Gerelateerde afbeeldingen zoeken via 'Zoeken met afbeeldingen'

Je kunt een afbeelding gebruiken om naar gerelateerde afbeeldingen op internet te zoeken.

De resultaten

Als je met een afbeelding zoekt, kunnen je resultaten het volgende omvatten:

• Vergelijkbare afbeeldingen
  • De websites die deze afbeeldingen bevatten
  • Andere formaten van de afbeelding waarmee je hebt gezocht

Geschikte browsers

Je kunt in de meeste browsers zoeken met afbeeldingen, zoals:
  • Chrome
  • Firefox
  • Safari

Een afbeelding uploaden

1. Open een webbrowser op je computer, zoals Chrome of Safari.
  2. Ga naar Google Afbeeldingen.
  3. Klik op Zoeken op afbeelding Zoeken op afbeelding.
  4. Klik op Een afbeelding uploaden en dan Bestand kiezen of Browsen.
  5. Selecteer een afbeelding op je computer.
  6. Klik op Openen of Kiezen.

Een afbeelding slepen en neerzetten

Belangrijk: Als je afbeeldingen wilt slepen en neerzetten, moet je Chrome of Firefox gebruiken.

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Firefox) op je computer.
  2. Ga naar Google Afbeeldingen.
  3. Zoek op je computer naar de afbeelding waarmee je wilt zoeken.
  4. Klik op de afbeelding.
  5. Houd de muisknop ingedrukt, sleep de afbeelding naar het zoekvak en zet deze daar neer.

Zoeken met een URL

1. Open een webbrowser op je computer, zoals Chrome of Safari.
  2. Ga naar de website met de afbeelding die je wilt gebruiken.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding om de URL te kopiëren.
  4. Klik op Adres van afbeelding kopiëren.
  5. Ga naar Google Afbeeldingen.
  6. Klik op Zoeken op afbeelding Zoeken op afbeelding.
  7. Klik op Afbeeldings-URL plakken.
  8. Plak de URL in het tekstvak.
  9. Klik op Zoeken op afbeelding.

De URL's waarmee je zoekt, worden niet opgeslagen in je browsegeschiedenis. Google kan de URL's opslaan om onze producten en services te verbeteren.

Zoeken met een afbeelding van een website

1. Open de Chrome-browser op je computer.
  2. Ga naar de website met de afbeelding die je wilt gebruiken.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding.
  4. Klik op Afbeelding zoeken in Google. Je krijgt de resultaten te zien op een nieuw tabblad.

Hoe Google de afbeelding gebruikt waarmee je zoekt

De afbeeldingen die je in je zoekopdracht uploadt, worden mogelijk zeven dagen door Google bewaard. Ze worden niet weergegeven in je zoekgeschiedenis en we gebruiken ze in die tijd alleen om onze producten en services te verbeteren.