Inkomsten genereren staat uit voor mijn kanaal

Als inkomsten genereren uitstaat voor je YouTube-kanaal, kunnen hier verschillende redenen voor zijn. Bij de volgende acties kunnen betalingen worden opgeschort:

Bij ernstige schendingen van het Beleid voor inkomsten genereren met YouTube-kanalen kunnen we het genereren van inkomsten voor al je accounts permanent uitzetten.

Als inkomsten genereren is onderbroken (niet uitgezet) voor je kanaal, betekent dit dat je nog geen actief en goedgekeurd AdSense voor YouTube-account hebt gekoppeld. Dit is dus anders dan wanneer inkomsten genereren uitstaat. Hier vind je meer informatie over de onderbreking van inkomsten genereren.

Als je denkt dat je auteursrechtelijk beschermde werk zonder toestemming op YouTube is gepost, kun je een melding van auteursrechtschending indienen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de status voor het genereren van inkomsten bekijken voor mijn kanaal?

Ga rechtstreeks naar het gedeelte Status en functies van het kanaal om de status voor het genereren van inkomsten te checken. Je kunt hier ook komen via deze stappen:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Inkomsten genereren  om je status te bekijken.
Waarom is mijn deelname aan het YouTube-partnerprogramma opgeschort?

Als is vastgesteld dat je kanaal niet meer in aanmerking komt voor het genereren van inkomsten, kan je kanaal de toegang verliezen tot alle tools, functies en modules voor het genereren van inkomsten van het YouTube-partnerprogramma.

Je kunt met je kanaal dan geen geld meer verdienen via YouTube. Deze beperking geldt ook voor opbrengsten uit advertenties, YouTube Premium-abonnementen en producten zoals kanaallidmaatschappen.

Ook als je niet aan het YouTube-partnerprogramma deelneemt, kun je originele content blijven uploaden en je publiek op YouTube vergroten. Je kunt binnen 21 dagen bezwaar maken tegen deze beslissing of je 90 dagen na de opschorting opnieuw aanmelden voor het programma.

We willen je de kans geven om opnieuw inkomsten te genereren, maar daarvoor moet je eerst een aantal wijzigingen aanbrengen in je kanaal. Meer informatie

Veelvoorkomende problemen en oplossingen

Afhankelijk van het probleem met je video of kanaal kun je het genereren van inkomsten reactiveren. Klik hieronder voor meer informatie over jouw status voor het genereren van inkomsten. Bij ernstige schendingen van het Beleid voor inkomsten genereren met YouTube-kanalen kunnen we het genereren van inkomsten voor al je accounts permanent uitzetten.

Problemen met de Communityrichtlijnen en het auteursrecht

Als je video's hebt met waarschuwingen vanwege schending van de communityrichtlijnen, waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten of met beelden die overeenkomen met content van derden, kan dit ertoe leiden dat het genereren van inkomsten wordt opgeschort voor al je gerelateerde accounts.

Let op: Als je de video verwijdert, worden de problemen met betrekking tot de Communityrichtlijnen of het auteursrecht niet opgelost. Wil je het genereren van inkomsten weer aanzetten voor je kanaal? Dan kun je bezwaar maken tegen waarschuwingen vanwege schending van de Communityrichtlijnen of een waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht oplossen.

Als je problemen met het auteursrecht of de Communityrichtlijnen niet kunt oplossen, kunnen we na 3 maanden het genereren van inkomsten voor je kanaal herstellen. Je moet dan wel aan de volgende vereisten voldoen:

• Je hebt in de afgelopen 3 maanden geen nieuwe problemen met auteursrecht of de Communityrichtlijnen gehad.
  • Je gebruikt je kanaal in overeenstemming met ons beleid, bijvoorbeeld door content te uploaden waarmee je inkomsten mag genereren.
Je deelname aan het YouTube-partnerprogramma is opgeschort

Je kunt binnen 21 dagen bezwaar maken tegen deze beslissing of je 90 dagen na de opschorting opnieuw aanmelden voor het programma. Volg deze algemene richtlijnen:

1. Ga naar het gedeelte Inkomsten genereren van YouTube Studio voor meer informatie over het beleid dat door je kanaal is geschonden.
  2. Check vervolgens of je video's voldoen aan het Beleid voor inkomsten genereren met YouTube-kanalen, de richtlijnen voor advertentievriendelijke content en onze Communityrichtlijnen.
  3. Bewerk of verwijder video's die ons beleid schenden.

Als je je opnieuw aanmeldt, zal ons beoordelingsteam je content opnieuw zorgvuldig bekijken. We sturen je een e-mail zodra de procedure is voltooid. Dit duurt ongeveer een maand. Je kunt de status van je aanmelding ook checken in het gedeelte Inkomsten genereren van YouTube Studio.

Ontdek meer over het YouTube-beleid.
Adres of ID niet geverifieerd in je AdSense voor YouTube-account
We kunnen je pas betalingen sturen nadat je je adres hebt geverifieerd. Dit is nodig voor de veiligheid van je account. Hiervoor sturen we een pincode naar je betalingsadres. Vervolgens moet je die pincode opgeven in je account.
Afhankelijk van je locatie moeten we mogelijk je identiteit verifiëren met gegevens zoals je naam, adres of geboortedatum. Als dit het geval is, hoef je meestal pas je adres te verifiëren nadat je identiteit is geverifieerd.
Je kunt alleen inkomsten genereren met je kanaal als je je identiteit of pincode hebt geverifieerd. Na deze verificatie kun je weer inkomsten genereren.
Log in op je AdSense voor YouTube-account om te zien of je je identiteit moet verifiëren of een pincode moet invoeren. Ontdek meer over verificatie met een pincode en identiteitsverificatie.