Krav til destinasjoner

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Display & Video 360-brukere må overholde disse Google Ads-retningslinjene. Du finner flere begrensninger i brukerstøtten for Display & Video 360.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Vi prioriterer brukeropplevelsen i alle Google-produkter, derfor jobber vi for å skape et trygt miljø der brukerne kan stole på Googles annonsenettverk. Når en bruker klikker på en annonse og blir viderekoblet til en landingsside, sørger vi for at totalopplevelsen er god. Retningslinjene om krav til destinasjoner er utarbeidet for at landingssidene brukerne kommer til, skal være funksjonelle, nyttige og navigeringsvennlige. Også annonsørene drar nytte av dette, siden Google Ads sikrer at brukerne får en positiv opplevelse av merkevarene deres i økosystemet for annonser.

Destinasjonen fungerer ikke

Google krever at annonsedestinasjonen og innholdet ditt fungerer på vanlige nettlesere og enheter, slik at brukerne føres til en funksjonell annonsedestinasjon.

Sørg for at annonsedestinasjonen din fungerer for Google AdsBot-nettsøkeroboter og ikke returnerer feilkoder knyttet til destinasjonen (f.eks. HTTP-feilkoder) i noe land. Den fullstendige nettadressen du ser i brukergrensesnittet i Google Ads, er annonsedestinasjonen. Det er den fullstendige nettadressen til annonsen, og den er satt sammen av den endelige nettadressen pluss eventuelle sporingsmaler og parametere (hvis dette brukes).

De som bruker Smart-kampanjer, kan få muligheten til å velge sin egen Bedriftsprofil (optimalisert for annonsene dine) som landingsside hvis nettstedet deres ikke fungerer.

Følgende scenarier fører til manglende godkjenning fordi destinasjonen ikke fungerer:

rødt x-tegn destinasjoner som ikke fungerer slik de skal, eller som har konfigurasjonsfeil

• Eksempler: «Du har kommet til denne siden ved en feil», «Beklager! Her var det tomt» , «Nettstedet er under utvikling»

rødt x-tegn destinasjoner som returnerer HTTP-feilkoder for Google AdsBot-nettsøkeroboter på vanlige enheter, uansett land

• Eksempler: nettsteder der det vises en feilkode knyttet til HTTP-klienten eller tjeneren: «403 forbudt», «404 ikke funnet» eller «500 intern tjenerfeil» i populære nettlesere og på vanlige enheter basert på resultatene fra Google AdsBot-nettsøkeroboter

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Forstå hvorfor annonsen din ikke ble godkjent

Trinn 1 av 3: Identifiser feilen ved destinasjonen

1.1 Kontroller nettadressen du har angitt. Sjekk nettadresser til alle landingssider, nettadresser for søkeord, dynamiske sporingsnettadresser og nettadresser for dyplinker for å være sikker på at de er korrekte og ikke har stavefeil.

1.2 Sørg for at annonsedestinasjonen fungerer slik den skal.

• Nettsteder og apper: Pass på at annonsen leder til en app eller et nettsted som returnerer en HTTP 200-svarkode globalt.
    • Det er ikke nok at appen eller nettstedet lastes inn riktig for deg. Det skal heller ikke returneres noen destinasjonsfeil (f.eks. HTTP-feilkoder) når Google AdsBot-nettsøkeroboter (brukeragenter) prøver å få tilgang til appen eller nettstedet.
    • Sjekk at annonsens destinasjon i ulike nettlesere og på ulike enheter alltid viderekobler brukerne til en app eller et nettsted som fungerer. Apper kan bare markedsføres på steder der de kan lastes ned.
  • Appengasjementsannonser: Kontroller at du har konfigurert nettadressen for dyplinken riktig, og at du ikke bruker tredjepartssporere, ettersom dette foreløpig ikke støttes for appengasjementsannonser.
  • Annonser for apper: Sjekk at eventuelle tredjepartssporere viderekobler brukerne til rett app i rett appbutikk.

1.3 Hold markøren over annonsen som ikke er godkjent, i Google Ads-brukergrensesnittet for å se årsaken til den ikke ble godkjent.

Dette bildet viser feilmeldingen «Destinasjonen fungerer ikke» for en annonse som ikke er godkjent i Google Ads.

Eksempelannonsen ovenfor ble ikke godkjent fordi den fullstendige nettadressen returnerte en HTTP 404-feil da Google AdsBot prøvde å åpne nettstedet for datamaskiner.

Merk: Det er ikke tillatt å markedsføre apper på steder der appen ikke kan lastes ned.

Trinn 2 av 3: Forstå destinasjonsfeilen

Her er de vanligste årsakene til at destinasjoner ikke fungerer:

HTTP 4xx-svar, HTTP 5xx-svar: Tjeneren som er vert for nettstedet ditt, returnerte en HTTP-feil som hindret oss i å få tilgang til innholdet. For eksempel kan du ha oppgitt feil nettadresse (f.eks. fordi det er en feil i nettadressen du oppga), og derfor returnerte destinasjonen feilen «Finner ikke siden (404)» da Google AdsBot-nettsøkerobotene prøvde å gå til den.

DNS-feil: Vi kunne ikke finne tilknytning mellom vertsnavnet for tjeneren din og en IP-adresse, og derfor kunne vi ikke gå til siden.

Viderekoblingsadressen er for lang, Tom viderekoblingsadresse, Viderekoblingsadresse med feil: Viderekoblingsadressen som tjeneren returnerte, var ikke gyldig, så vi kunne ikke følge den.

Privat IP-adresse: Nettstedet ditt er bak en brannmur eller ruter, så vi kunne ikke gå til det.

HTTP-svaret inneholder feil: Svaret fra tjeneren din kunne ikke tydes.

Tidsavbrudd ved lesing av siden: Tjeneren brukte for lang tid på å returnere siden, og vi ga opp gjennomsøkingen av det aktuelle produktet.

Tjeneren viderekobler for ofte: Tjeneren viderekoblet gjennomsøkingen flere ganger, og den måtte avbrytes.

Siden krever autentisering: Nettadressen som er oppgitt, er beskyttet av en form for autentiseringsprotokoll som gjør at Google ikke kan lese innholdet.

(Valgfritt) Trinn 3 av 3: Sjekk at nettadressen fungerer for Google AdsBot-nettsøkeroboter, ved hjelp av Chrome-utviklerverktøy

Når du har identifisert årsaken til den manglende godkjenningen, kan du bekrefte at nettadressen fungerer for Google AdsBot-nettsøkeroboter. Gå inn på nettstedet med Chrome-utviklerverktøy og brukeragentstrengen angitt som Google AdsBot. Klikk her for å se hvordan du overstyrer brukeragenten med Chrome-utviklerverktøy.

Løsninger

Kontroller nettadressen du har oppgitt

Sørg for at annonsedestinasjonen er riktig og ikke inneholder stavefeil.

Korriger destinasjons- eller HTTP-feil

Sørg for at annonsedestinasjonen din fungerer og ikke returnerer noen feilkoder knyttet til destinasjonen (f.eks. HTTP-feilkoder) for Google AdsBot-nettsøkeroboter ved gjennomsøking. Hvis du ikke greier å korrigere destinasjonsfeilen, må du informere nettutvikleren din om at appen eller nettstedet ikke skal returnere destinasjonsfeil (f.eks. HTTP-feil) for Google AdsBot ved gjennomsøking. Alternativt kan du vurdere å bruke en annen destinasjon som ikke returnerer noen destinasjonsfeil. Endre annonsens endelige nettadresse slik at den peker til en del av appen eller nettstedet som ikke bryter retningslinjene, og lagre annonsen, så kan vi gjennomgå den på nytt.

Send inn en anke for avgjørelsen knyttet til retningslinjene

Hvis du har korrigert destinasjonen eller mener vi har gjort en feil, kan du sende inn en anke direkte fra Google Ads-kontoen din og be om en ny gjennomgang. Så snart vi har bekreftet at destinasjonen fungerer, kan vi godkjenne annonsene dine.

Hvis du ikke klarer å rette opp bruddene på retningslinjene, eller hvis du velger å ikke gjøre det, bør du fjerne den aktuelle annonsen. Ellers risikerer du at kontoen din blir sperret senere fordi du har for mange annonser som ikke er godkjent.

Ikke-samsvarende destinasjoner

Google krever at annonser gjenspeiler nøyaktig hvilken app eller hvilket nettsted brukerne føres til når de klikker på en annonse.

Merk: Forsikre deg om at visningsadressen gjenspeiler nøyaktig hvor brukerne ender opp, og at det ikke er noen viderekoblinger fra den endelige nettadressen til et annet domene. Sørg også for at den fullstendige nettadressen fører til den endelig nettadressen.

Tips: Hvis du bruker en sporingsparameter i den endelige nettadressen, kan dette føre til at destinasjonen blir ikke-samsvarende hvis «{ignore}» ikke settes inn før sporingsparameteren. Hvis du bruker sporing i den endelige nettadressen, for eksempel en dynamisk ID fra sporingssystemet til en tredjepart, må du sette inn «{ignore}» før sporingsparameteren i den endelige nettadressen.
Eksempel: http://example.com/?{ignore}tracking=123&id=DynamicId

Følgende scenarier fører til manglende godkjenning fordi destinasjonene ikke samsvarer:

rødt x-tegn domenet eller domenesuffikset i visningsadressen samsvarer ikke med den endelige nettadressen og nettadressen for mobil som brukerne føres til

• Eksempler: visningsadresse: google.com / endelig nettadresse: example.com; visningsadresse i annonsen: example.com / endelig nettadresse for søkeord: example.org; bruk av funksjonen for innsetting av søkeord i toppdomenet eller domenet på neste nivå for visningsadressen, for eksempel «www.{søkeord}.no»

rødt x-tegn at et underdomene ikke tydelig angir et nettsted fra alle andre nettsteder på domenet eller toppdomenet

• Eksempel: visningsadresse: blogspot.com og Endelig nettadresse: minbedrift.blogspot.com

Merk: Et underdomene er ikke nødvendig hvis domenet bare brukes av én bedrift.

rødt x-tegn viderekoblinger som tar brukeren fra den endelige nettadressen til et annet domene

• Eksempel: den endelige nettadressen http://example.com, som viderekobler til http://example2.com

rødt x-tegn sporingsmaler eller fullstendige nettadresser som ikke fører til det samme innholdet som den endelige nettadressen

• Eksempler: den endelige nettadressen fører til en produktkategoriside, men sporingsmalen eller den fullstendige nettadressen viderekobler til en spesifikk produktside; den endelige nettadressen er example.com/klær, men sporingsmalen viderekobler til example.com/klær/skjorter

Forstå hvorfor annonsen din ikke ble godkjent

Hold markøren over annonsen som ikke ble godkjent fordi destinasjonene ikke samsvarer, for å se årsaken til avviket.

Her er de vanligste årsakene til manglende godkjenning på grunn av destinasjoner som ikke samsvarer:

• Den gjennomsøkte endelige nettadressen samsvarer ikke med den forventede endelige nettadressen: når den endelige nettadressen viderekobler brukeren til et annet domene.
  • Visningsadressen samsvarer ikke med den endelige nettadressen: når nettstedet eller appen som vises i annonsen (visningsadressen), ikke samsvarer med nettstedet eller appen brukerne føres til når de klikker på annonsen (den endelige nettadressen).
  • Sporingsmalen viderekobler ikke gjennom en endelig nettadresse: når sporingsmalen ikke fører brukerne til det samme innholdet som den endelige nettadressen. Hvis det innføres avvik i nettadressen når du bruker sporingsmalen, deriblant i parametere og underdomener, kan brukerne bli vist innhold som ikke stemmer overens med innholdet på den endelige nettadressen.

Løsninger

Korriger ikke-samsvarende destinasjoner

Forsikre deg om at visningsadressen gjenspeiler nøyaktig hvor brukerne ender opp, og at det ikke er noen viderekoblinger fra den endelige nettadressen til et annet domene. Du kan se domenet som annonsen pekte til under gjennomgangen, både i e-postvarselet om at annonsen ikke ble godkjent, og ved å holde markøren over den aktuelle annonsen. Med Search Console kan du også kontrollere den endelige nettadressen for landingssiden for å påse at det resulterende domenet samsvarer med domenet for visningsadressen. Disse retningslinjene gjelder for nettadresser for søkeord som ikke samsvarer med visningsadressen. Finn ut hvordan du endrer nettadresser for søkeord. Hvis du bruker sporingsmaler, må du sørge for at både sporingsmalen og den fullstendige nettadressen fører til det samme innholdet som den endelige nettadressen.

Husk at endringer i sporingsmaler på annonse-, søkeord- eller nettstedslinknivå blir gjennomgått automatisk. Hvis du derimot har opprettet en sporingsmal for en hel konto, kampanje eller annonsegruppe, må du be om en ny evaluering når du har korrigert malen.

Endre nettadressene dine slik at de overholder retningslinjene. Når du har redigert og lagret annonsen, blir den sendt inn til gjennomgang. Når vi har bekreftet at annonsedestinasjonene overholder retningslinjene, kan vi godkjenne annonsene dine.

Send inn en anke for avgjørelsen knyttet til retningslinjene

Hvis du har korrigert destinasjonen eller mener vi har gjort en feil, kan du sende inn en anke direkte fra Google Ads-kontoen din og be om en ny gjennomgang. Når vi har bekreftet at destinasjonen overholder retningslinjene, kan vi godkjenne annonsene dine.

Hvis du ikke klarer å rette opp bruddene på retningslinjene, eller hvis du velger å ikke gjøre det, bør du fjerne den aktuelle annonsen. Ellers risikerer du at kontoen din blir sperret senere fordi du har for mange annonser som ikke er godkjent.

Destinasjonen kan ikke gjennomsøkes

Google krever at annonsedestinasjonen og innholdet ditt kan gjennomsøkes av Google AdsBot-nettsøkeroboter, slik at vi kan kontrollere at brukerne føres til en annonsedestinasjon som gjenspeiler annonsen de klikket på.

Følgende scenario fører til manglende godkjenning fordi destinasjonen ikke kan gjennomsøkes:

rødt x-tegn destinasjoner som ikke kan gjennomsøkes av Google Ads

• Eksempler: bruk av ekskluderingsfiler (f.eks. «robots.txt») for å begrense tilgangen til et helt eller store deler av et nettsted, uforholdsmessig begrensning av gjennomsøking gitt antallet annonser som er sendt inn

Merk: Selv om du ikke har blokkert Google Ads fra å gjennomsøke innholdet ditt, kan det hende at du utilsiktet begrenser effektiv gjennomsøking. Dette er spesielt sannsynlig hvis du nylig har sendt inn mange annonser til Google. Hvis du bruker en klikksporer for annonsene dine, bør du sjekke om den påvirker gjennomsøkingskapasiteten. Hvis nettstedet ikke har god nok gjennomsøkingskapasitet, bør du vurdere å sende inn annonsene i mindre bolker som du sprer over flere dager.

Løsninger

Gi Google AdsBot-nettsøkeroboter tilgang til annonsedestinasjonene dine

Kontroller innstillingene for appen eller nettstedet, og påse at du ikke bruker ekskluderingsfiler (f.eks. «robots.txt») som blokkerer Google Ads fra å gjennomsøke innholdet ditt.

Hva er en robots.txt-fil?

En robots.txt-fil forteller søkeroboter for søkemotorer hvilke nettadresser de har tilgang til på et nettsted. Finn ut mer her om hvordan Google tolker robots.txt-spesifikasjonene. Her er de vanligste årsakene til at destinasjoner ikke kan gjennomsøkes på grunn av robots.txt-filer:

• Robots.txt på tjeneren hindrer tilgang: Du har lagt til en robots.txt-fil på tjeneren din som forbyr gjennomsøkingstilgang. Vi kan ikke gjennomsøke sider med slike filtyper og forbud. Du kan løse dette problemet ved å konfigurere robots.txt-filen slik at gjennomsøkingen vår tillates.
  • Robots.txt på tjeneren kan ikke nås: Tidsavbrudd ved lesing av robots.txt: Vi kunne ikke lese robots.txt-filen din, så vi kunne ikke gjennomsøke siden.

Finn ut hvordan du kan oppdatere robot.txt-filen din.

Sørg for at du ikke bruker ekskluderingsfiler (f.eks. «robots.txt») for å begrense tilgangen til hele eller store deler av nettstedet. Du kan også bruke Google Search Console for å se hvordan du kan gjøre sidene dine mer tilgjengelige, og se etter gjennomsøkingsfeil eller om du har angitt en lav gjennomsøkingsfrekvens. Hvis du bruker en klikksporer for annonsene dine, bør du sjekke om den påvirker gjennomsøkingskapasiteten. Hvis du ikke greier å løse problemet, bør du informere nettutvikleren din om at appen eller nettstedet skal være tilgjengelig for Google AdsBot-nettsøkeroboter.

Hvis du har korrigert destinasjonen eller mener vi har gjort en feil, kan du sende inn en anke direkte fra Google Ads-kontoen din og be om en ny gjennomgang. Når vi har bekreftet at destinasjonen er i tråd med retningslinjene, kan vi godkjenne annonsene dine.

Velg en annen destinasjon

Alternativt kan du vurdere å bruke en annen destinasjon som allerede er i tråd med retningslinjene. Endre annonsens endelige nettadresse slik at den peker til en del av appen eller nettstedet som ikke bryter retningslinjene, og lagre annonsen, så kan vi gjennomgå den på nytt.

Hvis du ikke klarer å rette opp bruddene på retningslinjene, eller hvis du velger å ikke gjøre det, bør du fjerne den aktuelle annonsen. Ellers risikerer du at kontoen din blir sperret senere fordi du har for mange annonser som ikke er godkjent.

Destinasjonen er ikke tilgjengelig

Google krever at annonsedestinasjonene skal være tilgjengelige på det målrettede stedet.

Følgende scenario fører til manglende godkjenning fordi destinasjonen ikke er tilgjengelig:

rødt x-tegn destinasjoner som ikke er tilgjengelige på det målrettede stedet

• Eksempler: nettsteder som viser en melding om stedsbasert tilgangsbegrensning på det målrettede stedet (f.eks. «Dette nettstedet er ikke tilgjengelig der du er»), nettsteder som viser andre meldinger om tilgangsbegrensninger på det målrettede stedet (f.eks. «du har ikke tillatelse til å åpne denne siden»)

Opplevelse på destinasjonen

Google krever at annonsedestinasjoner skal være navigeringsvennlige og trygge for de som klikker på en annonse i Google Ads-nettverket.

Sørg for at annonsedestinasjoner eller innhold (inkludert forgrunnsvinduer) har brukervennlig navigering, og at det ikke finnes villedende opplevelser med nettsteder som er utviklet for å villede brukerne. Påse også at annonsedestinasjonen ikke starter en nedlasting direkte eller fører til en e-postadresse eller en fil (se listen nedenfor).

Merk: Alle vinduer som åpnes i tillegg til den opprinnelige landingssiden, anses som forgrunnsvinduer, uansett hva de inneholder. Her følger noen eksempler (listen er ikke uttømmende):
  • tidsinnstilte forgrunnsvinduer
  • forgrunnsvinduer som lukkes automatisk
  • periodevise forgrunnsvinduer
  • forgrunnsvinduer som genereres fra selve annonsen
  • forgrunnsvinduer med nedlastinger
  • bakgrunnsvinduer

Interstitial-annonser er tillatt så lenge de ikke hindrer brukerne i å forlate et nettsted. Selv om godkjente interstitial-annonser kan minne om forgrunnsvinduer, er de en type grafikk som blir vist på landingssiden i stedet for at et nytt nettleservindu åpnes. Slike annonser hindrer ikke brukerne i å forlate en app eller et nettsted.

Følgende scenarier fører til manglende godkjenning på grunn av opplevelsen på destinasjonen:

rødt x-tegn destinasjoner eller innhold som er unødig vanskelig eller frustrerende å navigere i

• Eksempler: nettsteder med forgrunnsvinduer eller interstitial-annonser som er i veien for innholdet brukerne vil se, nettsteder der tilbakeknappen i nettleseren deaktiveres eller påvirkes, nettsteder som ikke lastes inn raskt på de fleste populære enheter og i de fleste populære nettlesere, eller nettsteder der brukerne må laste ned flere programmer (utover vanlige programtillegg for nettlesere) for å åpne landingssiden

rødt x-tegn linker som starter en direkte nedlasting fra annonsen eller fører videre til en e-postadresse eller fil

• Eksempler: bilder, video, lydfiler, dokumenter

Merk: Annonsører som representerer legemiddelprodusenter, kan bruke PDF-filer som landingssider. Det kreves et varsel om at PDF-filer er tillatt som landingssider for annonser og kontoer for sertifiserte legemiddelprodusenter.

rødt x-tegn destinasjoner med villedende opplevelser

• Eksempler: nettsteder der brukeren viderekobles automatisk til en annen side uten å gjøre noe, eller nettsteder med annonser som ligner på feilmeldinger eller advarsler fra systemet eller nettstedet

rødt x-tegn Destinasjoner med annonseopplevelser som ikke oppfyller Better Ads Standards. På nettstedet til Coalition for Better Ads finner du mer informasjon om hvilke typer annonseopplevelser som ikke er tillatt.

• Eksempler: Flytende annonser med nedtelling, store sticky-annonser og annonser med blinkende animasjon.

Løsninger

Korriger opplevelsen på annonsedestinasjonen

Sørg for at annonsedestinasjonen tilbyr brukerne en god opplevelse. Destinasjonen skal være funksjonell, nyttig og navigeringsvennlig. Send inn en anke for bruddet på retningslinjene direkte fra Google Ads-kontoen din når du har oppdatert destinasjonen slik at den er i tråd med retningslinjene våre, eller hvis du mener vi har gjort en feil.

Hvis nettstedet ditt har villedende opplevelser, kan du følge veiledningen nedenfor for å korrigere de aktuelle bruddene på retningslinjene:

1. Sjekk statusen for nettstedet ditt i Google Search Console
  2. Fjern alle villedende opplevelser fra nettstedet.
  3. Følg denne veiledningen for å få en ny vurdering av nettstedet ditt.
  4. Hvis vi etter gjennomgangen konkluderer med at nettstedet ikke lenger har villedende opplevelser, blir annonsene dine godkjent for kjøring.

Hvis destinasjonen inneholder annonseopplevelser som ikke oppfyller Better Ads Standards, følger du veiledningen nedenfor for å korrigere bruddene på retningslinjene:

1. Kontroller statusen for destinasjonen i rapporten om annonseopplevelser
  2. Løs alle problemer med annonseopplevelsen på destinasjonen.
  3. Følg denne veiledningen for å få en ny vurdering av nettstedet ditt.
  4. Hvis vi etter gjennomgangen konkluderer med at alle problemene med annonseopplevelsen er løst, blir annonsene dine godkjent for kjøring.

Velg en annen destinasjon

Hvis du ikke kan gjøre endringer i annonsedestinasjonen, bør du vurdere å bruke en annen destinasjon. Endre annonsens endelige nettadresse slik at den peker til en del av appen eller nettstedet som er i tråd med retningslinjene, og lagre annonsen så vi kan gjennomgå den på nytt.

Hvis du ikke klarer å rette opp bruddene på retningslinjene, eller hvis du velger å ikke gjøre det, bør du fjerne den aktuelle annonsen. Ellers risikerer du at kontoen din blir sperret senere fordi du har for mange annonser som ikke er godkjent.

Utilstrekkelig originalt innhold

Vi vil at forbrukerne skal få en god opplevelse etter at de klikker på annonser, så annonsedestinasjoner må gi unik verdi for brukerne.

Nedenfor ser du noen eksempler på innhold som ikke er tillatt i annonser. Merk at disse eksemplene ikke er uttømmende. Følgende scenarioer fører til manglende godkjenning på grunn av utilstrekkelig originalt innhold:

rødt x-tegn destinasjonsinnhold som hovedsakelig er laget for å vise annonser

• Eksempler: generering av trafikk (enten dette skjer via «arbitrasje» eller på annet vis) til destinasjoner med mer annonser enn originalt innhold, lite eller ikke noe originalt innhold eller overdreven annonsering

rødt x-tegn destinasjonsinnhold som er kopiert fra en annen kilde, uten at det er lagt til merverdi i form av originalt innhold eller ekstra funksjonalitet

• Eksempler: speiling, framing, skrapet innhold fra en annen kilde, maler eller forhåndsgenererte nettsteder som gir brukerne duplisert innhold

rødt x-tegn destinasjoner der hovedformålet er å viderekoble brukerne til andre nettsteder

• Eksempler: overgangssider, døråpningssider, gatewayer eller andre mellomliggende sider som brukes til å linke til andre nettsteder

rødt x-tegn destinasjoner der det vises en melding om at destinasjonen ikke tilbyr noen tjenester

• Eksempler: parkerte domener, nettsteder der det eneste formålet er å reservere nettadresser, nettsteder der det vises meldinger som «Under utvikling», «Kommer snart» eller lignende

rødt x-tegn destinasjoner som er uforståelige eller ikke gir noen mening

• Eksempler: tomme sider, meningsløst innhold på landingssiden

Løsninger

Korriger innholdet på annonsedestinasjonen

Fokuser på å gi brukeren nyttig, unikt og originalt innhold umiddelbart, og ikke overfyll siden din med annonser, selv om de er relevante for annonseteksten din. Be nettutvikleren din om å fjerne alle HTML-rammesett som kopierer innhold fra andre domener enn domenet til annonsens landingsside. Hvis appen eller nettstedet har en søkefunksjon, bør du sørge for at søkeresultatene ikke bare kopieres fra andre apper eller nettsteder. Sjekk at registreringen for nettstedet ikke er utløpt.

Hvis du har korrigert destinasjonen eller mener vi har gjort en feil, kan du sende inn en anke direkte fra Google Ads-kontoen din og be om en ny gjennomgang. Når vi kan bekrefte at destinasjonen er i tråd med retningslinjene våre, kan vi godkjenne annonsene dine.

Velg en annen destinasjon

Hvis du ikke kan gjøre endringer i annonsedestinasjonen, bør du vurdere å bruke en annen destinasjon. Endre annonsens endelige nettadresse slik at den peker til en del av appen eller nettstedet som er i tråd med retningslinjene. Når du så lagrer annonsen, kan vi gjennomgå den på nytt.

Hvis du ikke klarer å løse problemene som bryter med retningslinjene, må du fjerne den aktuelle annonsen. Hvis ikke risikerer du at kontoen din blir sperret fordi du har for mange annonser som ikke er godkjent.

Brudd på retningslinjene for app- eller nettbutikker

Google krever at destinasjonene dine (app- eller nettbutikker) er i tråd med Googles retningslinjer for app- eller nettbutikker.

Følgende scenario fører til manglende godkjenning på grunn av brudd på retningslinjene for app- eller nettbutikker:

rødt x-tegn destinasjoner som ikke er i tråd med retningslinjene for relevante app- eller nettbutikker

Forstå hvorfor annonsen din ikke ble godkjent

Du finner detaljert informasjon om bruddet på retningslinjene i varselet du har fått tilsendt fra den aktuelle app- eller nettbutikken (f.eks. Chrome Nettmarked eller Google Play-butikken). Når problemene knyttet til app- eller nettbutikken er løst, kan annonseleveringen gjenopptas.

Uakseptabel nettadresse

Følgende scenarioer fører til manglende godkjenning på grunn av uakseptable nettadresser:

rødt x-tegn nettadresser som ikke har standardsyntaks

rødt x-tegn bruk av IP-adresser som visningsadresser

• Eksempel: 123.45.678.90

rødt x-tegn visningsadresser som inneholder tegn som ikke godtas

• Eksempler: tegn som !, *, #, _, @

Appen gjenkjennes ikke

Følgende scenario fører til manglende godkjenning fordi appen ikke gjenkjennes:

rødt x-tegn apper Google ikke gjenkjenner

• Eksempler: feil i app-ID eller appbutikk, appen er slettet eller suspendert i en appbutikk

Ubekreftet telefonnummer

Google krever at telefonnumre i oppringningsannonser, anropselementer og adresseelementer er lokale for landet du målretter mot, og er tilknyttet bedriften det annonseres for.

Følgende scenario fører til manglende godkjenning på grunn av uakseptable telefonnumre i oppringningsannonser, anropselementer eller adresseelementer:

rødt x-tegn telefonnumre Google ikke har bekreftet

Løsning

Trinn 1 av 2: Bekreft telefonnummeret

Et telefonnummer kan bekreftes på én av to måter:

• Vis nummeret på nettstedet ditt
    • Telefonnummeret i annonsen din må vises på nettstedet det refereres til i annonsen. Hvis telefonnummeret vises i annonser for forskjellige nettsteder, må det relevante telefonnummeret vises på minst én side på hvert av disse nettstedene.
    • Husk at nettadressen for bekreftelse må være på det samme domenet som annonsens visningsadresse. Nummeret må vises som tekst. Det er ikke i tråd med retningslinjene hvis det vises i et bilde.
      • Merk: Det er enklere å sjekke telefonnummeret og få det bekreftet hvis det står oppført på en landingsside som besøkes ofte. Du kan øke sjansene for at søkeroboten vår finner telefonnummeret ditt, ved å sørge for at det er angitt i E.164-format i kildekoden for nettstedet. Eksempel på E.164-format: [+] [landskode] [telefonnummer med retningsnummer]. Hvis du bruker et skript for dynamisk innsetting av nummer for å endre telefonnummeret på nettstedet ditt basert på trafikkilden, anbefaler vi at du bruker metodene for bekreftelse av domeneeierskap som er beskrevet nedenfor.
  • Bekreft at du eier domenet

Trinn 2 av 2: Endre annonsen eller elementene

Hvis du bruker et adresseelement, må det tilknyttede telefonnummeret være i tråd med kravene ovenfor. Elementet kan endres på to ulike måter ut fra adressen du vil bruke.

1. Adresse fra en bedriftsprofil

Hvis beliggenheten som ikke ble godkjent, er en adresse hentet fra bedriftprofilen din, må du logge på bedriftsprofilen og oppdatere informasjonen om beliggenheten der. Denne informasjonen blir automatisk overført til Google Ads. Se hvordan du kan endre bedriftsprofiloppføringer.

1. Adresse som er angitt manuelt

Hvis adressen er angitt manuelt, holder du markøren over adressen og klikker på blyantikonet for å endre informasjonen. Se gjennom bedriftsnavnet, og sjekk at du ikke bruker et forbudt varemerke.

Hvis du bruker en oppringningsannonse eller et anropselement, må du endre telefonnummeret i annonsen eller elementet slik at annonsen kan godkjennes.

Når du har endret og lagret annonsen eller elementet, sendes den/det til oss for gjennomgang. Hvis vi ser at du har fjernet det problematiske innholdet fra annonsen og landingssiden din, kan vi godkjenne annonsen, slik at du kan kjøre den.

Uakseptabelt telefonnummer

Google krever at telefonnumre i oppringningsannonser, anropselementer og adresseelementer er lokale for landet du målretter mot, og er tilknyttet bedriften det annonseres for.

Følgende scenario fører til manglende godkjenning på grunn av uakseptable telefonnumre i oppringningsannonser, anropselementer eller adresseelementer:

rødt x-tegn telefonnumre som er unøyaktige, inaktive eller irrelevante, eller som ikke setter brukerne i kontakt med bedriften som markedsføres

Merk: Google kan foreta testanrop til det angitte telefonnummeret for å få bekreftet at det er gyldig, riktig og relevant. Disse samtalene kan også bli tatt opp.

rødt x-tegn faksnumre, numre med tilleggskostnad og alfanumre

• Eksempler på numre med tilleggskostnad: alle norske numre du må betale mer enn vanlige tellerskritt for å ringe til, for eksempel teletorg-numre og numre i 800-serien
  • Eksempler på alfanumre: telefonnumre der tall er byttet ut med bokstaver, for eksempel 1-800-GOOG-411 i stedet for 1-800-466-4411

Merk: Du kan bruke telefonnumre med delte kostnader, men slike numre vises med en ansvarsfraskrivelse der det fremgår at det kan påløpe ekstra kostnader.

rødt x-tegn telefonnumre som ikke er lokale eller nasjonale i landet du målretter annonsen mot

• Eksempel: bruk av et lokalt tysk nummer i en annonse som er målrettet mot Canada

rødt x-tegn tjenester for virtuelle telefonnumre eller personlige numre

Merk: Denne tjenesten er bare tilgjengelig i visse land, for eksempel Storbritannia og Spania.

rødt x-tegn telefonnumre som ikke er knyttet til en aktiv talepostkasse

Landsspesifikke begrensninger: Brasil

For telefonnumre i Brasil må du legge til operatørkoden for den aktuelle operatøren. Du kan for eksempel bruke 0XX11–5555–1234 i stedet for 11–5555–1234 (der XX står for operatørkoden). For gratisnumre eller numre med delte kostnader, for eksempel 4004- eller 0800-numre, er det ikke nødvendig med operatørkoder.

Løsninger

Trinn 1 av 2: Korriger telefonnummeret

• Oppgi et aktivt og relevant telefonnummer til bedriften det annonseres for. Dette nummeret må være et nasjonalt nummer i landet annonsene dine er målrettet mot.

Trinn 2 av 2: Endre selve annonsen eller elementene

• Hvis du bruker et adresseelement, må det tilknyttede telefonnummeret være i tråd med kravene ovenfor. Elementet kan endres på to ulike måter ut fra adressen du ønsker å bruke.

• Adresser fra en bedriftsprofil

Hvis beliggenheten som ikke ble godkjent, er en adresse hentet fra bedriftprofilen din, må du logge på bedriftsprofilen og oppdatere informasjonen om beliggenheten der. Denne informasjonen blir automatisk overført til Google Ads. Finn ut hvordan du kan endre bedriftsprofiloppføringer.

• Adresser som er angitt manuelt

Hvis adressen er angitt manuelt, holder du markøren over adressen og klikker på blyantikonet for å endre informasjonen. Se gjennom bedriftsnavnet, og påse at du ikke bruker et forbudt varemerke.

• Hvis du bruker en oppringningsannonse eller et anropselement, må du endre telefonnummeret til et som er i tråd med retningslinjene.

• Når du har endret og lagret annonsen eller elementet, sendes annonsen eller elementet til oss for gjennomgang. Hvis vi ser at du har fjernet det problematiske innholdet fra annonsen og landingssiden din, kan vi godkjenne annonsen, slik at du kan kjøre den.

Overstyr med Chrome-utviklerverktøy

Trinn for å overstyre brukeragenten med Chrome-utviklerverktøy

Denne animasjonen viser hvordan man bruker utviklerverktøyet i Chrome til å overstyre brukeragenten.

1. Åpne Chrome-utviklerverktøyene.
    1. Bruk hurtigtastene: Cmd + Option + I (på Mac) eller Ctrl + Shift + I (i Windows, Linux og ChromeOS).
    2. Høyreklikk hvor som helst på siden, og velg deretter Inspiser for å åpne Chrome-utviklerverktøyene.
    3. Klikk på Se > Utvikler > Utviklerverktøy.
  2. Velg Nettverksbetingelser-fanen: Merk av for «Slå av bufferen» under «Bufrer», og fjern deretter avmerkingen for «Bruk nettleserens standardverdi» under «Brukeragent».
  3. I Brukeragent-delen velger du Egendefinert… og angir brukeragentstrengen: Hvis du for eksempel vil ha tilgang til en nettdestinasjon som Google AdsBot-nettsøkerobot, skriver du inn den fullstendige brukeragentstrengen for en av Google AdsBot-nettsøkerobotene her, i feltet «Oppgi en egendefinert brukeragent».
  4. Legg inn destinasjonsadressen i nettleseren for å få tilgang til nettstedet med den valgte brukeragenten.

Google AdsBot-nettsøkeroboter (brukeragenter)

En søkerobot er et program som brukes til å finne og skanne nettsteder automatisk ved å følge linker fra ett nettsted til et annet. Slike programmer kan også kalles bare «roboter».

En brukeragent er en streng som oppgis av nettleseren eller søkeroboten, og som ber om informasjon fra en nettjener. De viktigste brukeragentene Google bruker til å kontrollere annonsekvaliteten på nettsider, kalles AdsBot. Du finner en beskrivelse av Googles nettsøkeroboter og en fullstendig liste over brukeragentstrenger her.

Den fullstendige brukeragentstrengen er hele beskrivelsen av søkeroboten. Den vises i forespørselen og i nettloggene dine. Denne strengen identifiserer formålet med forespørselen og enhetens funksjoner. En nettutvikler eller en vert for en nettjener kan for eksempel bruke en brukeragent til å konfigurere regler for gjennomsøking av sitt eget nettsted.

Hvis annonsedestinasjonen returnerer en destinasjonsfeil (f.eks. en HTTP-feilkode) når den gjennomsøkes av en av Google AdsBot-brukeragentstrengene nedenfor, blir ikke annonsene godkjent, fordi destinasjonen ikke fungerer:

AdsBot Mobile Web Android – sjekker annonsekvaliteten på nettsider for Android-enheter

Brukeragenttoken: AdsBot-Google-Mobile

Fullstendig brukeragentstreng: Mozilla/5.0 (Linux; Android 5.0; SM-G920A) AppleWebKit (KHTML, like Gecko) Chrome Mobile Safari (compatible; AdsBot-Google-Mobile; +http://www.google.com/mobile/adsbot.html)

AdsBot Mobile Web – sjekker annonsekvaliteten på nettsider for iPhone

Brukeragenttoken: AdsBot-Google-Mobile

Fullstendig brukeragentstreng: Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 9_1 like Mac OS X) AppleWebKit/601.1.46 (KHTML, like Gecko) Version/9.0 Mobile/13B143 Safari/601.1 (compatible; AdsBot-Google-Mobile; +http://www.google.com/mobile/adsbot.html)

AdsBot – sjekker annonsekvaliteten på nettsider for datamaskiner

Brukeragenttoken: AdsBot-Google

Fullstendig brukeragentstreng: AdsBot-Google (+http://www.google.com/adsbot.html)