Inntektsoversikt for YouTube-partnere

På grunn av den pågående krigen i Ukraina setter vi inntil videre alle Google- og YouTube-annonser på pause for brukere som befinner seg i Russland. Finn ut mer.

Informasjonen på denne siden er beregnet på skapere som tjener penger på YouTube, for eksempel via YouTubes partnerprogram.

Skapere som er med i YouTubes partnerprogram, kan tjene penger på innholdet sitt på YouTube. Skaperne kan motta en andel av inntektene fra annonsene som vises i videoene deres. De kan også bruke andre funksjoner for inntektsgenerering. Med informasjonen på denne siden kan du finne ut mer om de forskjellige inntektskildene – og hvordan og når du mottar betalinger.

Hvordan tjener jeg penger?

Annonseinntekter

Hvis du slår på inntektsgenerering for kanalen din, kan du slå på annonser fra Google og selskapets partnere i videoene dine og motta en andel av inntektene.

I henhold til YouTube-partneravtalen gis det ingen garantier for hvor mye du kommer til å tjene, eller om du kommer til å tjene penger i det hele tatt. Inntektene er basert på en andel av annonseinntektene som genereres når noen ser på videoen din. Finn ut mer om hvordan annonser blir vist i videoer du tjener penger på.

Andre funksjoner for inntektsgenerering

Du kan også tjene penger på andre funksjoner for inntektsgenerering, for eksempel kanalmedlemskap, Shopping, Super Chat, Super Stickers, supertakk og YouTube Premium-abonnementer. Finn ut mer om hvordan du kan tjene penger på YouTube.
Hva er inntektsandelen min?

Inntektsandelen er din prosentandel av brutto omsetning slik den er beskrevet i partnerskapsavtalene dine med YouTube. Du kan gjennomgå avtalene dine for å finne spesifikk informasjon om inntektsandelen din:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innstillinger på menyen til venstre.
  3. Velg Avtaler.
  4. Klikk på Vis avtale ved siden av hver enkelt avtale for å se informasjon om inntektsandelen din.

Finn ut mer om hvor du finner avtalene dine.

Merk: Transaksjonsavgifter som omsetningsavgift, mva., GST (avgift på varer og tjenester) og så videre er ikke inntekter til Google og tas derfor ikke med i beregningen av partnerinntektsandelen.

Satser for inntektsdeling

YouTube Studio inneholder spesifikke moduler som partnerne kan velge. De kan gå gjennom vilkårene for hver enkelt modul for å finne ut mer om satsene for inntektsdeling.

Tillegg for kommersielle produkter

Hvis en partner slår på fan-finansieringsfunksjoner ved å lese og godta tillegget for kommersielle produkter, utbetaler YouTube 70 % av nettoinntektene fra kanalmedlemskap, Super Chat, Super Stickers og supertakk.

Modulen for inntektsgenerering av videosider

Hvis en partner slår på annonser på videosider ved å lese og godta modulen for inntektsgenerering av videosider, utbetaler YouTube 55 % av nettoinntektene fra annonser som vises eller strømmes i de offentlige videoene på den tilhørende videosiden. Denne satsen gjelder også når offentlige videoer strømmes via YouTube-videospilleren i andre apper eller på andre nettsteder.

Modulen for inntektsgenerering av Shorts

Hvis en partner slår på annonser i Shorts-feeden ved å lese og godta modulen for inntektsgenerering av Shorts, utbetaler YouTube 45 % av inntektene basert på hvor mange avspillinger skaperen har, fra skapernes samlede Shorts-inntekter.

Hvor kan jeg se inntektene mine?

YouTube Analytics

Du kan sjekke den beregnede YouTube-inntekten din ved å bruke YouTube Analytics.

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Analytics på menyen til venstre.
  3. Velg Inntekt på menyen øverst.

I denne visningen kan du se ulike inntektsrapporter relatert til inntektene dine. Finn ut mer om hvordan du kan følge med på inntektene dine med YouTube Analytics.

Beregnet månedlig inntekt

Vær oppmerksom på at den beregnede månedlige inntekten som vises i YouTube Analytics, kan variere:

Den beregnede månedlige inntekten påvirkes av justeringer for ugyldig trafikk, Content ID-krav og -bestridelser eller enkelte typer annonsekampanjer (f.eks. kostnad-per-dag-kampanjer). Hvis den beregnede månedlige inntekten ser ut til å svinge, kan det være på grunn av slike justeringer. De gjøres to ganger etter at inntekten er generert – først etter én uke (slik at du får en mer fullstendig beregning) og så midt i påfølgende måned (da vises totalinntekten).

AdSense for YouTube

Totalinntekten vises bare i AdSense for YouTube-kontoen din. Totalinntekten for forrige måned legges til i AdSense for YouTube-kontosaldoen din mellom den 7. og 12. i måneden.

Du finner totalinntekten i AdSense for YouTube-kontoen din.

1. Logg på AdSense for YouTube-kontoen din.
  2. Til venstre velger du Innstillinger etterfulgt av Betalinger. Der får du se totalinntektene for den valgte tidsperioden og de siste transaksjonene dine.

Totalinntekten din kan berøres av kildeskatt. Beløpet som eventuelt holdes tilbake, er bare synlig i AdSense for YouTube-kontoen din.

Er inntektene mine underlagt skatt?
Merk: YouTube og Google kan ikke gi deg råd om skatteforhold. Kontakt en skatterådgiver hvis du vil få bedre oversikt over skattesituasjonen din.

Skattekrav for USA

Google trekker skatt på inntekter du genererer fra seere i USA. Hvis du ikke allerede har gjort det, må du sende inn avgiftsinformasjonen din for USA i AdSense for YouTube-kontoen din, slik at Google kan fastslå riktig kildeskattsats. Hvis du ikke sender inn avgiftsinformasjonen, kan Google være nødt til å trekke kildeskatt i henhold til maksimumssatsen.

Alle skapere som tjener penger på innhold, må sende inn avgiftsinformasjon for USA, uavhengig av hvor i verden de er bosatt. Dette kreves også for nye partnere med ny AdSense for YouTube-konto før de kan motta den første utbetalingen. Finn ut mer om skattekrav for YouTube-inntekter fra USA og innsending av avgiftsinformasjonen din for USA til Google.

Annen skatteplikt

Vær obs på at du kanskje er skattepliktig i landet eller regionen du bor i, for eventuelle inntekter videoene dine genererer på YouTube. Hør med de lokale skattemyndighetene for å få en inngående veiledning.

Hvordan kan jeg få betalt?
Du må bli med i YouTubes partnerprogram for å få betalt på YouTube. Du får veiledning i oppretting av en ny AdSense for YouTube-konto hvis dette er første gang.

AdSense for YouTube

Den primære betalingsmåten for YouTube-inntektene dine er AdSense for YouTube. AdSense for YouTube er et Google-program der YouTube-skapere med inntektsgenerering kan tjene penger og få betalt.

Nyttige ressurser

Multikanalsnettverk (MCN)

Betalinger til tilknyttede kanaler som samarbeider med multikanalsnettverk (MCN), kommer ikke fra YouTube, men direkte fra MCN-nettverket. YouTube utsteder betalinger til MCN-nettverket, som igjen er ansvarlig for å utstede betalingen til samarbeidspartnerne. Tidslinjen for betaling er den samme som for alle andre kanaler som tjener penger på innhold (se Tidslinjer for betaling). Når MCN-nettverkene skal fastsette betalingene til de tilknyttede kanalene, har de tilgang til en rapport de kan bruke til å beregne kildeskatten for de respektive samarbeidspartnerne (hvis det er aktuelt).

Shopping-betalinger

Du får betalt for salg fra kanalens butikk direkte fra den offisielle vareforhandleren eller -plattformen din. Finn ut mer om shopping på YouTube. Med programmet for YouTube Shopping-samarbeidspartnere kan kvalifiserte skapere også tjene provisjon når seere kjøper tredjepartsprodukter som er fremhevet i innholdet deres, via en direktelink.
Når kan jeg få betalt?

Tidslinjer for betaling

YouTube-totalinntekten din for forrige måned legges til i YouTube-saldoen din i AdSense for YouTube mellom den 7. og 12. i inneværende måned. Eksempel: Hvis du bor i USA og tjener USD 100 i juni, ser du denne saldoen mellom 7. og 12. juli.
Inntektene utbetales innen 21.–26. i den inneværende måneden, så fremt den totale saldoen din har nådd betalingsgrensen og du ikke har noen tilbakeholdte utbetalinger. Det kan også hende du ser gjeldende skattefradrag.
Kort sagt får du betalt så lenge