Met afbeeldingen zoeken in Google

U hoeft niet per se woorden te typen om een zoekopdracht op te geven. U kunt ook een afbeelding gebruiken om afbeeldingen op het hele web te vinden die erop lijken. Als u bijvoorbeeld met een foto van uw favoriete band zoekt, kunt u vergelijkbare afbeeldingen en webpagina's over de band vinden, inclusief sites waarop dezelfde foto staat.

Zoeken met afbeeldingen werkt het beste als de afbeelding waarschijnlijk elders op internet voorkomt. Dus u krijgt waarschijnlijk meer resultaten voor beroemde herkenningspunten dan voor persoonlijke afbeeldingen zoals de laatste foto van uw gezin.

Hoe u kunt zoeken

Optie 1: een afbeelding op uw computer gebruiken
upload an image

Een bestand uploaden

1. Gan naar images.google.nl of klik op het camerapictogram camera icon in het zoekvak op een pagina met zoekresultaten van Google Afbeeldingen.
  2. Klik op Een afbeelding uploaden.
  3. Klik op Bestand kiezen.
  4. Selecteer de afbeelding op uw computer.
drag and drop

Slepen en neerzetten

Als u Chrome of Firefox 4+ gebruikt, kunt u de afbeelding ook van uw computer naar het zoekvak slepen.

1. Ga naar images.google.nl.
  2. Klik op de afbeelding op uw computer waar u naar wilt zoeken.
  3. Sleep de afbeelding naar het zoekvak terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt.
Optie 2: een afbeelding op een website gebruiken
  1. Klik op een website met de rechtermuisknop op een afbeelding en selecteer Afbeeldings-URL kopiëren.
  2. Gan naar images.google.nl of klik op het camerapictogram camera icon in het zoekvak op een pagina met zoekresultaten van Google Afbeeldingen.
  3. Klik op Afbeeldings-URL plakken.
  4. Plak de URL die u heeft gekopieerd in het vak.
  5. Klik op Zoeken op afbeelding.
Optie 3: met de rechtermuisknop op een afbeelding op een website klikken (Chrome en Firefox)

Chrome

1. Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding die u ziet op een website of in zoekresultaten.
  2. Klik op Zoeken op Google naar deze afbeelding.
  3. Er wordt een nieuw tabblad met uw resultaten geopend.

Firefox

1. Download de extensie 'Search by image'.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding die u ziet op een website of in zoekresultaten.
  3. Klik op Zoeken op Google naar deze afbeelding.
  4. Er wordt een nieuw tabblad met uw resultaten geopend.

Hoe de resultaten eruitzien

Als u zoekt met een afbeelding, kunt u de volgende resultaten krijgen:

• Afbeeldingen die lijken op de opgegeven afbeelding.
  • Webresultaten voor pagina's waarop overeenkomende afbeeldingen staan.
  • Andere formaten van de afbeelding waar u naar zoekt.

Beschikbaarheid

U kunt in de volgende browsers met afbeeldingen zoeken:

• Chrome 5 of hoger
  • Internet Explorer 9 of hoger
  • Safari 5 of hoger
  • Firefox 4 of hoger

Hoe Google gebruikmaakt van de afbeelding waarmee u zoekt

Als u de functie 'Zoeken met afbeeldingen' gebruikt, worden afbeeldingen of URL's die u uploadt door Google opgeslagen. Google gebruikt die afbeeldingen en URL's alleen voor het leveren en verbeteren van onze producten en services.