Vælg, hvordan du vil tjene penge

Vi udvider YouTubes partnerprogram (YPP) for at give flere youtubere tidlig adgang til fanstøtte og Shopping-funktioner. YouTubes udvidede partnerprogram er tilgængeligt for kvalificerede youtubere i disse lande/regioner. Udvidelsen rulles ud i løbet af den næste måned for kvalificerede youtubere i AE, AU, BR, EG, ID, KE, KY, LT, LU, LV, MK, MP, MT, MY, NG, NL, NO, NZ, PF, PG, PH, PT, QA, RO, RS, SE, SG, SI, SK, SN, TC, TH, TR, UG, VI, VN og ZA. Se denne artikel for at få flere oplysninger om ændringerne af YouTubes partnerprogram.

Hvis du ikke befinder dig i et land eller en region på listen ovenfor, er der ingen ændringer for dig i YouTubes partnerprogram. Du kan se denne artikel for at finde oplysninger om YPP, der er relevante for dig, bl.a. angående kvalificering og ansøgning.

Tjek, om du er kvalificeret til YouTubes udvidede partnerprogram. Hvis du endnu ikke er kvalificeret, skal du vælge Få notifikationer i området Tjen penge i YouTube Studio. Vi sender dig en mail, når vi har rullet det udvidede YPP-program ud til dig, og du har nået kvalificeringsgrænserne.

Hvis du deltager i YouTubes partnerprogram (YPP), kan du tjene penge via disse funktioner til indtægtsgenerering, hvis du opfylder grænserne og kvalifikationskravene:

Kanalgrænser Funktioner til indtægtsgenerering
  • 500 abonnenter
  • 3 offentlige uploads inden for de seneste 90 dage
  • Enten:
    • 3.000 offentlige visningstimer for videoer i langt format inden for de seneste 365 dage
    • 3 millioner offentlige visninger af Shorts-videoer inden for de seneste 90 dage
  • 1.000 abonnenter
  • Enten:
    • 4.000 offentlige visningstimer for videoer i langt format inden for de seneste 365 dage
    • 10 millioner offentlige visninger af Shorts-videoer inden for de seneste 90 dage

Hver funktion til indtægtsgenerering har forskellige kvalifikationskrav. I denne artikel viser vi dig, hvordan du slår hver af disse funktioner til, hvis du er kvalificeret.

Introduktion til, hvordan du tjener penge på YouTube

Abonner på YouTube Creators-kanalen for at få de seneste nyheder, opdateringer og tips.
Sørg for, at du har gennemført alle trinene for at aktivere indtægtsgenerering på din YouTube-kanal, så du kan få adgang til dine indtjeningsmuligheder.

Få adgang til indtjeningsmuligheder

Når du er en del af YPP, kan du som partner få adgang til indtjeningsmuligheder ved at vælge mellem de kontraktmoduler, som du er kvalificeret til. Dette giver også youtubere større gennemsigtighed og mulighed for at afgøre, hvilke muligheder for indtægtsgenerering der er de rigtige for deres kanal.

1. Log ind på YouTube Studio
  2. Vælg Tjen penge i menuen til venstre.
  3. Klik på Kom godt i gang ud for hvert valgfrit modul for at gennemgå og acceptere vilkårene.

Annoncer på afspilningssiden

Fra midten af januar 2023 skal eksisterende YouTube-partnere i YPP gennemgå og acceptere modulet for indtægtsgenerering på afspilningssiden for at fortsætte med at generere annonceindtægter fra afspilningssiden.

Du kan tjene penge på annoncer, der vises inden, i løbet af, efter og omkring dine videoer på afspilningssiden. Du kan også tjene penge, når en YouTube Premium-abonnent ser dit indhold på afspilningssiden.

Afspilningssiden repræsenterer sider på YouTube, YouTube Music og YouTube Kids og er dedikeret til beskrivelse og afspilning af længere videoer eller livestreaming. Hvis du vil tjene penge på annoncer og generere indtægt fra videoer på YouTube Premium i langt format eller livestreams, der vises på afspilningssiden, eller når de er indlejret på andre websites i YouTube-videoafspilleren, skal du acceptere modulet for indtægtsgenerering på afspilningssiden.

Shorts-feedannoncer

Når du accepterer modulet for indtægtsgenerering på Shorts, har din kanal mulighed for at få del i indtægten fra annoncer, der vises sammen med videoer i Shorts-feedet. Indtægtsdeling via Shorts-annoncer begynder fra og med den dato, hvor du accepterer dette modul. Se vores politikker for indtægtsgenerering på YouTube Shorts for at få flere oplysninger om, hvordan indtægtsdeling via annoncer fungerer for Shorts-videoer.

Appendiks om handelsprodukter

Appendiks om handelsprodukter (og det tidligere appendiks om handel med produkter) giver dig mulighed for at tjene penge på funktioner til fanstøtte, mens du når ud til dine fans. Funktionerne til fanstøtte spænder fra kanalmedlemskaber til Super Chat, Super Stickers og Super Tak. For at tjene penge på fanstøttefunktioner skal du acceptere vores appendiks om handelsprodukter og aktivere de enkelte funktioner. Youtubere, der har underskrevet vores appendiks om handel med produkter, behøver ikke at underskrive det nye appendiks om handelsprodukter. Se vores politikker for indtægtsgenerering på YouTube-handelsprodukter for at få flere oplysninger om funktioner til fanstøtte og de gældende politikker.

Aktivér annoncer på afspilningssiden

Du kan aktivere annoncer, hvis din video opfylder vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold. Hvis du ikke er sikker på, om din video er kvalificeret, kan du tjekke guiderne til selvklassificering og eksemplerne, som også er at finde på siden med retningslinjerne for annoncørvenligt indhold. Hvis du slår annoncer til, betyder det ikke, at der automatisk vises annoncer på en video. Før der vises annoncer, skal videoen gennemgå en standardproces, der bl.a. omfatter automatiserede eller manuelle gennemgange, som skal verificere, hvorvidt videoen overholder vores retningslinjer.

Når du slår annoncer til for videoer på YouTube, bekræfter du, at du har alle de nødvendige rettigheder til billed- og lydelementerne i de pågældende videoer.

Slå annoncer til for individuelle videoer

Sådan aktiverer du annoncer for en video, du allerede har uploadet:

1. Gå til YouTube Studio.
  2. Vælg Indhold i menuen til venstre.
  3. Klik på Indtægtsgenerering ud for den relevante video.
  4. Klik på Til i rullemenuen til indtægtsgenerering.
  5. Klik på Gem.

Slå annoncer til for flere videoer

Sådan aktiverer du annoncer på flere videoer, som du allerede har uploadet:

1. Gå til YouTube Studio.
  2. Vælg Indhold i menuen til venstre.
  3. Vælg det grå felt til venstre for miniaturebilledet ud for alle de videoer, du gerne vil aktivere indtægtsgenerering for.
  4. Klik på rullemenuen Rediger i den sorte bjælke over din videoliste og så Indtægtsgenerering.
  5. Klik på Til i rullemenuen til indtægtsgenerering.
    • Sådan ændrer du annonceindstillingerne for annoncer midt i afspilningen i flere videoer på én gang: Klik på Rediger og så Annonceindstillinger og så Markér afkrydsningsfeltet ud for "Placer annoncer inde i videoen (midt i afspilning)", og beslut, om du vil have automatiske annoncer midt i afspilningen for videoer uden annoncepauser eller for alle videoer.
  6. Klik på Opdater videoer og så Markér afkrydsningsfeltet ud for "Jeg forstår konsekvenserne af denne handling" og så Opdater videoer.

Aktivér Shorts-feedannoncer

Alt indhold, der genererer indtægt via annoncer, skal følge vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold. På Shorts er det kun visninger af indhold, som følger vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold, der er kvalificeret til indtægtsdeling. Hvis du vil dele indtægter fra annoncer, der vises mellem videoer i Shorts-feedet, skal du gennemgå og acceptere Modul for indtægtsgenerering på Shorts i sektionen Tjen penge i YouTube Studio.

Aktivér kanalmedlemskaber

Med kanalmedlemskaber kan seerne blive medlem af din kanal via månedlige betalinger og få adgang til fryns for medlemmer såsom badges, emojis og andre varer. Få flere oplysninger om kvalifikation og om, hvordan du aktiverer kanalmedlemskaber.

Aktivér Shopping

Shopping giver youtubere mulighed for at knytte deres butik til YouTube og vise deres produkter, samtidig med at de tjener penge. Hvis du er kvalificeret, kan du også promovere produkter fra andre brands i dit indhold og tjene penge. Få flere oplysninger om kvalifikation, og om hvordan Shopping fungerer.

Aktivér Super Chat og Super Stickers

Med Super Chat og Super Stickers kan youtubere og deres fans komme i kontakt med hinanden i livestreams og premierevideoer. Fans kan købe Super Chats for at fremhæve deres besked i livechatten eller Super Stickers for at få et animeret billede, der vises i livechatten. Få flere oplysninger om kvalifikation og om, hvordan du aktiverer Super Chat og Super Stickers.

Aktivér Super Tak

Super Tak giver youtubere mulighed for at tjene penge på seere, der gerne vil takke ekstra meget for deres videoer. Fans kan købe en engangsanimation og dele en unik, farverig kommentar, der kan tilpasses, i videoens kommentarsektion. Få flere oplysninger om kvalifikation og om, hvordan du aktiverer Super Tak.

Aktivér YouTube Premium-indtægter

Hvis en bruger, der er tilmeldt YouTube Premium, ser dit indhold, får du en del af det gebyr, brugeren betaler for YouTube Premium. Alt indhold, du slår op (som opfylder vores retningslinjer for fællesskabet), er kvalificeret til YouTube Premium-indtægt. Sådan får du indtægt fra YouTube Premium for:

• Videoer i langt format: Acceptér modulet for indtægtsgenerering på afspilningssiden, og aktivér annoncer på afspilningssiden
  • Shorts: Acceptér modulet for indtægtsgenerering på Shorts-feeds

Få flere oplysninger om YouTube Premium.