Hur vill du tjäna pengar?

Om du deltar i YouTubes partnerprogram kan du tjäna pengar på olika sätt:

Det finns olika behörighetskrav för några av de här funktionerna för intäktsgenerering. I den här artikeln får du lära dig hur du aktiverar funktionerna om du är kvalificerad.

Innan du börjar: Se till att du har slutfört alla steg för att aktivera intäktsgenerering för kanalen och skapat ett AdSense-konto för betalningar.

Aktivera annonser

Om din video följer våra riktlinjer för annonsvänligt innehåll kan du aktivera annonser. Om du är osäker på om din video är kvalificerad kan du bedöma innehållet själv. När du aktiverar annonser betyder det inte att annonser automatiskt visas på videon. Videon genomgår en standardgranskning innan annonserna börjar visas. Granskningen består av automatisk eller mänsklig granskning vars syfte är att avgöra om videon följer våra riktlinjer.

Genom att aktivera annonser för videor på YouTube bekräftar du att du äger rättigheterna till ljudet och de visuella elementen i videorna.

YouTube Studio-betan

Följ de här anvisningarna för att aktivera annonser för videor du redan har laddat upp:

1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna studio.youtube.com.
  3. Välj Videor i menyn till vänster.
  4. Välj en video.
  5. Välj Intäktsgenerering i menyn till vänster.
  6. Välj vilken typ av annonser du vill visa.
  7. Klicka på Spara.

Klassiska Studio

Aktivera annonser när du laddar upp en video:

1. Följ anvisningarna för att ladda upp en video. Vid uppladdningen klickar du på fliken Intäktsgenerering på uppladdningssidan.
  2. Välj Få intäkter från min video.
  3. Välj vilka annonsformat som ska aktiveras för videon. För varje annonsformat anges vilka enheter den kommer visas på samt en bild av annonsens placering.
  4. Klicka på Spara ändringar.

Aktivera annonser för videor som du redan har laddat upp:

1. Öppna Videohanteraren.
  2. Klicka på Redigera eller på ikonen för intäktsgenerering bredvid videon du vill aktivera annonser för.
  3. Välj fliken Intäktsgenerering.
  4. Välj Få intäkter från min video.
  5. Välj vilka annonsformat som ska aktiveras för videon. För varje annonsformat anges vilka enheter den kommer visas på samt en bild av annonsens placering.
  6. Klicka på Spara ändringar.

Aktivera annonser för flera videor

1. Öppna Videohanteraren och välj vilka videor du vill få intäkter från.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Åtgärder högst upp på sidan.
  3. Välj Generera intäkter.
  4. Med hjälp av kryssrutorna kan du bekräfta eller ändra vilka annonsformat du vill aktivera för videorna och ange om dina videor innehåller betald produktplacering.
  5. Klicka på Generera intäkter.

Aktivera kanalmedlemskap

Aktivera medlemskap för kanalen

1. Logga in på ditt Google-konto på en dator.
  2. Öppna sidan Medlemskap.
  3. Klicka på Kom igång och följ anvisningarna på skärmen.

Aktivera produkthyllan

Med produkthyllan kan innehållsskapare visa upp sina officiella varumärkta produkter på YouTube. Produkthyllan visas på videosidan hos kvalificerade kanaler.

Aktivera produkthyllan för din kanal

1. Logga in på YouTube Studio-betan.
  2. Klicka på Intäktsgenerering i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Produkter. Du får bara se det här alternativet om din kanal är berättigad.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att få ditt butiks-id till Teespring och länka det till din YouTube-kanal.

Läs mer om kvalificering och om hur produkthyllan fungerar.

Aktivera Superchatt

Interagera med fansen i Superchatt. När tittare köper Superchattar markeras eller fästs deras meddelanden längst upp i chattflödet.

YouTube Studio-betan

1. Logga in på studio.youtube.com.
  2. Välj Intäktsgenerering i den vänstra menyn.
  3. Klicka på Livechatt > Kom igång i menyn längst upp på översikten och följ anvisningarna på skärmen.
  4. När du har gått igenom alla anvisningar visas Statusen för Superchatt är på bredvid en blå växlingsknapp.

Läs mer om kvalificering, policyer och hur du hanterar Superchatt.

Klassiska Studio

1. Logga in på YouTube på datorn.
  2. Öppna funktionssidan på www.youtube.com/features.
  3. Klicka på Aktivera under Superchatt och följ anvisningarna på skärmen.

När Superchatt är aktiverat på din kanal ser tittarna ett dollartecken  i alla livechattar.

Läs mer om kvalificering, policyer och hur du hanterar Superchatt.

Aktivera YouTube Premium-intäkter

Du behöver inte göra något för att aktivera intäkter från YouTube Premium. När YouTube Premium-prenumeranter tittar på ditt innehåll får du en del av avgiften de betalar för YouTube Premium. Varje video du laddar upp (som uppfyller våra riktlinjer för communityn) är kvalificerad för YouTube Premium-intäkter. Läs mer om YouTube Premium.