Triar com vols monetitzar contingut

Si formes part del Programa per a partners de YouTube, pots obtenir ingressos mitjançant:

Algunes d'aquestes funcions de monetització tenen requisits d'idoneïtat. En aquest article s'explica com pots activar-les si en compleixes els requisits.

Abans de començar, assegura't que has completat tots els passos per activar la monetització al teu canal i que has configurat un compte d'AdSense per als pagaments.

Activar els anuncis

Si el teu vídeo compleix les directrius sobre contingut adequat per a anunciants, pots activar-hi els anuncis. Si no saps si el teu vídeo compleix els requisits, pots autoavaluar el contingut tu mateix. Encara que activis els anuncis, no apareixeran automàticament en un vídeo, ja que abans el vídeo ha de passar per un procés de revisió estàndard, que inclou revisions automatitzades o humanes, per determinar si compleixen les nostres directrius.

En activar els anuncis als vídeos de YouTube, confirmes que tens tots els drets necessaris dels elements visuals i d'àudio d'aquests vídeos.

Activar els anuncis en vídeos concrets

1. Inicia la sessió a YouTube.
  2. Ves a studio.youtube.com.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Vídeos.
  4. Selecciona un vídeo.
  5. Al menú de l'esquerra, selecciona Monetització.
  6. Tria el tipus d'anuncis que vols publicar.
  7. Fes clic a Desa.

Activar els anuncis en diversos vídeos

Segueix aquestes instruccions per activar els anuncis en diversos vídeos que ja hagis penjat:
  1. Inicia la sessió a YouTube.
  2. Ves a studio.youtube.com.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Vídeos.
  4. Selecciona la casella gris que hi ha a l'esquerra de les miniatures dels vídeos que vulguis monetitzar.
  5. Fes clic al menú desplegable Edita a la barra negra que hi ha a sobre de la llista de vídeos > fes clic a Monetització.
  6. Fes clic a Activa al menú desplegable de monetització.
    • Per canviar la configuració d'anuncis de manera massiva, fes clic a Afegeix una modificació.
  7. Fes clic a Actualitza els vídeos > marca la casella que hi ha al costat de "Entenc les conseqüències d'aquesta acció" > fes clic a Actualitza els vídeos.

Activar els abonaments al canal

Activar els abonaments al teu canal

1. Inicia la sessió al teu Compte de Google des d'un ordinador.
  2. Ves a la pàgina Abonaments al canal.
  3. Fes clic a Comença i segueix les instruccions en pantalla.

Activar el prestatge de marxandatge

El prestatge de productes de marxandatge permet que alguns creadors mostrin els seus productes de marca oficials a YouTube. Aquest prestatge es mostra a les pàgines dels vídeos dels canals que compleixen els requisits.

Activar el prestatge de marxandatge al teu canal

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Obtenció d'ingressos.
  3. Fes clic a la pestanya Marxandatge. Només veuràs aquesta opció si el teu canal compleix els requisits.
  4. Segueix les instruccions en pantalla per obtenir el teu identificador de botiga Teespring i enllaçar-lo al teu canal de YouTube.

Obtén més informació sobre els requisits d'idoneïtat i sobre com funciona el prestatge de marxandatge.

Activar Super Chat

Super Chat et permet interaccionar amb els teus fans. Quan un espectador compra un Super Chat, el seu missatge es destaca (i, de vegades, es fixa) a la part superior d'un xat.

Versió beta de YouTube Studio

1. Inicia la sessió a studio.youtube.com.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Monetització.
  3. Al menú de la part superior del tauler principal, fes clic a Xat en directe > Comença i segueix les instruccions en pantalla.
  4. Un cop hagis completat les instruccions, veuràs el text "Super Chat està activat" o "Super Stickers està activat" al costat d'un commutador blau.

Obtén més informació sobre els requisits d'idoneïtat, les polítiques i les maneres de gestionar Super Chat.

Versió clàssica de Creator Studio

1. Inicia la sessió a YouTube en un ordinador.
  2. Ves a la pàgina de funcions a www.youtube.com/features.
  3. A "Super Chat" o "Super Stickers", fes clic a Activa i segueix les instruccions en pantalla.

Mentre Super Chat estigui activat al teu canal, els espectadors veuran un símbol de dòlar  en tots els teus xats en directe.

Obtén més informació sobre els requisits d'idoneïtat, les polítiques i les maneres de gestionar Super Chat.

Activar els ingressos de YouTube Premium

No cal que facis res per activar els ingressos de YouTube Premium. Si un subscriptor de YouTube Premium mira el teu contingut, obtindràs part de la tarifa que paga per aquest servei. Tots els vídeos que hi publiquis (sempre que compleixin les nostres directrius de la comunitat) reuneixen els requisits per obtenir ingressos de YouTube Premium. Obtén més informació sobre YouTube Premium.