Kiezen hoe je inkomsten wilt genereren

We breiden het YouTube-partnerprogramma (YPP) uit naar meer creators en bieden eerder toegang tot giften van fans en Shopping-functies. Het uitgebreide YouTube-partnerprogramma is beschikbaar voor in aanmerking komende creators in de volgende landen en regio's. De uitbreiding wordt de komende maand uitgerold voor in aanmerking komende creators in: AE, AU, BR, EG, ID, KE, KY, LT, LU, LV, MK, MP, MT, MY, NG, NL, NO, NZ, PF, PG, PH, PT, QA, RO, RS, SE, SG, SI, SK, SN, TC, TH, TR, UG, VI, VN, and ZA. In dit artikel vind je meer informatie over de wijzigingen in het YPP.

Als je niet in een van de landen of regio's hierboven woont, verandert er voor jou niets in het YouTube-partnerprogramma. Lees dit artikel voor een YPP-overzicht, de deelnamecriteria en hoe je je kunt aanmelden.

Check of je in aanmerking komt voor het uitgebreide YouTube-partnerprogramma. Als je nog niet in aanmerking komt, selecteer je Melding krijgen in het gedeelte Inkomsten genereren van YouTube Studio. We sturen je een e-mail zodra we het uitgebreide YPP naar je hebben uitgerold en je de drempels voor deelname hebt bereikt.

Als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma (YPP), kun je geld verdienen met deze functies voor het genereren van inkomsten als je aan de drempelwaarden en deelnamevereisten voldoet:

Drempelwaarden voor kanalen Functies voor het genereren van inkomsten
  • 500 abonnees
  • 3 openbare uploads in de afgelopen 90 dagen
  • Eén van de volgende:
    • 3000 uur kijktijd voor openbare video's op lange video's in de afgelopen 365 dagen
    • 3 miljoen openbare Shorts-weergaven in de afgelopen 90 dagen
  • 1000 abonnees
  • Eén van de volgende:
    • 4000 uur kijktijd voor openbare video's op lange video's in de afgelopen 365 dagen
    • 10 miljoen openbare Shorts-weergaven in de afgelopen 90 dagen

Voor elke functie om inkomsten te genereren gelden andere deelnamevereisten. In dit artikel leggen we uit hoe je elk van deze functies aanzet als je ervoor in aanmerking komt.

Introductie tot geld verdienen op YouTube

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.
Zorg ervoor dat je alle stappen hebt uitgevoerd om het genereren van inkomsten aan te zetten voor je YouTube-kanaal en om toegang te krijgen tot manieren om inkomsten te genereren.

Toegang tot manieren om inkomsten te genereren

Partners die deelnemen aan het YPP, kunnen kiezen uit contractmodules waarbij ze in aanmerking komen voor het ontgrendelen van mogelijkheden om inkomsten te genereren. Deze aanpak biedt creators ook meer transparantie en inzicht, zodat ze beter kunnen beslissen welke mogelijkheden om inkomsten te genereren bij hun kanaal passen.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Inkomsten genereren in het linkermenu.
  3. Klik voor elke optionele module op Aan de slag om de voorwaarden te lezen en te accepteren.

Advertenties op de weergavepagina

Vanaf half januari 2023 moeten bestaande YouTube-partners in het YPP de voorwaarden van de Module Inkomsten genereren met weergavepagina's lezen en accepteren om advertentieopbrengsten te kunnen blijven genereren via de weergavepagina.

Je kunt inkomsten genereren met advertenties die worden getoond voor, tijdens, na en in de buurt van je video's op de weergavepagina. Je kunt ook inkomsten genereren wanneer een YouTube Premium-abonnee je content kijkt op de weergavepagina.

De weergavepagina is de pagina op YouTube, YouTube Music en YouTube Kids waar de beschrijving van je lange video's of live videostreams staat en waar kijkers deze content afspelen. Als je advertentie- en YouTube Premium-opbrengsten wilt genereren met lange video's of live videostreams die op de weergavepagina worden afgespeeld of op andere sites zijn ingesloten met de YouTube-videospeler, moet je de Module Inkomsten genereren met weergavepagina's accepteren.

Advertenties in de Shorts-feed

Met de Module Inkomsten genereren met Shorts kan je kanaal opbrengsten delen uit advertenties die tussen video's in de Shorts-feed worden bekeken. Je begint met Shorts-advertentieopbrengsten delen vanaf de datum dat je deze module accepteert. Bekijk ons beleid voor het genereren van inkomsten met YouTube Shorts voor meer informatie over hoe je advertentieopbrengsten uit Shorts deelt.

Module voor commerciële producten

Met de Module voor commerciële producten (en voorheen het Addendum voor commerciële producten) kun je geld verdienen met giften van fans en tegelijkertijd contact leggen met je fans. De functies voor giften van fans variëren van kanaallidmaatschappen tot Super Chat, Super Stickers en Super Thanks. Als je inkomsten wilt genereren met functies voor giften van fans, moet je de Module voor commerciële producten (CPM) accepteren en de afzonderlijke functies aanzetten. Creators die het Addendum voor commerciële producten (ACP) hebben ondertekend, hoeven de nieuwe Module voor commerciële producten niet te ondertekenen. Bekijk ons Beleid voor het genereren van inkomsten met commerciële producten van YouTube voor meer informatie over functies voor giften van fans en het beleid dat van toepassing is.

Advertenties op de weergavepagina aanzetten

Je kunt advertenties aanzetten als je video voldoet aan onze richtlijnen voor advertentievriendelijke content. Als je niet zeker weet of je video in aanmerking komt, kun je op die pagina ook de handleiding voor zelfcertificering en voorbeelden bekijken. Als je advertenties aanzet, betekent dit niet dat er automatisch advertenties bij je video worden weergegeven. Voordat er advertenties worden weergegeven, wordt de video via een standaardproces beoordeeld (automatisch of handmatig) om na te gaan of deze aan onze richtlijnen voldoet.

Door advertenties voor video's aan te zetten op YouTube, bevestig je dat je beschikt over de vereiste rechten voor de beeld- en geluidselementen van deze video's.

Advertenties aanzetten voor afzonderlijke video's

Zo zet je advertenties aan voor een video die je al hebt geüpload:

1. Ga naar YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik naast de betreffende video op Inkomsten genereren .
  4. Klik op Aan in het dropdownmenu voor het genereren van inkomsten.
  5. Klik op Opslaan.

Advertenties aanzetten voor meerdere video's

Zo zet je advertenties aan voor meerdere video's die je al hebt geüpload:

1. Ga naar YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Selecteer het grijze vak links van de videothumbnail voor elke video waarmee je inkomsten wilt genereren.
  4. Klik op het dropdownmenu Bewerken in de zwarte balk boven je videolijst en dan klik op Inkomsten genereren.
  5. Klik op Aan in het dropdownmenu voor het genereren van inkomsten.
    • Als je meerdere advertentie-instellingen voor midroll-advertenties tegelijk wilt wijzigen, klik je op Bewerken en dan Advertentie-instellingen en dan vink je het vakje aan naast Advertenties tijdens de video plaatsen (midroll) en bepaal je of je automatische midroll-advertenties wilt voor video's zonder advertentiepauzes of voor alle video's.
  6. Klik op Video's updaten en dan vink het vakje aan naast 'Ik begrijp de gevolgen van deze actie' en dan klik op Video's updaten.

Advertenties in de Shorts-feed aanzetten

Alle content die inkomsten genereert met advertenties, moet voldoen aan onze richtlijnen voor advertentievriendelijke content. Bij Shorts komen alleen weergaven van content die voldoet aan onze richtlijnen voor advertentievriendelijke content in aanmerking om opbrengsten te delen. Als je opbrengsten wilt delen uit advertentieweergaven tussen video's in de Shorts-feed, bekijk en accepteer je de Module Inkomsten genereren met Shorts in het gedeelte Inkomsten genereren van YouTube Studio.

Kanaallidmaatschappen aanzetten

Bij kanaallidmaatschappen doen kijkers maandelijkse betalingen als lid van je kanaal. In ruil krijgen ze toegang tot exclusieve ledenvoordelen, zoals badges, emoji's en andere extraatjes. Vind meer informatie over de vereisten en hoe je kanaallidmaatschappen aanzet.

Shopping aanzetten

Met Shopping kunnen creators hun winkel aan YouTube koppelen en hun producten presenteren, terwijl ze geld verdienen. Als je hiervoor in aanmerking komt, kun je ook producten van andere merken in je content promoten en geld verdienen. Ontdek meer informatie over de vereisten en ontdek hoe Shopping werkt.

Super Chat en Super Stickers aanzetten

Met Super Chat en Super Stickers kunnen fans tijdens livestreams en premières met creators communiceren. Fans kunnen Super Chats kopen om hun berichten te laten opvallen in een live chat of Super Stickers om een bewegende afbeelding te laten zien. Check de vereisten en ontdek hoe je Super Chat en Super Stickers aanzet.

Super Thanks aanzetten

Met Super Thanks kunnen creators inkomsten genereren via kijkers die willen laten zien hoe dankbaar ze zijn voor de video's. Fans kunnen een eenmalige animatie kopen en een opvallende, kleurrijke en aanpasbare reactie in het reactiegedeelte van de video posten. Ontdek meer informatie over de vereisten en hoe je Super Thanks aanzet.

Opbrengst uit YouTube Premium aanzetten

Als een YouTube Premium-abonnee je content bekijkt, krijg je een deel van het bedrag dat de abonnee voor YouTube Premium betaalt. Alle content die je post (die aan onze communityrichtlijnen voldoet), komt in aanmerking voor opbrengsten uit YouTube Premium. Zo verdien je YouTube Premium-opbrengsten:

• Lange video's: accepteer de Module Inkomsten genereren met weergavepagina's en zet advertenties op de weergavepagina aan.
  • Shorts: Accepteer de Module Inkomsten genereren met Shorts-feeds

Meer informatie over YouTube Premium