Triar com vols monetitzar contingut

Estem ampliant el Programa per a partners de YouTube (YPP) a més creadors amb accés anticipat al finançament dels fans i a les funcions de Compres.El Programa per a partners de YouTube ampliat està disponible per als creadors aptes en aquests països o regions. L'ampliació es llançarà durant el pròxim mes per als creadors aptes que es trobin a: AE, AU, BR, EG, ID, KE, KY, LT, LU, LV, MK, MP, MT, MY, NG, NL, NO, NZ, PF, PG, PH, PT, QA, RO, RS, SE, SG, SI, SK, SN, TC, TH, TR, UG, VI, VN i ZA. Consulta aquest article per obtenir més informació sobre els canvis a l'YPP.

Si no ets en un dels països o regions anteriors, no veuràs cap canvi en el Programa per a partners de YouTube. Pots consultar aquest article per obtenir informació general sobre l'YPP, els requisits d'idoneïtat i les instruccions de sol·licitud rellevants per a tu.

Comprova si compleixes els requisits per formar part del Programa per a partners de YouTube ampliat. Si encara no els compleixes, selecciona Rep una notificació a la secció Guanys de YouTube Studio. T'enviarem un correu electrònic quan hàgim llançat l'YPP ampliat i hagis arribat als llindars d'idoneïtat.

Si formes part del Programa per a partners de YouTube (YPP), pots guanyar diners amb aquestes funcions de monetització sempre que arribis als llindars i compleixis els requisits d'idoneïtat:

Llindars del canal Funcions de monetització
  • 500 subscriptors.
  • 3 pujades públiques durant els 90 darrers dies.
  • Una de les opcions següents:
    • 3.000 hores de visualització pública en vídeos llargs durant els 365 darrers dies.
    • 3 milions de visualitzacions de Shorts públiques en els 90 darrers dies.
  • 1.000 subscriptors.
  • Una de les opcions següents:
    • 4.000 hores de visualització pública en vídeos llargs durant els 365 darrers dies.
    • 10 milions de visualitzacions de Shorts públiques en els 90 darrers dies.

Cada funció de monetització té uns requisits d'idoneïtat diferents. Si els compleixes, aquest article t'explica com pots activar cadascuna de les funcions.

Introducció a com es poden guanyar diners a YouTube

Subscriu-te al canal YouTube Creators per rebre les novetats, els consells i les notícies més recents.
Assegura't que hagis completat tots els passos per activar la monetització al teu canal de YouTube i accedir a les diverses maneres de guanyar diners.

Maneres d'obtenir guanys

Un cop els partners formin part de l'YPP, podran triar entre els mòduls contractuals aptes per accedir a oportunitats de guanyar diners. Aquest mètode també proporciona als creadors més transparència i facilitat per decidir quines oportunitats de monetització són adequades per al seu canal.

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Guanys.
  3. Fes clic a Comença en cada mòdul opcional per revisar i acceptar les condicions.

Anuncis de la pàgina de visualització

A partir de mitjans de gener de 2023, els partners de YouTube existents que participin en l'YPP hauran de revisar i acceptar el Mòdul de monetització de la pàgina de visualització per continuar obtenint ingressos per publicitat des de la pàgina de visualització.

Pots obtenir guanys dels anuncis que es mostren abans, durant, després i al voltant dels teus vídeos a la pàgina de visualització. També pots obtenir ingressos quan un subscriptor de YouTube Premium mira el teu contingut a la pàgina de visualització.

La pàgina de visualització representa les pàgines de YouTube, YouTube Music i YouTube Kids dedicades a la descripció i la reproducció dels vídeos llargs o dels vídeos de reproducció en directe. Per obtenir ingressos d'anuncis i de YouTube Premium en vídeos llargs o vídeos de reproducció en directe que estiguin a la pàgina de visualització, o quan estiguin inserits en altres llocs del reproductor de vídeo de YouTube, has d'acceptar el Mòdul de monetització de la pàgina de visualització.

Anuncis del feed de Shorts

Quan acceptis el Mòdul de monetització de Shorts, el teu canal podrà compartir els ingressos procedents dels anuncis que es mostren entre vídeos al feed de Shorts. El repartiment d'ingressos per anuncis de Shorts es començarà a acumular en la data en què acceptis aquest Mòdul. Per obtenir més informació sobre com funciona el repartiment d'ingressos per anuncis a Shorts, consulta les nostres polítiques de monetització de YouTube Shorts.

Mòdul de productes comercials

El Mòdul de productes comercials i l'Annex de productes comercials disponible anteriorment et permeten obtenir ingressos de les funcions de finançament dels fans mentre connectes amb els teus fans. Les funcions de finançament dels fans van des dels abonaments al canal fins a Super Chat, Super Stickers i Super Thanks. Per obtenir ingressos de les funcions de finançament dels fans, has d'acceptar el Mòdul de productes comercials i activar les funcions corresponents. Els creadors que hagin signat l'Annex de productes comercials no han de signar el nou Mòdul de productes comercials. Per obtenir més informació sobre les funcions de finançament dels fans i les polítiques aplicables, consulta les nostres polítiques de monetització de productes comercials de YouTube.

Activar els anuncis de la pàgina de visualització

Si el teu vídeo compleix les nostres directrius sobre contingut adequat per a anunciants, pots activar-hi els anuncis. Si no saps amb seguretat si el teu vídeo és apte, consulta la guia d'autocertificació i els exemples que s'inclouen en aquesta pàgina. Encara que activis els anuncis, no s'obriran automàticament en un vídeo, ja que abans els vídeos han de passar per un procés de revisió estàndard que inclou revisions automàtiques o humanes per verificar si compleixen les nostres directrius.

En activar els anuncis als vídeos de YouTube, confirmes que tens tots els drets necessaris sobre els elements visuals i d'àudio d'aquests vídeos.

Activar els anuncis en vídeos concrets

Per activar els anuncis en un vídeo que ja hagis penjat:

1. Ves a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Contingut .
  3. Al costat del vídeo corresponent, fes clic a Monetització .
  4. Fes clic a Activada al menú desplegable de monetització.
  5. Fes clic a Desa.

Activar els anuncis en diversos vídeos

Per activar els anuncis en diversos vídeos que ja hagis penjat:

1. Ves a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Contingut .
  3. Selecciona la casella grisa que hi ha a l'esquerra de les miniatures dels vídeos que vulguis monetitzar.
  4. Fes clic al menú desplegable Edita a la barra negra que hi ha a sobre de la llista de vídeos i després Monetització.
  5. Fes clic a Activada al menú desplegable de monetització.
    • Per canviar la configuració dels anuncis mid-roll de manera massiva, fes clic a Edita i després Configuració d'anuncis i després Marca la casella que hi ha al costat de l'opció "Emplaça anuncis durant el vídeo (mid-roll)" i decideix si vols anuncis mid-roll automàtics en els vídeos sense pauses publicitàries o en tots els vídeos.
  6. Fes clic a Actualitza els vídeos i després Marca la casella que hi ha al costat del text "Entenc les implicacions d'aquesta acció" i després Actualitza els vídeos.

Activar els anuncis del feed de Shorts

Tot el contingut que monetitzis amb anuncis ha de seguir les nostres directrius sobre contingut adequat per a anunciants. A Shorts, només les visualitzacions del contingut que segueix les nostres directrius sobre contingut adequat per a anunciants seran aptes per al repartiment d'ingressos. Per compartir els ingressos procedents dels anuncis que es mostren entre vídeos al feed de Shorts, revisa i accepta el Mòdul de monetització de Shorts a la secció Guanys de YouTube Studio.​​​​​​

Activar els abonaments al canal

Els abonaments al canal permeten que els espectadors s'uneixin al teu canal amb pagaments mensuals i obtinguin accés als avantatges exclusius per a abonats que ofereixes, com ara insígnies i emojis, entre d'altres. Obtén més informació sobre els requisits d'idoneïtat i sobre com pots activar els abonaments al canal.

Activar les funcions de Shopping

Les funcions de Shopping permeten als creadors connectar la seva botiga a YouTube i mostrar els seus productes, alhora que guanyen diners. Si compleixes els requisits, també pots promocionar productes d'altres marques al teu contingut i guanyar diners. Obtén més informació sobre els requisits d'idoneïtat i el funcionament de Compres.

Activar Super Chat i Super Stickers

Amb Super Chat i Super Stickers, els fans poden connectar amb els creadors durant les reproduccions en directe i les estrenes. Els fans poden comprar Super Chats per destacar els seus missatges al xat en directe o Super Stickers perquè es mostri una imatge animada al xat en directe. Obtén més informació sobre els requisits d'idoneïtat i sobre com pots activar Super Chat i Super Stickers.

Activar Super Thanks

Super Thanks permet als creadors obtenir ingressos dels espectadors que volen mostrar més gratitud pels vídeos que publiquen. Els fans poden comprar una animació única i publicar un comentari distintiu, acolorit i personalitzable a la secció de comentaris del vídeo. Obtén més informació sobre els requisits d'idoneïtat i sobre com pots activar Super Thanks.

Activar els ingressos de YouTube Premium

Si un subscriptor de YouTube Premium mira el teu contingut, obtindràs part de la tarifa que paga per aquest servei. Tot el contingut que hi publiquis (sempre que compleixi les nostres directrius de la comunitat) serà apte per obtenir ingressos de YouTube Premium. Per obtenir ingressos de YouTube Premium en:

• Vídeos llargs: accepta el Mòdul de monetització de la pàgina de visualització i activa els anuncis de la pàgina de visualització.
  • Curts: accepta el Mòdul de monetització del feed de Shorts.

Obtén més informació sobre YouTube Premium.