Administrer ejere, brugere og tilladelser

Du kan være ejer eller bruger af en ejendom. Hver af disse roller har forskellige rettigheder og funktioner. Du kan kun give tilladelser til andre brugere, hvis du er ejer.

Se og administrer brugerlisten på siden Brugere og tilladelser.

ADMINISTRER BRUGERE OG TILLADELSER

Tilladelser

Hver bruger af en Search Console-ejendom tildeles én af følgende tilladelser:

• Ejer: Ejere har fuld kontrol over ejendomme i Search Console. De kan tilføje og fjerne andre brugere, konfigurere indstillinger, se alle data og bruge alle værktøjer.
    Der er to typer ejere, bekræftede og delegerede, men begge benævnes som "Ejer" på siden med indstillinger. En ejendom skal have mindst én bekræftet ejer, ellers har ingen brugere adgang til ejendommen.
    • Bekræftet ejer: Har udført en handling for at bekræfte ejerskabet af ejendommen (f.eks. indsendt en særlig bekræftelsesfil på websitet), eller Google har kunne udlede ejerskabet (f.eks. hvis Blogger-kontoen og Search Console-kontoen er den samme Google-konto).
    • Delegeret ejer: Er blevet tildelt ejerskabsrettigheder af en bekræftet ejer, men har aldrig bekræftet ejerskabet. Kan tilføje brugere eller andre delegerede ejere. En delegeret ejer vises som ejer uden bekræftelsesmetoder på sin side med indstillinger. Hvis alle bekræftede ejere mister bekræftelsen, mister alle andre brugere, bl.a. delegerede ejere, adgangen til ejendommen.
  • Fuldgyldig bruger: Har ret til at se alle data og kan foretage visse handlinger.
  • Begrænset bruger: Har enkle læserettigheder til de fleste data.
  • Partner: Partnere er personer eller konti, der kan foretage visse handlinger på vegne af dit website, eller som kan få adgang til visse data. I modsætning til websiteejere og -brugere kan partnere ikke åbne eller se din konto eller dine data i Search Console direkte, men de har tilladelse til at udføre andre opgaver. Handlingerne og tilladelserne varierer afhængigt af tilknytningstypen (f.eks. Chrome Webshop eller YouTube-kanal).
Oplysninger om tilladelser
Funktion Ejer Fuldgyldig bruger Begrænset bruger
Ejendomsindstillinger (geografisk målretning, crawlhastighed) Kun visning
Webadresseparametre Kun visning
Adresseændring Kun visning Kun visning
Brugeradministration Se nedenfor Se nedenfor
Dækning af indeks Kun visning
Blokerede webadresser
Undersøgelse af webadresse Kun hentning
Effektivitet
Links
Fjernelse af webadresser Kun visning
Statusrapporter for udvidede resultater
Modtagelse af meddelelser 1
Anmodning om ny vurdering
Afvis links
Tilknyt Google Analytics-konto
Tilføj/fjern ejendomsejere
Datamarkering
Bekræftelse af rettelser
Deling af rapportlinks

1 Begrænsede brugere modtager kun meddelelser, der påvirker netop dem.

Vi har mistet vores websiteejer

Hvis den bekræftede ejer af jeres website forlader jer, eller du ikke er sikker på, hvem den bekræftede ejer er, kan du bekræfte en anden ejer af websitet. Den nye ejer kan se listen med alle ejere og brugere, der er bekræftet på websitet, samt bekræftelsesmetoderne for hver ejer. Derefter kan du eventuelt fjerne bekræftelsen af tidligere ejere ved at fjerne deres bekræftelsestoken (f.eks. ved at fjerne HTML-tagget fra websitet for ejere, der er bekræftet ved hjælp af et HTML-tag). Se Tilføj eller fjern ejere for at få flere oplysninger.

Tilføj eller fjern brugere

En ejendom kan højst have 100 brugere med redigerings- eller visningstilladelser.

Sådan tilføjer du en ny bruger:

1. Vælg en ejendom i Search Console.
  2. Klik på ikonet for Indstillinger Indstillinger i navigationsruden.
  3. Klik på Brugere og tilladelser.
  4. Klik på Tilføj bruger, og vælg de tilladelser, du vil give brugeren. Angiv navnet på den nye brugers Google-konto (mailadresse) (man skal have en Google-konto for at få adgang til en Search Console-ejendom).
  5. Vælg det tilladelsesniveau, du vil give brugeren.
  6. Den nye ejer skal føje ejendommen til listen over ejendomme for at få adgang til den.

Sådan sletter du en bruger:

1. Vælg en ejendom i Search Console.
  2. Klik på ikonet for Indstillinger Indstillinger i navigationsruden.
  3. Klik på Brugere og tilladelser.
  4. Vælg menuen More ud for den bruger, du vil slette, og klik på Fjern adgang. Ændringen bør træde i kraft meget hurtigt.
Tilføj eller fjern ejere

Bekræftede ejere

En bekræftet ejer har bekræftet sig selv via en type bekræftelsestoken (HTML-side eller -tag, DNS-registrering eller en anden metode).

Sådan tilføjer du dig selv som bekræftet ejer

Du kan ikke tilføje en anden som bekræftet ejer, da vedkommende skal oprette et token, som er tilknyttet deres personlige Google-konto. Hvis denne person følger bekræftelsesprocessen og giver dig tokenet (f.eks. en HTML-fil til HTML-filbekræftelse), kan du uploade tokenet på vedkommendes vegne for at bekræfte ejerskabet.

Sådan sletter du en bekræftet ejer

1. Hvis du vil fjerne en bekræftet ejer fra et domæne, skal du slette alle tokens, der bruges til at bekræfte, at vedkommende ejer ejendommen. Det kan f.eks. være HTML-bekræftelsesfilen til HTML-filupload eller Google Analytics-sporingskoden til metoden til kodebekræftelse i Analytics.
  2. Åbn siden Brugere og tilladelser.
  3. Vælg Administrer ejendomsejere ud for den ejer, du vil fjerne.
  4. Følg processen for at fjerne bekræftelsen af den angivne ejer med det samme. Ejerens bekræftelsestoken skal fjernes. Hvis ikke det fjernes, kan anmodningen om fjernelse af bekræftelsen ikke gennemføres.

Delegerede ejere

En delegeret ejer er blevet tildelt status som ejer af en bekræftet ejer uden at have gennemført bekræftelsesflowet.

Sådan kan du tilføje en anden bruger som ejer eller opgradere en brugers status fra bruger til ejer

Bemærk! Du skal være bekræftet ejer for at tilføje en ny ejer.

1. Åbn siden Brugere og tilladelser for din ejendom.
  2. Klik på Tilføj bruger.
  3. Angiv brugeroplysningerne.

Sådan fjerner du ejerskabet fra en delegeret ejer:

1. Åbn siden Brugere og tilladelser for din ejendom.
  2. Åbn menuen Mere More ud for den ejer, du vil fjerne
  3. Vælg Administrer ejendomsejere
  4. Klik på Fjern bekræftelse ud for brugernavnet i tabellen.

Sådan nedgraderer du en delegeret ejer til bruger:

1. Fjern ejerskabet fra den delegerede ejer (beskrevet ovenfor).
  2. Tilføj en bruger med den ønskede tilladelse (fuldgyldig eller begrænset).
Skift tilladelser for en eksisterende bruger

Du skal være bekræftet ejer for at kunne ændre tilladelser for andre brugere.

Du kan ændre tilladelser for enhver ejer, der ikke er bekræftet.

Hvis du vil opgradere en bruger til ejer eller nedgradere dem fra ejer til bruger, kan du gå til Tilføj eller fjern ejere.

Sådan ændrer du brugertilladelser:

1. Åbn siden Brugere og tilladelser for din ejendom.
  2. Vælg et andet tilladelsesniveau ud for den bruger, du vil ændre.
  3. Ændringen bør træde i kraft meget hurtigt.

Hvis alle bekræftede ejere fjernes, mister alle brugere og delegerede ejere deres adgang til ejendommen efter en udvidet periode. Der indsamles stadig data for ejendommen, men ingen har adgang til dem, før nogen bekræfter ejerskabet af ejendommen.