Creators in the YouTube Partner Program can start sharing ads revenue from Shorts in February 2023. Shorts views are already counting towards new program eligibility requirements for creators not in YPP. Learn more!

Communityrichtlijnen van YouTube

Als je YouTube gebruikt, maak je deel uit van een community van mensen uit de hele wereld. De onderstaande richtlijnen zorgen ervoor dat YouTube voor iedereen leuk blijft.

Als je content ziet die de richtlijnen misschien schendt, meld deze dan.

Dit beleid is van toepassing op alle soorten content op ons platform, waaronder verborgen en privécontent, reacties, links, communityposts en thumbnails. Deze lijst is niet compleet.

""

Spam en misleidende praktijken

De YouTube-community berust op vertrouwen. Content die bedoeld is om andere gebruikers te scammen, te misleiden, te spammen of te bedriegen, is niet toegestaan op YouTube.

""

Gevoelige content

We willen kijkers, creators en met name minderjarigen beschermen. Daarom hebben we regels opgesteld over seks en naaktheid, zelfbeschadiging en de bescherming van kinderen. Ontdek wat op YouTube toegestaan is en wat je moet doen als je content ziet die niet aan dit beleid voldoet.

""

Gewelddadige of gevaarlijke content

Roofdiergedrag, expliciet geweld, kwaadaardige aanvallen, aanzetten tot haat, en content waarin schadelijk of gevaarlijk gedrag wordt gepromoot, is niet toegestaan op YouTube.

""

Gereguleerde goederen

Bepaalde goederen mogen niet worden verkocht op YouTube. Ontdek wat wel en niet toegestaan is.

Misleidende informatie

Bepaalde soorten misleidende of bedrieglijke content die kunnen leiden tot een aanzienlijk risico op ernstige schade, zijn niet toegestaan op YouTube. Dit geldt onder andere voor misleidende informatie die feitelijk aantoonbare schade kan veroorzaken, zoals promotie van schadelijke geneesmiddelen en medische behandelingen, technisch gemanipuleerde content of content die democratische processen beïnvloedt.

Neem deze regels serieus. Als het gedrag van een YouTube-creator op en/of buiten het platform onze gebruikers, onze community, onze medewerkers of ons ecosysteem schaadt, kunnen we reageren op basis van een aantal factoren. Deze factoren omvatten onder andere de mate van schadelijkheid van de acties en de vraag of er een patroon van schadelijk gedrag wordt vertoond. Onze reactie kan variëren van opschorting van rechten van de creator tot beëindiging van het account.