mainosryhmiä.

NOTEXIST(structuredsnippetextensions, approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) etsii seuraavaksi mainosryhmiä, joihin ei ole liitetty hyväksyttyjä sisältöpoimintalaajennuksia.

NOTEXIST(structuredsnippetextensions, associationtype -= specific) tarkentaa suodatusta edelleen etsimällä mainosryhmiä, joissa ei ole sisältöpoimintalaajennuksiin liittyviä erityismäärityksiä, kuten <structured snippet extensions disabled>. Tämä suodatinehto siis tarkastaa, onko kampanjassa ainakin yksi mainosryhmä, jossa ei ole sisältöpoimintalaajennuksia, ja että sisältöpoimintalaajennuksia ei myöskään ole poistettu käytöstä.

Sääntö: Mainontaa ei ole kohdistettu hakukumppaneille

Käyttökohde: Kampanjat

Rikkomusehdot:

status = enabled campaigntype = (search, shopping) includesearchpartners = disabled

Yleiskatsaus

Edellä näkyvällä suodattimella on kolme päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• kampanja on käytössä
  • kampanjan tyyppi on Haku tai Shopping
  • kampanjassa on poistettu käytöstä Sisällytä hakukumppanit ‑määritys.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on kolme päätason ehtoa, joiden kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut kampanjat voidaan merkitä.

campaigntype = (search, shopping)

Käyttöönotetuista kampanjoista voidaan merkitä vain ne, joiden tyyppi on Haku tai Shopping.

includesearchpartners = disabled

Määritetyn tyyppisistä käyttöönotetuista kampanjoista voidaan merkitä vain ne, joissa on poistettu käytöstä Sisällytä hakukumppanit ‑määritys.

Sääntö: Manuaaliset hintatarjoukset

Käyttökohde: Kampanjat

Rikkomusehdot:

status = enabled campaigntype = (search, shopping, display) accountsupportsconversions = enabled bidstrategytype = manualcpc enhancedcpc = disabled

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on viisi päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• kampanja on käytössä
  • kampanjan tyyppi on Haku, Shopping tai Display
  • kampanja kuuluu konversioseurantaa tukevalle tilille
  • kampanjan hintatarjousstrategia on manuaalinen klikkauskohtainen hinta
  • kampanjassa on poistettu käytöstä tehostettu klikkauskohtainen hinta.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on viisi päätason ehtoa, joista kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut kampanjat voidaan merkitä.

campaigntype = (search, shopping, display)

Käyttöönotetuista kampanjoista voidaan merkitä vain ne, joiden tyyppi on Haku, Shopping tai Display.

accountsupportsconversions = enabled

Määritetyn tyyppisistä käyttöönotetuista kampanjoista voidaan merkitä vain sellaisille tileille kuuluvat kampanjat, joilla on otettu käyttöön konversioseuranta.

bidstrategytype = manualcpc enhancedcpc = disabled

Merkitsemisen viimeinen ehto on, että kampanjoiden hintatarjousstrategian tyyppi on manuaalinen klikkauskohtainen hinta ja että tehostettu klikkauskohtainen hinta on poistettu käytöstä.

Sääntö: Ei optimoitua mainosten vuorottelua

Käyttökohde: Mainosryhmät

Rikkomusehdot:

status = enabled campaignstatus = enabled campaigntype = search adrotation = rotateindefinitely COUNT(ads, status = enabled) > 1

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on viisi päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• mainosryhmä on otettu käyttöön
  • mainosryhmä kuuluu käyttöönotettuun kampanjaan
  • kampanjan tyyppi on Haku
  • mainosryhmän mainosten vuorottelun asetus on Vuorottele mainoksia rajoituksetta
  • mainosryhmässä on vähintään kaksi käyttöönotettua mainosta mainostyyppiin katsomatta.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on viisi päätason ehtoa, joista kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut mainosryhmät voidaan merkitä.

campaignstatus = enabled campaigntype = search

Mainosryhmien on kuuluttava käyttöönotettuun kampanjaan, jonka tyyppi on Haku.

adrotation = rotateindefinitely

Käyttöönotetuista mainosryhmistä voidaan merkitä vain ne, joiden mainosten vuorottelun asetus on Älä optimoi: Vuorottele mainoksia rajoituksetta.

COUNT(ads, status = enabled) > 1

Edellytyksenä on kuitenkin, että niissä on vähintään yksi mainos (mainostyyppiin katsomatta), joka täyttää status = enabled ‑suodattimen ehdon. Jos mainosryhmässä on esimerkiksi yksi käyttöönotettu mainos ja yksi keskeytetty mainos, sitä ei merkitä.

Sääntö: Nopeutettu näyttö

Käyttökohde: Kampanjat

Rikkomusehdot:

status = enabled campaigntype = (search, shopping, display) deliverymethod -= standard

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on kolme päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• kampanja on käytössä
  • kampanjan tyyppi on Haku, Shopping tai Display
  • kampanjassa ei ole käytössä normaalia näyttöä.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on kolme päätason ehtoa, joiden kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut kampanjat voidaan merkitä.

campaigntype = (search, shopping, display)

Käyttöönotetuista kampanjoista voidaan merkitä vain ne, joiden tyyppi on Haku, Shopping tai Display.

deliverymethod -= standard

Määritetyn tyyppisisistä käyttöönotetuista kampanjoista voidaan merkitä vain ne, joissa ei käytetä normaalia näyttöä.

Sääntö: Ei Haku-kampanjan yleisöä

Käyttökohde: Kampanjat

Rikkomusehdot:

status = enabled campaigntype = (search, shopping) NOTEXIST(audiences, status = enabled) EXIST(adgroups, status = enabled NOTEXIST(audiences, status = enabled))

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on neljä päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• kampanja on käytössä
  • kampanjan tyyppi on Haku tai Shopping
  • kampanjassa ei ole käyttöönotettuja yleisöjä
  • kampanjassa on ainakin yksi käyttöönotettu mainosryhmä, jossa ei ole käyttöönotettuja yleisöjä.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on neljä päätason ehtoa, joiden kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut kampanjat voidaan merkitä.

campaigntype = (search, shopping)

Käyttöönotetuista kampanjoista voidaan merkitä vain ne, joiden tyyppi on Haku tai Shopping.

NOTEXIST(audiences, status = enabled)

Määritetyn tyyppisistä käyttöönotetuista kampanjoista voidaan merkitä vain ne, joissa ei ole käyttöönotettuja yleisöjä.

EXIST(adgroups, status = enabled NOTEXIST(audiences, status = enabled))

Tämä funktio etsii mainosryhmää, joka täyttää kaikki alatason ehdot. Ne ovat status = enabled (mainosryhmän on oltava käytössä) ja NOTEXIST(audiences, status = enabled) (mainosryhmässä ei saa olla yleisöjä, jotka täyttävät status = enabled ‑suodatusehdon. Kampanja voidaan siis merkitä vain, jos se sisältää ainakin yhden käyttöönotetun mainosryhmän, jossa ei ole käyttöönotettuja yleisöjä.

Sääntö: Alle kolme mainosta

Käyttökohde: Mainosryhmät

Rikkomusehdot:

status = enabled campaignstatus = enabled campaigntype = search adrotation = optimize COUNT(ads, status = enabled approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 3

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on viisi päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• mainosryhmä on otettu käyttöön
  • mainosryhmä kuuluu käyttöönotettuun kampanjaan
  • kampanjan tyyppi on Haku
  • mainosryhmässä on käytössä optimoitu mainosten vuorottelu
  • mainosryhmässä on alle kolme käyttöönotettua ja hyväksyttyä mainosta mainostyyppiin katsomatta.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on viisi päätason ehtoa, joista kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut mainosryhmät voidaan merkitä.

campaignstatus = enabled campaigntype = search

Käyttöönotettujen mainosryhmien on kuuluttava käyttöönotettuun kampanjaan, jonka tyyppi on Haku.

adrotation = optimize

Käyttöönotetuista mainosryhmistä voidaan merkitä vain ne, joiden mainosten vuorottelun asetus on Optimoi: Suosi tehokkaimpia mainoksia.

COUNT(ads, status = enabled approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) < 3

Mainosryhmät voidaan merkitä vain, jos niissä on alle kolme mainosta (mainostyyppiin katsomatta), jotka täyttävät tässä annetut alatason ehdot. Ne ovat status = enabled (mainosten on oltava käytössä) ja approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended) (mainosten on oltava hyväksyttyjä – eli ne eivät saa olla hylättyjä).

Sääntö: Konversioseurantaa ei ole määritetty

Käyttökohde: Kampanjat

Rikkomusehdot:

status = enabled accountsupportsconversions = disabled

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on kaksi päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• kampanja on käytössä
  • kampanja kuuluu tilille, jolla ei ole otettu käyttöön konversioseurantaa.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on kaksi päätason ehtoa, joiden molempien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut kampanjat voidaan merkitä.

accountsupportsconversions = disabled

Vain sellaisille tileille kuuluvat käyttöönotetut kampanjat merkitään, jotka eivät tue konversioseurantaa.

Sääntö: Sisältää kuvamainoksia mutta ei responsiivisia mainoksia

Käyttökohde: Mainosryhmät

Rikkomusehdot:

status = enabled campaignstatus = enabled campaigntype = display CONTAINER(accountsupportsconversions = enabled) EXIST(imageads, status = enabled approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) NOTEXIST(responsiveads, status = enabled approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended))

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on kuusi päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• mainosryhmä on otettu käyttöön
  • mainosryhmä kuuluu käyttöönotettuun kampanjaan
  • kampanjan tyyppi on Display
  • kampanja kuuluu tilille, jolla on otettu käyttöön konversioseuranta
  • mainosryhmässä on käyttöönotettuja ja hyväksyttyjä kuvamainoksia
  • mainosryhmässä ei ole käyttöönotettuja ja hyväksyttyjä responsiivisia mainoksia.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on kuusi päätason ehtoa, joiden kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut mainosryhmät voidaan merkitä.

campaignstatus = enabled campaigntype = display CONTAINER(accountsupportsconversions = enabled)

Mainosryhmien on kuuluttava käyttöönotettuun kampanjaan, jonka tyyppi on Display. Lisäksi niiden on kuuluttava tilille, jolla on käytössä konversioseuranta.

EXIST(imageads, status = enabled approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended)) NOTEXIST(responsiveads, status = enabled approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended))

Tämä ehto tekee samanlaisia tarkastuksia kahdentyyppisille mainoksille. Kunkin tarkastuksen yhteydessä ehto tutkii vain mainoksia, jotka täyttävät alatason suodatusehdot status = enabled (mainoksen on oltava käytössä) ja approvalstatus -= (disapproved, sitesuspended) (mainoksen on oltava hyväksytty – eli se ei saa olla hylätty). Mainosryhmä voidaan merkitä vain, jos siinä on nämä ehdot täyttäviä kuvamainoksia mutta ei ehdot täyttäviä responsiivisia mainoksia.

Sääntö: Kampanjan joustavaksi tavoittavuudeksi on määritetty Kohdistus

Käyttökohde: Kampanjat

Rikkomusehdot:

status = enabled campaigntype = (search, shopping) interestsandremarketing = targeting EXIST(audiences, status = enabled)

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on neljä päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• kampanja on käytössä
  • kampanjan tyyppi on Haku tai Shopping
  • kampanjassa on kiinnostuksen kohteiden ja uudelleenmarkkinoinnin asetuksena Kohdistus
  • kampanjassa on käyttöönotettuja yleisöjä.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on neljä päätason ehtoa, joiden kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut kampanjat voidaan merkitä.

campaigntype = (search, shopping)

Käyttöönotetuista kampanjoista voidaan merkitä vain ne, joiden tyyppi on Haku tai Shopping.

interestsandremarketing = targeting

Määritetyn tyyppisistä käyttöönotetuista kampanjoista voidaan merkitä vain ne, joiden kiinnostuksen kohteiden ja uudelleenmarkkinoinnin joustavaksi tavoittavuudeksi on valittu Kohdistus.

EXIST(audiences, status = enabled)

Merkitsemisen viimeinen ehto on, että kampanjassa on ainakin yksi käyttöönotettu yleisö.

Sääntö: Mainosryhmän joustavan tavoittavuuden arvoksi on määritetty Kohdistus

Käyttökohde: Mainosryhmät

Rikkomusehdot:

status = enabled campaignstatus = enabled campaigntype = (search, shopping) interestsandremarketing = targeting EXIST(audiences, status = enabled)

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on viisi päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• mainosryhmä on otettu käyttöön
  • mainosryhmä kuuluu käyttöönotettuun kampanjaan
  • kampanjan tyyppi on Haku tai Shopping
  • mainosryhmässä on kiinnostuksen kohteiden ja uudelleenmarkkinoinnin tavoittavuuden asetuksena Kohdistus
  • mainosryhmässä on käyttöönotettuja yleisöjä.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on viisi päätason ehtoa, joista kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut mainosryhmät voidaan merkitä.

campaignstatus = enabled campaigntype = (search, shopping)

Mainosryhmien on kuuluttava käyttöönotettuun kampanjaan, jonka tyyppi on Haku tai Shopping.

interestsandremarketing = targeting

Käyttöönotetuista mainosryhmistä voidaan merkitä vain ne, joiden kiinnostuksen kohteiden ja uudelleenmarkkinoinnin joustavaksi tavoittavuudeksi on valittu Kohdistus.

EXIST(audiences, status = enabled)

Merkitsemisen viimeinen ehto on, että mainosryhmässä on ainakin yksi käyttöönotettu yleisö.

Sääntö: Kohdistuksen optimointi poistettu käytöstä

Käyttökohde: Mainosryhmät

Rikkomusehdot:

status = enabled campaignstatus = enabled campaigntype = display targetingoptimization = disabled

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on neljä päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• mainosryhmä on otettu käyttöön
  • mainosryhmä kuuluu käyttöönotettuun kampanjaan
  • kampanjan tyyppi on Display
  • mainosryhmässä on poistettu käytöstä kohdistuksen optimointi.

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on neljä päätason ehtoa, joiden kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut mainosryhmät voidaan merkitä.

campaignstatus = enabled campaigntype = display

Mainosryhmien on kuuluttava käyttöönotettuun kampanjaan, jonka tyyppi on Display.

interestsandremarketing = targeting

Käyttöönotetuista mainosryhmistä voidaan merkitä vain ne, joiden kiinnostuksen kohteiden ja uudelleenmarkkinoinnin joustavaksi tavoittavuudeksi on valittu Kohdistus.

targetingoptimization = disabled

Merkitsemisen viimeinen ehto on, että mainosryhmässä on poistettu käytöstä kohdistuksen optimointi.

Sääntö: Mainonta on kohdistettu hakuverkoston ei-aktiiviselle yleisölle

Käyttökohde: Yleisöt

Rikkomusehdot:

status = enabled campaignstatus = enabled campaigntype = search noofsearchusers < 1,000 CONTAINER(status = enabled)

Yleiskatsaus

Edellä näkyvällä suodattimella on viisi päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• yleisö on otettu käyttöön
  • yleisö kuuluu käyttöönotettuun kampanjaan
  • kampanjan tyyppi on Haku
  • yleisössä on alle 1 000 aktiivista käyttäjää
  • yleisö kuuluu aktiiviseen säilöön (mainosryhmään tai kampanjaan).

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on viisi päätason ehtoa, joista kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut yleisöt voidaan merkitä.

campaignstatus = enabled campaigntype = search

Yleisöjen on kuuluttava käyttöön otettuun kampanjaan, jonka tyyppi on Haku.

noofsearchusers < 1,000

Käyttöön otetuista yleisöistä voidaan merkitä vain ne, joissa on alle 1 000 aktiivista käyttäjää.

CONTAINER(status = enabled)

Merkitsemisen viimeinen edellytys on, että mainosryhmä tai kampanja, johon yleisö kuuluu, on otettu käyttöön. Jos kyseessä on kampanjatason yleisö, tämän ehdon tarkastama säilö on kampanja. Tällöin tarkastus on turha, sillä edellä oleva campaignstatus = enabled ‑ehto tarkastaa saman asian. Jos taas kyseessä on mainosryhmätason yleisö, ehdolla varmistetaan, että kampanjan lisäksi myös mainosryhmä, johon yleisö kuuluu, on otettu käyttöön.

Sääntö: Mainonta on kohdistettu Display-verkoston ei-aktiiviselle yleisölle

Käyttökohde: Yleisöt

Rikkomusehdot:

status = enabled campaignstatus = enabled campaigntype = display noofusers < 100 CONTAINER(status = enabled)

Yleistä

Edellä näkyvällä suodattimella on viisi päätason ehtoa. Ylhäältä alkaen ehdot edellyttävät, että

• yleisö on otettu käyttöön
  • yleisö kuuluu käyttöönotettuun kampanjaan
  • kampanjan tyyppi on Display
  • yleisössä on alle 100 aktiivista käyttäjää
  • yleisö kuuluu aktiiviseen säilöön (mainosryhmään tai kampanjaan).

Yksityiskohtainen kuvaus

Ellei OR-funktiota käytetä, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta oma sääntö merkitsee virheen tai varoituksen. Tässä säännössä on viisi päätason ehtoa, joista kaikkien on täytyttävä.

status = enabled

Vain käyttöönotetut yleisöt voidaan merkitä.

campaignstatus = enabled campaigntype = display

Yleisöjen on kuuluttava käyttöönotettuun kampanjaan, jonka tyyppi on Display.

noofusers < 100

Käyttöönotetuista yleisöistä voidaan merkitä vain ne, joissa on alle 100 aktiivista käyttäjää.

CONTAINER(status = enabled)

Merkitsemisen viimeinen edellytys on, että mainosryhmä tai kampanja, johon yleisö kuuluu, on otettu käyttöön. Jos kyseessä on kampanjatason yleisö, tämän ehdon tarkastama säilö on kampanja. Tällöin tarkastus on turha, sillä edellä oleva campaignstatus = enabled ‑ehto tarkastaa saman asian. Jos taas kyseessä on mainosryhmätason yleisö, ehdolla varmistetaan, että kampanjan lisäksi myös mainosryhmä, johon yleisö kuuluu, on otettu käyttöön.