Markedsfør merkede produkter på ulike måter

Med YouTube Shopping kan du skape en handleopplevelse som passer for deg og seerne dine. Med produktmerking kan du markedsføre produktene dine på YouTube-kanalen din. Hvis du er med i agentprogrammet, kan du også markedsføre produkter fra andre merkevarer. Du kan skape engasjement for merkede produkter og gi seerne den nyeste produktinformasjonen og de nyeste produkttilbudene ved å

Promotering og prisreduksjon

Du kan bruke funksjonen for promotering og prisreduksjon til å fremheve tilbud på merkede produkter for seerne. Det finnes tre typer promoteringer og prisreduksjoner som kan vises i produktlisten eller på et festet produktbanner.

1. Spesialtilbud: Dette tilbudet kan omfatte, men er ikke begrenset til
    1. en prosentbasert rabatt på et produkt som brukes automatisk, eller med en rabattkode
    2. en nivåbasert eller fast rabatt på et produkt som brukes automatisk, eller med en rabattkode.
    3. et ikke-kvantitativt tilbud, for eksempel «gave med kjøp» eller «kjøp X, få Y»
  2. Tilbudsprisannotering: En rabattert pris på et produkt.
  3. Avslag: Et merke som viser når den gjeldende prisen på et produkt er lavere enn referanseprisen. Referanseprisen er den laveste oppførte prisen de siste 30 dagene.

Skapere kan utløse «Avslag»-merket ved å oppdatere produktprisen i butikkene sine. Skapere kan opprette og bruke spesialtilbud- og tilbudsprisannoteringer ved hjelp av

1. Shopify
  2. Google Merchant Center (GMC) – bare hvis du har direkte tilgang.

YouTube viser spesialtilbud til seerne basert på forhandlerdata. Hvis flere tilbud er tilgjengelige for et merket produkt, viser YouTube det største tilgjengelige tilbudet. Merkede produkter er bare synlige for seere som bruker mobilenheter i disse landene/regionene. Hvis merkede produkter ikke vises for seerne, må du kontrollere at seerne bruker mobilenheter og befinner seg i land/regioner med tilgang. Merkede produkter vises bare hvis produktene kan leveres til seerens land/region.

Kvalifikasjonskrav

Hvis du skal bruke funksjonen for promotering og prisreduksjon, kan det hende at forhandleren din må oppfylle andre kvalifikasjonskrav, avhengig av typen tilbud. Det finnes andre forhandlerkrav for spesialtilbud, men ikke for merknader om tilbudspriser og avslag.

• Spesialtilbud (fra Shopify):
    • For spesialtilbud som legges til automatisk (automatiske rabatter): Shopify-butikken din må befinne seg i ett av disse landene: Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, Italia, Japan, Nederland, Spania, Storbritannia, Sør-Korea, Tyskland eller USA.
    • For avtaler som legges til med rabattkoder: Shopify-butikken din må befinne seg i USA.
    • For ikke-kvantitative tilbud: Slike tilbud støttes ikke for øyeblikket.
  • Spesialtilbud (fra GMC): Den støttede forhandleren din må befinne seg i ett av disse landene: Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, Italia, Japan, Nederland, Spania, Storbritannia, Sør-Korea, Tyskland eller USA.

Konfigurer og administrer promotering og prisreduksjon

Du kan konfigurere spesialtilbud på ulike måter, avhengig av hva du ønsker å tilby. Når et spesialtilbud er gjennomgått og godkjent, kan du merke produktet.

Merk: Når du merker produkter, kan du ikke se spesialtilbudet mens du velger produktene. Tilbudet vises imidlertid når produktene er merket.

Vi anbefaler at du konfigurerer promoteringer minst fem dager før du deler dem på YouTube.

Spesialtilbud

Opprett eller endre et spesialtilbud via Shopify

Du kan opprette spesialtilbud via Shopify med en automatisk rabatt eller en rabattkode. Når seerne kjøper kvalifiserte varer, trekkes rabattbeløpet automatisk fra i kassen. Når du oppretter og deler en rabattkode, må seerne skrive inn koden i kassen for å få rabatt på kvalifiserte varer.
Merk: Ikke-kvantitative spesialtilbud og promotering av kostnadsfri levering støttes ikke for øyeblikket. Finn ut mer om støttede promoteringstyper for Shopify.

Slik oppretter du et spesialtilbud i Shopify:

1. Gå til Discounts (Rabatter) etterfulgt avCreate discount (Opprett rabatt).
  2. Velg «Amount off products» (Rabatt på produkter) ELLER «Amount off orders» (Rabatt på bestillinger) under «Select discount type» (Velg rabattype).
  3. Under «METHOD» (Metode) velger du rabattypen du ønsker å tilby:
    1. Automatic discount (Automatisk rabatt): Rabattene legges til automatisk i kassen.
    2. Discount code (Rabattkode): Seerne må skrive inn koden i kassen for å få rabatten.
  4. Legg til informasjon om promoteringen etterfulgt av Save discount (Lagre rabatt).
  5. Synkroniser rabatten med appen for Google-kanalen:
    1. Klikk på den aktuelle rabatten under Discounts (Rabatter).
    2. Velg appen for Google-kanalen under Sales channels (Salgskanaler).
    3. Klikk på Lagre.

Opprett eller endre spesialtilbud i Google Merchant Center (GMC)

Slik oppretter du spesialtilbud i GMC:

1. Opprett og send inn promoteringen din ved å bruke en av de tilgjengelige metodene for de aktuelle produktene:
    1. Promoteringsbyggeren i Merchant Center
    2. Promoteringsfeed
    3. Content API

Spesialtilbud gjennomgås og bekreftes i henhold til de redaksjonelle kravene og promoteringsretningslinjene for Google Merchant Center. Hvis de godkjennes, blir de tilgjengelige på Google- og YouTube-plattformer.

Tilbudsprisannotering

Når du angir tilbudsprisen, må du sørge for at den oppfyller alle andre krav.

Opprett eller endre tilbudspriser via Shopify

Slik oppretter du tilbudspriser via Shopify:

1. Gå til Products (Produkter) etterfulgt av klikk på det aktuelle produktet.
  2. Under Pricing (Pris) fyller du ut Compare at price (Sammenligningspris) med produktets opprinnelige pris.
  3. Fyll ut Price (Pris) med den nye salgsprisen for produktet.

Opprett eller endre tilbudspriser i GMC

Slik oppretter du en tilbudspris i GMC:

1. Sørg for at den opprinnelige prisen på varen er oppført i prisattributtet [price].
  2. Send inn tilbudsprisen ved å bruke det valgfrie tilbudsprisattributtet [sale price].

Avslag

«Avslag»-merket vises når en nokså stabil produktpris går betydelig ned. Du kan endre prisen på produktet slik at Google kan vise «Avslag»-merket. Oppdater prisen på produktet i butikken din for å utløse «Avslag»-merket. Den nye prisen må være lavere enn gjennomsnittsprisen du har oppført tidligere. Finn ut mer om hvordan avslagsannoteringer fungerer.

Produktlanseringer

Du kan bruke funksjonen for produktlansering til å bygge opp engasjementet rundt et nytt produkt og lansere det under en direktesending. Et plassholderbilde med en handlepose vises i produktlisten for direktesendingen, slik at seerne vet at produktet ditt snart lanseres. Når du viser frem produktet i direktesendingen, kan seerne kjøpe det umiddelbart.

Produktlanseringer kan konfigureres med eller uten publiseringsdato, avhengig av behov og kvalifiseringsstatus.

• Produktlanseringer med publiseringsdato har strenge krav for å forhindre lekkasjer og krever konfigurering i god tid i forveien. Skapere som har direkte tilgang til Shopify-butikken sin eller til Google Merchant Center (GMC) for den tilknyttede butikken, kan bruke publiseringsdatoer.
  • Produktlanseringer uten publiseringsdato konfigureres når du merker produkter i en direktesending. Disse lanseringene forhindrer at produktet vises på YouTube i forkant, men seerne kan kanskje finne produktet andre steder. For å forhindre lekkasjer kan du angi produktsiden som ikke-oppført frem til lanseringen. Skapere som er med i agentprogrammet eller har tilknyttede butikker, kan bruke denne funksjonen.

Når produktlanseringen er konfigurert, kan du planlegge direktesendingen, bestemme hvor i sendingen du vil lansere produktet, og offentliggjøre den store lanseringen.

Konfigurer produktlanseringer uten publiseringsdato

For å konfigurere produktlanseringer uten publiseringsdato må du

Sørg for at du har lagt til produktet i butikken din, slik at vi kan sjekke at det overholder retningslinjene våre og retningslinjene for Google Merchant Center. Denne prosessen tar vanligvis noen virkedager. Når produktene dine er godkjent, vises de i YouTube Studio, og du kan legge dem til i direktesendingen.

Konfigurer produktlanseringer med publiseringsdato

For å konfigurere produktlanseringer med publiseringsdato må du ha direkte tilgang til

• Google Merchant Center (GMC) for den tilknyttede butikken din eller
  • administratorsiden for Shopify-butikken din

Vi anbefaler at du konfigurerer produktlanseringen minst én uke i forkant av direktesendingen. Når produktlanseringen er konfigurert, kan du planlegge direktesendingen og bestemme hvor i sendingen du vil avsløre produktet.

Konfigurer produktlanseringer med publiseringsdato via Shopify

Hvis du har koblet Shopify-butikken din til YouTube, kan du konfigurere produktlanseringen i Shopify:

1. Last opp produkttilbudet du vil lansere, til Shopify.
  2. Angi samme dato og klokkeslett for Shopify-nettbutikken og appen for Google-kanalen:
    • Nettbutikk: I Produkter-delen angir du datoen og klokkeslettet for når tilbudet blir tilgjengelig i nettbutikken. Dette er datoen og klokkeslettet for når tilbudet blir synlig og produktet kan kjøpes på Shopify.

• Appen for Google-kanalen: Angi dato og klokkeslett for Google i delen for salgskanal og apper. Dette er datoen og klokkeslettet for når YouTube-seerne kan se tilbudet og kjøpe produktet.

• Sjekk at du har angitt samme dato og klokkeslett for produktlanseringen (inkludert UTC-tidssonen) i appen for Google-kanalen og i Shopify-nettbutikken.
  3. Produktet sjekkes for samsvar med retningslinjene våre og retningslinjene for Google Merchant Center. Denne prosessen tar vanligvis noen virkedager. Når produktet er godkjent, vises det i YouTube Studio.

Konfigurer produktlanseringer med publiseringsdato via Google Merchant Center

Hvis du har direkte tilgang til Google Merchant Center (GMC) for den tilknyttede butikken, kan du konfigurere produktlanseringen med publiseringsdato:

1. Bruk en hovedfeed eller ekstrafeed til å sende inn produktinformasjonen for lanseringen med attributtet disclosure_date.
  2. Sjekk at du har angitt riktig dato og klokkeslett for produktlanseringen (inkludert UTC-tidssonen).
  3. Produktet sjekkes for samsvar med retningslinjene våre og retningslinjene for Google Merchant Center. Denne prosessen tar vanligvis noen virkedager. Når produktene er godkjent, vises de i YouTube Studio.

Legg til produktlanseringer i direktesendinger

Når produktlanseringen er konfigurert, kan du planlegge direktesendingen og merke hvor i sendingen du vil lansere produktet:

1. Planlegg direktesendingen i YouTube Studio.
  2. I kontrollrommet for direktesendinger merker du produktlanseringen og andre relevante produkter i den direktesendte videoen.
  • Hvis du har angitt publiseringsdato: Ved siden av produktlanseringen ser du et «Produktlansering»-merke med datoen produktet er tilgjengelig. Sjekk at du har angitt riktig dato og klokkeslett for produktlanseringen (inkludert UTC-tidssonen).
    • Merk: Samme dato og klokkeslett må angis for produktlanseringen i kontrollrommet for direktesendinger, GMC eller Shopify og på landingssiden for produktlanseringen. Landingssiden må være tilgjengelig (oppført og søkbar) når produktet lanseres. Ellers får seerne en feilmelding.
  • Hvis du ikke har angitt publiseringsdato: Klikk på «Opprett produktlansering» ved siden av produktet. Produktet er skjult til du er klar til å lansere det.
  1. Hvis du vil at produktet skal vises først på produkthyllen på lanseringstidspunktet, kan du omorganisere produktene.
  2. Klikk på LAGRE
Tips om merking: Hvis produktet finnes i flere varianter (for eksempel ulike størrelser eller farger), kan hver variant merkes separat.
  • Hvis produktet ikke finnes i mange varianter, kan du merke alle.
  • Hvis produktet finnes i mange varianter, kan du merke variantene som har andre priser.
  • Oppdater navnet på hvert av de merkede produktene, slik at forskjellen kommer tydelig frem.

Når seerne velger varianten de vil ha, viderekobles de til nettstedet ditt, der informasjonen om varianten er forhåndsvalgt. De kan velge en annen variant på nettstedet hvis de ønsker det.

Du kan feste produktet i direktesendingen for å fremheve det enda mer. Før lanseringsdatoen dukker det opp et «Lanseres snart»-banner. En time før produktet lanseres, vises det en nedtelling ved siden av banneret. Når produktet lanseres, endres nedtellingen automatisk til et standard festet produkt. Dette blir synlig på Google og YouTube.

Administrer produktlanseringer

Tips for å unngå at informasjon om produktlanseringen lekkes

Vær forsiktig med å dele linker til produktlandingssiden eller bilder av produktet før lanseringen. Som et ekstra sikkerhetstiltak kan skapere med direkte tilgang til Shopify-butikken sin eller til Google Merchant Center (GMC) for den tilknyttede butikken

1. vente med å publisere produktsiden til direktesendingen starter
  2. sende inn produktlanseringen og oppgi publiseringsdato minst én uke i forveien

Endre tidspunktet for produktlanseringen

Du kan oppdatere det planlagte lanseringstidspunktet på samme måte som du anga det. Det tar omtrent en time før det nye tidspunktet trer i kraft. Du må laste inn YouTube Studio på nytt for å se det oppdaterte tidspunktet. Du må også tagge produktet på nytt med det ønskede tidspunktet.

Hvis direktesendingen er forsinket og du ikke vil at produktet skal lanseres for tidlig, kan du fjerne det fra produktlisten. Når du er klar til å kunngjøre lanseringen i direktesendingen, kan du merke produktet på nytt i kontrollrommet for direktesendinger.

Merk: Hvis du fjerner en produktlansering fra direktesendingen, vises ikke produktet på produkthyllen. Det vises imidlertid fortsatt på andre YouTube-plattformer på det planlagte tidspunktet.

Lanser nye produkter underveis i direktesendingen

Shopping-fanen i kontrollrommet for direktesendinger kan du velge om du vil bruke en nedtelling, eller om produktet skal lanseres umiddelbart:

1. Velg nedtellingen ved siden av produktlanseringen. Hvis du har angitt publiseringsdato for produktlanseringen, kan du velge nedtellingen når publiseringsdatoen og -klokkeslettet er passert.
  2. Velg om du vil bruke en nedtelling på 1:00 minutt eller lansere umiddelbart.
  3. Klikk på BRUK
  4. Hvis du har valgt nedtellingen, klikker du på START når du er klar til å starte nedtellingen. Du kan ikke endre nedtellingen eller sette den på pause når du har klikket på Start, så vær sikker på at du er klar til å lansere produktet.