Om du vill få de senaste uppdateringarna om våra riktlinjer för annonsvänligt innehåll kan du läsa våra inlägg i riktlinjerna för annonsvänligt innehåll i YouTubes hjälpcenter och prenumerera här.

Hur vill du generera intäkter?

Vi utökar YouTubes partnerprogram (YPP) till att omfatta fler kreatörer med tidigare åtkomst till tittarbidrag och shoppingfunktioner. YouTubes utökade partnerprogram är tillgängligt för kvalificerade kreatörer i de här länderna/regionerna. Expansionen lanseras under kommande månad för kvalificerade kreatörer i AE, AU, BR, EG, ID, KE, KY, LT, LU, LV, MK, MP, MT, MY, NG, NL, NO, NZ, PF, PG, PH, PT, QA, RO, RS, SE, SG, SI, SK, SN, TC, TH, TR, UG, VI, VN och ZA. Läs den här artikeln om du vill veta mer om ändringarna i YPP

Om du inte befinner dig i något av länderna/regionerna ovan behöver du inte ändra något i YouTubes partnerprogram. I den här artikeln finns YPP-översikten samt information om kvalificering och anvisningar för ansökan som är relevanta för dig.

Kontrollera om du är kvalificerad för YouTubes utökade partnerprogram. Om du inte är kvalificerad kan du välja Få aviseringar i avsnittet Intäkter i YouTube Studio. Vi skickar ett e-postmeddelande till dig när vi har utökat YPP-programmet och du uppfyller kvalifikationskraven.

Om du deltar i YouTubes partnerprogram (YPP) kan du tjäna pengar via de här funktionerna för intäktsgenerering om du uppfyller gränserna och behörighetskraven:

Kanalgränser Funktioner för intäktsgenerering
  • 500 prenumeranter
  • 3 offentliga uppladdningar under de senaste 90 dagarna
  • Antingen:
    • 3 000 offentliga visningstimmar för videor i långt format under de senaste 365 dagarna
    • 3 miljoner visningar av offentliga Shorts-videor de senaste 90 dagarna.
  • 1000 prenumeranter
  • Antingen:
    • 4 000 offentliga visningstimmar för videor i långt format under de senaste 365 dagarna
    • 10 miljoner visningar av offentliga Shorts-videor de senaste 90 dagarna.

Alla funktioner för intäktsgenerering har olika behörighetskrav. I den här artikeln får du lära dig hur du aktiverar funktionerna om du är kvalificerad.

Introduktion till att tjäna pengar på YouTube

Se till att du har slutfört alla steg för att aktivera intäktsgenerering på din YouTube-kanal om du vill få åtkomst till sätten du kan tjäna pengar på.

Få åtkomst till olika sätt att tjäna pengar

Partner som deltar i YPP kan välja bland avtalsmoduler som de är kvalificerade för och låsa upp möjligheter till intäkter. Det ger också kreatörer ökad insyn och fokus på att bestämma vilka möjligheter till intäktsgenerering som passar deras kanal.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Intäkter i menyn till vänster.
  3. Klicka på Kom igång för varje valfri modul för att granska och godkänna villkoren.

Annonser på visningssidan

Från och med mitten av januari 2023 måste befintliga YouTube-partner i YPP granska och godkänna modulen för intäktsgenerering på visningssidan för att kunna fortsätta generera annonsintäkter från visningssidan.

Du kan tjäna på annonser som visas innan, under, efter och runt videor på visningssidan. Du kan även generera intäkter när en YouTube Premium-prenumerant tittar på ditt innehåll på visningssidan.

Visningssidan representerar sidor på YouTube, YouTube Music och YouTube Kids som är avsedda för att beskriva och spela upp dina långa videor eller livestreamar. Du måste godkänna modulen för intäktsgenerering på visningssidan för att kunna tjäna pengar på annonser och YouTube Premium i långa eller livestreamade videor som visas på visningssidan, eller när de är inbäddade på andra platser i YouTubes videospelare.

Annonser i Shorts-flödet

Om du godkänner modulen för intäktsgenerering med Shorts kan kanalen dela intäkterna från annonser som visas mellan videor i Shorts-flödet. Intäktsdelningen på Shorts-annonser påbörjas det datum du godkänner den här modulen. Mer information om hur intäktsdelning på annonser fungerar för Shorts finns i våra policyer för intäktsgenerering från YouTube Shorts.

Modul för handelsprodukter

Med modulen för handelsprodukter (och tidigare tillägget för handelsprodukter) kan du få intäkter från tittarbidragsfunktioner och interagera med fansen. Tittarbidragsfunktioner varierar från kanalmedlemskap till Super Chat, Super Stickers och Super Thanks. Om du vill tjäna pengar på tittarbidragsfunktionen måste du godkänna modulen för handelsprodukter och aktivera de enskilda funktionerna. Kreatörer som har skrivit under tillägget för handelsprodukter (CPA) behöver inte skriva under den nya modulen för handelsprodukter. Mer information om tittarbidragsfunktioner och de policyer som gäller finns i våra policyer för intäktsgenerering från handelsprodukter på YouTube.

Aktivera annonser på visningssidan

Om din video följer våra riktlinjer för annonsvänligt innehåll kan du aktivera annonser. Gå igenom riktlinjerna för självcertifiering och exemplen på den sidan om du är osäker på om din video är kvalificerad. När du aktiverar annonser betyder det inte att annonser automatiskt visas på videon. Videon genomgår en standardgranskning innan annonserna börjar visas. Granskningen består av automatisk eller mänsklig granskning vars syfte är att kontrollera att videon följer våra riktlinjer.

Genom att aktivera annonser för videor på YouTube bekräftar du att du äger rättigheterna till ljudet och de visuella elementen i videorna.

Aktivera annonser för enskilda videor

Så här aktiverar du annonser för en video du redan har laddat upp:

1. Öppna YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på Intäktsgenerering bredvid den aktuella videon.
  4. Klicka på i rullgardinsmenyn för intäktsgenerering.
  5. Klicka på Spara.

Aktivera annonser för flera videor

Så här aktiverar du annonser för flera videor som du redan har laddat upp:

1. Öppna YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Markera den grå rutan till vänster om videominiatyren för de videor du vill generera intäkter från.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera i det svarta fältet ovanför videolistan följt av Intäktsgenerering.
  5. Klicka på i rullgardinsmenyn för intäktsgenerering.
    • Så här ändrar du annonsinställningarna för flera midroll-annonser: Klicka på Redigera följt av Annonsinställningar följt av markera rutan bredvid Placera annonser under video (midroll) och bestäm om du vill ha automatiska midroll-annonser för videor utan annonspauser eller för alla videor.
  6. Klicka på Uppdatera videor följt av och markera rutan bredvid Jag förstår konsekvenserna av den här åtgärden följt av Uppdatera videor.

Aktivera annonser i Shorts-flödet

Allt innehåll som genererar intäkter från annonser måste följa våra riktlinjer för annonsvänligt innehåll. På Shorts är endast visningar av innehåll som följer våra riktlinjer för annonsvänligt innehåll kvalificerade för intäktsdelning. Dela intäkter från annonser som visas mellan videor i Shorts-flödet genom att granska och godkänna modulen för intäktsgenerering med Shorts i avsnittet Intäkter i YouTube Studio.

Aktivera kanalmedlemskap

Genom kanalmedlemskap kan tittare bli medlemmar och betala en månadsavgift för att få förmåner enbart för medlemmar, som märken, emojis och annat. Läs mer om kvalificering och hur du aktiverar kanalmedlemskap.

Aktivera Shopping

Med Shopping kan kreatörer koppla sin butik till YouTube och visa upp sina produkter samtidigt som de tjänar pengar. Om du är kvalificerad kan du även marknadsföra produkter från andra varumärken i ditt innehåll och tjäna pengar. Läs mer om kvalificering och hur Shopping fungerar.

Aktivera Super Chat och Super Stickers

Super Chat och Super Stickers är olika sätt för tittare att få kontakt med kreatörer under livestreamar och premiärer. Fans kan köpa Super Chats för att lyfta fram sina meddelanden i livechatten eller Super Stickers för att få en animerad bild i livechatten. Läs mer om kvalificering och hur du aktiverar Super Chat och Super Stickers.

Aktivera Super Thanks

Med Super Thanks kan kreatörer tjäna pengar på tittare som vill visa uppskattning för deras videor. Fans kan köpa en engångsanimation och posta en tydlig, färgstark och anpassningsbar kommentar i videons kommentarsfält. Läs mer om kvalificering och hur du aktiverar Super Thanks.

Aktivera YouTube Premium-intäkter

När YouTube Premium-prenumeranter tittar på ditt innehåll får du en del av avgiften de betalar för YouTube Premium. Allt innehåll du laddar upp (som uppfyller våra riktlinjer för communityn) är kvalificerat för YouTube Premium-intäkter. Så här genererar du intäkter från YouTube Premium på:

• Videor i långt format: Godkänn modulen för intäktsgenerering på visningssidan och aktivera annonser på visningssidan.
  • Shorts: Godkänn modulen för intäktsgenerering i Shorts-flödet.

Läs mer om YouTube Premium.