Crear i gestionar activitats de productes etiquetats

Compres a YouTube et permet crear una experiència de compra adequada per a tu i per als teus espectadors. Amb l'etiquetatge de productes, pots promocionar els teus productes al canal de YouTube o, si formes part del programa d'afiliats, també pots promocionar productes d'altres marques. Pots utilitzar les activitats següents per generar interès pels productes etiquetats i oferir als espectadors la informació i les ofertes més recents:

Promocions i descomptes

La funció de promocions i descomptes destaca les ofertes dels productes etiquetats als espectadors. Hi ha tres tipus de promocions i descomptes que es poden mostrar a la llista de productes o al bàner de productes fixats.

1. Promoció: una oferta que pot incloure, entre d'altres:
    1. Un percentatge de descompte en un producte que s'aplica automàticament o amb un codi de descompte.
    2. Un import de descompte fix o per nivells en un producte que s'aplica automàticament o amb un codi de descompte.
    3. Una oferta no quantificada, com ara "Regal amb la compra" o "Compra X i obtén Y".
  2. Anotació del preu de l'oferta: preu amb descompte d'un producte.
  3. Baixada de preu: insígnia que indica quan el preu actual d'un producte és inferior al preu de referència. El preu de referència és el preu més baix que s'ha mostrat durant els 30 darrers dies.

Els creadors poden activar la insígnia "Baixada de preu" actualitzant el preu del seu producte a les seves botigues. D'altra banda, poden crear i aplicar promocions i anotacions del preu de l'oferta amb:

1. Shopify.
  2. Google Merchant Center (GMC): només si hi tens accés directe.

YouTube mostrarà les ofertes als espectadors a partir de les dades dels comerços al detall. Si un producte etiquetat té més d'una oferta disponible, YouTube mostrarà l'oferta més gran disponible. Els productes etiquetats només els poden veure els espectadors que utilitzen un dispositiu mòbil en aquests països o regions. Si els productes etiquetats no es mostren als teus espectadors, assegura't que fan servir un dispositiu mòbil i que es troben en un país o una regió disponibles. Els productes etiquetats només es mostraran si els productes poden enviar-se al país o regió de l'espectador.

Idoneïtat

Per utilitzar la funció de promocions i descomptes, és possible que el teu comerç al detall hagi de complir altres requisits d'idoneïtat en funció del tipus d'oferta. Tot i que no hi ha cap altre requisit per a les anotacions dels preus de l'oferta i les baixades de preu, hi ha més requisits per a les promocions:

• Promocions (de Shopify):
    • Per a les ofertes que s'apliquen automàticament (descomptes automàtics): la teva botiga de Shopify ha de ser en un dels països o regions següents: Alemanya, Austràlia, Brasil, Canadà, Corea del Sud, Espanya, Estats Units, França, Índia, Itàlia, Japó, Països Baixos i Regne Unit.
    • Per a les ofertes que s'apliquen amb codis de descompte: la teva botiga de Shopify ha de ser als Estats Units.
    • Per a les ofertes no quantificades: aquests tipus d'ofertes no s'admeten en aquests moments.
  • Promocions (de GMC): el comerç al detall admès ha de ser en un dels països o regions següents: Alemanya, Austràlia, Brasil, Canadà, Corea del Sud, Espanya, Estats Units, França, Índia, Itàlia, Japó, Països Baixos i Regne Unit.

Configurar i gestionar les promocions i els descomptes

Hi ha diverses maneres de configurar les ofertes en funció del que vulguis oferir. Un cop una oferta s'hagi revisat i aprovat, pots etiquetar el producte.

Nota: quan etiquetes productes, no pots veure l'oferta mentre els selecciones. Tanmateix, l'oferta es podrà veure un cop etiquetats.

Et recomanem que configuris qualsevol promoció com a mínim 5 dies abans de compartir-la a YouTube.

Promocions

Crear o editar una promoció a través de Shopify

Pots crear promocions a través de Shopify, amb un import de descompte automàtic o un codi de descompte. Quan un espectador compra articles aptes, l'import dels descomptes automàtics s'aplica automàticament en el moment de tramitar la compra. Quan crees i comparteixes un codi de descompte, els espectadors han d'introduir-lo en el moment de tramitar la compra per obtenir un descompte en els articles aptes.
Nota: les ofertes no quantificades i les promocions d'enviament a 0 $ no s'admeten en aquests moments. Obtén més informació sobre els tipus de promoció compatibles amb Shopify.

Per crear una promoció a Shopify:

1. Ves a Discounts (Descomptes) i després Create discount (Crea un descompte).
  2. A "Select discount type" (Selecciona el tipus de descompte), tria "Amount off products" (Import de descompte en productes) O BÉ "Amount off orders" (Import de descompte en comandes).
  3. A "Method" (Mètode), selecciona el tipus de descompte que vulguis oferir:
    1. Automatic discount (Descompte automàtic): els descomptes s'apliquen automàticament quan els espectadors tramiten la compra.
    2. Discount code (Codi de descompte): els espectadors han d'introduir el codi en el moment de tramitar la compra per obtenir el descompte.
  4. Afegeix els detalls de la teva promoció  i després Save discount (Desa el descompte).
  5. Sincronitza el descompte amb l'aplicació Canal de Google:
    1. A Discounts (Descomptes), fes clic al descompte rellevant.
    2. A la secció Sales channels (Canals de vendes), selecciona Google Channel app (Aplicació Canal de Google).
    3. Fes clic a Save (Desa).

Crear o editar una promoció a Google Merchant Center (GMC)

Per crear una promoció a GMC:

1. Crea i envia la promoció amb un dels mètodes disponibles per als productes rellevants:
    1. Generador de promocions de Merchant Center
    2. Feed de promocions
    3. API Content

Les promocions es revisen i es confirmen d'acord amb els requisits editorials i les polítiques de promocions de Google Merchant Center. Si s'aproven, es publiquen a Google i a YouTube.

Anotació del preu de l'oferta

Quan defineixis el preu de l'oferta, assegura't que compleixi tots els altres requisits.

Crear o editar un preu d'oferta a través de Shopify

Per crear un preu d'oferta a través de Shopify:

1. Ves a Products  (Productes) i després Fes clic al producte rellevant.
  2. A l'apartat Pricing (Preus), defineix l'opció Compare at price (Compara amb el preu) amb el preu original del producte.
  3. Defineix l'opció Price (Preu) del producte amb el preu de venda nou.

Crear o editar un preu d'oferta a GMC

Per crear un preu d'oferta a GMC:

1. Assegura't que el preu original de l'article es mostri a l'atribut de preu [price].
  2. Envia el preu de l'oferta mitjançant l'atribut opcional de preu de l'oferta [sale price].

Baixada de preu

La insígnia "Baixada de preu" es mostra quan hi ha una baixada significativa del preu d'un producte que era força estable. Pots canviar el preu del producte perquè Google pugui mostrar la insígnia "Baixada de preu". Per activar la insígnia "Baixada de preu", actualitza el preu del producte amb la botiga. El preu nou ha de ser inferior al preu mitjà que havies indicat anteriorment. Obtén més informació sobre com funcionen les anotacions de baixada de preu.

Llançaments de productes

Amb la funció de llançaments de productes, pots generar interès i mantenir el factor sorpresa quan llancis un producte nou durant una transmissió en directe. A la llista de productes de la transmissió en directe es mostra una imatge d'espai reservat amb una bossa de la compra, que informa els espectadors que el producte es llançarà aviat. Un cop s'hagi presentat el producte a la teva transmissió en directe, els espectadors podran comprar-lo immediatament.

Els llançaments de productes es poden configurar amb data de publicació o sense, en funció de les teves necessitats i idoneïtat.

• Llançaments de productes amb data de publicació: tenen requisits estrictes per evitar filtracions i s'han de configurar amb més antelació. Els creadors que tenen accés directe a la seva botiga de Shopify o a Google Merchant Center (GMC) de la seva botiga connectada poden utilitzar les dates de publicació.
  • Llançaments de productes sense data de publicació: es configuren quan etiquetes productes a la transmissió en directe. Aquests llançaments impedeixen que el producte es mostri a YouTube amb antelació, però és possible que els espectadors el trobin en un altre lloc. Per evitar les filtracions, pots ocultar la pàgina del producte fins al moment del llançament. Els creadors que formen part del programa d'afiliats o els que tenen botigues connectades poden utilitzar aquesta funció.

Un cop hagis configurat el llançament de producte, pots programar la transmissió en directe, afegir-hi el llançament de producte i fer-ne una gran presentació.

Configurar llançaments de productes sense data de publicació

Per configurar el teu llançament de producte sense data de publicació, has de:

Assegura't d'haver afegit el producte a la botiga perquè es pugui revisar per comprovar si compleix les nostres polítiques i les polítiques de Google Merchant Center. Aquest procés normalment tarda uns quants dies laborables. Un cop aprovats, els productes es mostraran a YouTube Studio perquè els afegeixis a la transmissió en directe.

Configurar llançaments de productes amb data de publicació

Per configurar el teu llançament de producte amb data de publicació, has de tenir accés directe a:

• Google Merchant Center (GMC) de la teva botiga connectada, o
  • La pàgina d'administració de la teva botiga de Shopify.

Et recomanem que configuris el llançament de producte almenys una setmana abans de la transmissió en directe. Un cop hagis configurat el llançament, pots programar la transmissió en directe i afegir-hi el producte per presentar-lo.

Configurar un llançament de producte amb data de publicació a través de Shopify

Si has connectat la teva botiga de Shopify a YouTube, configura el llançament de producte a Shopify:

1. Penja l'oferta del llançament de producte a Shopify.
  2. Programa la mateixa data i hora per a l'aplicació Canal de Google i la botiga en línia de Shopify:
    • Botiga en línia: a la secció Productes, programa la data i l'hora de disponibilitat de la botiga en línia. La teva oferta serà visible i es podrà comprar a Shopify a partir d'aquesta data i hora.

• Aplicació Canal de Google: a la secció Canal de vendes i aplicacions, programa la data i l'hora per a Google. Els espectadors de YouTube podran veure i comprar la teva oferta a Shopify a partir d'aquesta data i hora.

• Comprova que la data i l'hora del llançament de producte (inclosa la zona horària UTC) siguin les mateixes a l'aplicació Canal de Google i a la botiga en línia de Shopify.
  3. El producte es revisarà per comprovar que compleixi les nostres polítiques i les polítiques de Google Merchant Center. Aquest procés normalment tarda uns quants dies laborables. Un cop aprovat, el producte es mostrarà a YouTube Studio.

Configurar un llançament de producte amb data de publicació a través de Google Merchant Center

Si tens accés directe al compte de Google Merchant Center (GMC) de la teva botiga connectada, pots configurar el llançament de producte amb la data de publicació:

1. Utilitza un feed principal o un feed complementari per enviar les dades del llançament de producte amb l'atribut "disclosure_date".
  2. Comprova que la data i l'hora del llançament de producte (inclosa la zona horària UTC) estiguin definides correctament.
  3. El producte es revisarà per comprovar que compleixi les nostres polítiques i les polítiques de Google Merchant Center. Aquest procés normalment tarda uns quants dies laborables. Un cop aprovats, els productes es mostraran a YouTube Studio.

Afegir un llançament de producte a una transmissió en directe

Un cop hagis configurat el llançament de producte, programa la transmissió en directe i etiqueta-hi el llançament:

1. A YouTube Studio, programa la transmissió en directe.
  2. A la Sala de control en directe, etiqueta el llançament de producte i qualsevol altre producte rellevant al vídeo de transmissió en directe.
  • Si has utilitzat dates de publicació: al costat del llançament de producte, es mostrarà la insígnia "Llançament de producte" amb la data en què estarà disponible. Comprova que la data i l'hora del llançament de producte (inclosa la zona horària UTC) estiguin definides correctament.
    • Nota: la data i l'hora del llançament de producte han de ser les mateixes a la Sala de control en directe, a GMC o a Shopify i a la pàgina de destinació del llançament de producte. La pàgina de destinació ha d'estar disponible (registrada i que es pugui cercar) en el moment del llançament de producte. En cas contrari, els espectadors veuran un missatge d'error.
  • Si no has utilitzat dates de publicació: fes clic a "Crea un llançament de producte" al costat del producte. El producte s'amagarà fins que estiguis a punt per llançar-lo.
  1. Si vols que el teu llançament de producte sigui el primer article que es mostri al prestatge de productes quan es publiqui, reordena els productes.
  2. Fes clic a DESA
Consell sobre l'etiquetatge: si el producte té variants (per exemple, el producte està disponible en mides i colors diferents), pots etiquetar cada variant per separat.
  • Si el producte no té gaires variants, pots etiquetar-les totes.
  • Si el producte té diverses variants, pots etiquetar les que tinguin preus diferents.
  • Actualitza el nom de cada producte etiquetat perquè la diferència entre les variants sigui clara.

Quan els espectadors seleccionin la variant que els agrada, se'ls dirigirà al teu lloc web amb els detalls de la variant preseleccionats. Si volen, poden triar-ne una altra al teu lloc web.

Pots fixar el producte a la teva transmissió en directe abans del seu llançament per destacar-lo de manera més prominent. Abans de la data de llançament, es mostrarà el bàner "Es llançarà aviat". Una hora abans del llançament de producte, veuràs un temporitzador de compte enrere en una finestra emergent al costat del bàner. Un cop s'hagi llançat el producte, el temporitzador de compte enrere canviarà automàticament a un PIN de producte normal i el producte serà visible a Google i YouTube.

Gestionar un llançament de producte

Consells per evitar les filtracions del llançament de producte

Abans del llançament de producte, tingues en compte on estan enllaçats els URL de la pàgina de destinació i de la imatge del producte. Per a més seguretat, els creadors que tenen accés directe a la seva botiga de Shopify o a Google Merchant Center (GMC) de la seva botiga connectada poden:

1. Esperar fins a la transmissió en directe per publicar la pàgina del producte.
  2. Enviar el llançament de producte amb data de publicació amb una setmana d'antelació com a mínim.

Canviar l'hora del llançament de producte

Pots actualitzar l'hora del llançament programada de la mateixa manera que la vas programar. La nova hora programada tarda aproximadament 1 hora a tenir efecte. Per veure l'hora actualitzada, has de tornar a carregar YouTube Studio. També has de tornar a etiquetar el producte amb l'hora actualitzada que vulguis.

Si la teva transmissió en directe va amb retard i no vols que el llançament de producte es mostri abans de temps, suprimeix el producte de la llista de productes. Quan estiguis a punt per anunciar-lo a la transmissió en directe, pots tornar a etiquetar el producte a la Sala de control en directe per presentar-lo.

Nota: si suprimeixes un llançament de producte de la transmissió en directe, no es mostrarà al prestatge de productes de la transmissió. Tanmateix, es mostrarà en altres plataformes de YouTube a l'hora programada.

Llançar el producte nou durant la transmissió en directe

A la pestanya Compres de la Sala de control en directe, pots decidir si vols utilitzar un temporitzador de compte enrere o llançar el producte immediatament:

1. Al costat del llançament de producte, selecciona el temporitzador . Si has utilitzat una data de publicació per al llançament de producte, pots seleccionar el temporitzador un cop hagi passat la data i l'hora de publicació.
  2. Tria si vols fer un compte enrere d'un minut o un llançament instantani.
  3. Fes clic a APLICA
  4. Si has seleccionat el compte enrere, fes clic a COMENÇA quan estiguis a punt per iniciar-lo. No pots canviar ni posar en pausa el compte enrere un cop hagis fet clic a Comença; per tant, assegura't que estàs a punt per llançar el producte.