To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Migrera Google Wifi till Google Home-appen

När du migrerar Google Wifi-enheterna till Google Home-appen kan du uppdatera nätverksinställningarna, hantera föräldrakontroller och köra hastighetstester. Migreringen av Google Wifi-enheterna och -inställningarna till Google Home-appen kan dock påverka hur du hanterar enheterna.

Obs! Det går inte längre att använda Google Wifi-appen för att göra ändringar i wifi-nätverket. Om du vill göra ändringar, till exempel lägga till eller ta bort medlemmar, ändra enhetsnamn, återställa standardinställningarna och köra hastighetstester i nätverket, ska du migrera till Google Home-appen. Du fortsätter dock att ha skrivskyddad åtkomst till Google Wifi-appen. Det innebär att du fortfarande kan öppna Google Wifi-appen och se dina enheter.

Uppdateringar och nya funktioner i Google Home-appen

Detta händer när du lägger till Google Wifi-enheter och -inställningar i Google Home-appen

Wifi-enheter och -inställningar

När du har lagt till Google Wifi-enheter och -inställningar i Google Home-appen kan du göra följande i appen:

• hantera Google Wifi-nätverket
  • använda Google-assistenten för att pausa wifi, kolla internethastigheten och visa wifi-lösenordet för gäster på Nest-skärmar
  • lägga till en Nest Wifi-åtkomstpunkt i ett befintligt Google Wifi-nätverk
  • lägga till en Nest Wifi-router som en extra åtkomstpunkt i ett befintligt Google Wifi-nätverk.*

*I det här fallet rekommenderar vi att du i stället följer stegen för att lägga till Google Wifi-enheten i ett nytt Google Nest Wifi-nätverk.

Enheterna, nätverksinställningarna och uppgifterna från Google Wifi-appen blir även synliga i Google Home-appen.

Innan du börjar

• Det går inte att ångra migreringen till Google Home-appen.
  • Om du vill migrera ett wifi-nätverk måste ditt Google-konto vara nätverkets ägare i Google Wifi-appen och medlem i hemmet du migrerar till i Google Home-appen. Läs mer om att migrera ett wifi-nätverk åt någon annan.
  • Google Home-appen har endast stöd för ett wifi-nätverk per hem. Om du har flera nätverk i Google Wifi-appen och vill migrera alla till Google Home-appen måste du först skapa ett nytt hem i Google Home-appen för varje nätverk du vill migrera. Du kan skapa upp till fem hem med ett wifi-nätverk var.
  • Ladda ned eller uppdatera till den senaste versionen av Google Home-appen för Android eller iOS.

Anvisningar

Om du vill använda Nest Wifi- och Google Wifi-enheter tillsammans läser du mer om att lägga till en Nest Wifi-router i ett befintligt Google Wifi-nätverk. Om du bara har Google Wifi-enheter fortsätter du till anvisningarna nedan.

Lägga till Google Wifi-nätverket i Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen . Om du inte har använt Google Home-appen tidigare konfigurerar du ett hem enligt anvisningarna som visas. Använd samma Google-konto i Home-appen som du använder i Google Wifi-appen.
  2. Tryck på Lägg till enhet eller tjänst  följt av Importera Google Wifi-nätverket följt av Nästa.
  3. Välj ett hem och tryck på Nästa.
  4. Bekräfta wifi-nätverket och tryck på Nästa.
    • Om du inte hittar wifi-nätverket i listan kontrollerar du att det är online.
  5. Lägg till nätverket genom att följa anvisningarna i appen.

Felsökning

Alternativet Importera Google Wifi-nätverket visas inte i Google Home-appen

Det är bara Google Wifi-nätverkets ägare som kan migrera nätverket till Google Home-appen. För att alternativet Importera Google Wifi-nätverket ska visas loggar du in i Google Home-appen med samma konto som är ägare i Google Wifi-appen.

Om du ursprungligen konfigurerade enheterna i Home-appen eller redan har åtkomst till alla Google Wifi-enheter i Home-appen visas inte alternativet Importera Google Wifi-nätverket och migrering är inte nödvändigt.

Kontrollera vilket konto som är ägare:

1. Öppna Google Wifi-appen .
  2. Tryck på menyn och välj wifi-nätverket.
  3. Tryck på fliken Inställningar och åtgärder följt av Nätverk och allmänt följt av Ansvariga.

Obs! Om du använder flera konton i Google Wifi-appen för olika nätverk och inte hittar det nätverk du letar efter kanske du behöver byta konto i Google Wifi-appen för att hitta ditt nätverks ägare.

Så här byter du konto i Google Home-appen för wifi-migreringen

1. Öppna Google Home-appen
  2. Tryck på kontot uppe till höger.
  3. Tryck på namnet på det konto du använder just nu och välj sedan det konto som är ägarkonto i Google Wifi-appen. Om kontot inte visas trycker du på Lägg till ytterligare ett konto.
  4. När rätt konto är valt ska det gå att migrera nätverket.
Jag vill använda ett annat konto i Home-appen än det som användes i Google Wifi-appen

Det är bara Google-kontot som är kopplat till Google Wifi-nätverkets ägare som kan migrera Google Wifi-nätverket till Google Home-appen. Om du inte vill använda det här kontot i Google Home-appen och i stället vill använda ett annat Google-konto för att hantera ditt hem och wifi kan du tillfälligt använda ägarkontot från Wifi-appen för att migrera nätverket och sedan ta bort det kontot.

Om du inte har använt Google Home-appen tidigare

1. Öppna Google Home-appen
  2. Konfigurera ett hem enligt anvisningarna som visas. Kontrollera att du använder ägarkontot för Google Wifi-nätverket vid konfigureringen. Kontrollera vem som står som ägare i Google Wifi-appen.
  3. Följ anvisningarna ovan för att lägga till Google Wifi-nätverket i Google Home-appen.
  4. Bjud in kontot du vill använda som medlem i hemmet när konfigureringen är klar.
  5. Kontots ägare ska tacka ja till inbjudan.
  6. Ta bort den ursprungliga medlemmen från hemmet om du vill.

Om du redan har ett hem i Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen
  2. Bjud in ägarkontot för Google Wifi-nätverket som medlem i hemmet.
  3. Kontots ägare ska tacka ja till inbjudan.
  4. Använd ägarkontot för Google Wifi-nätverket för att lägga till nätverket i Google Home-appen.
  5. När migreringen är klar kan du ta bort medlemmen från hemmet om du vill.

Om du inte längre har åtkomst till ägarkontot för Google Wifi-nätverket och inte kan återställa kontot måste du återställa standardinställningarna på enheterna i Google Wifi-appen och sedan konfigurera Google Wifi igen i Google Home-appen.

Jag har fått ett meddelande om att migrera, men jag tror inte att det behövs

Så här kontrollerar du om nätverket behöver migreras:

1. Öppna Google Wifi-appen .
  2. Tryck på menyn och välj wifi-nätverket. Om nätverket inte visas kanske du måste byta Google-konto. Om ett nätverk behöver migreras står det Migrera nätverk under listan med nätverk.
  3. Om ett nätverk som är online behöver migreras följer du anvisningarna för att lägga till Google Wifi-nätverk i Google Home-appen ovan.

I vissa fall kan du ha blivit meddelad via e-post eller i Google Wifi-appen om att migrera ett tidigare nätverk som fortfarande finns i Google Wifi-appen. Om det är ett nätverk som du inte längre använder behöver du inte migrera det. Om du inte vill få fler migreringsaviseringar för dessa nätverk kan du ta bort dina nätverk som är offline genom att återställa standardinställningarna för nätverken i Google Wifi-appen.

Om något av följande stämmer visas inte alternativet Migrera nätverk i menyn i Google Wifi-appen och migrering är inte nödvändigt för nätverket i fråga:

• Du konfigurerade Google Wifi-enheterna i Google Home-appen från början.
  • Du har redan åtkomst till alla Google Wifi-enheter i Google Home-appen.
  • Du har redan migrerat nätverket.
Meddelandet Du har inga nätverk som inte har migrerats

Om du försökte migrera från Google Wifi-appen och fick meddelandet Du har inga nätverk som inte har migrerats kontrollerar du att du är inloggad i Google Home-appen med samma konto som du använder i Google Wifi-appen.

Om du inte har använt Google Home-appen förut måste du först ladda ned Google Home-appen och konfigurera ett hem med samma Google-konto som du använde i Google Wifi-appen. Därefter kan du migrera nätverket.

Så här byter du konto i Google Home-appen för wifi-migreringen

1. Öppna Google Home-appen
  2. Tryck på kontot uppe till höger.
  3. Tryck på namnet på det konto du använder just nu och välj sedan det konto som är ägarkonto i Google Wifi-appen. Om kontot inte visas trycker du på Lägg till ytterligare ett konto.
  4. När rätt konto är valt ska det gå att migrera nätverket.
Ett problem uppstår med konfigureringen eller migreringen när du lägger till wifi-nätverket i Home-appen

Detta kan hända om wifi-nätverket som du försöker migrera inte är online. Om wifi-nätverket som du försöker migrera används regelbundet av dig kontrollerar du att Google Wifi-enheten är ansluten till en strömkälla och till internet. Du kan se nätverkets aktuella status genom att kolla lampan på Wifi-enheten eller titta på enheten i Google Wifi-appen.

Ibland kan ett wifi-nätverk vara offline för att du inte längre använder det. Öppna Google Wifi-appen för att kontrollera vilket nätverk du använder och se till att du väljer det nätverket när du följer stegen för att lägga till nätverket i Google Home-appen.

Migrera ett nätverk åt någon annan

Om du äger en väns eller familjemedlems wifi-nätverk i Google Wifi-appen kan du antingen migrera nätverket till Google Home-appen åt personen eller överföra kontrollen av nätverket i Google Wifi-appen så att personen i fråga kan migrera det själv.

Steg 1. Konfigurera ett hem i Google Home-appen

Om den andra personen redan använder Google Home-appen och har konfigurerat ett hem ber du hen att bjuda in dig som medlem i hemmet. Sedan kan du fortsätta med steg 2.

Ladda ned Google Home-appen om du inte redan har gjort det och följ stegen i appen för att konfigurera ett nytt hem. Om du redan använder Home-appen och behöver skapa ett nytt hem för en vän eller familjemedlem läser du om att skapa ett hem.

Steg 2. Migrera nätverket från Google Wifi-appen till Google Home-appen

Följ stegen för att migrera wifi-nätverket till Google Home-appen. Se till att du väljer hemmet som tillhör din vän eller familjemedlem när du tillfrågas vilket hem som nätverket ska migreras till.

Steg 3. Bjud in en vän eller familjemedlem till hemmet

Om du skapade ett nytt hem i steg 1 kan du nu lägga till en vän eller familjemedlem i hemmet som du har skapat genom att skicka en inbjudan. På så sätt kan personen i fråga styra wifi-nätverket i framtiden. Om personen har andra kompatibla enheter som högtalare och smarta lampor blir det även möjligt att lägga till dem i samma hem.

Din vän eller familjemedlem behöver ladda ned Google Home-appen på en mobil enhet med Android eller iOS för att komma igång. Se till att hen loggar in i Google Home-appen med Google-kontot som hen vill använda för att styra wifi-nätverket i framtiden.

Steg 4. Lämna hemmet i Google Home-appen (valfritt)

Du kan fortsätta att vara medlem i en väns eller familjemedlems hem för att hjälpa till att hantera wifi-nätverket, om personen i fråga går med på det. Du bör dock ha i åtanke att medlemmar i hemmet i Google Home-appen har full åtkomst till hemmet och kan ta bort alla andra användare, lägga till användare och ändra inställningarna för enheter i hemmet. Vi rekommenderar att du lämnar hemmet efter att du har hjälpt till att migrera någon annans wifi-nätverk.

Hantera medlemmar i hemmet

Befintliga ansvariga i Google Wifi-appen tas bort när du migrerar till Google Home-appen. Du kan inte längre lägga till eller ta bort ansvariga i Google Wifi-appen. Du måste i stället lägga till andra som medlemmar i hemmet i Google Home-appen om du vill ge dem åtkomst till wifi- och enhetsinställningarna.

Medlemmar i hemmet i Google Home-appen får samma behörigheter som du har för att styra och komma åt hemenheter och inställningar. Detta omfattar att byta wifi-lösenord, aktivera och inaktivera wifi-åtkomsten för specifika enheter och lägga till eller ta bort andra medlemmar i hemmet. Bjud endast in personer du litar på som medlemmar i hemmet.

Läs om hur du delar enheterna i hemmet med andra och hanterar medlemmar i hemmet

Stödet för OnHub-routrar upphör

Under 2023 upphör stödet för OnHub-routrar. Om du är osäker på vilka Wifi-enheter du har läser du produktguiderna för Google Nest Wifi och Google Wifi. Du får fortfarande en wifi-signal med OnHub-routern, men du kan inte längre hantera den med Google Home-appen. Du kan inte heller hantera inställningarna för wifi-nätverket, köra hastighetstester eller använda Google Assistent-funktioner. Om du vill fortsätta att använda Google Home-appen för att hantera ditt wifi-nätverk måste du uppgradera till en ny wifi-konfiguration.