Käyttäjien, omistajien ja käyttöoikeuksien ylläpito

Voit olla omaisuuden omistaja tai käyttäjä. Eri rooleilla on eri oikeudet ja ominaisuudet. Vain verkko-omaisuuden omistaja voi myöntää käyttöoikeuksia toisille käyttäjille.

Näytä ja ylläpidä käyttäjäluetteloa Käyttäjät ja käyttöoikeudet ‑sivulla.

YLLÄPIDÄ KÄYTTÄJIÄ JA KÄYTTÖOIKEUKSIA

Käyttöoikeudet

Jokaisella Search Consolen verkko-omaisuuden käyttäjällä on jokin seuraavista käyttöoikeuksista:

• Omistaja: Omistajilla on Search Consolessa täysi sivustojen hallintaoikeus. He voivat lisätä ja poistaa muita käyttäjiä, muuttaa asetuksia, nähdä kaiken datan ja käyttää kaikkia työkaluja.
    Omistajia on kahdenlaisia, vahvistettuja ja valtuutettuja, vaikka molemmat näkyvätkin asetussivulla omistajina. Omaisuudella on oltava vähintään yksi vahvistettu omistaja. Muuten kenelläkään ei ole pääsyä siihen.
    • Vahvistettu omistaja: Omistaja, joka on vahvistanut omistajuutensa jollakin vahvistuskeinolla (esimerkiksi julkaisemalla sivustolla erityisen vahvistustiedoston), tai jonka omistajuuden Google on päätellyt (esimerkiksi Bloggerin ja Search Consolen käytöstä samalla Google-tilillä).
    • Valtuutettu omistaja: Käyttäjä, joka sai vahvistetulta omistajalta omistusoikeuden mutta joka ei ole vahvistanut omistajuuttaan. Tämä omistaja voi lisätä käyttäjiä tai muita valtuutettuja omistajia. Valtuutettu omistaja näkyy omistajana, jonka asetussivulla ei ole vahvistustapoja. Jos kaikkien vahvistettujen omistajien vahvistus poistetaan, kaikki muut käyttäjät (mukaan lukien valtuutetut omistajat) menettävät omaisuuden käyttöoikeuden.
  • Täysivaltainen käyttäjä: Tämä käyttäjä voi nähdä kaiken datan ja suorittaa joitakin toimintoja.
  • Rajoitettu käyttäjä: Tämä käyttäjä voi ainoastaan nähdä suurimman osan datasta.
  • Yhdistetty taho: Yhdistetty käyttäjä tai tili voi tehdä tiettyjä asioita sivuston puolesta tai käyttää tiettyä dataa. Toisin kuin sivuston omistajat ja käyttäjät, yhdistetyt käyttäjät eivät voi avata tai nähdä Search Console ‑tiliäsi tai dataa suoraan, mutta voivat tehdä muita asioita. Toiminnot ja käyttöoikeudet vaihtelevat riippuen yhteystyypistä (esimerkiksi Chrome Web Store tai YouTube-kanava).

Sivuston omistaja puuttuu

Jos sivustosi vahvistettu omistaja lähtee sivustolta tai et ole varma, kuka omistaja on, vahvista toinen sivuston omistajista. Uusi omistaja voi katsella sivuston kaikkien vahvistettujen omistajien ja käyttäjien luetteloa sekä omistajien vahvistustapoja. Voit tämän jälkeen poistaa aiemman omistajan vahvistuksen poistamalla hänen vahvistustunnuksensa (jos sivuston omistaja on vahvistettu esimerkiksi HTML-tagilla, voit poistaa HTML-tagin sivustolta). Katso lisätietoja omistajien lisäämisestä tai poistamisesta.

Käyttäjien lisääminen tai poistaminen

Verkko-omaisuudella voi olla enintään sata käyttäjää muokkaus- tai lukuoikeuksilla.

Voit lisätä uuden käyttäjän seuraavasti:

1. Valitse verkko-omaisuus Search Consolesta.
  2. Klikkaa navigointipalkin Asetukset-kuvaketta Asetukset.
  3. Valitse Käyttäjät ja käyttöluvat.
  4. Valitse Lisää käyttäjä ja myönnettävät käyttöoikeudet. Kirjoita uuden käyttäjän Google-tilin nimi (sähköposti). (Search Console -omaisuuden käyttö edellyttää Google-tiliä.)
  5. Valitse käyttäjälle myönnettävän käyttöoikeuden taso.
  6. Uuden omistajan on lisättävä verkko-omaisuus luetteloonsa voidakseen käyttää sitä.

Käyttäjän poistaminen:

1. Valitse verkko-omaisuus Search Consolesta.
  2. Klikkaa navigointipalkin Asetukset-kuvaketta Asetukset.
  3. Valitse Käyttäjät ja käyttöluvat.
  4. Valitse valikko More poistettavan käyttäjän kohdalta ja valitse Poista käyttöoikeus. Muutoksen pitäisi tulla hyvin nopeasti voimaan.
Omistajien lisääminen tai poistaminen

Vahvistetut omistajat

Vahvistettu omistaja on vahvistanut itsensä jonkinlaisella vahvistustunnuksella (HTML-sivu tai ‑tagi, DNS-tallenne tai jollakin muulla keinolla).

Itsesi lisääminen vahvistetuksi omistajaksi

Et voi lisätä toista henkilöä vahvistetuksi omistajaksi, koska hänen pitää luoda henkilökohtaiseen Google-tiliinsä yhdistetty tunnus. Jos hän suorittaa vahvistusvaiheet ja antaa sinulle tunnuksen (esimerkiksi HTML-tiedoston HTML-tiedoston vahvistusta varten), voit lähettää tunnuksen hänen puolestaan omistajuuden vahvistamista varten.

Vahvistetun omistajan poistaminen

1. Vahvistetun omistajan poistaminen omaisuudesta edellyttää kaikkien omistajuuden vahvistukseen käytettyjen tunnusten poistamista. Näitä ovat esimerkiksi HTML-tiedoston latauksen HTML-vahvistustiedosto tai Analytics-koodin vahvistusmenetelmän Google Analytics ‑seurantakoodi.
  2. Avaa Käyttäjät ja käyttöoikeudet ‑sivu.
  3. Valitse poistettavan omistajan vierestä Hallinnoi sivuston omistajia.
  4. Poista omistajan vahvistus heti noudattamalla vaiheita. Omistajan vahvistustunnus on poistettava tai vahvistuksen poistaminen epäonnistuu.

Valtuutetut omistajat

Valtuutettu omistaja on saanut vahvistetulta omistajalta omistusoikeuden mutta ei ole suorittanut vahvistusvaiheita.

Jos haluat lisätä uuden omistajan tai korottaa toisen käyttäjän omistajaksi

Huomaa, että sinun on oltava vahvistettu omistaja, jotta voit lisätä uuden omistajan.

1. Avaa omaisuuden Käyttäjät ja käyttöoikeudet ‑sivu.
  2. Valitse Lisää käyttäjä.
  3. Ilmoita käyttäjän tiedot.

Valtuutetun omistajan omistajuuden poistaminen

1. Avaa omaisuuden Käyttäjät ja käyttöoikeudet ‑sivu.
  2. Avaa poistettavan omistajan vierestä Lisää-valikko More
  3. Valitse Ylläpidä omaisuuden omistajia
  4. Valitse taulukosta käyttäjänimen vierestä Poista vahvistus.

Valtuutetun omistajan rajoittaminen käyttäjäksi

1. Poista valtuutetun omistajan omistajuus (kuvattu yllä).
  2. Lisää halutun käyttöoikeustason käyttäjä (täysivaltainen tai rajoitettu).
Käyttäjän käyttöoikeuksien muuttaminen

Vain vahvistettu omistaja voi muuttaa toisen käyttäjän käyttöoikeuksia.

Voit muuttaa kaikkien vahvistamattomien omistajien käyttöoikeuksia.

Jos haluat korottaa käyttäjän omistajaksi tai rajoittaa käyttöoikeuden omistajasta käyttäjäksi, lue Käyttäjien lisääminen tai poistaminen.

Käyttöoikeuksien muuttaminen:

1. Avaa omaisuuden Käyttäjät ja käyttöoikeudet ‑sivu.
  2. Valitse muutettavan käyttäjän vierestä eri käyttöoikeustaso.
  3. Muutoksen pitäisi astua voimaan saman tien.

Jos kaikki vahvistetut omistajat poistetaan, kaikki käyttäjät ja valtuutetut omistajat menettävät omaisuuden käyttöoikeuden lisäajan päätyttyä. Omaisuutta koskevaa dataa kerätään edelleen, mutta kukaan ei voi nähdä sitä, ennen kuin joku vahvistaa omaisuuden omistajuuden.