YouTuben yhteisösäännöt

YouTube-yhteisössä on ihmisiä eri puolilta maailmaa. Kun seuraat alla olevia ohjeita, YouTuben käyttö on kaikille hauskaa.

Jos näet sisältöä, joka mielestäsi rikkoo näitä sääntöjä, tee siitä ilmoitus.

Joskus yhteisösääntöjen vastainen sisältö voidaan sallia YouTubessa, jos sillä on koulutuksellinen, dokumentaarinen, tieteellinen tai taiteellinen (EDSA) konteksti. Näissä tapauksissa sisältö saa EDSA-poikkeusluvan.

Nämä käytännöt koskevat kaikkea YouTuben sisältöä, esimerkiksi piilotettua ja yksityistä sisältöä, kommentteja, linkkejä, yhteisöpostauksia ja pikkukuvia (lista ei ole kaikenkattava).

Tervettä järkeä sisällöntuotantoon: YouTuben yhteisösäännöt

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Roskasisältö ja vilpillinen toiminta

YouTube-yhteisö perustuu luottamukseen. YouTubessa ei sallita huijaukseen, harhaanjohtamiseen tai vilpilliseen toimintaan tarkoitettua roskasisältöä.

Arkaluontoinen sisältö

Pyrimme suojelemaan katsojia, sisällöntuottajia ja erityisesti alaikäisiä, ja siksi meillä on lasten turvallisuuteen, seksiin ja alastomuuteen sekä itsensä vahingoittamiseen liittyviä sääntöjä. Tutustu tarkemmin YouTubessa sallittuun sisältöön ja katso, mitä voit tehdä, jos jokin sisältö rikkoo näitä sääntöjä.

Väkivaltainen tai vaarallinen sisältö

YouTubessa ei sallita vihamielistä sisältöä, hyväksikäyttöyrityksiä, räikeää väkivaltaa eikä hyökkäävää, haitallista tai vaarallista käytöstä.

Säännellyt hyödykkeet

Tiettyjä hyödykkeitä ei saa myydä YouTubessa. Tutustu sallittuihin ja kiellettyihin hyödykkeisiin.

Misinformaatio

YouTubessa ei sallita harhaanjohtavaa tai petollista sisältöä, joka voi aiheuttaa vakavaa haittaa. Tähän sisältyy tietynlainen, mahdollisesti todellista haittaa aiheuttava misinformaatio, esimerkiksi haitallisten hoitokeinojen mainostaminen, tietynlainen teknisesti manipuloitu sisältö sekä demokraattisia menettelytapoja häiritsevä sisältö.

Koulutuksellinen, dokumentaarinen, tieteellinen ja taiteellinen sisältö

Yhteisösääntöjen tarkoituksena on tehdä YouTubesta turvallisempi paikka. Joskus yhteisösääntöjen vastainen sisältö voidaan sallia YouTubessa, jos sillä on koulutuksellinen, dokumentaarinen, tieteellinen tai taiteellinen (EDSA) konteksti. Näissä tapauksissa sisältö saa EDSA-poikkeusluvan.

Katso sisällöntuottajien vinkkejä liittyen YouTuben käytäntöihin ja ohjeisiin.

Sääntöjä on noudatettava. Jos YouTube-sisällöntuottajan toiminnasta on haittaa käyttäjillemme, yhteisöllemme, työntekijöillemme tai ekosysteemillemme, saatamme reagoida asiaan huomioiden muun muassa haitallisen toiminnan törkeyden ja säännönmukaisuuden. Toteutettavat toimenpiteet ulottuvat sisällöntuottajan etuuksien jäädyttämisestä aina tilin sulkemiseen.