Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Zoeken met een afbeelding op Google

Met Google Lens kun je meer informatie krijgen over een afbeelding of de objecten om je heen. Je kunt bijvoorbeeld een foto van een plant maken en deze gebruiken om informatie of vergelijkbare afbeeldingen te zoeken.

Wat je ziet als je zoekt

Je kunt onder andere de volgende resultaten krijgen:

• Zoekresultaten voor objecten in de afbeelding
  • Vergelijkbare afbeeldingen
  • Websites met deze afbeelding of een vergelijkbare afbeelding

Geschikte browsers

In de meeste browsers kun je een visuele zoekopdracht uitvoeren met Lens:
  • Chrome
  • Firefox
  • Safari
  • Edge

Een afbeelding uploaden

1. Ga naar google.com.
  2. Klik op Zoeken op afbeelding .
  3. Klik op Een bestand uploaden.
  4. Selecteer een afbeelding.
  5. Klik op Openen of Kiezen.

Een afbeelding slepen en neerzetten

1. Zoek op je computer naar het bestand met de afbeelding waarmee je wilt zoeken.
  2. Klik op de afbeelding.
  3. Sleep de afbeelding naar het zoekvak.

Zoeken met een URL

1. Ga op je computer naar de website met de afbeelding die je wilt gebruiken.
  2. Als je de URL wilt kopiëren, klik je met de rechtermuisknop op de afbeelding en klik je op Adres van afbeelding kopiëren.
  3. Ga naar google.com.
  4. Klik op Zoeken op afbeelding .
  5. Plak de URL in het tekstvak bij Afbeeldingslink plakken.
  6. Klik op Zoeken.

Tip: Browsers slaan de URL's die je zoekt niet op in je browsegeschiedenis. Google kan de URL's opslaan om onze producten en services te verbeteren.

Zoeken met een afbeelding van een website

1. Ga op je computer naar de Chrome-browser.
  2. Ga naar de website met de afbeelding die je wilt gebruiken.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding.
  4. Klik op Afbeelding zoeken met Google om de resultaten in een zijbalk weer te geven.

Zoeken met een afbeelding uit de zoekresultaten

1. Ga naar Google.com.
  2. Zoek een afbeelding.
  3. Klik op de afbeelding.
  4. Scroll omlaag om gerelateerde afbeeldingen te bekijken.
  5. Als je terug wilt gaan naar de resultatenpagina, klik je rechtsboven op Sluiten Sluiten.