Funksjonsoppdateringer for YouTube Studio

Den eldre versjonen av Skaperstudio avvikles gradvis for alle kanaler i første del av 2020.I denne artikkelen kan du finne ut hvilke verktøy og funksjoner som blir en del av YouTube Studio, og hvilke som forsvinner sammen med den eldre versjonen av Skaperstudio.

Nye funksjoner i YouTube Studio

Nedenfor finner du noen av de helt nye funksjonene i YouTube Studio:

• sanntidsdata for miniatyrbildevisninger og CTR
  • nye beregninger der du kan finne ut hvor stor andel av abonnentene dine som kan motta varsler fra kanalen din
  • nytt opplastingsgrensesnitt
  • filtre på Kommentarer-siden som gjør det enklere å moderere

Funksjoner fra den klassiske versjonen av Skaperstudio som nylig er lagt til

Nedenfor finner du noen av funksjonene som nylig er blitt overført til YouTube Studio:

• muligheten til å lagre en redigert video som en ny video eller å gå tilbake til den opprinnelige videoen
  • opphavsrettsrelaterte bestridelser og anker knyttet til videoene dine
  • ulike diagramtyper du kan bruke til analyser, for eksempel sektordiagrammer

Funksjoner som snart kommer til YouTube Studio

Nedenfor finner du noen klassiske funksjoner som snart legges til i YouTube Studio:

• opplasting av flere videoer samtidig
  • enklere alternativer for å dele tilgang med kanaladministratorer
  • kort med viktige varsler i oversikten

Funksjoner som fortsatt er tilgjengelige i den eldre versjonen

Enkelte funksjoner har vi fortsatt ikke integrert i YouTube Studio. Vi har lagt linker til disse funksjonene direkte i YouTube Studio. Når du ikke lenger har tilgang til den klassiske versjonen av Skaperstudio, kan du fremdeles bruke følgende funksjoner:

• sluttskjermer
  • overleggskort
  • spillelister
  • direktesendinger
  • lydbibliotek
  • tilpasning av kanalen
  • deling av private videoer
  • Send direkte nå-funksjonaliteten
  • oversettelser og transkripsjoner
  • status og funksjoner

Funksjoner fra Skaperstudio som forsvinner

Vi avvikler tilgangen til den klassiske versjonen av Skaperstudio gradvis i løpet av de neste månedene. Enkelte funksjoner fra Skaperstudio blir ikke integrert i YouTube Studio. Når kanalen din ikke lenger har tilgang til den klassiske versjonen av Skaperstudio, kan du ikke lenger bruke disse funksjonene.

Opplastingstidspunktet på Videoer-siden

Opplastingstidspunktet for videoen din kommer ikke lenger til å vises på Videoer-siden din i YouTube Studio.
Du kan fremdeles se datoen da den aktuelle videoen ble lastet opp. Du kan også sortere videoene etter dato.

HD-ikonet på Videoer-siden

Du kommer ikke lenger til å se HD-indikatoren ved siden av HD-videoer på Videoer-siden i YouTube Studio. Dette har ikke noe å si for videoens faktiske oppløsning. Vi satser på å få denne funksjonen integrert i YouTube Studio i løpet av de neste månedene.
Hvis du vil se om den opplastede videoen din er i HD, kan du sjekke kvalitetsinnstillingene på den aktuelle videosiden.

Enkelte avanserte søkefunksjoner

Du har tilgang til de fleste søke- og filtreringsalternativene i YouTube Studio. Du kommer ikke lenger til å kunne filtrere etter
  • opplastingstidspunkt
  • liste over video-ID-er
  • etiketter
  • videolengde
  • videoer som ikke inneholder bestemte ord
Vi avvikler disse alternativene til fordel for nyttigere filtre, for eksempel et filter for antallet avspillinger av en video. Du kan fremdeles sortere etter dato og antall avspillinger.

Innboks for varsler

I den klassiske versjonen av Skaperstudio kunne du se varslene dine ved å klikke på bjellen øverst til høyre . Denne innboksen var hovedsakelig for varsler fra kanaler du abonnerer på, og kommer ikke lenger til å vises i YouTube Studio.
Du kan fortsatt åpne innboksen for varsler fra YouTube.com. Vi jobber med å lage en bedre innboks for varsler om kanalen din.

Tilpasning av kontrollpanelet

Du får ikke lenger muligheten til å tilpasse kontrollpanelet i YouTube Studio.
Vi jobber med å gjøre kontrollpanelet i YouTube Studio enda bedre.

Kommentar- og videokort på kontrollpanelet

Du kommer ikke lenger til å se kort for nye kommentarer og nye videoer på kontrollpanelet i YouTube Studio. Vi skal få lagt til disse kortene i løpet av de neste månedene.
Hvis du vil gjennomgå kommentarer, åpner du Kommentarer-siden i YouTube Studio. Bruk filtrene på Kommentarer-siden hvis du bare vil se noen bestemte kommentarer. Du kan blant annet filtrere etter kommentarer som inneholder visse ord, kommentarer du ikke har svart på, eller kommentarer med spørsmål.

På kontrollpanelet i YouTube Studio vises det automatisk en oversikt over resultatene for den nyeste videoen din.

Innstilling for å skjule eller vise statistikk for videoer

Tidligere kunne skaperne velge hvorvidt statistikk om blant annet seertid og antall ganger videoen var delt, skulle vises på videosiden. I 2018 ble denne statistikken fjernet fra videosidene, men skaperne kunne fortsatt se alternativet om å vise den i den klassiske versjonen av Skaperstudio. Du kommer ikke til å se dette alternativet i YouTube Studio.
Denne innstillingen har ikke hatt noen effekt siden 2018. Den har ikke hatt noe å si for hvorvidt tallene for videoavspillinger, Liker-klikk eller Liker ikke-klikk ble offentliggjort.

Filtrering etter apper eller domener

Med innstillingen for å filtrere etter apper eller domener kan du velge at bestemte apper eller nettsteder ikke kan bygge inn videoene dine. Når den klassiske versjonen av Skaperstudio avvikles, forsvinner denne innstillingen.

Masseendringer i forbindelse med videosyndikering

Med videosyndikering kan du velge om du vil at videoene dine skal være tilgjengelig på alle plattformer eller bare på plattformer med inntektsgenerering. Du kommer ikke til å kunne endre syndikeringsvalget for flere videoer samtidig i YouTube Studio.
Du kan imidlertid fortsatt endre syndikeringsvalget for enkeltvideoer.

Importering fra Google Foto

Du kommer ikke lenger til å se alternativet for å importere videoer fra Google Foto.
Hvis du vil laste opp en video du har i Google Foto, må du laste den ned fra photos.google.com og lagre den på enheten din. Deretter laster du den opp på YouTube.

Varmekartrapporten for 360º-videoer

Varmekartrapporten for 360º-videoer blir fjernet fra den eldre versjonen av Skaperstudio. Den blir ikke tilgjengelig i YouTube Studio. Det var en lite brukt funksjon, og vi fjerner den for å kunne fokusere på andre funksjoner.
I YouTube Analytics kan du fortsatt se andre data for 360º-videoene dine.