Zoeken met een afbeelding op Google

Via zoeken met afbeeldingen kun je meer informatie vinden over een afbeelding of over de objecten om je heen. Je kunt bijvoorbeeld een foto van een plant maken en deze gebruiken om informatie of vergelijkbare afbeeldingen te zoeken.

Wat je ziet als je zoekt

Je kunt onder andere de volgende resultaten krijgen:

• Zoekresultaten voor objecten in de afbeelding
  • Vergelijkbare afbeeldingen
  • Websites met deze afbeelding of een vergelijkbare afbeelding

Geschikte browsers

Je kunt in de meeste browsers zoeken met afbeeldingen, zoals:
  • Chrome
  • Firefox
  • Safari

Een afbeelding uploaden

1. Open een webbrowser op je computer, zoals Chrome of Safari.
  2. Ga naar Google Afbeeldingen.
  3. Klik op Zoeken op afbeelding Zoeken op afbeelding.
  4. Klik op Een afbeelding uploaden and then Bestand kiezen of Browsen.
  5. Selecteer een afbeelding op je computer.
  6. Klik op Openen of Kiezen.

Een afbeelding slepen en neerzetten

Belangrijk: Als je afbeeldingen wilt slepen en neerzetten, moet je Chrome of Firefox gebruiken.

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Firefox) op je computer.
  2. Ga naar Google Afbeeldingen.
  3. Zoek op je computer naar de afbeelding waarmee je wilt zoeken.
  4. Klik op de afbeelding.
  5. Houd de muisknop ingedrukt, sleep de afbeelding naar het zoekvak en zet deze daar neer.

Zoeken met een URL

1. Open een webbrowser op je computer, zoals Chrome of Safari.
  2. Ga naar de website met de afbeelding die je wilt gebruiken.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding om de URL te kopiëren.
  4. Klik op Adres van afbeelding kopiëren.
  5. Ga naar Google Afbeeldingen.
  6. Klik op Zoeken op afbeelding Zoeken op afbeelding.
  7. Klik op Afbeeldings-URL plakken.
  8. Plak de URL in het tekstvak.
  9. Klik op Zoeken op afbeelding.

De URL's waarmee je zoekt, worden niet opgeslagen in je browsegeschiedenis. Google kan de URL's opslaan om onze producten en services te verbeteren.

Zoeken met een afbeelding van een website

1. Open de Chrome-browser op je computer.
  2. Ga naar de website met de afbeelding die je wilt gebruiken.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding.
  4. Klik op Afbeelding zoeken in Google. Je krijgt de resultaten te zien op een nieuw tabblad.