Om du vill få de senaste uppdateringarna om våra riktlinjer för annonsvänligt innehåll kan du läsa våra inlägg i riktlinjerna för annonsvänligt innehåll i YouTubes hjälpcenter och prenumerera här.

Hur vill du generera intäkter?

Om du deltar i YouTubes partnerprogram kan du tjäna pengar på olika sätt:

Det finns olika behörighetskrav för några av de här funktionerna för intäktsgenerering. I den här artikeln får du lära dig hur du aktiverar funktionerna om du är kvalificerad.

Innan du börjar: Se till att du har slutfört alla steg för att aktivera intäktsgenerering för kanalen och skapat ett AdSense-konto för betalningar.

Aktivera annonser

Om din video följer våra riktlinjer för annonsvänligt innehåll kan du aktivera annonser. Gå igenom riktlinjerna för självcertifiering och exemplen på den sidan om du är osäker på om din video är kvalificerad. När du aktiverar annonser betyder det inte att annonser automatiskt visas på videon. Videon genomgår en standardgranskning innan annonserna börjar visas. Granskningen består av automatisk eller mänsklig granskning vars syfte är att avgöra om videon följer våra riktlinjer.

Genom att aktivera annonser för videor på YouTube bekräftar du att du äger rättigheterna till ljudet och de visuella elementen i videorna.

Aktivera annonser för enskilda videor

1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna YouTube Studio.
  3. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  4. Välj en video.
  5. Välj Intäktsgenerering i menyn till vänster.
  6. Välj vilken typ av annonser du vill visa.
  7. Klicka på Spara.

Aktivera annonser för flera videor

Följ de här anvisningarna för att aktivera annonser för flera videor som du redan har laddat upp:
  1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna YouTube Studio.
  3. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  4. Markera den grå rutan till vänster om videons miniatyr för de videor du vill generera intäkter från.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera i det svarta fältet ovanför videolistan > klicka på Intäktsgenerering.
  6. Klicka på i rullgardinsmenyn för intäktsgenerering.
    • Om du vill ändra annonsinställningarna för flera videor klickar du på Lägg till redigering.
  7. Klicka på Uppdatera videor följt av markera rutan bredvid Jag förstår konsekvenserna av den här åtgärden följt av klicka på Uppdatera videor.

Aktivera kanalmedlemskap

Aktivera medlemskap för kanalen

1. Logga in på ditt Google-konto på en dator.
  2. Öppna sidan Medlemskap.
  3. Klicka på Kom igång och följ anvisningarna på skärmen.

Aktivera produkthyllan

Med produkthyllan kan innehållsskapare visa upp sina officiella varumärkta produkter på YouTube. Produkthyllan visas på videosidan hos kvalificerade kanaler.

Aktivera produkthyllan för kanalen

1. Logga in på YouTube Studio-betan.
  2. Klicka på Intäktsgenerering i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Produkter. Du får bara se det här alternativet om din kanal är berättigad.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att få ditt butiks-id till Teespring och länka det till din YouTube-kanal.

Läs mer om kvalificering och om hur produkthyllan fungerar.

Aktivera Super Chat och Super Stickers

Superchatt och Super Stickers är olika sätt för tittarna att få kontakt med YouTubers under en livechatt. Du kan köpa Superchattar för att markera ditt meddelande i livechatten. Du kan också köpa Super Stickers för att se en digital eller animerad bild i livechattflödet.

YouTube Studio

1. Logga in på studio.youtube.com.
  2. Välj Intäktsgenerering i den vänstra menyn.
  3. Klicka på Livechatt > Kom igång i menyn längst upp på översikten och följ anvisningarna på skärmen.
  4. När du har gått igenom alla anvisningar visas ”Status för Superchatt är aktiverat” eller ”Status för Super Sticker är aktiverat” bredvid en blå aktiveringsknapp.

Läs mer om kvalificering, policyer och sätt att hantera Superchatt och Super Stickers.

Aktivera YouTube Premium-intäkter

Du behöver inte göra något för att aktivera intäkter från YouTube Premium. När YouTube Premium-prenumeranter tittar på ditt innehåll får du en del av avgiften de betalar för YouTube Premium. Varje video du laddar upp (som uppfyller våra riktlinjer för communityn) är kvalificerad för YouTube Premium-intäkter. Läs mer om YouTube Premium.