Radera sökningar och annan aktivitet

Du kan ta bort tidigare sökningar, sökaktivitet eller annan aktivitet från ditt Google-konto. Du styr vad som sparas i Min aktivitet, och för de flesta aktiviteter kan du när som helst bestämma att de inte längre ska sparas. Läs mer om Min aktivitet och vad som sparas där.

Radera objekt i Min Aktivitet

Radera all aktivitet

1. Öppna Min aktivitet på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger på sidan och sedan Radera aktivitet efter.
  3. Under Radera efter datum väljer du nedåtpilen Nedåtpil och sedan Genom tiderna.
  4. Välj Radera.

Radera enskilda aktiviteter

Detta kan till exempel vara en sökning du gjort på Google eller en webbplats du besökt i Chrome:
  1. Öppna Min aktivitet på datorn.
  2. Leta rätt på objektet som du vill ta bort. Det finns flera sätt att göra detta på:
    • Bläddra dag för dag. Välj Mer Mer uppe till höger på sidan och sedan Objektvy.
    • Sök eller använd filter.
  3. Välj Mer Mer för objektet som du vill radera och sedan Radera.

Radera relaterade objekt

Obs! All liknande aktivitet kanske inte har grupperats tillsammans.
  1. Öppna Min aktivitet på datorn.
  2. Hitta aktivitetsgruppen du vill radera. Det finns flera sätt att göra detta på:
    • Bläddra dag för dag. (Om objekten inte visas grupperade: Välj Mer Mer uppe till höger på sidan och sedan Gruppvy.)
    • Sök efter en term eller använd filtren upptill på sidan.
    • Hitta aktiviteten genom att ordna efter datum eller produkt.
  3. Välj Mer Mer högst upp i en grupp och sedan Radera.

Radera aktivitet efter datum eller produkt

1. Öppna Min aktivitet på datorn.
  2. Välj Filtrera efter datum och produkt upptill på sidan.
  3. Nu kan du
    • lägga till ett datumintervall
    • välja vilka Google-produkter du vill ta med (Obs! Med vissa av Googles produkter sparas ingen aktivitet i Min aktivitet).
  4. Upptill på sidan väljer du Sök Sök
  5. Välj Mer Mer bredvid sökfältet och radera aktiviteten.
    • Radera enskilda objekt: välj Välj. Markera objekten du vill radera. Välj Radera Radera uppe till höger.
    • Radera alla objekt: välj Radera resultat.

Radera aktivitet på andra ställen

Din aktivitet kan sparas på andra ställen än i Min aktivitet. Om du till exempel har aktiverat Platshistorik sparas den aktiviteten på tidslinjen i Maps i stället. Du kan radera det mesta av den aktivitet som sparats på dessa ställen.

Radera annan aktivitet som sparats i kontot

1. Öppna Min aktivitet på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger på sidan och sedan Annan aktivitet på Google.
  3. Nu kan du göra följande:
  • Radera viss aktivitet: Välj Radera under aktiviteten.
  • Fortsätta till rätt ställe där aktiviteten kan raderas: Välj Besök under aktiviteten.

Radera aktivitet i webbläsaren

Aktivitet kan sparas i webbläsaren även om du tar bort den från Min aktivitet.

Sluta spara aktivitet

Du kan styra aktivitet av olika slag som sparas i Min aktivitet.

Sluta spara aktivitet helt

Så här förhindrar du att sökningar, webbhistorik och de flesta andra aktiviteter sparas i kontot:
  1. Öppna aktivitetsinställningarna på datorn.
  2. Inaktivera aktiviteten som inte ska sparas.

Tillfälligt sluta att spara aktivitet

Du kan söka och surfa på webben privat. Obs! Om du loggar in på Google-kontot när du surfar privat kan din sökaktivitet sparas i kontot.

Åtgärda problem

Raderad aktivitet visas i Min aktivitet

• Kontrollera att enheten är ansluten till internet. Om du tar bort objekt från Min aktivitet på en enhet kan de fortfarande visas på enheter som är offline. När enheten sedan ansluts till internet tas objekten bort.
  • Rensa cacheminne och cookies.

Data om hur du använder produkter och tjänster

När du använder produkter och tjänster från Google lagrar vi viss data i ditt Google-konto, till exempel när och hur du använder vissa funktioner. Vi lagrar denna data även om du raderar aktivitet eller andra objekt.

Om du till exempel tar bort en sökning på Google i Min aktivitet vet vi att du har gjort sökningen, men inte vad du sökte efter. Vad du sökte efter lagras inte längre på kontot.

I Googles sekretesspolicy förklarar vi hur denna data används. Med hjälp av den kan vi till exempel

• förhindra spam och otillåten användning
  • förbättra produkter och tjänster och utveckla nya
  • förstå hur olika produkter och funktioner påverkar varandra
  • få affärsunderlag, till exempel hur många som använder vissa produkter eller funktioner och hur länge.

Vi lagrar denna data så länge den är relevant för att uppfylla användningsområden som liknar de som anges ovan. Om du raderar ditt konto tas datan bort från det.

Läs mer om vilken data vi samlar in och varför.