Vanlige spørsmål om YouTube Veldedighet

Med YouTube Veldedighet kan skapere støtte veldedige formål de brenner for. Kvalifiserte kanaler kan samle inn penger til ideelle organisasjoner ved å legge til Donér-knappen ved siden av videoene og direktesendingene sine. Seerne kan donere direkte på videosiden eller i direktechatten.

Vanlige spørsmål for givere

Jeg ser en Donér-knapp på en videoside. Hvordan fungerer den? Hva er donasjoner i direktechat?

Hvis en skaper samler inn penger under en direktesending eller premiere og har slått på direktechat, ser publikum en Donér-knapp i direktechatten. Når du som seer donerer i direktechatten, kan du velge å vise navnet ditt sammen med donasjonen i direktechatten. Finn ut mer om donasjoner i direktechat

I hvilke land/regioner er YouTube Veldedighet tilgjengelig?

Foreløpig kan du donere hvis du befinner deg i følgende land/regioner:

• Argentina
  • Østerrike
  • Bolivia
  • Canada
  • Colombia
  • Kroatia
  • Tsjekkia
  • Estland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Ghana
  • Hongkong
  • Island
  • Indonesia
  • Irland
  • Israel
  • Italia
  • Kuwait
  • Latvia
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Mexico
  • Montenegro
  • Nederland
  • New Zealand
  • Peru
  • Filippinene
  • Polen
  • Romania
  • Serbia
  • Slovakia
  • Spania
  • Sveits
  • Taiwan
  • Thailand
  • Tyrkia
  • Storbritannia
  • USA
Er donasjonen min fradragsberettiget?

Du finner informasjon om donasjoner og skatt i forskjellige land her

Hvor stor andel av donasjonen min går til den ideelle organisasjonen?

100 % av pengene du donerer, går til den veldedige organisasjonen. YouTube dekker dessuten eventuelle transaksjonsgebyrer for kredittkort.

Kan jeg få refundert donasjoner?

Frivillige donasjoner til ideelle organisasjoner kan ikke refunderes. Hvis du har problemer med en betaling, kan du kontakte brukerstøtten vår.

Hvilken informasjon deles med de ideelle organisasjonene når jeg donerer penger?

Når du donerer, deles ikke kontaktinformasjonen din med den ideelle organisasjonen eller skaperen. Hvis du velger å gjøre donasjonen din offentlig når du donerer i en direktechat, kan skaperen som er vert for direktesendingen, se kontonavnet ditt og hvor mye du har donert. Finn ut mer om hvordan opplysningene dine brukes
Hva ligger i begrepene «donasjoner fra brukere», «donasjoner fra selskaper» og «donasjoner utenfor YouTube»?
  • Donasjoner fra brukere: Midler som er donert av YouTube-brukere.
  • Donasjoner fra selskaper: Midler som er donert av YouTube eller andre selskaper, som bekreftet av den ideelle organisasjonen.
  • Donasjoner utenfor YouTube: Midler som er samlet inn av arrangøren, som bekreftet av den ideelle organisasjonen – på et annet nettsted enn YouTube og i forbindelse med denne kampanjen.
Hva vil det si at selskaper matcher donasjoner?
Hvis et selskap har forpliktet seg til å matche donasjoner, betyr det at selskapet skal donere én dollar for hver dollar som doneres til en innsamling via Donér-knappen på YouTube. Dette pågår til beløpet er fullstendig matchet eller kampanjen er over, avhengig av hva som inntreffer først.

Vanlige spørsmål fra skapere om innsamlingsaksjoner

Hvordan får jeg brukt YouTube Veldedighet på kanalen min?

YouTube Veldedighet er foreløpig i betaversjon og bare tilgjengelig for noen få skapere i USA, Storbritannia og Canada. Vi jobber med å utvide funksjonen i løpet av de neste månedene. De som har tilgang til betaversjonen, kan samle inn penger til kvalifiserte ideelle organisasjoner med 501(c)(3)-klassifisering i USA gjennom Donér-knappen i videoene og direktesendingene sine eller donasjoner i direktechat.

Jeg ser at jeg har tilgang til YouTube Veldedighet. Hvordan kommer jeg i gang?

Hva er fellesinnsamlinger?

Med fellesinnsamlinger kan du samarbeide med andre skapere om å samle inn penger til et felles formål. Finn ut hvordan du oppretter eller blir med på fellesinnsamlinger.

Hva skjedde med Super Chat for Good?

Super Chat for Good heter nå Donasjoner i direktechat. Skapere kan fortsatt ha innsamlinger i direktesendingene sine, og seerne kan fortsatt donere direkte fra chatvinduet. For å unngå forvirring blir Superchat og Super Stickers slått av for direktesendinger der man kan donere. Med modulen for seeraktivitet kan du følge med på donasjoner i direktechatten via kontrollrommet for direktesendinger.
Legg til en planlagt direktesending i innsamlingen din for å slå på donasjoner i direktechatten. Finn ut hvordan du oppretter en YouTube Veldedighet-innsamling. I direktesendinger med direktechat vises donasjonsikonet i chatten. I direktesendinger uten direktechat vises Donér-knappen ved siden av eller under sendingen.