Konfigurer en AdSense for YouTube-konto for å motta betalinger fra YouTube

På grunn av den pågående krigen i Ukraina setter vi inntil videre alle Google- og YouTube-annonser på pause for brukere som befinner seg i Russland. Finn ut mer.

Hvis du bruker inntektsgenerering på YouTube, må du tilknytte en godkjent AdSense for YouTube-konto for å tjene penger og motta betalinger.

Viktig: I henhold til vilkårene for AdSense eller vilkårene for bruk av AdSense for YouTube, henholdsvis, kan du bare ha én AdSense- eller AdSense for YouTube-konto registrert per utbetalingsmottaker. Dupliserte kontoer blir ikke godkjent, og inntektsgenerering blir deaktivert for den tilknyttede YouTube-kanalen. Hvis du skal opprette en ny AdSense for YouTube-konto, må du gjøre det via YouTube Studio. Hvis du gjør det på et annet nettsted (for eksempel AdSense-startsiden), kommer det ikke til å fungere.

Opprett og tilknytt en AdSense for YouTube-konto

Du får betalt på YouTube via AdSense for YouTube-kontoen som er knyttet til kanalen din. Merk: Hvis du allerede er med i YouTubes partnerprogram, kan du endre den tilknyttede AdSense for YouTube-kontoen din ved behov. Du kan også tjene penger på mer enn én YouTube-kanal ved bruk av den samme AdSense for YouTube-kontoen.

Merk: Du kan bare endre den tilknyttede AdSense for YouTube-kontoen din én gang i løpet av en periode på 32 dager.

AdSense for YouTube-skapere

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Du kan opprette en ny AdSense for YouTube-konto og knytte den til kanalen din:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. På menyen til venstre velger du Inntekt-fanen.
  3. Klikk på START på kortet Registrer deg for AdSense for YouTube.
  4. Oppgi YouTube-kontopassordet ditt når du blir bedt om det, og autentiser deg på nytt om nødvendig.
  5. Velg Google-kontoen du vil bruke med AdSense for YouTube.
    • Merk: Hvis du allerede bruker AdSense til andre formål utenfor YouTube, logger du på med Google-kontoen du bruker for den eksisterende AdSense-kontoen din.
  6. Nå er du i AdSense for YouTube. Sjekk at e-postadressen øverst på siden stemmer. Hvis e-postadressen er feil, klikker du på Bruk en annen konto for å bytte konto.
  7. Fortsett å konfigurere kontoen din. Legg inn kontaktinformasjon, og send inn søknaden om AdSense for YouTube-konto.

Når du har gjennomført trinnene over, kommer du tilbake til YouTube Studio. Der ser du en bekreftelse på at søknaden om AdSense for YouT u be-konto er mottatt. Vi informerer deg per e-post så snart kontoen din er godkjent. Dette kan ta flere dager. Når AdSense for YouTube-kontoen din er godkjent og aktiv, ser du en bekreftelsesmelding på kortet Registrer deg for AdSense for YouTube i YouTube Studio.

Multikanalsnettverk (MCN): Hvis kanalen din er tilknyttet et MCN-nettverk, må du knytte din egen AdSense for YouTube-konto til kanalen din. Det er i strid med vilkårene for bruk av AdSense eller vilkårene for bruk av AdSense for YouTube, henholdsvis, å bruke AdSense for YouTube-kontoen til en tredjepart, selv om du har fått tillatelse fra vedkommende.

Jeg vet ikke om jeg har en AdSense- eller AdSense for YouTube-konto fra før

Søk etter e-poster fra «adsense-noreply@google.com» i innboksene dine.
I henhold til vilkårene for AdSense eller vilkårene for bruk av AdSense for YouTube, henholdsvis, kan du bare ha én AdSense- eller AdSense for YouTube-konto registrert per utbetalingsmottaker. Hvis vi oppdager duplikater, blir ikke AdSense for YouTube-kontoen din godkjent, og du blir bedt om å stenge andre relaterte kontoer.
Jeg har en godkjent AdSense- eller AdSense for YouTube-konto fra før
  1. Logg på YouTube-kontoen din, og gå til https://studio.youtube.com/channel/UC/monetization
  2. Klikk på Start på kortet «Registrer deg for AdSense for YouTube».
  3. Du må skrive inn passordet til YouTube-kontoen din og autentisere deg på nytt. Finn ut hvordan du autentiserer YouTube-kontoen din på nytt.
  4. Velg Google-kontoen du vil bruke til å logge på AdSense for YouTube. Hvis du allerede har en AdSense- eller AdSense for YouTube-konto, må du logge på med Google-kontoen du bruker for den eksisterende kontoen. Dette kan være en annen konto enn den du bruker til å logge på YouTube.
  5. Du blir viderekoblet til en registreringsside for AdSense for YouTube. Sjekk at e-postadressen øverst på siden stemmer. Hvis kontoen som vises, er feil, klikker du på «Bruk en annen konto» for å bytte.
  6. Klikk på Godta tilknytningen.
  7. Du kobles tilbake til Inntekt-siden i YouTube Studio.
  8. Når du har tilknyttet en AdSense for YouTube-konto, merker vi dette trinnet med et grønt «Ferdig»-symbol på kortet «Registrer deg for AdSense for YouTube».

Konfigurer AdSense for YouTube via en innholdsbehandlingskonto

Hvis du har fått rettigheter til å administrere en innholdsbehandlingskonto, kan du knytte en AdSense for YouTube-konto til den.
  1. Logg på innholdsbehandlingskontoen.
  2. Gå til Innstillinger.
  3. I Oversikt-delen ser du AdSense for YouTube (du må kanskje rulle litt).
  4. Klikk på Rediger.
  5. Klikk på Fortsett for å gå til AdSense for YouTube.
  6. Du må skrive inn passordet til YouTube-kontoen din og autentisere deg på nytt. Finn ut hvordan du autentiserer YouTube-kontoen din på nytt.
  7. Velg Google-kontoen du vil bruke til å logge på AdSense for YouTube. Hvis du allerede har en AdSense- eller AdSense for YouTube-konto, må du logge på med Google-kontoen du bruker for den eksisterende kontoen.
  8. Når du blir bedt om det, skriver du inn passordet for AdSense for YouTube-kontoen. Dette kan være et annet enn det du bruker til å logge på YouTube.
  9. Bekreft hvilken YouTube-kanal du skal knytte til AdSense for YouTube-kontoen, og velg hovedspråket for kanalen. Selv om du velger én YouTube-kanal for å fullføre AdSense for YouTube-tilknytningen, viser YouTube annonser på alle kanalene som er tilknyttet innholdsbehandlingen din.
  10. Klikk på Godta tilknytningen, og legg til faktureringsinformasjon hvis du blir bedt om det.
Når du har fullført denne prosessen, føres du tilbake til YouTube. Finn ut mer om ventetidene for behandling av AdSense-søknader.

Vanlige problemer

Bruk informasjonen nedenfor til å feilsøke vanlige problemer som kan oppstå når du prøver å knytte en AdSense for YouTube-konto til kanalen din.

Jeg har opprettet en ny AdSense for YouTube-konto, men den er avvist fordi jeg har en AdSense- eller AdSense for YouTube-konto fra før

I henhold til vilkårene for AdSense eller vilkårene for bruk av AdSense for YouTube, henholdsvis, kan du bare ha én AdSense- eller AdSense for YouTube-konto registrert per utbetalingsmottaker. Hvis vi oppdager at du har en duplisert konto, blir den nye AdSense for YouTube-kontoen avvist.

Søk gjennom innboksene dine etter en e-post fra AdSense der det står i emnelinjen at du allerede har en AdSense- eller AdSense for YouTube-konto. I denne e-posten finner du informasjon om den eksisterende AdSense- eller AdSense for YouTube-kontoen. I informasjonen finner du to alternativer for å løse problemet:

Bruk den eksisterende (eldre) kontoen

1. Logg på YouTube Studio, og klikk på Endre tilknytning.
  2. På menyen for kontovalg velger du Google-kontoen som er knyttet til den eksisterende (eldre) AdSense- eller AdSense for YouTube-kontoen din.
  3. Klikk på Godta tilknytningen.

Du blir koblet tilbake til YouTube Studio. Der ser du kontoen som er knyttet til kanalen din.

Bruk kontoen du nettopp opprettet

Først må du lukke den eksisterende (eldre) kontoen

1. Logg på den eksisterende AdSense- eller AdSense for YouTube-kontoen din.
  2. Følg disse trinnene for å stenge kontoen.

Når kontoen er stengt, logger du på den nye AdSense for YouTube-kontoen for å bekrefte at du har stengt den gamle.

Merk: Det kan ta noen dager før den nye AdSense for YouTube-kontoen blir godkjent og knyttet til YouTube-kanalen din.

Problemer med adressebekreftelse med PIN-kode

For å tjene penger på kanalen din og motta utbetalinger må du fullføre adressebekreftelsen med PIN-kode i AdSense for YouTube-kontoen.

Hvis du har knyttet en ny AdSense for YouTube-konto til kanalen din, får du tilsendt et kort for PIN-bekreftelse per post så snart saldoen din når USD 10. På kortet for PIN-bekreftelse finner du en PIN-kode du kan skrive inn i kontoen din for å bekrefte adressen din.

Hvis du har tilknyttet en eksisterende AdSense- eller AdSense for YouTube-konto, kan det hende du må vente i opptil tre uker før kortet for PIN-bekreftelse kommer frem i posten. Hvis du ikke har mottatt kortet etter tre uker, kan du be om et nytt.

Sørg for at adressen du har registrert i AdSense for YouTube-kontoen din, samsvarer med adressen som er registrert hos det lokale postkontoret ditt. Dette bidrar til at posten din kommer frem. Hvis adressene er ulike, må du endre utbetalingsadressen i kontoen din slik at de samsvarer.

Hvis du trenger hjelp med adressebekreftelse med PIN-kode, kan du bruke ressursene nedenfor:

Hva skjer hvis jeg ikke bekrefter adressen min?

Hvis du ikke bekrefter adressen din innen fire måneder, settes inntektsgenereringen for kanalen din på pause. Da blir også tilgangen din til enkelte funksjoner satt på pause, for eksempel

• kanalmedlemskap
  • Super Chat med mer

Inntektsgenereringen gjenopptas på kanalen så snart du har bekreftet adressen din.

Andre problemer

Jeg får opp meldingen «Beklager, noe gikk galt» i YouTube Studio

Denne feilmeldingen kan dukke opp når du prøver å bruke e-postadresser som ikke er registrert i YouTube Studio, til å gjøre endringer. Du kan prøve følgende for å feilsøke problemene:

• Når du tilknytter en AdSense for YouTube-konto, blir du bedt om å bekrefte at det er deg i YouTube Studio. Sørg for at du gjør dette med e-postadressen du bruker til å logge på YouTube.
  • Du blir bedt om å velge Google-kontoen du vil fortsette til AdSense for YouTube med. I dette tilfellet kan du velge en annen e-postadresse enn den du bruker til å logge på YouTube Studio.
  • Hvis kanalen din er knyttet til en merkevarekonto, må du logge på med e-postadressen du brukte da du opprettet den aktuelle kanalen. Hvis du ikke får logget på med denne e-postadressen, kan du prøve disse tipsene for kontogjenoppretting.

AdSense for YouTube ber om en nettadresse for registrering

Når du knytter en ny AdSense for YouTube-konto til YouTube-kanalen din, skal du ikke gå til google.com/adsense eller adsense.com for å opprette en ny konto. Hvis du gjør dette, blir kontoen avvist og inntektsgenereringen deaktivert for kanalen din. Opprett AdSense for YouTube-kontoen direkte i YouTube Studio.

Andre feil

Hvis du opplever andre tekniske feil som ikke er beskrevet på denne siden, kan du prøve følgende:

• Lukk alle nettleserfanene.
  • Tøm bufferen og slett informasjonskapslene i nettleseren.
  • Åpne et nytt inkognitovindu (for å sikre at du ikke er logget på med noen andre Google-kontoer).