Zoeken naar afbeeldingen op Google

Je kunt met Google naar afbeeldingen zoeken, net zoals je naar websites zoekt. Je kunt bijvoorbeeld foto's van potentiële vakantiebestemmingen bekijken of een afbeelding zoeken die je in een presentatie kunt gebruiken.

Afbeeldingen zoeken

1. Ga naar images.google.nl.
  2. Zoek naar een woord of zin. Alle resultaten zijn afbeeldingen.

Je kunt ook op Google naar de afbeelding zoeken en vervolgens op Afbeeldingen klikken.

Gevonden afbeeldingen opslaan en downloaden

Opmerking: Er kunnen auteursrechten van toepassing zijn op afbeeldingen. Als u een afbeelding zoekt die opnieuw mag worden gebruikt, kunt u via Geavanceerd zoeken afbeeldingen vinden die u zelf kunt gebruiken.

1. Ga op uw computer naar images.google.nl en zoek naar de afbeelding die u wilt opslaan.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding die u wilt opslaan.
  3. Klik op Afbeelding opslaan als.
  4. Kies de locatie waar u de afbeelding wilt opslaan.

Nadat u de afbeelding heeft opgeslagen, heeft u een gedownloade kopie op uw computer staan.

Informatie vinden over resultaten op Google Afbeeldingen

Met Google Lens kun je informatie over objecten, dieren en mensen in resultaten van Google Afbeeldingen vinden. Bekijk hoe je informatie krijgt via Google Afbeeldingen.

Opmerking: Momenteel werkt Google Lens voor zoeken alleen in het Amerikaans-Engels, alleen vanuit Google Afbeeldingen, alleen voor foto's en alleen in mobiele browsers (niet in de Google-app). De app werkt niet met aanstootgevende afbeeldingen.