YouTubes riktlinjer för communityn

När du använder YouTube interagerar du med en grupp människor från hela världen. Riktlinjerna nedan är till för att alla ska trivas på YouTube.

Om du ser innehåll som du tror strider mot riktlinjerna rapporterar du det.

Ibland kan innehåll som annars bryter mot riktlinjerna för communityn få finnas kvar på YouTube om det finns ett pedagogiskt, dokumentärt, vetenskapligt eller konstnärligt sammanhang. I sådana fall omfattas innehållet av ett undantag.

Policyerna gäller alla typer av innehåll på plattformen, inklusive olistat och privat innehåll, kommentarer, länkar, community-inlägg och miniatyrer. Listan är inte fullständig.

Skapa med sunt förnuft: YouTubes riktlinjer för communityn

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Spam och bedrägeri

YouTubes community bygger på förtroende. Innehåll som är avsett att lura, vilseleda eller spamma andra användare är inte tillåtet på YouTube.

Känsligt innehåll

Vi hoppas kunna skydda tittare, kreatörer och särskilt minderåriga. Därför har vi regler som handlar om sex, nakenhet, självskada och att skydda barn. Läs vad som är tillåtet på YouTube och vad du ska göra om du ser innehåll som inte följer dessa policyer.

Våldsamt eller farligt innehåll

Hatretorik, exploatering, våldsskildringar, skadliga attacker och innehåll som främjar skadligt eller farligt beteende är inte tillåtet på YouTube.

Reglerade varor

Vissa varor får inte säljas på YouTube. Ta reda på vad som är tillåtet och vad som är förbjudet.

Felaktig information

Vissa typer av vilseledande och bedrägligt innehåll som skapar stor risk för allvarlig skada är förbjudet på YouTube. Det här omfattar vissa typer av felaktig information som kan orsaka skada i verkligheten, som främjande av skadliga botemedel eller behandlingar, tekniskt manipulerat innehåll eller innehåll som stör demokratiska processer.

Pedagogiskt, dokumentärt, vetenskapligt och konstnärligt innehåll

Syftet med våra riktlinjer för communityn är att göra YouTube till en tryggare plats. Ibland kan innehåll som annars bryter mot riktlinjerna för communityn få finnas kvar på YouTube om det finns ett pedagogiskt, dokumentärt, vetenskapligt eller konstnärligt sammanhang. I sådana fall omfattas innehållet av ett undantag.

Få tips för kreatörer om YouTubes policyer och riktlinjer.

Ta de här reglerna på allvar. Om en YouTube-kreatörs beteende på och utanför plattformen kan skada användarna, communityn, anställda eller ekosystemet på YouTube kan vi anta åtgärder utifrån ett antal faktorer, inbegripet men inte begränsat till, hur allvarligt deras beteende är och om det skadliga beteendet utgör ett mönster. Våra åtgärder kan vara allt från att tillfälligt stänga av en kreatörs behörigheter till att avsluta kontot.