Ofte stillede spørgsmål om YouTube Giving

Med YouTube Giving kan youtubere støtte de velgørende sager, der er vigtige for dem. Kvalificerede kanaler kan indsamle penge til nonprofitorganisationer ved at føje knappen Doner til deres videoer og livestreams. Seere kan donere direkte på videoens afspilningsside eller i livechatten.

Ofte stillede spørgsmål fra youtubere om indsamlinger

Hvem er kvalificeret til at indsamle penge via YouTube Giving?

Din kanal skal opfylde følgende krav for at oprette en indsamling i YouTube Giving:

Bemærk! Der kan være kanaler, som indsamler penge uden at leve op til de ovenstående kriterier for kvalifikation. Vi har planer om at gøre YouTube Giving tilgængeligt for flere i fremtiden.

I hvilke lande/regioner kan man oprette YouTube Giving-indsamlinger?

Hvis du bor i et land eller en region på listen nedenfor, kan du oprette en YouTube Giving-indsamling.

• Argentina
  • Østrig
  • Belgien
  • Bolivia
  • Canada
  • Colombia
  • Kroatien
  • Estland
  • Frankrig
  • Tyskland
  • Ghana
  • Hongkong
  • Island
  • Indonesien
  • Irland
  • Israel
  • Italien
  • Kuwait
  • Letland
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Malaysia
  • Mexico
  • Montenegro
  • Nederlandene
  • New Zealand
  • Norge
  • Peru
  • Filippinerne
  • Polen
  • Puerto Rico
  • Rumænien
  • Slovakiet
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Thailand
  • Tyrkiet
  • Storbritannien
  • USA

Jeg kan se, at jeg har adgang til YouTube Giving. Hvordan foregår konfigurationen?

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke kan se knappen Doner, efter jeg har oprettet en indsamling?

Nedenfor kan du se nogle af de grunde, der kan være til, at knappen Doner ikke vises på din indsamling:
  • Sørg for, at du har konfigureret en YouTube Giving-indsamling.
  • Hvis indsamlingen har en startdato, er knappen Doner først synlig på din afspilningsside eller i din livechat efter denne dato.
  • Hvis du indsamler penge via en livestream og har aktiveret livechat, kan du se knappen Doner i chatten på mobil. Mobilenheder skal være i stående format for at vise livechatten. Få flere oplysninger om livechatdonationer.
  • Hvis du har angivet din video eller kanal som "lavet til børn", bliver knappen Doner fjernet.

Hvad er fælles indsamlinger?

Med fælles indsamlinger kan du arbejde sammen med andre youtubere om at indsamle penge til den samme sag. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter eller deltager i en fælles indsamling.

Hvad er der sket med Super Chat for Good?

Super Chat for Good er blevet til livechatdonationer. Youtubere kan stadig starte indsamlinger på deres livestreams, og seere kan stadig donere direkte fra chatvinduet. Super Chat og Super Stickers bliver slået fra for livestreams med donationer for at undgå forvirring. Du kan se donationer fra seere i Kontrolrum for live-events med seeraktivitetswidgetten.
Du aktiverer livechatdonationer ved at føje din indsamling til din planlagte livestream. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer en YouTube Giving-indsamling. I livestreams med livechat vises donationsikonet i chatten. I livestreams uden livechat vises knappen Doner ud for eller under streamen.
Super Tak er ikke tilgængelig på videoer med donationer.

Kan jeg stadig tjene penge på videoer eller livestreams, der har en indsamling?

Annoncer påvirkes ikke, når du føjer en indsamling til dine videoer og livestreams. For at undgå forvirring er Super Chat og Super Stickers ikke tilgængelige i livestreams med livechatdonationer. Youtubere kan ikke arrangere en livechat, der kun er for medlemmer, hvor knappen Doner er tilgængelig. Super Tak er ikke tilgængelig på videoer med donationer.

Hvordan modtager nonprofitorganisationerne donationerne?

Google samarbejder med Network for Good om at indsamle og distribuere donationer på Googles anmodning. 100 % af dit bidrag går til nonprofitorganisationen, og YouTube betaler transaktionsgebyrerne. Som påkrævet af det amerikanske skattevæsen (IRS, Internal Revenue Service) har Network for Good eksklusiv juridisk kontrol over donationerne, når disse er indsamlet. Hvis Network for Good ikke kan udbetale midlerne til youtuberens valgte nonprofitorganisation, distribuerer Network for Good midlerne til en anden kvalificeret amerikansk nonprofitorganisation. Få flere oplysninger om, hvordan Network for Good-udbetalinger fungerer.

Hvad hvis nonprofitorganisationen, der skulle have min donation, ikke længere er kvalificeret?

Hvis Network for Good, Googles giveradministrerede fondspartner, ikke kan distribuere midlerne for et projekt til den tiltænkte nonprofitorganisation, uanset årsag (bl.a. at nonprofitorganisationen ikke er en gyldig 501 (c)(3)-organisation i USA), vil Google i samarbejde med Network for Good vælge en alternativ kvalificeret nonprofitorganisation.
Hvordan ser jeg donationer i min livechat?
Donationer dukker op i chatvinduet. Du kan også se livechatdonationer i realtid i Kontrolrum for live-events med seeraktivitetswidgetten.

Hvad betyder det samlede beløb og statuslinjen?

Det samlede beløb repræsenterer de indsamlede midler for denne indsamling i alt fra alle kanaler og videoer, som deltager i indsamlingen. Du kan finde det samlede beløb eller statuslinjen under knappen Doner.

Hvor finder jeg analysedata om min indsamling?

Sådan finder du analysedata om din indsamling:

1. Log ind på YouTube på en computer.
  2. Gå til YouTube Studio.
  3. Gå til Tjen penge.
  4. Vælg Giving.
  5. Under "Indsamlet i alt" kan du se grundlæggende data om indsamlinger ud for de kampagner, du har tilmeldt dig eller oprettet.
  6. Hold markøren over det indsamlede beløb for at se flere oplysninger om din indsamling.

Ofte stillede spørgsmål om nonprofitorganisationer

Hvilke nonprofitorganisationer er kvalificerede til indsamlinger via YouTube Giving?
For at være kvalificeret til at modtage penge fra en YouTube Giving-indsamling skal en nonprofitorganisation opfylde følgende krav:
  • En youtuber skal anmode om den.
  • Den skal være registreret i USA som offentlig velgørenhedsorganisation jævnfør 501(c)(3).
    • Bemærk! Det er kun nonprofitorganisationer i USA, der er kvalificerede lige nu, men mange nonprofitorganisationer har amerikanske afdelinger eller søsterorganisationer. Du kan se den komplette liste over tilgængelige nonprofitorganisationer i konfigurationsværktøjet til YouTube Giving.
  • Den skal være tilmeldt onlineindsamling via GuideStar.
  • Følge politikkerne for indtægtsgenerering både på og uden for YouTube. Dette krav omfatter overholdelse af YouTubes retningslinjer for fællesskabet.
Bemærk! Private fonde understøttes i øjeblikket ikke.

Hvad hvis jeg ikke kan finde den nonprofitorganisation, jeg gerne vil anmode om, i anmodningsværktøjet?

Nedenfor kan du se nogle af årsagerne til, at den nonprofitorganisation, du leder efter, muligvis ikke er at finde i anmodningsværktøjet:
  • Nonprofitorganisationen er ikke med i programmet Google for Nonprofits. Nonprofitorganisationen kan anmode om at få en konto i Google for Nonprofits.
  • Nonprofitorganisationen er ikke Guidestar-registreret i USA jævnfør 501(c)(3) i den amerikanske lov Internal Revenue Code. Slå organisationen op på guidestar.org for at bekræfte, at den er der.
  • Nonprofitorganisationen har fravalgt onlineindsamling. Nonprofitorganisationer skal give tilladelse til onlineindsamlinger på deres vegne. Få flere oplysninger om at indsamle penge som en nonprofitorganisation på YouTube.

Jeg har anmodet om at støtte en nonprofitorganisation. Hvor lang tid tager det at tilføje den?

Efter at du har indsendt din kvalificerede nonprofitorganisation, sender vi en mail til dig med status på din anmodning. Nogle anmodninger kan tage op til 5 hverdage. Du kan fremskynde processen ved at sørge for, at den nonprofitorganisation, du har valgt, opfylder kriterierne for kvalifikation.

Hvordan distribueres midler til nonprofitorganisationer?

Vi samarbejder med Network for Good, en amerikansk velgørenhedsorganisation i henhold til 501(c)(3) og giveradministreret fond, om at indsamle og distribuere midlerne til nonprofitorganisationer. Normalt udbetaler Network for Good midlerne på månedsbasis. Hvis der er blevet indsamlet mindre end 10 USD, bliver midlerne udbetalt på årsbasis. Få flere oplysninger om udbetaling af midler og Network for Good.

Hvordan kan jeg få flere oplysninger om Google for Nonprofits?

Få flere oplysninger om Google for Nonprofits og programmets retningslinjer for kvalifikation

Hvordan kan jeg få flere oplysninger om at indsamle penge som nonprofitorganisation på YouTube?

Ofte stillede spørgsmål for bidragydere

Jeg kan se knappen Doner på en videoafspilningsside. Hvordan fungerer den?

Hvad er livechatdonationer?

Når en youtuber føjer en indsamling til en livestream eller premierevideo med livechat aktiveret, kan seere se knappen Doner i chatten. Når en seer donerer med livechatdonationer, kan vedkommende vælge at føje sit navn til donationen i livechatten. Få flere oplysninger om livechatdonationer.
Fra hvilke lande/regioner kan man donere til en YouTube Giving-indsamling?

Du kan foretage donationer, hvis du befinder dig i følgende lande/regioner.

• Argentina
  • Østrig
  • Belgien
  • Bolivia
  • Canada
  • Colombia
  • Kroatien
  • Estland
  • Frankrig
  • Tyskland
  • Ghana
  • Hongkong
  • Island
  • Indonesien
  • Irland
  • Israel
  • Italien
  • Korea
  • Kuwait
  • Letland
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Malaysia
  • Mexico
  • Montenegro
  • Nederlandene
  • New Zealand
  • Norge
  • Peru
  • Filippinerne
  • Polen
  • Puerto Rico
  • Rumænien
  • Slovakiet
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Thailand
  • Tyrkiet
  • Storbritannien
  • USA

Kan min donation trækkes fra i skat?

Se skatteoplysninger for bidragydere baseret på lokation her.

Hvor meget af min donation går til nonprofitorganisationen?

100 % af det beløb, du donerer, går til nonprofitorganisationen. YouTube dækker også betalingskort- og transaktionsgebyrer.

Kan jeg få refunderet min donation?

Frivillige donationer til nonprofitorganisationer kan ikke refunderes. Hvis du har problemer med at foretage en betaling, kan du kontakte vores supportteam.

Hvilke oplysninger deler I med nonprofitorganisationerne, når jeg donerer?

Når du donerer, deles dine kontaktoplysninger ikke med nonprofitorganisationen eller youtuberen. Hvis du foretager en "offentlig" donation, når du giver et bidrag i en livechat, kan youtuberen, der hoster livestreamen, se dit kontonavn og donationsbeløb. Få flere oplysninger om, hvordan dine oplysninger bliver brugt.
Hvad er donationer fra brugere og virksomheder og eksterne donationer?
  • Donationer fra brugere: Penge, som YouTube-brugere har sendt.
  • Donationer fra virksomheder: Penge, som YouTube eller en anden virksomhed har sendt, og som er verificeret af nonprofitorganisationen.
  • Eksterne donationer: Penge, som er indsamlet af arrangøren og bekræftet af nonprofitorganisationen på et andet website end YouTube som en del af denne kampagne.
Hvordan fungerer virksomhedsmatchning?
Hvis en virksomhed har lovet at matche donationer, så donerer de 1 USD for hver 1 USD, der indsamles via knappen Doner på YouTube. Denne matchning fortsætter, indtil målbeløbet er nået, eller indtil kampagnen slutter, afhængigt af hvad der kommer først.