Configurar un compte d'AdSense per a YouTube per rebre pagaments a YouTube

A causa de la guerra en curs a Ucraïna, posarem en pausa temporalment la difusió d'anuncis de Google i YouTube entre els usuaris de Rússia. Obtén més informació.

Si guanyes diners a YouTube, associa un compte d'AdSense per a YouTube aprovat per guanyar diners i rebre els pagaments.

Important: només pots tenir un compte d'AdSense o d'AdSense per a YouTube amb el mateix nom de beneficiari d'acord amb els termes i condicions d'AdSense o les condicions del servei d'AdSense per a YouTube, segons correspongui. Els comptes duplicats no s'aprovaran i la monetització del canal de YouTube associat es desactivarà. Quan creïs un compte d'AdSense per a YouTube, fes-ho només a través de YouTube Studio. Si ho fas en un altre lloc web, com ara la pàgina d'inici d'AdSense, no es crearà correctament.

Crear i enllaçar un compte d'AdSense per a YouTube

Reps pagaments a YouTube a través del compte d'AdSense per a YouTube enllaçat al teu canal. Tingues en compte que, si ja formes part del Programa per a partners de YouTube, pots canviar el teu compte enllaçat d'AdSense per a YouTube , en cas que et calgui. També pots monetitzar més d'un canal de YouTube amb el mateix compte d'AdSense per a YouTube.

Tingues en compte que només pots canviar el teu compte d'AdSense per a YouTube enllaçat un cop cada 32 dies.

AdSense per a creadors de YouTube

Subscriu-te al canal YouTube Creators per rebre les novetats, els consells i les notícies més recents.

Pots crear un compte d'AdSense per a YouTube i enllaçar-lo al teu canal:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona la pestanya Guanys.
  3. Fes clic a COMENÇA a la targeta Registra't a AdSense per a YouTube.
  4. Quan se't demani, introdueix la contrasenya del teu compte de YouTube i, si cal, torna a autenticar-te.
  5. Tria el Compte de Google que vols utilitzar per a AdSense per a YouTube.
    • Nota: si ja utilitzes AdSense per altres motius que no estan relacionats amb YouTube, inicia la sessió al Compte de Google que fas servir amb el teu compte d'AdSense.
  6. Ja ets a AdSense per a YouTube. A la part superior de la pàgina, verifica que l'adreça electrònica sigui la correcta. Si no ho és, fes clic a Utilitza un altre compte per canviar de compte.
  7. Continua configurant el teu compte. Proporciona la informació de contacte i envia la sol·licitud per obtenir un compte d'AdSense per a YouTube.

Un cop hagis completat els passos anteriors, se't tornarà a dirigir a YouTube Studio, on veuràs un missatge per confirmar que s'ha rebut la sol·licitud per obtenir un compte d'AdSense per a YouTube. T'informarem per correu electrònic un cop s'hagi aprovat el teu compte. Aquest procés pot tardar diversos dies. Un cop aprovat, veuràs un missatge a la targeta Registra't a AdSense per a YouTube de YouTube Studio en què es confirmarà que el teu compte d'AdSense per a YouTube està aprovat i actiu.

Xarxes multicanal (MCN): si ets un canal afiliat que col·labora amb una MCN, has d'enllaçar el teu compte d'AdSense per a YouTube al teu canal. Accedir al compte d'AdSense per a YouTube d'un tercer, fins i tot amb el seu permís, infringeix les condicions del servei d'AdSense o d'AdSense per a YouTube, segons correspongui.

No sé si ja tinc un compte d'AdSense o d'AdSense per a YouTube

Fes una cerca a la safata d'entrada per trobar correus electrònics d'"adsense-noreply@google.com".
Només pots tenir un compte d'AdSense o d'AdSense per a YouTube amb el mateix nom de beneficiari d'acord amb els termes i condicions d'AdSense o les condicions del servei d'AdSense per a YouTube, segons correspongui. Si descobrim que tens un compte duplicat, el teu compte d'AdSense per a YouTube es rebutjarà i se't demanarà que tanquis els altres comptes relacionats.
Ja tinc un compte d'AdSense o d'AdSense per a YouTube aprovat
  1. Inicia la sessió al teu compte de YouTube i ves a https://studio.youtube.com/channel/UC/monetization.
  2. Fes clic a Comença a la targeta "Registra't a AdSense per a YouTube".
  3. Hauràs d'introduir la contrasenya del teu compte de YouTube i tornar a autenticar-te. Obtén informació sobre com pots tornar a autenticar el teu compte de YouTube.
  4. Tria el Compte de Google que vols fer servir per iniciar la sessió a AdSense per a YouTube. Si ja tens un compte d'AdSense o d'AdSense per a YouTube, has d'iniciar la sessió amb el Compte de Google que utilitzes per accedir al teu compte existent. És possible que aquest compte sigui diferent de les credencials que fas servir per iniciar la sessió a YouTube.
  5. Se't dirigirà a una pàgina de registre d'AdSense per a YouTube. Comprova que l'adreça electrònica correcta es mostra a la part superior de la pantalla. Si el compte que es mostra no és el correcte, fes clic a "Utilitza un altre compte" per canviar entre comptes.
  6. Fes clic a Accepta l'associació.
  7. Se't redirigirà a la pàgina Guanys de YouTube Studio.
  8. Un cop hagis connectat el teu compte d'AdSense per a YouTube, marcarem aquest pas amb la paraula "Fet" en verd a la targeta "Registra't a AdSense per a YouTube".

Configurar AdSense per a YouTube amb un compte del Gestor de continguts

Si se t'han concedit drets per administrar un compte del Gestor de continguts, pots associar-hi un compte d'AdSense per a YouTube.
  1. Inicia la sessió al teu compte del Gestor de continguts.
  2. Ves a Configuració.
  3. A la secció Visió general, veuràs AdSense per a YouTube (pot ser que hagis de desplaçar-te per veure-ho).
  4. Fes clic a Edita.
  5. Fes clic a Continua a AdSense per a YouTube.
  6. Hauràs d'introduir la contrasenya del teu compte de YouTube i tornar a autenticar-te. Obtén informació sobre com pots tornar a autenticar el teu compte de YouTube.
  7. Tria el Compte de Google que vols fer servir per iniciar la sessió a AdSense per a YouTube. Si ja tens un compte d'AdSense o d'AdSense per a YouTube, has d'iniciar la sessió amb el Compte de Google que utilitzes per accedir al teu compte existent.
  8. Quan se't demani, introdueix la contrasenya del teu compte d'AdSense per a YouTube. És possible que aquesta informació sigui diferent de les credencials que fas servir per iniciar la sessió a YouTube.
  9. Confirma el canal de YouTube que associes amb el compte d'AdSense per a YouTube i tria l'idioma principal per al canal. Encara que seleccionis un canal de YouTube per completar l'associació amb AdSense per a YouTube, YouTube difondrà anuncis en tots els canals enllaçats al teu Gestor de continguts.
  10. Fes clic a Accepta l'associació i afegeix la teva informació de facturació, si se't demana.
Quan hagis acabat aquest procés, se't redirigirà a YouTube. Obtén més informació sobre els temps d'espera de revisió de sol·licituds d'AdSense.

Problemes habituals

Utilitza la informació que s'inclou a continuació per resoldre problemes habituals en provar d'enllaçar un compte d'AdSense per a YouTube al teu canal.

He creat un compte d'AdSense per a YouTube, però s'ha rebutjat perquè ja tinc un compte d'AdSense o d'AdSense per a YouTube

Només pots tenir un compte d'AdSense o d'AdSense per a YouTube amb el mateix nom de beneficiari d'acord amb els termes i condicions d'AdSense o les condicions del servei d'AdSense per a YouTube, segons correspongui. Si descobrim que tens un compte duplicat, el compte d'AdSense per a YouTube que acabis de crear es rebutjarà.

Fes una cerca a la safata d'entrada per trobar un correu electrònic amb l'assumpte "Ja tens un compte d'AdSense o d'AdSense per a YouTube". Aquest missatge contindrà informació sobre el teu compte d'AdSense o d'AdSense per a YouTube existent. Amb aquesta informació, tens dues opcions per resoldre el problema:

Utilitzar el compte existent (antic)

1. Inicia la sessió a YouTube Studio i fes clic a Canvia l'associació.
  2. Al menú de selecció de comptes, selecciona el Compte de Google que utilitza el teu compte d'AdSense o d'AdSense per a YouTube existent (antic).
  3. Fes clic a Accepta l'associació.

Se't redirigirà a YouTube Studio, on pots veure el compte enllaçat al teu canal.

Utilitzar el compte que acabes de crear

En primer lloc, has de tancar el compte existent (antic).

1. Inicia la sessió al teu compte d'AdSense o d'AdSense per a YouTube existent, segons correspongui.
  2. Segueix aquests passos per tancar el teu compte.

Quan l'hagis tancat, inicia la sessió al teu nou compte d'AdSense per a YouTube per confirmar que has tancat l'antic.

Nota: el teu nou compte d'AdSense per a YouTube pot tardar uns dies a aprovar-se i enllaçar-se al teu canal de YouTube.

Problemes amb la verificació de l'adreça (PIN)

Per poder continuar monetitzant el canal i rebre pagaments, has de completar la verificació de l'adreça (PIN) al teu compte d'AdSense per a YouTube.

Si has enllaçat un nou compte d'AdSense per a YouTube al teu canal, s'enviarà una targeta de verificació amb PIN a la teva adreça física un cop hagis assolit un saldo de 10 USD. Aquesta targeta de verificació amb PIN inclourà un codi PIN que hauràs d'introduir al teu compte per verificar la teva adreça.

Si has enllaçat un compte d'AdSense o d'AdSense per a YouTube existent, és possible que hagis d'esperar almenys 3 setmanes que la targeta de verificació amb PIN t'arribi per correu postal. Si no t'ha arribat després d'aquest període, pots sol·licitar una targeta de verificació amb PIN de substitució.

Assegura't que l'adreça registrada al teu compte d'AdSense per a YouTube coincideixi amb l'adreça que consta a la teva oficina de correus local. Si l'oficina de correus local té l'adreça correcta, li serà més fàcil fer l'entrega. Si són diferents, has de canviar l'adreça de pagament del teu compte perquè siguin iguals.

Si necessites ajuda amb la verificació de l'adreça (PIN), consulta aquests recursos d'ajuda:

Què passa si no verifico la meva adreça?

Si no verifiques l'adreça en un termini de 4 mesos, la monetització del teu canal es posarà en pausa. Això inclou posar en pausa l'accés a funcions com ara:

• Els abonaments al canal
  • Super Chat i més

La monetització del canal es reprendrà un cop hagis verificat l'adreça.

Altres problemes

Es mostra el missatge "S'ha produït un error" a YouTube Studio

Aquest missatge d'error pot aparèixer quan intentes fer canvis amb adreces electròniques que YouTube Studio no reconeix. Per resoldre aquests problemes, prova les opcions següents:

• Quan enllacis un compte d'AdSense per a YouTube, YouTube Studio et demanarà que verifiquis la teva identitat. Assegura't de fer-ho amb l'adreça electrònica que utilitzes per iniciar la sessió a YouTube.
  • A continuació, se't demanarà que seleccionis un Compte de Google per continuar el procés a AdSense per a YouTube. En aquest cas, pots seleccionar una adreça electrònica diferent de la que utilitzes per iniciar la sessió a YouTube Studio.
  • Si el teu canal està enllaçat a un compte de marca, has d'iniciar la sessió amb l'adreça electrònica amb què vas crear el canal. Si no pots iniciar la sessió amb aquesta adreça electrònica, recupera el teu compte mitjançant el nostre article Consells per completar els passos de recuperació del compte.

AdSense per a YouTube em demana un URL del lloc web per registrar-me

Si vols enllaçar un nou compte d'AdSense per a YouTube al teu canal de YouTube, no en creïs un a google.com/adsense o a adsense.com amb aquesta finalitat. Si ho fas, el teu compte es rebutjarà i es desactivarà la monetització al teu canal. En lloc d'això, crea el compte d'AdSense per a YouTube directament des de YouTube Studio.

Altres errors

Si tens altres errors tècnics que no es descriuen en aquesta pàgina, prova el següent:

• Tanca totes les pestanyes del navegador.
  • Esborra la memòria cau i les galetes del navegador.
  • Utilitza una finestra privada o d'incògnit (per assegurar-te que no hi hagi cap altre Compte de Google amb la sessió iniciada).