Gerelateerde afbeeldingen zoeken op basis van afbeeldingen

U kunt een afbeelding gebruiken om gerelateerde afbeeldingen op internet te vinden.

Met afbeeldingen zoeken

Als u zoekt met een afbeelding, kunnen de zoekresultaten het volgende bevatten:

• Vergelijkbare afbeeldingen
  • Sites die de afbeeldingen bevatten
  • Andere formaten van de afbeelding waar u naar zoekt

Zoeken met afbeeldingen werkt het beste als de afbeelding waarschijnlijk elders op internet voorkomt. Dus u krijgt waarschijnlijk meer resultaten voor beroemde herkenningspunten dan voor persoonlijke afbeeldingen zoals de laatste foto van uw gezin.

Zoeken met een afbeelding op uw computer

U kunt de volgende browsers gebruiken om met een afbeelding te zoeken:

• Chrome 5 of hoger
  • Internet Explorer 9 of hoger
  • Safari 5 of hoger
  • Firefox 4 of hoger
Een afbeelding uploaden
  1. Klik op images.google.nl of op een pagina met afbeeldingsresultaten op 'Zoeken op afbeelding' Afbeelding zoeken.
  2. Klik op Een afbeelding uploaden.
  3. Klik op Bestand kiezen.
  4. Selecteer de afbeelding op uw computer.
Een afbeelding naar het zoekvak slepen en neerzetten

Als u Chrome of Firefox 4+ gebruikt, kunt u een afbeelding op uw computer naar het zoekvak slepen.

1. Ga naar images.google.nl.
  2. Klik op de afbeelding op uw computer waarnaar u wilt zoeken.
  3. Sleep de afbeelding naar het zoekvak terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt.
Zoeken met de URL van een afbeelding
  1. Klik op een website met de rechtermuisknop op een afbeelding en selecteer Adres van afbeelding kopiëren of Afbeeldingslocatie kopiëren.
  2. Klik op images.google.nl of op een pagina met afbeeldingsresultaten op 'Zoeken op afbeelding' Afbeelding zoeken.
  3. Klik op Afbeeldings-URL plakken.
  4. Plak de URL die u heeft gekopieerd in het vak.
  5. Klik op Zoeken op afbeelding.
Met de rechtermuisknop op een afbeelding op een site klikken (Chrome en Firefox)

Chrome

1. Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding die u ziet op een website of in zoekresultaten.
  2. Klik op Afbeelding zoeken in Google.
  3. Er wordt een nieuw tabblad met uw resultaten geopend.

Firefox

1. Download de extensie Search by Image.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding die u ziet op een website of in zoekresultaten.
  3. Klik op Afbeelding zoeken op Google.
  4. Er wordt een nieuw tabblad met uw resultaten geopend.

Zoeken met een afbeelding op uw telefoon of tablet

U kunt op Google zoeken naar afbeeldingen die vergelijkbaar zijn met de afbeeldingen in de zoekresultaten. Deze functie is beschikbaar in de Chrome-app (Android en iPhone of iPad).

1. Gebruik de Chrome-app om een zoekopdracht uit te voeren.
  2. Tik op de afbeelding waarmee u wilt zoeken om een grotere versie van de afbeelding te openen.
  3. Tik op de afbeelding en houd deze vast. Tik op Zoeken op Google naar deze afbeelding in het vak dat wordt weergegeven.

Hoe Google gebruikmaakt van de afbeelding waarmee u zoekt

Wanneer u zoekt met behulp van een afbeelding, worden de afbeeldingen of URL's die u uploadt, door Google opgeslagen. Google gebruikt deze afbeeldingen en URL's alleen ter verbetering van onze producten en services.

Katie is a Search expert and author of this help page.

Katie is Google Zoeken-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar hieronder feedback over de pagina.