Inntektsoversikt for YouTube-partnere

Skapere som er med i YouTubes partnerprogram, kan tjene penger på innholdet sitt på YouTube. Skaperne kan motta en andel av inntektene fra annonsene som vises i videoene deres. De kan også motta en andel av inntektene fra YouTube Premium-abonnentene som ser på innholdet deres. Du kan søke om å bli med i YouTubes partnerprogram via kontoen din i Studio.

Hvordan tjener jeg penger?
Hvis du slår på inntektsgenerering for kanalen din, kan du slå på annonsering i videoene dine og motta en andel av inntektene. Annonser leveres via AdSense-auksjonen, Google Ad Manager og andre YouTube-solgte kilder. Finn ut mer om hvordan annonser blir vist i videoer du tjener penger på.
I henhold til YouTube-partneravtalen gis det ingen garantier for hvor mye du kommer til å tjene, eller om du kommer til å tjene penger i det hele tatt. Inntektene er basert på en andel av annonseinntektene som genereres når noen ser på videoen din.
Ikke glem å betale skatt! Som skaper må du kanskje skatte av inntektene dine. Husk å høre med de lokale skattemyndighetene dine om hva slags ansvar du har.
Hva er inntektsandelen min?
Du kan lese lisensavtalen for YouTube-innhold for å få mer informasjon om andelen din av annonseinntektene:
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Gå til Inntektsgenerering-menyen til venstre på siden.
  3. I oversikten over inntektsgenerering på kanalen din kan du gå til Alternativer knyttet til YouTubes partnerprogram.
  4. For å se inntektsandelen din velger du «Se avtaler» og deretter Vis avtalen ved siden av vilkårene for YouTubes partnerprogram.
Hvordan mottar jeg betalingene mine?
Med mindre du er med i et multikanalsnettverk (MCN), utstedes alle betalinger via AdSense-kontoen din når inntektene er bekreftet.
For å få betalt må du logge på AdSense-kontoen din og sørge for at du har løst alle problemer som eventuelt fører til tilbakeholdte utbetalinger.
Når utbetalingene dine ikke lenger holdes tilbake, får du betalt så snart inntektene dine har nådd den lokale betalingsgrensen.
Når mottar jeg betalingene mine?

Når du har knyttet en AdSense-konto til kontoen din, får du betalt hvis

Totalinntekten overføres ikke til AdSense før omtrent halvveis ut i den påfølgende måneden. For eksempel overføres inntektene fra juni til AdSense i midten av juli.

Den totale YouTube-inntekten for forrige måned legges til i AdSense-kontosaldoen din mellom den 10. og 14. i måneden. Inntektene utbetales den måneden hvis den totale saldoen din har nådd betalingsgrensen og du ikke har noen tilbakeholdte utbetalinger.

Eksempel: Hvis du bor i USA og saldoen din overstiger USD 100 ved utgangen av juni, får du en utbetaling i juli.

Du finner mer informasjon om bestemte betalinger i brukerstøtten for AdSense.