Velg hvordan du vil tjene penger

Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, kan det hende du kan tjene penger på noe av følgende:

Kvalifikasjonskravene for disse funksjonene for inntektsgenerering varierer. I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du slår på disse funksjonene – hvis du er kvalifisert.

Før du starter: Sørg for at du har fullført alle trinnene for å slå på inntektsgenerering for kanalen din, og at du har konfigurert en AdSense-konto for betalinger.

Slå på annonser

Hvis videoen din er i samsvar med retningslinjene for annonsørvennlig innhold, kan du slå på annonser. Hvis du ikke er sikker på om videoen din er kvalifisert, kan du gi innholdet ditt en egenvurdering. Selv om du slår på annonser, betyr ikke det at det automatisk vises annonser i videoen. Før det kan vises annonser, gjennomgår videoen en standardprosess som omfatter automatiserte eller manuelle evalueringer for å avgjøre om den overholder retningslinjene.

Når du slår på annonser for videoer på YouTube, bekrefter du at du har alle de nødvendige rettighetene til bilde- og lydelementene i de aktuelle videoene.

Slå på annonser for enkeltvideoer

1. Logg på YouTube.
  2. Gå til studio.youtube.com.
  3. Velg Videoer i menyen til venstre.
  4. Velg en video.
  5. Velg Inntektsgenerering i menyen til venstre.
  6. Velg hvilke typer annonser du vil kjøre.
  7. Klikk på Lagre.

Slå på annonser for flere videoer

Følg denne veiledningen for å slå på annonser for flere videoer du allerede har lastet opp:
  1. Logg på YouTube.
  2. Gå til studio.youtube.com.
  3. Velg Videoer i menyen til venstre.
  4. Velg den grå boksen til venstre for miniatyrbildet til videoen du ønsker å tjene penger på.
  5. Klikk på rullegardinmenyen Rediger på den svarte linjen ovenfor videolisten din > klikk på Inntektsgenerering.
  6. Klikk på på rullegardinmenyen for inntektsgenerering.
    • For å endre flere annonseinnstillinger samtidig klikker du på Legg til.
  7. Klikk på Oppdater videoene > merk av i boksen med bekreftelse på at du forstår konsekvensene av denne handlingen > klikk på Oppdater videoene.

Slå på kanalmedlemskap

Slå på medlemskap for kanalen din

1. Logg på Google-kontoen din på en datamaskin.
  2. Gå til Medlemskap-siden.
  3. Klikk på Kom i gang, og følg veiledningen på skjermen.

Slå på varehyllen

Med en varehylle kan enkelte skapere vise frem de offisielle merkevarene sine på YouTube. Varehyllen vises på noen av videosidene til kvalifiserte kanaler.

Slå på varehyllen for kanalen din

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Klikk på Inntektsgenerering i menyen til venstre.
  3. Klikk på Varer-fanen. Du ser dette alternativet bare hvis kanalen din er kvalifisert.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å få en Teespring-butikk-ID, som du så kan knytte til YouTube-kanalen din.

Finn ut mer om kvalifikasjonskravene og hvordan varehyllen fungerer.

Slå på Superchat og Super Stickers

Med Superchat og Super Stickers kan fansen få kontakt med skapere i direktechatter. Du kan kjøpe Superchat-meldinger, som fremheves i direktechatten. Du kan også kjøpe Super Stickers, som dukker opp i form av et digitalt eller animert bilde i direktechatten.

YouTube Skaperstudio

1. Logg på studio.youtube.com.
  2. Velg Inntektsgenerering i menyen til venstre.
  3. I menyen øverst i kontrollpanelet klikker du på Direktechat > Kom i gang og følger veiledningen på skjermen.
  4. Når du har gjennomført alle trinnene i veiledningen, ser du «Superchat er PÅ» eller «Super Stickers er PÅ» ved siden av en blå av/på-bryter.

Finn ut mer om kvalifikasjonskravene, retningslinjene og forskjellige måter du kan administrere Superchat og Super Stickers på.

Motta inntekter fra YouTube Premium

Du trenger ikke å gjøre noe spesielt for å motta inntekter fra YouTube Premium. Hvis en YouTube Premium-abonnent ser på innholdet ditt, mottar du en andel av det vedkommende betaler for YouTube Premium. Alle videoer du legger ut (som overholder retningslinjene for brukere), er i utgangspunktet kvalifisert for YouTube Premium-inntekter. Finn ut mer om YouTube Premium.