Met afbeeldingen zoeken

U kunt een afbeelding gebruiken om gerelateerde afbeeldingen op internet te vinden. Als u bijvoorbeeld met een foto van uw favoriete band zoekt, kunt u vergelijkbare afbeeldingen en webpagina's over de band vinden, inclusief sites waarop dezelfde foto staat.

Zoeken met afbeeldingen werkt het beste als de afbeelding waarschijnlijk elders op internet voorkomt. Dus u krijgt waarschijnlijk meer resultaten voor beroemde herkenningspunten dan voor persoonlijke afbeeldingen zoals de laatste foto van uw gezin.

Zoeken met een afbeelding op uw computer

Een afbeelding uploaden
upload an image
  1. Gan naar images.google.nl of klik op het camerapictogram camera icon in het zoekvak op een pagina met zoekresultaten van Google Afbeeldingen.
  2. Klik op Een afbeelding uploaden.
  3. Klik op Bestand kiezen.
  4. Selecteer de afbeelding op uw computer.
Slepen en neerzetten
drag and drop

Als u Chrome of Firefox 4+ gebruikt, kunt u de afbeelding ook van uw computer naar het zoekvak slepen.

1. Ga naar images.google.nl.
  2. Klik op de afbeelding op uw computer waar u naar wilt zoeken.
  3. Sleep de afbeelding naar het zoekvak terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt.

Zoeken met een afbeelding op een website met uw computer

Zoeken met de URL van de afbeelding
Afbeeldings URL kopieren
  1. Klik op een website met de rechtermuisknop op een afbeelding en selecteer Afbeeldings-URL kopiëren.
  2. Gan naar images.google.nl of klik op het camerapictogram camera icon in het zoekvak op een pagina met zoekresultaten van Google Afbeeldingen.
  3. Klik op Afbeeldings-URL plakken.
  4. Plak de URL die u heeft gekopieerd in het vak.
  5. Klik op Zoeken op afbeelding.
page author courtney

Courtney is Google Zoeken-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar hieronder feedback over de pagina.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig