Beheer je kanaal met Creator Studio

Je kunt Creator Studio in YouTube gebruiken om je kanaal en video's te beheren en in contact te komen met fans. Je kunt rechtstreeks naar Creator Studio gaan of deze stappen volgen om naar je Creator Studio te navigeren:

1. Log op www.youtube.com in bij je kanaal.
  2. Klik rechtsboven op je accountpictogram.
  3. Klik op Creator Studio.
Tip: Je kunt dit ook doen met de YouTube Studio-app op je mobiele apparaat. Ga aan de slag via het Helpcentrum van de YouTube Studio-app.

Tools in Creator Studio

• Dashboard: Bekijk meldingen van YouTube, zoals de nieuwste updates en statistieken.
  • Videobeheer: Orden en update je video's vanaf één plek of pas de instellingen van een bepaalde video afzonderlijk aan. Gebruik tools om een video te optimaliseren of de instellingen bij te stellen, of pas wijzigingen toe op meerdere video's tegelijk met een enkele klik.
  • Community: Maak contact en werk samen met je fans en andere creators. Bekijk en beantwoord reacties, lees privéberichten, zie in welke video's je wordt vermeld of bekijk een lijst met abonnees als je kanaal minstens 1000 abonnees heeft.
  • Kanaal: Pas instellingen aan die gelden voor je hele kanaal. Je kunt bijvoorbeeld inkomsten genereren inschakelen, de standaardinstellingen voor uploads wijzigen of live streamen inschakelen.
  • Analytics: Bekijk hoe je kanaal presteert en groeit. Hier vind je rapporten en gegevens die je inzicht geven in de prestaties van je kanaal en video's, waaronder weergaven, abonnees, weergavetijd, opbrengsten voor partners, en meer.
  • Audio: Gebruik de audiobibliotheek om geluidseffecten of unieke muziek toe te voegen.