Intäktsgenerering har inaktiverats för min kanal

Om intäktsgenerering har inaktiverats för din YouTube-kanal kan det bero på flera olika saker. Följande åtgärder kan leda till att betalningar stoppas:

Allvarliga överträdelser av policyerna för intäktsgenerering från YouTube-kanaler kan leda till att intäktsgenerering inaktiveras permanent för dina konton.

Om intäktsgenerering är pausat (inte inaktiverat) för din kanal innebär det att du behöver länka ett aktivt och godkänt AdSense för YouTube-konto för att fortsätta. Pausad intäktsgenerering är inte detsamma som inaktiverad intäktsgenerering. Läs mer om pausad intäktsgenerering här.

Om du anser att ditt upphovsrättsskyddade verk har lagts upp på YouTube utan tillstånd kan du göra en anmälan om intrång i upphovsrätten.

Vanliga frågor

Hur kan jag kontrollera kanalens status för intäktsgenerering?

Du kan se status för intäktsgenerering genom att öppna kanalavsnittet Status och funktioner. Du kan också följa de här stegen:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Intäkter dollartecken i menyn till vänster för att kontrollera status.
Varför har jag stängts av från YouTubes partnerprogram?

Om det har fastställts att din kanal inte längre är kvalificerad för intäktsgenerering kan kanalen förlora åtkomst till alla verktyg, funktioner och moduler för intäktsgenerering som hör till YouTubes partnerprogram.

Din kanal kan inte längre generera intäkter på YouTube. Den här begränsningen gäller intäkter från annonser, YouTube Premium-prenumerationer och produkter som kanalmedlemskap.

Du kan fortsätta ladda upp originalinnehåll för att få fler tittare på YouTube även om du inte är medlem i YouTubes partnerprogram. Du kan överklaga det här beslutet inom 21 dagar eller ansöka till programmet igen 90 dagar efter avstängningen.

Vi vill att du ska kunna börja generera intäkter igen, men då måste du göra en del ändringar på kanalen. Läs mer.

Vanliga problem och åtgärder

Beroende på vad problemet var med din video eller din kanal kan du vidta åtgärder för att återställa intäktsgenerering. Om du vill veta mer kan du klicka nedan beroende på din status för intäktsgenerering. Allvarliga överträdelser av policyerna för intäktsgenerering från YouTube-kanaler kan leda till att intäktsgenerering inaktiveras permanent för dina konton.

Riktlinjerna för communityn och upphovsrättsproblem

Videor som har varningar om brott mot communityns riktlinjer eller upphovsrättsvarningar och videor med bildmaterial som matchar innehåll från tredje part kan bidra till att intäktsgenerering stängs av för alla dina relaterade konton.

Viktigt! Problem som gäller communityns riktlinjer eller upphovsrätt försvinner inte bara för att du tar bort videon i fråga. Om du vill återställa intäktsgenerering för din kanal kan du försöka överklaga varningar om brott mot communityns riktlinjer eller lösa en upphovsrättsvarning.

Om du inte kan lösa dina befintliga problem med upphovsrätt eller med riktlinjerna för communityn kan vi återställa intäktsgenerering för din kanal efter tre månader. Du måste uppfylla följande krav:

• Du har inte fått några nya problem med upphovsrätt eller med riktlinjerna för communityn under de senaste tre månaderna.
  • Du använder din kanal i enlighet med våra policyer (till exempel genom att ladda upp innehåll du har rätt att generera intäkter från).
Avstängning från YouTubes partnerprogram

Du kan överklaga det här beslutet inom 21 dagar eller ansöka till programmet igen 90 dagar efter avstängningen. Följ de här allmänna riktlinjerna:

1. Börja med att besöka avsnittet Intäkter i YouTube Studio för att läsa mer om policyn som kanalen brutit mot.
  2. Kontrollera sedan att dina videor följer policyerna för intäktsgenerering från YouTube-kanaler, riktlinjerna för annonsvänligt innehåll och riktlinjerna för communityn.
  3. Nästa steg är att redigera eller ta bort de videor som bryter mot våra policyer.

Om du ansöker igen kommer våra granskare att gå igenom din kanal noga. Vi meddelar dig så snart processen är klar (det tar ungefär en månad). Du kan även kontrollera ansökningens status i avsnittet Intäkter i YouTube Studio.

Läs mer om YouTubes policyer.
Adressen eller id:t har inte verifierats i ditt AdSense för YouTube-konto
För att skydda ditt konto kräver vi att du verifierar din adress innan vi gör en utbetalning till dig. Det gör vi genom att skicka en pinkod till din betalningsadress. Du måste sedan ange pinkoden i ditt konto.
Beroende på var du bor kan vi behöva verifiera din identitet med hjälp av information som namn, adress och födelsedatum. Om du måste uppge sådan information ber vi dig vanligtvis att verifiera din adress först efter det att du har verifierat din identitet.
Om du inte har verifierat din identitet eller din pinkod kan du inte generera intäkter på din kanal. När du har verifierat din identitet eller pinkod kan du börja generera intäkter.
Logga in på ditt AdSense för YouTube-konto om du vill veta om du behöver verifiera din identitet eller ange en pinkod. Du kan läsa mer om verifiering med pinkod och identitetsverifiering.