Oversigt over indtjening for YouTube-partnere

Som følge af den igangværende krig i Ukraine sætter vi midlertidigt visning af Google- og YouTube-annoncer på pause for brugere i Rusland. Få flere oplysninger.

Oplysningerne på denne side er for youtubere, der tjener penge på YouTube, f.eks. deltagerne i YouTubes partnerprogram.

YouTubes partnerprogram giver youtubere mulighed for at tjene penge på deres indhold på YouTube. Youtubere kan få del i indtægter fra annoncer i deres videoer eller ved hjælp af en række andre funktioner til indtægtsgenerering. På denne side kan du se, hvordan din indtjening hænger sammen med din indtægt, hvordan du modtager betaling, og hvornår du modtager betaling.

Er du på udkig efter metoder til at tjene penge på YouTube uden at være en del af YouTubes partnerprogram? Se YouTube Shorts-fonden.
Hvordan kan jeg tjene penge?

Annonceindtægter

Når du aktiverer indtægtsgenerering på din kanal, kan du slå annoncer fra Google og Googles partnere til for dine videoer og få del i indtægten fra dem.

Der er i YouTubes partneraftale ingen garantier for, hvor meget du vil få udbetalt, eller om du overhovedet får udbetalt noget. Indtjeningen genereres ud fra en andel af den annonceindtægt, der genereres, når folk ser din video. Få flere oplysninger om, hvordan annoncer vises i videoer, du tjener penge på.

Andre funktioner til indtægtsgenerering

Du kan også tjene penge på andre funktioner til indtægtsgenerering som bl.a. kanalmedlemskaber, merchandise, Super Chat og Super Stickers samt YouTube Premium-abonnementer. Derudover er du muligvis kvalificeret til at modtage en bonusbetaling fra Shorts-fonden afhængigt af din månedlige Shorts-effektivitet. Få flere oplysninger om alle de måder, du kan tjene penge på YouTube.
Hvad er min indtægtsandel?

Indtægtsandel refererer til din procentdel af bruttoindtægten, der er beskrevet i din specifikke partneraftale med YouTube. Du kan gennemgå vilkårene for YouTubes partnerprogram eller appendikset om handel med produkter for at se specifikke oplysninger om din indtægtsandel:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Vælg Indstillinger i menuen til venstre.
  3. Vælg Aftaler.
  4. Klik på Vis aftale ud for Vilkår for YouTubes partnerprogram eller Appendiks om handel med produkter for at finde oplysninger om din indtægtsandel.

Få flere oplysninger om, hvor du finder dine aftaler.

Bemærk! Transaktionsafgifter, f.eks. moms, VAT (Value Added Tax), GST osv., udgør ikke omsætning for Google og medtages ikke i beregningen af partnerens indtægtsandel.
Hvor kan jeg se min indtjening?

YouTube Analytics

Du kan tjekke din estimerede YouTube-indtægt ved hjælp af YouTube Analytics.

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Vælg Analytics i menuen til venstre.
  3. Vælg Indtægt i topmenuen.

I denne visning kan du se en række forskellige indtægtsrapporter med relation til din indtjening. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger YouTube Analytics til at tjekke din indtægt.

Estimeret indtægt pr. måned

Husk, at den estimerede indtægt pr. måned, der vises i YouTube Analytics, kan svinge:

Den estimerede indtægt pr. måned kan blive justeret på grund af ugyldig trafik, Content ID-krav og -tvister eller bestemte typer af annoncekampagner (f.eks. kampagner med fast pris pr. dag). Hvis det virker til, at din estimerede indtægt pr. måned går op og ned, kan det altså skyldes en af disse justeringer. Der bliver foretaget justeringer to gange, efter indtægten er blevet genereret: Efter én uge for at give dig et mere præcist estimat og midt i den efterfølgende måned for at afspejle din endelige indtjening.

AdSense

Din endelige indtjening er kun synlig på din AdSense-konto. Endelig indtjening for den foregående måned føjes til saldoen på din AdSense-konto mellem den 7. og den 12. i måneden.

Du kan finde den endelige indtjening på din AdSense-konto.

1. Log ind på din AdSense-konto.
  2. I venstre side skal du vælge Indstillinger og så Betalinger. Du kan se din samlede indtjening for den valgte periode og dine seneste transaktioner.

Kildeskat kan påvirke din endelige indtjening (hvis dette er relevant), og det tilbageholdte beløb er kun synligt på din AdSense-konto.

Er min indtjening skattepligtig?
Bemærk! YouTube og Google kan ikke rådgive om skatteanliggender. Kontakt en professionel skatterådgiver for at få en bedre forståelse af din skattesituation.

Skattemæssige krav i USA

Google tilbageholder amerikansk skat på indtjening, du genererer fra seere i USA. Du skal indsende dine amerikanske skatteoplysninger i AdSense, hvis du ikke har gjort det endnu, så Google kan beregne den korrekte sats for kildeskat. Hvis du ikke angiver dine skatteoplysninger, kan Google være nødt til at tilbageholde skat til den maksimale sats.

Alle amerikanske youtubere skal indsende skatteoplysninger uagtet deres placering i verden. Det er også påkrævet, før nye partnere med nye AdSense-konti kan modtage deres første betalinger. Få flere oplysninger om amerikanske skattekrav for YouTube-indtjening og indsendelse af dine amerikanske skatteoplysninger til Google.

Anden skattepligt

Husk, at du kan være forpligtet til at betale skat i dit opholdsland af penge, du tjener på indtægtsgenererende videoer på YouTube. Kontakt dine lokale skattemyndigheder for at få flere oplysninger.

Hvordan modtager jeg betaling?
For at tjene penge på YouTube skal du enten være medlem af YouTubes partnerprogram eller blive udvalgt til at modtage en Shorts-bonus. I begge tilfælde vil du blive guidet igennem oprettelsen af en ny AdSense-konto, hvis du gør det for første gang.

AdSense

Den primære betalingsmetode for din indtjening på YouTube sker via AdSense. AdSense er Googles program til annoncevisning, hvor AdSense-udgivere (bl.a. YouTube Creators med indtægtsgenerering) kan tjene penge og blive betalt.

Nyttige ressourcer

Kanalnetværk (MCN, multi-channel networks)

Betalinger til tilknyttede kanaler, der samarbejder med kanalnetværk, udføres ikke af YouTube, men i stedet direkte af kanalnetværket til dets affiliatepartnere. YouTube udsteder betaling til kanalnetværket, og de er ansvarlige for at udstede betalinger til deres affiliatepartnere. Betalingstidslinjen for dette er den samme som for alle andre indtægtsgenererende kanaler (se Betalingstidslinjer). Ved fastlæggelse af betaling for deres affiliatepartnere har alle kanalnetværk adgang til en rapport, der giver mulighed for at beregne den tilbageholdte skat for deres respektive affiliatepartnere, hvis dette er relevant.

Merchandisebetalinger

Betaling fra salg på din merchandisehylde sker direkte fra den forhandler, du samarbejder med. Få flere oplysninger om salg af merchandise på YouTube.
Hvornår modtager jeg betaling?

Betalingstidslinjer

Den endelige YouTube-indtjening for den foregående måned føjes til saldoen på din YouTube-betalingskonto i AdSense mellem den 7. og den 12. i den aktuelle måned. Hvis du f.eks. befinder dig i USA, og du tjener 100 USD i juni, kan du se denne saldo i AdSense mellem den 7. og den 12. juli.
Indtjeningen bliver udbetalt mellem den 21. og den 26. i den indeværende måned, hvis din samlede saldo har nået betalingsgrænsen, og hvis du ikke har nogen tilbageholdelser af betalinger. Du kan også se eventuelle gældende skattefradrag på dette tidspunkt.
Kort sagt bliver du betalt, når følgende kriterier er opfyldt:
Få flere oplysninger om betalingstidslinjer for AdSense.