Konfigurer en AdSense-konto for betalinger

Hvis du søker om å bli med i YouTubes partnerprogram, må du tilknytte en godkjent AdSense-konto for å tjene penger og få betalt.

Før du starter: I henhold til vilkårene for AdSense kan du bare ha én AdSense-konto registrert under en utbetalingsmottaker. Dupliserte AdSense-kontoer som opprettes via YouTube, blir ikke godkjent, og inntektsgenerering blir slått av for den tilknyttede YouTube-kanalen.

Bruk veiledningen nedenfor for å tilknytte den riktige AdSense-kontoen for YouTube-kanalen din. Du kan bruke AdSense-kontoen du allerede har, eller opprette en ny. Du kan tjene penger på flere YouTube-kanaler med den samme AdSense-kontoen.

Hvis du allerede er godkjent for YouTubes partnerprogram og ønsker å endre AdSense-kontoen som er knyttet til YouTube-kanalen din, følger du denne veiledningen.

Jeg vet ikke om jeg har en AdSense-konto

Søk etter e-poster fra «AdSense» eller «adsense-noreply@gmail.com» i innboksene dine.
I henhold til vilkårene for AdSense kan du bare ha én AdSense-konto registrert under en utbetalingsmottaker. Hvis vi oppdager duplikater, blir ikke AdSense-kontoen din godkjent, og du blir bedt om å stenge andre beslektede kontoer.

Jeg har allerede en godkjent AdSense-konto

1. Logg på YouTube-kontoen din og gå til https://studio.youtube.com/channel/UC/monetization
  2. Klikk på Start på kortet «Registrer deg for Google AdSense»
  3. Du må skrive inn passordet til YouTube-kontoen din og autentisere deg på nytt. Finn ut hvordan du autentiserer YouTube-kontoen din på nytt.
  4. Velg Google-kontoen du vil logge på AdSense med. Hvis du allerede er AdSense-publisist, må du logge på med Google-kontoen du bruker for å få tilgang til den eksisterende AdSense-kontoen din. Denne påloggingsinformasjonen kan være forskjellig fra den du bruker på YouTube.
  5. Du blir viderekoblet til en registreringsside for AdSense. Bekreft at riktig e-postadresse vises øverst på siden. Hvis kontoen som vises, er feil, klikker du på «Bruk en annen konto» for å bytte.
  6. Klikk på Godta tilknytningen.
  7. Du føres tilbake til Inntektsgenerering-siden i YouTube Studio.
  8. Når du har tilknyttet en AdSense-konto, merker vi dette trinnet med et grønt «Ferdig»-symbol på kortet «Registrer deg for Google AdSense».

Jeg har ikke noen godkjent AdSense-konto

Når du knytter YouTube-kanalen din til en ny AdSense-konto, må du ikke opprette en ny AdSense-konto via www.adsense.com. Hvis du gjør dette, blir ikke kontoen din godkjent, og inntektsgenerering blir slått av for YouTube-kanalen din. Følg i stedet veiledningen nedenfor for å opprette en ny AdSense-konto via YouTube.
  1. Logg på YouTube-kontoen din og gå til https://studio.youtube.com/channel/UC/monetization
  2. Klikk på Start på kortet «Registrer deg for Google AdSense»
  3. Du må skrive inn passordet til YouTube-kontoen din og autentisere deg på nytt. Finn ut hvordan du autentiserer YouTube-kontoen din på nytt.
  4. Velg Google-kontoen du vil logge på AdSense med. Hvis du allerede er AdSense-publisist, må du logge på med Google-kontoen du bruker for å få tilgang til den eksisterende AdSense-kontoen din. Denne påloggingsinformasjonen kan være forskjellig fra den du bruker på YouTube.
  5. I AdSense kontrollerer du at riktig e-postadresse vises øverst på siden. Hvis kontoen som vises, er feil, klikker du på «Bruk en annen konto» for å bytte.
  6. Følg veiledningen på skjermen for å opprette en ny AdSense-konto. Oppgi kontaktinformasjon og send inn AdSense-søknaden.
  7.  Du føres tilbake til YouTube Studio, der det står en melding om at AdSense-søknaden din er mottatt.
  8. AdSense gir deg beskjed per e-post når AdSense-kontoen din er godkjent. Det kan ta flere dager før AdSense-kontoen din blir godkjent.
  9. Når du har tilknyttet en AdSense-konto, merker vi dette trinnet med et grønt «Ferdig»-symbol på kortet «Registrer deg for Google AdSense». Det kan ta opptil 48 timer før tilknytningen er fullført.

Bruk innholdsstyringssystemet til YouTube

Hvis du har fått tillatelse til å administrere innholdet for en innholdseier, kan du knytte en AdSense-konto til innholdseierkontoen din:
  1. Logg på YouTube-innholdseierkontoen.
  2. Gå til Innstillinger.
  3. I Oversikt-delen ser du AdSense (du må kanskje rulle for å se det).
  4. Klikk på Rediger.
  5. Klikk på Fortsett til AdSense.
  6. Du må skrive inn passordet til YouTube-kontoen din og autentisere deg på nytt. Finn ut hvordan du autentiserer YouTube-kontoen din på nytt.
  7. Velg Google-kontoen du vil logge på AdSense med. Hvis du allerede er AdSense-publisist, må du logge på med Google-kontoen du bruker for å få tilgang til den eksisterende AdSense-kontoen din.
  8. Når du blir bedt om det, skriver du inn passordet for AdSense-kontoen. Dette kan være forskjellig fra legitimasjonen du bruker til å logge på YouTube.
  9. Bekreft YouTube-kanalen du skal tilknytte AdSense-kontoen. Velg deretter hovedspråket for kanalen. Selv om du velger én YouTube-kanal for å fullføre AdSense-tilknytningen, viser YouTube annonser på alle kanalene som er tilknyttet innholdseierkontoen din.
  10. Klikk på Godta tilknytningen, og legg inn faktureringsinformasjon hvis du blir bedt om det.
Når du har fullført denne prosessen, føres du tilbake til YouTube. Finn ut mer om ventetidene for behandling av AdSense-søknader.

Vanlige problemer

Det kan hende du opplever problemer når du prøver å knytte en AdSense-konto til kanalen din. Nedenfor finner du en veiledning om hvordan du oppdager og løser noen vanlige problemer.

Duplikatkontoer

I henhold til vilkårene for AdSense kan du bare ha én AdSense-konto registrert under en utbetalingsmottaker. Hvis vi oppdager duplikatkontoer, blir ikke AdSense-kontoen din godkjent, og du blir bedt om å stenge andre beslektede kontoer.

Løsning: Søk gjennom innboksen din etter e-poster fra «AdSense» med emnet: «Du har allerede en AdSense-konto». Denne e-posten inneholder informasjon om den eksisterende AdSense-kontoen din. Du må avgjøre om du vil bruke den eksisterende kontoen din til å tjene penger på kanalen din, eller om du vil avslutte den

Jeg ser feilmeldingen «Beklager. Noe gikk galt» i YouTube Studio

Denne feilen oppstår vanligvis når du prøver å gjøre endringer via en e-postadresse som ikke gjenkjennes av YouTube Studio. Vær oppmerksom på følgende:

• Når du knytter en AdSense-konto til YouTube Studio, blir du først bedt om å bekrefte at det er deg. Sørg for at du bekrefter at det er deg via e-postadressen du bruker til å logge på YouTube med.
  • Deretter blir du bedt om å velge hvilken Google-konto du vil bruke til AdSense (på dette stadiet kan du velge en annen e-postadresse enn den du bruker til YouTube Studio, hvis du ønsker det).
  • Hvis kanalen din er knyttet til en merkevarekonto, må du logge på med e-postadressen du brukte til å opprette den aktuelle kanalen. Hvis du ikke får logget på med den samme e-postadressen, følger du fremgangsmåten for å gjenopprette kontoen din i denne brukerstøtteartikkelen.

Hvis du opplever flere feil, kan du prøve følgende:

• Lukk alle faner
  • Tøm bufferen og slett informasjonskapslene
  • Bruk et inkognitovindu (sørg for at du ikke er logget på noen Google-kontoer)

AdSense ber om en nettadresse for registrering

Når du knytter YouTube-kanalen din til en ny AdSense-konto, må du ikke opprette en ny AdSense-konto via www.adsense.com. Hvis du gjør dette, blir ikke kontoen din godkjent, og inntektsgenerering blir slått av for YouTube-kanalen din. Opprett AdSense-kontoen direkte fra YouTube Studio i stedet.

Adressebekreftelse med PIN-kode

For at du skal kunne tjene penger på kanalen din og motta betalinger, må du fullføre adressebekreftelsen med PIN-kode i AdSense.

• Hvis du tilknytter en ny konto, får du tilsendt en PIN-kode per post så snart saldoen din når USD 10. På kortet for PIN-bekreftelse finner du en PIN-kode som du angir i AdSense for å bekrefte adressen din.
  • Hvis du ikke bekrefter innen fire måneder, blir inntektsgenereringen dekativert (dette gjelder også kanalmedlemskap, Superchat osv.). Inntektsgenereringen aktiveres igjen så snart du bekrefter adressen din.

Du finner mer informasjon om prosessen i denne brukerstøtteartikkelen. Hvis du har problemer med adressebekreftelse, kan du gå gjennom Problemer knyttet til PIN-kode eller prøve feilsøkingsprogrammet for PIN-kode.