YouTube-kumppanien tulot

Ukrainassa käynnissä olevan sodan vuoksi keskeytämme tilapäisesti Google- ja YouTube-mainosten näkymisen Venäjällä. Lue lisää.

Tämän sivun tiedot on tarkoitettu sisältönsä YouTubessa kaupallistaneille sisällöntuottajille, esimerkiksi YouTube-kumppaniohjelmaan kuuluville.

YouTube-kumppaniohjelmassa sisällöntuottajat voivat kaupallistaa YouTubeen tuottamaansa sisältöä. Sisällöntuottajat voivat saada tuloja videoissa näkyvistä mainoksista tai hyödyntämällä muita kaupallistamisominaisuuksia. Tältä sivulta näet, miten voit ansaita rahaa ja millaisella aikataululla maksut suoritetaan.

Miten voin saada tuloja?

Mainostulot

Kun kaupallistat kanavasi, voit sallia Googlen ja sen kumppanien mainokset videoissasi ja saada niistä tuloja.

YouTube-kumppanisopimus ei takaa tietyn suuruisia tuloja tai ylipäänsä sitä, että niitä maksetaan. Tuloja kertyy mainostulo-osuuden mukaan, kun videoitasi katsotaan. Lue lisää mainosten näkymisestä kaupallistamissasi videoissa.

Muita kaupallistamisominaisuuksia

Voit ansaita rahaa myös muista kaupallistamisominaisuuksista, esimerkiksi kanavajäsenyyksistä, Shoppingista, Super Chatista, Super Stickersistä, Superkiitoksista ja YouTube Premium ‐tilauksista. Tutustu tarkemmin erilaisiin ansaintamahdollisuuksiin YouTubessa.
Miten tulot jakautuvat?

Sinulle maksetaan osuus bruttotuloista YouTuben kanssa tekemiesi kumppanisopimusten perusteella. Voit tarkistaa sopimuksistasi tarkat tiedot tulojen jaosta:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset .
  3. Valitse Sopimukset.
  4. Näet tiedot tulonjaosta klikkaamalla kunkin sopimuksen vierestä Näytä sopimus.

Katso, mistä löydät sopimukset.

Huom. Transaktioverot, kuten myyntivero ja ALV, eivät ole Googlelle tuloja, eikä niitä huomioida kumppanien tulonjaon laskemisessa.

Tulonjaon osuudet

Osa YouTube Studion moduuleista on kumppaneille valinnaisia. Kunkin moduulin ehdoissa on tarkempia tietoja tulonjaon osuuksista.

Kaupallisten tuotteiden moduuli

Jos kumppani laittaa fanirahoitusominaisuudet päälle lukemalla ja hyväksymällä kaupallisten tuotteiden moduulin, YouTube maksaa kumppanille 70 % kanavajäsenyyksistä, Super Chatista, Super Stickersistä ja Superkiitoksista kertyneistä nettotuloista.

Katselusivun kaupallistamismoduuli

Jos kumppani laittaa katselusivun mainokset päälle lukemalla ja hyväksymällä Katselusivun kaupallistamismoduulin, YouTube maksaa kumppanille 55 % nettotuloista, jotka ovat peräisin tämän julkisissa videoissa näkyvistä mainoksista, kun video katsotaan tai striimataan sisällönkatselusivulta. Samaa tulonjaon osuutta sovelletaan silloinkin, kun julkisia videoita striimataan muille verkkosivustoille tai muihin sovelluksiin upotetun YouTube-videosoittimen kautta.

Shorts-kaupallistamismoduuli

Jos kumppani laittaa Shorts-fiidimainokset päälle lukemalla ja hyväksymällä Shorts-kaupallistamismoduulin, YouTube maksaa kumppanille 45 % tälle kuuluvasta osuudesta Sisällöntuottajien yhteisrahaston kokonaismaksusta. Osuus lasketaan vertaamalla kumppanin sisällön katselukertoja kaikkien sisällöntuottajien katselukertoihin.

Mistä näen tuloni?

YouTuben Tilastot

Näet arvioidut YouTube-tulosi YouTuben Tilastoista.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot.
  3. Valitse ylävalikosta Tulot.

Tästä näet sinua koskevat tuloraportit. Lue lisää YouTuben Tilastojen tulotiedoista.

Arvioidut kuukausitulot

Arvioidut kuukausitulot voivat vaihdella YouTuben Tilastoissa:

Arvioituja kuukausituloja voidaan oikaista kelpaamattoman liikenteen, Content ID ‑vaatimusten ja ‑kiistautusten tai tiettyjen kampanjatyyppien (kuten päiväkohtaisen hinnan kampanjoiden) vuoksi. Jos arvioidut kuukausitulot muuttuvat, syynä voi olla jokin näistä oikaisuista. Arvioita päivitetään kaksi kertaa tulojen kertymisen jälkeen: tarkempi arvio esitetään kuukauden ensimmäisen viikon jälkeen ja toteutuneet tulot ilmoitetaan seuraavan kuukauden puolivälissä.

AdSense for YouTube

Toteutuneet tulot näkyvät vain AdSense for YouTube ‐tilillä. Edellisen kuun toteutuneet tulot lisätään AdSense for YouTube ‑tilin saldoon kuukauden 7.–12. päivänä.

Näet toteutuneet tulot AdSense for YouTube ‑tililtä.

1. Kirjaudu AdSense for YouTube ‐tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Maksut. Näet kokonaistulot valitulta aikaväliltä ja edellisistä tapahtumista.

Mahdollinen ennakonpidätys voi vaikuttaa toteutuneisiin tuloihin, ja pidätetty summa näkyy vain AdSense for YouTube ‑tilillä.

Ovatko tulot veronalaisia?
Huom. YouTube ja Google eivät voi opastaa veroasioissa. Käänny tarvittaessa veroasiantuntijan puoleen.

Yhdysvaltoja koskevat verovaatimukset

Google pidättää verot Yhdysvalloissa olevista katsojista saaduista tuloista Yhdysvaltain verolakien mukaisesti. Jos et ole vielä lähettänyt Yhdysvaltoja koskevia verotietoja AdSense for YouTube ‑tilillesi, tee se, jotta Google voi määrittää oikean ennakonpidätysprosentin. Jos et toimita verotietoja, Google voi olla velvoitettu pidättämään verot enimmäisprosentin mukaan.

Kaikkien sisältönsä kaupallistaneiden sisällöntuottajien pitää lähettää Yhdysvaltoja koskevat verotiedot riippumatta siitä, missä päin maailmaa he asuvat. Sitä myös vaaditaan ennen kuin uudet kumppanit voivat saada ensimmäisen maksun uuden AdSense for YouTube ‑tilinsä kautta. Lue lisää YouTube-tuloja koskevista Yhdysvaltain verovaatimuksista ja Yhdysvaltoja koskevien verotietojen lähettämisestä Googlelle.

Muut verovelvoitteet

Muistathan myös, että voit joutua maksamaan veroja asuinalueellesi tuloista, joita saat YouTubessa kaupallistamistasi videoista. Kysy lisätietoja paikalliselta veroviranomaiselta.

Miten voin saada maksuja?
Jos haluat ansaita rahaa YouTubessa, sinun on liityttävä YouTube-kumppaniohjelmaan. Sinua kehotetaan luomaan AdSense for YouTube ‑tili, ellet ole saanut maksuja aiemmin.

AdSense for YouTube

YouTube-tulot maksetaan ensisijaisesti AdSense for YouTuben kautta. AdSense for YouTube on Googlen ohjelma, jonka kautta kanavansa kaupallistaneet YouTube-sisällöntuottajat voivat ansaita rahaa ja vastaanottaa maksuja.

Hyödyllisiä materiaaleja

Monikanavaiset verkot (MCN)

Monikanavaisiin verkkoihin (multi-channel network, MCN) kuuluville kumppanikanaville tehtävistä maksuista ei vastaa YouTube vaan MCN. YouTube maksaa ensin MCN:lle, joka puolestaan suorittaa maksun kumppanilleen. Maksuaikataulu on sama kuin muissa kaupallistamiskanavissa (katso Maksuaikataulut). Ennen kuin MCN maksaa kumppanille, se selvittää raportin avulla, millä prosentilla verot pidätetään.

Shopping-maksut

Kanavan kaupan kautta kertyneet myyntitulot maksaa suoraan virallisten oheistuotteiden jälleenmyyjä tai alusta. Lue lisää ostoksista YouTubessa. YouTube Shopping ‐kumppanuusohjelman kautta ehdot täyttävät sisällöntuottajat voivat myös ansaita välityspalkkion, kun katsojat ostavat sisällössä näkyviä kolmannen osapuolen tuotteita suoran linkin kautta.
Milloin maksut suoritetaan?

Maksuaikataulut

Edellisen kuun toteutuneet YouTube-tulot lisätään AdSense for YouTubessa YouTube-maksutilisi saldoon kuluvan kuukauden 7.–12. päivänä. Jos esimerkiksi ansaitset Yhdysvalloissa 100 $ kesäkuussa, summa lisätään saldoon heinäkuun 7.–12. päivä.
Tulot maksetaan kunkin kuun 21.–26. päivä, kunhan kokonaissaldo ylittää maksukynnyksen eikä tilillä ole jäädytettyjä maksuja. Tässä vaiheessa näet myös tuloista pidätetyt verot.
Tulot siis maksetaan, kunhan nämä ehdot täyttyvät: