Velg hvordan du vil tjene penger

Vi utvider YouTubes partnerprogram (YPP) slik at flere skapere kan få tidlig tilgang til fan-finansiering og Shopping-funksjoner. Utvidelsen av YouTubes partnerprogram er tilgjengelig for kvalifiserte skapere i disse landene/regionene. Utvidelsen lanseres i løpet av den neste måneden for kvalifiserte skapere i AE, AU, BR, EG, ID, KE, KY, LT, LU, LV, MK, MP, MT, MY, NG, NL, NO, NZ, PF, PG, PH, PT, QA, RO, RS, SE, SG, SI, SK, SN, TC, TH, TR, UG, VI, VN og ZA. I denne artikkelen kan du finne ut mer om endringene i YPP.

Hvis du ikke er i et av landene/regionene ovenfor, er det ingenting som endres for deg. I denne artikkelen finner du en oversikt over YPP, kvalifiseringskravene og en relevant søknadsveiledning.

Sjekk om du er kvalifisert for utvidelsen av YouTubes partnerprogram. Hvis du ikke er kvalifisert ennå, kan du velge Bli varslet under Inntekt i YouTube Studio. Vi sender deg en e-post når vi har lansert utvidelsen av YPP og du har oppfylt kvalifiseringskriteriene.

Hvis du er med i YouTubes partnerprogram (YPP), kan du tjene penger via disse funksjonene for inntektsgenerering, når du oppfyller kvalifikasjonskravene:

Terskler for kanaler Funksjoner for inntektsgenerering
  • 500 abonnenter
  • 3 opplastinger av offentlige videoer de siste 90 dagene
  • Ett av to krav må innfris:
    • 3000 timer med offentlig seertid for lange videoer de siste 365 dagene
    • 3 millioner offentlige Shorts-avspillinger de siste 90 dagene
  • 1000 abonnenter
  • Ett av to krav må innfris:
    • 4000 timer med offentlig seertid for lange videoer de siste 365 dagene
    • 10 millioner offentlige Shorts-avspillinger de siste 90 dagene

Hver funksjon for inntektsgenerering har egne kvalifikasjonskrav I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du slår på disse funksjonene – hvis du er kvalifisert.

Slik tjener du penger på YouTube – en innføring

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.
Sørg for at du har fullført alle trinnene for å slå på inntektsgenerering for YouTube-kanalen din, slik at du får tilgang til alle inntektskildene.

Få tilgang til inntektskilder

Så snart partnerne er med i YPP, kan de velge og vrake blant kontraktsmoduler de kvalifiserer for, slik at de får tilgang til inntektsmuligheter. Dette skal gi skaperne bedre oversikt, slik at de kan bestemme hvilke inntektsmuligheter som passer best for kanalen sin.

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Inntekt på menyen til venstre.
  3. Klikk på Kom i gang for hver valgfrie modul for å lese og godta vilkårene.

Annonser på videosider

Fra og med midten av januar 2023 må YouTube-partnere som allerede er med i YPP, lese og godta modulen for inntektsgenerering av videosider for å kunne fortsette å tjene penger på annonser på videosider.

Du kan tjene penger på annonser som vises før, i, etter og rundt videoene dine på videosiden. Du kan også tjene penger når YouTube Premium-abonnenter ser på innholdet ditt på videosiden.

Videosider er sider på YouTube, YouTube Music og YouTube Kids der seerne kan lese beskrivelsen til og spille av de lange videoene eller direktesendingene dine. Hvis du vil tjene penger på annonser og YouTube Premium fra lange videoer eller direktesendinger på videosiden eller fra videoer som spilles av i den innebygde YouTube-videospilleren på andre nettsteder, må du godta modulen for inntektsgenerering av videosider.

Annonser i Shorts-feeden

Når du godtar modulen for inntektsgenerering av Shorts, kan du dele inntektene fra annonser som spilles av mellom videoene i Shorts-feeden. Delingen av Shorts-annonseinntekter starter fra og med datoen du godtar denne modulen. Du finner mer informasjon om hvordan deling av annonseinntekter fungerer for Shorts, i retningslinjene for inntektsgenerering på YouTube Shorts.

Tillegg for kommersielt produkt

Med tillegget for kommersielt produkt (eller det tidligere gjeldende tillegget for kommersielt produkt) kan du tjene penger på funksjoner for fan-finansiering mens du kommuniserer med fansen. Funksjonene for fan-finansiering inkluderer kanalmedlemskap, Super Chat, Super Stickers og supertakk. For å tjene penger på funksjoner for fan-finansiering må du godta tillegget for kommersielt produkt (CPM) og slå på hver av funksjonene. Skapere som har signert det gjeldende tillegget for kommersielt produkt (CPA), trenger ikke å skrive under på det nye tillegget for kommersielt produkt. Du finner mer informasjon om funksjoner for fan-finansiering og retningslinjene som gjelder, i YouTube-retningslinjene for inntektsgenerering med kommersielle produkter.

Slå på annonser på videosider

Hvis videoen din er i samsvar med retningslinjene for annonsørvennlig innhold, kan du slå på annonser. Hvis du ikke er sikker på om videoen din er kvalifisert, kan du ta en titt på veiledningen for egensertifisering og eksemplene på den siden. Selv om du slår på annonser for en video, betyr ikke det at det automatisk vises annonser i den. Før det kan vises annonser, må videoen gjennom en standardprosess som omfatter automatiserte eller manuelle evalueringer, for å kontrollere om den overholder retningslinjene.

Når du slår på annonser for videoer på YouTube, bekrefter du at du har alle de nødvendige rettighetene til bilde- og lydelementene i de aktuelle videoene.

Slå på annonser for enkeltvideoer

Slik slår du på annonser for enkeltvideoer du allerede har lastet opp:

1. Gå til YouTube Studio.
  2. På menyen til venstre velger du Innhold .
  3. Klikk på Inntektsgenerering  ved siden av den aktuelle videoen.
  4. Klikk på i rullegardinmenyen for inntektsgenerering.
  5. Klikk på Lagre.

Slå på annonser for flere videoer

Slik slår du på annonser for flere videoer du allerede har lastet opp:

1. Gå til YouTube Studio.
  2. På menyen til venstre velger du Innhold .
  3. Velg den grå boksen til venstre for miniatyrbildet av videoen du vil tjene penger på.
  4. Klikk på Rediger-rullegardinmenyen på den svarte linjen over videolisten etterfulgt av Inntektsgenerering.
  5. Klikk på i rullegardinmenyen for inntektsgenerering.
    • For å endre annonseinnstillingene (for annonser midt i videoen) for flere videoer samtidig klikker du på Rediger etterfulgt av Annonseinnstillinger etterfulgt av Merk av i boksen ved siden av «Plasser annonser underveis i videoen (midt i videoen)», og velg om du vil at annonsene skal plasseres automatisk i videoer uten annonsepauser eller i alle videoene.
  6. Klikk på Oppdater videoene etterfulgt av Merk av i boksen ved siden av «Jeg forstår konsekvensene av denne handlingen» etterfulgt av Oppdater videoene.

Slå på annonser i Shorts-feeden

Alt innhold som genererer inntekter fra annonser, må overholde retningslinjene for annonsørvennlig innhold. For Shorts-videoer er bare avspillinger av innhold som overholder retningslinjene for annonsørvennlig innhold, kvalifisert for inntektsdeling. Hvis du vil dele inntektene fra annonser som vises mellom videoer i Shorts-feeden, må du gjennomgå og godta modulen for inntektsgenerering av Shorts i Inntekt-delen av YouTube Studio.

Slå på kanalmedlemskap

Med kanalmedlemskap kan seerne bli medlem av kanalen din mot månedlige betalinger og få tilgang til eksklusive medlemsfordeler du tilbyr, for eksempel merker, emojier og andre goder. Finn ut mer om kvalifikasjonskravene og hvordan du slår på kanalmedlemskap.

Slå på Shopping

Med Shopping kan skapere knytte butikken sin til YouTube og vise frem produktene sine – samtidig som de tjener penger. Hvis du er kvalifisert, kan du også markedsføre produkter fra andre merkevarer i innholdet ditt for å tjene penger. Finn ut mer om kvalifikasjonskravene og hvordan Shopping fungerer.

Slå på Super Chat og Super Stickers

Med Super Chat og Super Stickers kan fansen komme i kontakt med skaperne under direktesendinger og premierer. Fansen kan kjøpe Super Chat-meldinger som fremheves, eller Super Stickers med animerte bilder som vises i direktechatten. Finn ut mer om kvalifikasjonskravene og hvordan du slår på Super Chat og Super Stickers.

Slå på Supertakk

Med Supertakk kan skapere motta inntekter fra seere som vil vise at de setter ekstra stor pris på innholdet deres. Fansen kan kjøpe en animasjon som spilles av én gang, og legge ut en fargerik kommentar som kan tilpasses, og som skiller seg ut i kommentarfeltet for videoen. Finn ut mer om kvalifikasjonskravene og hvordan du slår på Supertakk.

Slå på YouTube Premium-inntekter

Hvis en YouTube Premium-abonnent ser på innholdet ditt, mottar du en andel av det hen betaler for YouTube Premium. Alle videoer du legger ut (som overholder retningslinjene for brukere), er i utgangspunktet kvalifisert for YouTube Premium-inntekter. Slik får du en andel av YouTube Premium-inntekter:

• Lange videoer: Godta modulen for inntektsgenerering av videosider, og slå på annonser på videosider.
  • Shorts-videoer: Godta modulen for inntektsgenerering av Shorts-feeden.

Finn ut mer om YouTube Premium.