Creators in the YouTube Partner Program can start sharing ads revenue from Shorts in February 2023. Shorts views are already counting towards new program eligibility requirements for creators not in YPP. Learn more!

Konfigurer en AdSense-konto for å motta betalinger på YouTube

På grunn av den pågående krigen i Ukraina setter vi inntil videre alle Google- og YouTube-annonser på pause for brukere som befinner seg i Russland. Finn ut mer.

Hvis du tjener penger på YouTube eller løser inn en Shorts-bonus, må du tilknytte en godkjent AdSense-konto for å få betalt.

Viktig: I henhold til vilkårene for AdSense kan du bare ha én AdSense-konto registrert under en utbetalingsmottaker. Dupliserte AdSense-kontoer som opprettes via YouTube, blir ikke godkjent, og inntektsgenerering blir slått av for den tilknyttede YouTube-kanalen. Hvis du skal opprette en ny AdSense-konto, må du gjøre dette via YouTube Studio. Hvis du gjør det på et annet nettsted (for eksempel AdSense-startsiden), kommer det ikke til å fungere.

Opprett og tilknytt en AdSense-konto

Det å opprette en AdSense-konto og knytte den til kanalen din er et avgjørende trinn på veien mot å kunne motta betalinger på YouTube. Merk: Hvis du allerede er med i YouTubes partnerprogram, kan du endre den tilknyttede AdSense-kontoen din ved behov. Du kan også tjene penger på mer enn én YouTube-kanal ved bruk av den samme AdSense-kontoen.

AdSense for YouTube Creators

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.
Prøver du å løse inn en Shorts-bonus? I så fall bør du ta en titt på denne AdSense-veiledningen spesielt for Shorts-bonuser.

Du kan opprette en ny AdSense-konto og knytte den til kanalen din:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. På menyen til venstre velger du Inntekt-fanen.
  3. Klikk på START på kortet Registrer deg for Google AdSense.
  4. Oppgi YouTube-passordet ditt når du blir bedt om det, og autentiser deg på nytt om nødvendig.
  5. Velg hvilken Google-konto du vil bruke med AdSense.
    1. Merk: Hvis du allerede bruker AdSense til andre formål utenfor YouTube, logger du på med Google-kontoen du bruker for den eksisterende AdSense-kontoen din.
  6. Du er nå i AdSense. Her bekrefter du at e-postadressen er riktig, øverst på siden. Hvis e-postadressen er feil, klikker du på Bruk en annen konto for å bytte konto.
  7. Fortsett å konfigurere kontoen din. Legg inn kontaktinformasjon, og send inn søknaden om AdSense-konto.

Når du har gjennomført trinnene over, kommer du tilbake til YouTube Studio. Der ser du en bekreftelse på at søknaden om AdSense-konto er mottatt. AdSense informerer deg per e-post så snart kontoen din er godkjent. Dette kan ta flere dager. Når kontoen er godkjent og aktiv, ser du en bekreftelsesmelding på Registrer deg for Google AdSense-kortet i YouTube Studio.

Multikanalsnettverk (MCN): Hvis kanalen din er tilknyttet et MCN-nettverk, må du knytte din egen AdSense-konto til kanalen din. Det er i strid med vilkårene for bruk av AdSense å bruke en tredjeparts AdSense-konto, selv om du har fått tillatelse fra tredjeparten.

Jeg vet ikke om jeg har en AdSense-konto

Søk etter e-poster fra «AdSense» eller «adsense-noreply@google.com» i innboksene dine.
I henhold til vilkårene for AdSense kan du bare ha én AdSense-konto registrert under en utbetalingsmottaker. Hvis vi oppdager duplikater, blir ikke AdSense-kontoen din godkjent, og du blir bedt om å stenge andre beslektede kontoer.
Jeg har allerede en godkjent AdSense-konto
  1. Logg på YouTube-kontoen din og gå til https://studio.youtube.com/channel/UC/monetization
  2. Klikk på Start på kortet «Registrer deg for Google AdSense»
  3. Du må skrive inn passordet til YouTube-kontoen din og autentisere deg på nytt. Finn ut hvordan du autentiserer YouTube-kontoen din på nytt.
  4. Velg Google-kontoen du vil logge på AdSense med. Hvis du allerede er AdSense-publisist, må du logge på med Google-kontoen du bruker for å få tilgang til den eksisterende AdSense-kontoen din. Dette kan være en annen konto enn den du bruker til å logge på YouTube.
  5. Du blir viderekoblet til en registreringsside for AdSense. Bekreft at riktig e-postadresse vises øverst på siden. Hvis kontoen som vises, er feil, klikker du på «Bruk en annen konto» for å bytte.
  6. Klikk på Godta tilknytningen.
  7. Du kommer tilbake til Inntekt-siden i YouTube Studio.
  8. Når du har tilknyttet en AdSense-konto, merker vi dette trinnet med et grønt «Ferdig»-symbol på kortet «Registrer deg for Google AdSense».

Konfigurer AdSense med en innholdsbehandlingskonto

Hvis du har fått rettigheter til å administrere en innholdsbehandlingskonto, kan du knytte en AdSense-konto til den.
  1. Logg på innholdsbehandlingskontoen.
  2. Gå til innstillingene.
  3. I Oversikt-delen ser du AdSense (du må kanskje rulle for å se det).
  4. Klikk på Rediger.
  5. Klikk på Fortsett til AdSense.
  6. Du må skrive inn passordet til YouTube-kontoen din og autentisere deg på nytt. Finn ut hvordan du autentiserer YouTube-kontoen din på nytt.
  7. Velg Google-kontoen du vil logge på AdSense med. Hvis du allerede er AdSense-publisist, må du logge på med Google-kontoen du bruker for å få tilgang til den eksisterende AdSense-kontoen din.
  8. Når du blir bedt om det, skriver du inn passordet for AdSense-kontoen. Dette kan være et annet enn det du bruker til å logge på YouTube.
  9. Bekreft YouTube-kanalen du skal knytte til AdSense-kontoen, og velg hovedspråket for kanalen. Selv om du velger én YouTube-kanal for å fullføre AdSense-tilknytningen, vises det annonser på alle kanalene som er tilknyttet innholdseierkontoen din.
  10. Klikk på Godta tilknytningen, og legg til faktureringsinformasjon hvis du blir bedt om det.
Når du har fullført denne prosessen, føres du tilbake til YouTube. Finn ut mer om ventetidene for behandling av AdSense-søknader.

Vanlige problemer

Bruk informasjonen nedenfor til å feilsøke vanlige problemer som kan oppstå når du prøver å knytte en AdSense-konto til kanalen din.

Jeg har opprettet en ny AdSense-konto, men den ble avvist fordi jeg har en konto fra før

I henhold til vilkårene for AdSense kan du bare ha én AdSense-konto registrert under en utbetalingsmottaker. Hvis vi oppdager at du har en duplisert konto, blir den nye AdSense-kontoen avvist.

Søk gjennom innboksene din etter en e-post fra AdSense der det står i emnelinjen at du allerede har en AdSense-konto. I denne e-posten finner du informasjon om den eksisterende AdSense-kontoen din. I informasjonen finner du to alternativer for å løse problemet:

Bruk den eksisterende (eldre) kontoen

1. Logg på YouTube Studio, og klikk på Endre tilknytning.
  2. I menyen med kontovalg velger du Google-kontoen som er knyttet til den eksisterende (eldre) AdSense-kontoen din.
  3. Klikk på Godta tilknytningen.

Du blir viderekoblet tilbake til YouTube Studio. Der ser du AdSense-kontoen som er knyttet til kanalen din.

Bruk den nye kontoen du nettopp opprettet

Først må du lukke den eksisterende (eldre) kontoen

1. Logg på den eksisterende AdSense-kontoen din.
  2. Følg disse trinnene for å stenge kontoen.

Når kontoen er stengt, logger du på den nye AdSense-kontoen for å bekrefte at du har stengt den gamle.

Merk: Det kan ta noen dager før den nye AdSense-kontoen din blir godkjent og knyttet til YouTube-kanalen din.

Problemer med adressebekreftelse med PIN-kode

For at du skal kunne tjene penger på kanalen din og motta utbetalinger, må du fullføre adressebekreftelsen med PIN-kode i AdSense.

Hvis du har knyttet en ny AdSense-konto til kanalen din, får du tilsendt et kort for PIN-bekreftelse per post så snart saldoen din når USD 10. På kortet for PIN-bekreftelse finner du en PIN-kode du kan skrive inn i AdSense for å bekrefte adressen din.

Hvis du har tilknyttet en eksisterende AdSense-konto, kan det hende du må vente i opptil tre uker før kortet for PIN-bekreftelse kommer frem i posten. Hvis du ikke har mottatt kortet for PIN-bekreftelse i løpet av tre uker, kan du be om et nytt.

Sørg for at adressen du registrerte i AdSense, samsvarer med adressen som er registrert hos det lokale postkontoret ditt. Dette bidrar til at posten din kommer frem. Hvis adressene er ulike, må du endre utbetalingsadressen i AdSense-kontoen slik at de samsvarer.

Hvis du trenger hjelp med adressebekreftelse med PIN-kode, kan du bruke ressursene nedenfor:

Hva skjer hvis jeg ikke bekrefter adressen min?

Hvis du ikke bekrefter adressen din innen fire måneder, settes inntektsgenereringen for kanalen din på pause. Da blir også tilgangen din til enkelte funksjoner satt på pause, for eksempel

• kanalmedlemskap
  • Superchat med mer

Inntektsgenereringen gjenopptas på kanalen så snart du har bekreftet adressen din.

Andre problemer

Jeg får opp meldingen «Beklager, noe gikk galt» i YouTube Studio

Denne feilmeldingen kan dukke opp når du prøver å bruke e-postadresser som ikke er registrert i YouTube Studio, til å gjøre endringer. Du kan prøve følgende for å feilsøke problemene:

• Når du tilknytter en AdSense-konto, ber YouTube Studio deg om å bekrefte at det er deg. Sørg for at du gjør dette med e-postadressen du bruker til å logge på YouTube.

Deretter blir du bedt om å velge Google-kontoen du vil fortsette til AdSense med. I dette tilfellet kan du velge en annen e-postadresse enn den du bruker til å logge på YouTube Studio.

• Hvis kanalen din er knyttet til en merkevarekonto, må du logge på med e-postadressen du brukte da du opprettet den aktuelle kanalen. Hvis du ikke får logget på med denne e-postadressen, kan du prøve disse tipsene for kontogjenoppretting.

AdSense ber om en nettadresse for registrering

Når du knytter en ny AdSense-konto til YouTube-kanalen din, skal du ikke gå til google.com/adsense eller adsense.com for å opprette en ny konto. Hvis du gjør dette, avvises kontoen din, og inntektsgenereringen deaktiveres for kanalen din. Opprett i stedet AdSense-kontoen direkte fra YouTube Studio.

Andre feil

Hvis du opplever andre tekniske feil som ikke er beskrevet på denne siden, kan du prøve følgende:

• Lukk alle nettleserfanene.
  • Tøm bufferen og slett informasjonskapslene i nettleseren.
  • Åpne et nytt inkognitovindu (for å sikre at du ikke er logget på med noen andre Google-kontoer).