Kies hoe jy wil monetiseer

Ons brei die YouTube Vennootprogram (YVP) na meer skeppers uit met vroeër toegang tot aanhangerbefondsing en Inkopies-kenmerke. Die uitgebreide YouTube Vennootprogram is beskikbaar vir kwalifiserende skeppers in hierdie lande/streke. Die uitbreiding sal in die volgende maand ontplooi word na kwalifiserende skeppers in AE, AU, BR, EG, ID, KE, KY, LT, LU, LV, MK, MP, MT, MY, NG, NL, NO, NZ, PF, PG, PH, PT, QA, RO, RS, SE, SG, SI, SK, SN, TC, TH, TR, UG, VI, VN en ZA. Lees hierdie artikel om meer te wete te kom oor die veranderinge aan YVP.

As jy nie in een van bogenoemde lande/streke is nie, is daar vir jou geen veranderinge aan die YouTube Vennootprogram nie. Jy kan hierdie artikel lees vir die YVP-oorsig, -geskiktheid en -aansoekinstruksies wat op jou van toepassing is.

Kyk of jy vir die uitgebreide YouTube Vennootprogram kwalifiseer. Kies Word in kennis gestel in die Verdien-area van YouTube Studio as jy nog nie kwalifiseer nie. Ons sal vir jou ’n e-pos stuur wanneer ons die uitgebreide YVP-program na jou toe ontplooi het en jy die drempels bereik het om te kwalifiseer.

As jy in die YouTube Vennootprogram (YVP) is, kan jy geld deur die volgende monetiseringkenmerke verdien as jy aan die drempels en geskiktheidsvereistes voldoen:

Kanaaldrempels Monetiseringkenmerke
  • 500 intekenaars
  • 3 publieke oplaaie in die afgelope 90 dae
  • Een van die volgende:
    • 3 000 publieke kykure vir langformaatvideo’s in die afgelope 365 dae
    • 3 miljoen publieke Kortvideo’s-kyke in die afgelope 90 dae
  • 1 000 intekenaars
  • Een van die volgende:
    • 4 000 publieke kykure vir langformaatvideo’s in die afgelope 365 dae
    • 10 miljoen publieke Kortvideo’s-kyke in die afgelope 90 dae

Elke monetiseringkenmerk het verskillende geskiktheidsvereistes. Hierdie artikel sal vir jou sê hoe om elkeen van hierdie kenmerke aan te skakel as jy kwalifiseer.

Inleiding tot geldmaak op YouTube

Maak seker dat jy al die stappe voltooi het om monetisering vir jou YouTube-kanaal aan te skakel om toegang te kry tot die maniere waarop jy geld kan verdien.

Kry toegang tot maniere om geld te verdien

Wanneer vennote in YVP is, kan hulle kies uit kontrakmodules waarvoor hulle kwalifiseer om verdienstegeleenthede te ontsluit. Hierdie benadering gee skeppers ook groter deursigtigheid en fokus om te besluit watter monetiseringsgeleenthede reg is vir hul kanaal.

1. Meld aan by YouTube Studio
  2. Kies Verdien op die linkerkieslys.
  3. Klik Begin hier vir elke opsionele module om die bepalings te lees en te aanvaar.

Kykbladsyadvertensies

Vanaf middel-Januarie 2023 moet bestaande YouTube-vennote in YVP die kykbladsymonetiseringmodule nagaan en aanvaar om aan te hou om advertensie-inkomste deur die kykbladsy te verdien.

Jy kan inkomste verdien uit advertensies wat voor, tydens, ná en rondom jou video’s op die kykbladsy verskyn. Jy kan ook inkomste verdien wanneer ’n YouTube Premium-intekenaar jou inhoud op die kykbladsy kyk.

Die kykbladsy verteenwoordig bladsye binne YouTube, YouTube Music en YouTube Kids wat toegewy is aan die beskrywing en terugspeel van jou langformaat- of regstreeks-stromende video’s. Om advertensie- en YouTube Premium-inkomste te verdien op langformaat- en regstreeks-stromende video’s wat op die kykbladsy gekyk word, of wanneer hulle op ander werwe in die YouTube-videospeler ingebed is, moet jy die kykbladsymonetiseringsmodule aanvaar.

Kortvideo’s-stroomadvertensies

As jy die Kortvideo’s-monetiseringmodule aanvaar, kan jou kanaal inkomste deel uit advertensies wat tussen video’s in die Kortvideo’s-stroom gekyk word. Kortvideo’s-advertensie-inkomstedeling sal begin oploop op die datum waarop jy hierdie module aanvaar. Lees ons YouTube Kortvideo’s-monetiseringbeleide vir meer besonderhede oor hoe advertensie-inkomstedeling vir Kortvideo’s werk.

Handelsprodukmodule

Met die Handelsprodukmodule (en voorheen beskikbare Handelsprodukaddendum) kan jy inkomste uit aanhangerbefondsingkenmerke verdien terwyl jy met jou aanhangers in aanraking bly. Aanhangerbefondsingkenmerke wissel van kanaallidmaatskappe tot Superklets, Super Stickers en Superdankie. Om inkomste uit aanhangerbefondsingkenmerke te verdien, moet jy die Handelsprodukmodule (HPM) aanvaar en die individuele kenmerke aanskakel. Skeppers wat die Handelsprodukaddendum (HPA) onderteken het, hoef nie die nuwe Handelsprodukmodule te onderteken nie. Lees YouTube se monetiseringbeleide vir handelsprodukte vir meer inligting oor aanhangerbefondsingkenmerke en die beleide wat van toepassing is.

Skakel kykbladsyadvertensies aan

Jy kan advertensies aanskakel as jou video aan ons riglyne vir adverteerdervriendelike inhoud voldoen. As jy nie seker is of jou video kwalifiseer nie, kan jy die selfsertifiseringriglyne en voorbeelde op daardie bladsy nagaan. As jy kies om advertensies aan te skakel, beteken dit nie dat advertensies outomaties op ’n video oopgemaak sal word nie. Voordat enige advertensies verskyn, sal die video ’n standaardproses ondergaan wat geoutomatiseerde of menslike kontrolerings insluit om te bepaal of dit aan ons riglyne voldoen.

Deur advertensies vir video's op YouTube aan te skakel, bevestig jy dat jy al die nodige regte vir al daardie video's se visuele en oudio-elemente het.

Skakel advertensies vir individuele video’s aan

Om advertensies aan te skakel vir een video wat jy reeds opgelaai het:

1. Gaan na YouTube Studio.
  2. Kies Inhoud  op die linkerkieslys.
  3. Klik Monetisering  langs die relevante video.
  4. Klik Aan op die monetiseringaftreklys.
  5. Klik Stoor.

Skakel advertensies vir veelvuldige video’s aan

Om advertensies aan te skakel vir veelvuldige video’s wat jy reeds opgelaai het:

1. Gaan na YouTube Studio.
  2. Kies Inhoud op die linkerkieslys.
  3. Kies die grys blokkie links van die videominiprent van enige video wat jy wil monetiseer.
  4. Klik die Wysig-aftreklys in die swart balk bo jou videolys en dan Monetisering.
  5. Klik Aan op die monetiseringaftreklys.
    • Om advertensie-instellings vir midsnitadvertensies in groot maat te verander: Klik Wysig en dan Advertensie-instellings en dan Merk die blokkie langs “Plaas advertensies tydens video (midsnit)” en besluit of jy outomatiese midsnitadvertensies vir video’s sonder advertensiepouses of vir alle video’s wil hê.
  6. Klik Dateer video’s op en dan Merk die blokkie langs “Ek verstaan die implikasies van hierdie handeling” en dan Dateer video’s op.

Skakel Kortvideo’s-stroomadvertensies aan

Alle inhoud wat met advertensies monetiseer, moet aan ons riglyne vir adverteerdervriendelike inhoud voldoen. In Kortvideo’s sal slegs kyke van inhoud wat aan ons adverteerdervriendelike riglyne voldoen vir inkomstedeling kwalifiseer. Lees en aanvaar die Kortvideo’s-monetiseringmodule in die Verdien-afdeling van YouTube Studio om inkomste te deel uit advertensies wat gekyk is tussen video’s in die Kortvideo’s-stroom.​​​​​​

Skakel kanaallidmaatskappe aan

Kanaallidmaatskappe laat kykers deur maandelikse betalings by jou kanaal aansluit en toegang kry tot byvoordele wat jy aanbied wat slegs vir lede is, soos kentekens, emosiekone en ander items. Kom meer te wete oor kwalifisering en hoe om kanaallidmaatskappe aan te skakel.

Skakel Inkopies aan

Met Inkopies kan skeppers hul winkel aan YouTube koppel en hul produkte uitstal terwyl hulle geld verdien. As jy kwalifiseer, kan jy ook produkte van ander handelsmerke in jou inhoud bemark en geld verdien. Kom meer te wete oor kwalifisering en hoe Inkopies werk.

Skakel Superklets en Super Stickers aan

Superklets en Super Stickers is maniere om aanhangers tydens regstreekse strome en Premières met skeppers te verbind. Aanhangers kan Superkletse koop om hul boodskap in regstreekse klets uit te lig, of Super Stickers om ’n geanimeerde prent te kry wat in regstreekse klets verskyn. Kom meer te wete oor kwalifisering en hoe om Superklets en Super Stickers aan te skakel.

Skakel Superdankie aan

Met Superdankie kan skeppers inkomste verdien uit kykers wat ekstra dankbaarheid vir hul video’s wil betoon. Aanhangers kan ’n eenmalige animasie koop en ’n eiesoortige, kleurryke en pasmaakbare opmerking in die video se opmerkingafdeling plaas. Kom meer te wete oor kwalifisering en hoe om Superdankie aan te skakel.

Skakel YouTube Premium-inkomste aan

As ’n kyker wat op YouTube Premium ingeteken is jou inhoud kyk, kry jy ’n deel van die fooi wat hulle vir YouTube Premium betaal. Alle inhoud wat jy plaas (wat aan ons gemeenskapsriglyne voldoen), kwalifiseer vir YouTube Premium-inkomste. Verdien só YouTube Premium-inkomste vir:

• Langformaatvideo’s: Aanvaar die kykbladsymonetiseringmodule en skakel kykbladsyadvertensies aan
  • Kortvideo’s: Aanvaar die Kortvideo’s-stroommonetiseringmodule

Kom meer te wete oor YouTube Premium.