Administrer ejere, brugere og tilladelser

Du kan være ejer eller bruger af en ejendom. Hver af disse roller har forskellige rettigheder og funktioner. Du kan kun give tilladelser til andre brugere, hvis du er ejendomsejer.

Se og administrer brugerlisten ved at gå til (websitets) Indstillinger Indstillinger > Brugere og tilladelser i Search Console.

ADMINISTRER BRUGERE OG TILLADELSER

Tilladelser

Hver bruger af en Search Console-ejendom tildeles én af følgende tilladelser:

• Ejer: Har fuld kontrol over ejendomme i Search Console. Ejere kan tilføje og fjerne andre brugere, konfigurere indstillinger, se alle data og bruge alle værktøjer. En ejendom skal have mindst én bekræftet ejer, ellers har ingen brugere adgang til ejendommen.
  • Fuldgyldig bruger: Kan se alle data og foretage visse handlinger.
  • Begrænset bruger: Har enkle læserettigheder til de fleste data.
  • Partner: Partnere er personer eller konti, der kan foretage visse handlinger på vegne af dit website, eller som kan få adgang til visse data. I modsætning til websiteejere og -brugere kan partnere ikke åbne eller se din konto eller dine data i Search Console direkte, men de har tilladelse til at udføre andre opgaver. Handlingerne og tilladelserne varierer afhængigt af tilknytningstypen (f.eks. Chrome Webshop eller YouTube-kanal).
Oplysninger om tilladelser
Funktion Ejer Fuldgyldig bruger Begrænset bruger
Se alle rapporter
Ejendomsindstillinger (geografisk målretning, crawlhastighed) Kun visning
Webadresseparametre Kun visning
Adresseændring Kun visning Kun visning
Brugeradministration Info Info
Dækning af indeks Kun visning
Blokerede webadresser
Undersøgelse af webadresse Kun hentning
Effektivitet
Links
Fjernelse af webadresser Kun visning
Statusrapporter for udvidede resultater
Modtagelse af meddelelser 1
Anmodning om ny vurdering
Afvis links
Tilknyt Google Analytics-konto
Tilføj/fjern ejendomsejere
Datamarkering
Bekræftelse af rettelser
Deling af rapportlinks
Tilføj brugere
Indsend sitemap

1 Begrænsede brugere modtager kun meddelelser, der påvirker netop dem.

Vi har mistet vores websiteejer

Hvis den eneste bekræftede ejer af jeres website forlader teamet, eller hvis du ikke er sikker på, hvem den bekræftede ejer er, bør du (eller en, du kender) bekræfte ejerskabet for at opretholde eller genoprette adgangen til ejendommen.

Hvis du overtager et website fra en anden ejer, kan du, når du har bekræftet ejerskabet, fjerne bekræftelsen af tidligere ejere ved at fjerne deres bekræftelsestoken (f.eks. ved at fjerne HTML-tagget fra websitet for ejere, der er bekræftet ved hjælp af et HTML-tag). Se Tilføj eller fjern ejere for at få flere oplysninger.

Tilføj eller fjern brugere

En ejendom kan højst have 100 brugere med redigerings- eller visningstilladelser.

Du skal være ejendomsejer (eller ejer af en overordnet ejendom) for at tilføje eller fjerne en bruger.

Sådan tilføjer du en ny bruger

1. Vælg en ejendom i Search Console.

2. Klik på ikonet for Indstillinger Indstillinger i navigationsruden.
  3. Klik på Brugere og tilladelser.
  4. Klik på Tilføj bruger, og vælg de tilladelser, du vil give brugeren. Angiv navnet på den nye brugers Google-konto (mailadresse) (man skal have en Google-konto for at få adgang til en Search Console-ejendom).
  5. Vælg det tilladelsesniveau, du vil give brugeren.
  6. Den nye bruger skal føje ejendommen til listen over ejendomme for at få adgang til den.

Sådan sletter du en bruger

1. Vælg en ejendom i Search Console.
  2. Klik på ikonet for Indstillinger Indstillinger i navigationsruden.
  3. Klik på Brugere og tilladelser.
  4. Vælg menuen More ud for den bruger, du vil slette, og klik på Fjern adgang. Ændringen bør træde i kraft meget hurtigt.
Tilføj eller fjern ejere

En ejendomsejer har bekræftet sig selv via en form for bekræftelsestoken (HTML-side eller -tag, DNS-registrering eller en anden metode).

Hvis alle ejere fjernes, mister alle brugere adgang til ejendommen efter en udvidet periode. Der indsamles stadig data for ejendommen, men ingen har adgang til dem, før nogen bekræfter ejerskabet af ejendommen.

Sådan tilføjer du dig selv som ejer

Du kan ikke tilføje en anden som bekræftet ejer via Search Console, da vedkommende selv skal oprette et token, som er tilknyttet den pågældende brugers personlige Google-konto. Vedkommende kan dog dele sit token med en anden, der har mulighed for at foretage den nødvendige handling for at bekræfte vedkommende som ejendomsejer (f.eks. ved at uploade sin HTML-bekræftelsesfil til den relevante websiteplacering).

Sådan sletter du en ejer

1. Hvis du vil fjerne en bekræftet ejer fra et domæne, skal du slette alle tokens, der bruges til at bekræfte, at vedkommende ejer ejendommen. Det kan f.eks. være HTML-bekræftelsesfilen til HTML-filupload eller Google Analytics-sporingskoden til metoden til kodebekræftelse i Analytics.
  2. Åbn siden Brugere og tilladelser.
  3. Vælg Administrer ejendomsejere ud for den ejer, du vil fjerne.
  4. Se alle de bekræftelsesmetoder, der er angivet for den pågældende bruger. Du skal fjerne bekræftelsestokenet for hver af de angivne bekræftelsesmetoder. Hvis "HTML-tag" f.eks. er angivet, skal du fjerne HTML-tagget <meta> for den pågældende person fra websitet. Hvis "HTML-fil" er angivet, skal du fjerne HTML-bekræftelsesfilen for den pågældende person fra websitet. Se oplysninger om alle bekræftelsesmetoderne her. Hvis du ikke fjerner alle bekræftelsestokens for en bruger, bekræftes vedkommende igen som ejer af eventuelle resterende tokens.
  5. Klik på funktionen til at fjerne bekræftelse ud for brugerens navn for at fjerne bekræftelsen af den uønskede ejer. Ejerens bekræftelsestoken skal fjernes. Hvis ikke det fjernes, kan anmodningen om fjernelse af bekræftelsen ikke gennemføres.

Er der en ejer, du ikke kan genkende?

Hvis du har registreret en ejer, du ikke genkender, er du muligvis blevet hacket. En hacker kan sandsynligvis tilføje sit token igen, efter du har fjernet det, så du bør enten gå til websitet Webmasters Hacked! og selv prøve at beskytte dit website eller kontakte en ekspert i websitesikkerhed for at få hjælp til at beskytte dit website.

Skift tilladelser for en eksisterende bruger

Du skal være bekræftet ejer for at kunne ændre tilladelser for andre brugere.

Du kan ændre tilladelser for enhver ejer, der ikke er bekræftet.

Hvis du vil opgradere en bruger til ejer eller nedgradere dem fra ejer til bruger, kan du gå til Tilføj eller fjern ejere.

Sådan ændrer du brugertilladelser:

1. Åbn siden Brugere og tilladelser for din ejendom.
  2. Vælg et andet tilladelsesniveau ud for den bruger, du vil ændre.
  3. Ændringen bør træde i kraft meget hurtigt.