Naviger i YouTube Studio

YouTube Studio er det nye stedet for skapere. Her finner du alt du trenger for å styre tilstedeværelsen din, sørge for at kanalen din vokser, komme i kontakt med publikum og tjene penger. Finn ut hvordan du bruker vanlige funksjoner i YouTube Studio.

Åpne YouTube Studio

Gå direkte til studio.youtube.com eller følg fremgangsmåten nedenfor for å gå til YouTube Studio:

1. Logg på kanalen din.
  2. Velg profilbildet ditt øverst til høyre.
  3. Velg YouTube Studio.​

Merk: Det kan hende du blir bedt om å autentisere deg på nytt når du logger på

Finn frem

Øverst på skjermen i YouTube Studio kan du

•  søke i videoene dine og gå direkte til informasjonssiden for en video
  •  laste opp en ny video eller sende direkte
  •  finne hjelp
  •  gå til kanalen din, gå tilbake til YouTube, bytte konto eller logge av

Administrer kanalen din

Bruk menyen til venstre til å administrere videoene dine og kanalen din.

• Kontrollpanel: Få en generell oversikt over nylig aktivitet på kanalen din og hva som er nytt på YouTube.
  • Videoer: Her finner du en oversikt over videoene og direktesendingene dine.
  • Spillelister: Opprett og administrer spillelister.
  • Analytics: Følg med på resultatene for kanalen din og videoene dine med beregninger og rapporter.
  • Kommentarer: Se og svar på kommentarer til videoene dine.
  • Undertekster: Legg til undertekster på videoene dine, eller crowdsource dem fra brukerfellesskapet.
  • Inntektsgenerering (hvis aktuelt): Oppdater vare- og medlemskapsinnstillingene dine.
  • Lydbibliotek: Hent gratis musikk og lydeffekter som du kan bruke i videoene dine.

Administrer videoene dine

I YouTube Studio får du opp forskjellige faner på menyen til venstre avhengig av om du ser på hele kanalen din eller en bestemt video. Hvis du vil administrere en bestemt video, kan du gå til Videoer-siden og klikke på miniatyrbildet til videoen. Du kan også bruke søkefeltet for å finne en video.

• Informasjon: Endre tittelen, beskrivelsen eller innstillingene for en video.
  • Analytics: Se beregninger som bare er tilgjengelige på videonivå, som seerutvikling.
  • Redigerer: Trim videoene dine og legg til sluttskjermer.
  • Kommentarer: Se og svar på kommentarer til den aktuelle videoen.
  • Undertekster: Legg til oversatte titler og beskrivelser for videoene dine.

Navigeringstips

Bytt mellom video- og kanalnivå

Noen verktøy, som videoredigereren, dukker bare opp når du har valgt en bestemt video. For å se flere alternativer kan du prøve å bytte mellom kanal- og videonivå.

Hvis du vil se alternativer på videonivå, klikker du på tittelen eller miniatyrbildet til en video. For å gå tilbake til kanalnivå velger du tilbakepilen øverst til venstre i YouTube Studio.

Gå raskt til kanalen eller videoen din

For å komme raskt til kanalsiden din trykker du på kanalikonet øverst til venstre i YouTube Studio.
Hvis du redigerer en video, ser du miniatyrbildet til videoen i stedet. Klikk på miniatyrbildet til videoen for å åpne den aktuelle videosiden.

Søk etter videoene dine

Bruk søkefeltet øverst i YouTube Studio for å finne raskt frem til videoer. Du kan også finne videoer på Videoer-siden.

Hold markøren over elementer for å se flere alternativer

Ikonene for avspilling , statistikk , kommentarer og meny  dukker av og til opp når du holder markøren over enkelte typer informasjon i YouTube Studio.

•  Med avspillingsikonet kan du gå rett til videoen din på YouTube.
  •  Med statistikkikonet kan du gå rett til statistikken for en bestemt video.
  •  Med kommentarikonet kommer du til kommentarene til den aktuelle videoen.
  •  Menyikonet viser flere handlinger du kan utføre.

Få de nyeste oppdateringene

Bruk kontrollpanelet i YouTube Studio for å se de nyeste oppdateringene, blant annet

Få hjelp

Velg Hjelp  øverst på skjermen.

Send tilbakemelding

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Send tilbakemelding på menyen til venstre.
  3. Skriv inn tilbakemeldingen og velg Send.

Se hvordan du navigerer i YouTube Studio

Ta en titt på denne videoen fra YouTube-kanalen for skapere, om hvordan du navigerer i YouTube Studio.

Navigating YouTube Studio