Zoeken met een afbeelding op Google

Met Google Lens kun je meer informatie krijgen over een afbeelding of de objecten om je heen. Je kunt bijvoorbeeld een foto van een plant maken en deze gebruiken om informatie of vergelijkbare afbeeldingen te zoeken.

Wat je ziet als je zoekt

Je kunt onder andere de volgende resultaten krijgen:

• Zoekresultaten voor objecten in de afbeelding
  • Vergelijkbare afbeeldingen
  • Websites met deze afbeelding of een vergelijkbare afbeelding

Geschikte browsers

In de meeste browsers kun je een visuele zoekopdracht uitvoeren met Lens:
  • Chrome
  • Firefox
  • Safari
  • Edge

Een afbeelding uploaden

1. Ga op je computer naar een webbrowser.
  2. Ga naar Google Afbeeldingen.
  3. Klik op Zoeken op afbeelding Google Lens.
  4. Klik op Een bestand uploaden.
  5. Selecteer een afbeelding.
  6. Klik op Openen of Kiezen.

Een afbeelding slepen en neerzetten

1. Ga op je computer naar een webbrowser.
  2. Ga naar Google Afbeeldingen.
  3. Zoek op je computer naar het bestand met de afbeelding waarmee je wilt zoeken.
  4. Klik op de afbeelding.
  5. Houd de muisknop ingedrukt, sleep de afbeelding naar het zoekvak en zet deze daar neer.

Zoeken met een URL

1. Ga op je computer naar een webbrowser en open de website met de afbeelding die je wilt gebruiken.
  2. Als je de URL wilt kopiëren, klik je met de rechtermuisknop op de afbeelding en klik je op Adres van afbeelding kopiëren.
  3. Ga naar Google Afbeeldingen.
  4. Klik op Zoeken op afbeelding Google Lens en dan Afbeeldingslink plakken.
  5. Plak de URL in het tekstvak en klik op Zoeken.

Tip: Browsers slaan de URL's die je zoekt niet op in je browsegeschiedenis. Google kan de URL's opslaan om onze producten en services te verbeteren.

Zoeken met een afbeelding van een website

1. Ga op je computer naar de Chrome-browser.
  2. Ga naar de website met de afbeelding die je wilt gebruiken.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding.
  4. Klik op Afbeelding zoeken met Google Lens om de resultaten in een zijbalk te bekijken.

Zoeken met een afbeelding uit de zoekresultaten

1. Ga op je computer naar Google Afbeedingen.
  2. Zoek een afbeelding.
  3. Klik op de afbeelding.
  4. Klik rechtsboven op Zoeken in afbeelding .