YouTube-retningslinjer for brukere

Når du bruker YouTube, er du med i et globalt brukerfellesskap. Retningslinjene nedenfor bidrar til å sikre at YouTube er til glede for alle.

Hvis du ser innhold du mener er i strid med disse retningslinjene, kan du rapportere det.

Noen ganger kan innhold som ellers er i strid med retningslinjene for brukere, bli værende på YouTube hvis det fremstilles i en pedagogisk, dokumentarisk, vitenskapelig eller kunstnerisk kontekst. I slike tilfeller regnes innholdet som et unntak fra retningslinjene.

Disse retningslinjene gjelder for alle typer innhold på plattformen vår, inkludert ikke-oppført og privat innhold, kommentarer, linker, foruminnlegg og miniatyrbilder. Denne listen er ikke uttømmende.

Lag innhold med sunn fornuft: YouTube-retningslinjene for brukere

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Nettsøppel og villedende metoder

YouTube-fellesskapet er bygget på tillit. Nettsøppel og innhold som har til hensikt å svindle, villede eller bedra andre brukere, er ikke tillatt på YouTube.

Sensitivt innhold

Målet vårt er å beskytte seere, skapere og spesielt mindreårige. Derfor har vi egne regler knyttet til barns sikkerhet samt regler for innhold med sex, nakenhet og selvskading. Finn ut hva som er tillatt på YouTube, og hva du skal gjøre hvis du ser innhold som ikke følger disse retningslinjene.

Voldelig eller farlig innhold

Hatsk innhold, systematisk trakassering, eksplisitt vold, ondsinnede angrep og innhold som fremmer skadelig eller farlig atferd, er ikke tillatt på YouTube.

Regulerte varer

Enkelte varer kan ikke selges på YouTube. Finn ut hva som er tillatt – og hva som ikke er tillatt.

Feilinformasjon

Enkelte typer villedende eller bedragersk innhold som innebærer betydelig fare for alvorlig skade, er ikke tillatt på YouTube. Dette omfatter visse typer feilinformasjon som kan føre til alvorlig skade i den virkelige verden, som promotering av skadelige kurer eller behandlinger, visse typer teknisk manipulert innhold eller innhold som virker forstyrrende på demokratiske prosesser.

Pedagogisk, dokumentarisk, vitenskapelig eller kunstnerisk innhold

Hensikten med retningslinjene for brukere er å gjøre YouTube til et tryggere fellesskap. Noen ganger kan innhold som ellers er i strid med retningslinjene for brukere, bli værende på YouTube hvis det fremstilles i en pedagogisk, dokumentarisk, vitenskapelig eller kunstnerisk kontekst. I slike tilfeller regnes innholdet som et unntak fra retningslinjene.

Få skapertips om YouTube-retningslinjene.

Vi ber om at du tar disse reglene på alvor. Hvis atferden til en YouTube-skaper på og/eller utenfor plattformen er skadelig for brukerne, fellesskapet, YouTube-ansatte eller økosystemet som helhet, kan vi iverksette tiltak basert på flere faktorer, inkludert, men ikke begrenset til, hvor alvorlige vedkommendes handlinger er, og om det forekommer et mønster i den skadelige atferden. Tiltakene kan strekke seg fra suspensjon av skaperens rettigheter til oppsigelse av kontoen.