Administrer ejere, brugere og tilladelser

Du kan være ejer eller bruger af en ejendom. Hver af disse roller har forskellige rettigheder og funktioner. Du kan kun give tilladelser til andre brugere, hvis du er ejendomsejer.

Se og administrer brugerlisten ved at gå til Search Console og vælge (websitets) Indstillinger Indstillinger > Brugere og tilladelser.

ADMINISTRER BRUGERE OG TILLADELSER

Tilladelser

Hver bruger af en Search Console-ejendom tildeles én af følgende tilladelser:

• Ejer: Har fuld kontrol over ejendomme i Search Console. Ejere kan tilføje og fjerne andre brugere, konfigurere indstillinger, se alle data og bruge alle værktøjer. En ejendom skal have mindst én bekræftet ejer, ellers har ingen brugere adgang til ejendommen. Der er to typer ejere, som begge har de samme tilladelser:
    • Bekræftet ejer: En person, som har bekræftet ejerskabet af ejendommen ved at bruge et token til at bevise, at vedkommende ejer ejendommen.
    • Delegeret ejer: En person, der har fået tildelt ejerskabsstatus af en bekræftet ejer via Webmastercentral. Hvis en ejendom mister alle sine bekræftede ejere, mister de delegerede ejere samt alle andre brugere også adgangen til ejendommen. Denne ejertype har ikke noget bekræftelsestoken, så ejeren kan nemt slettes i Search Console af en hvilken som helst anden ejer.
  • Fuldgyldig bruger: Kan se alle data og foretage visse handlinger.
  • Begrænset bruger: Har enkle læserettigheder til de fleste data.
  • Partner: Partnere er personer eller konti, der kan foretage visse handlinger på vegne af dit website, eller som kan få adgang til visse data. I modsætning til websiteejere og -brugere kan partnere ikke åbne eller se din konto eller dine data i Search Console direkte, men de har tilladelse til at udføre andre opgaver. Handlingerne og tilladelserne varierer afhængigt af tilknytningstypen (f.eks. Chrome Webshop eller YouTube-kanal).
Oplysninger om tilladelser
Funktion Ejer Fuldgyldig bruger Begrænset bruger
Se alle rapporter
Ejendomsindstillinger (geografisk målretning, crawlhastighed) Kun visning
Webadresseparametre Kun visning
Adresseændring Kun visning Kun visning
Brugeradministration Info Info
Dækning af indeks Kun visning
Blokerede webadresser
Undersøgelse af webadresse Kun hentning
Effektivitet
Links
Fjernelse af webadresser Kun visning
Statusrapporter for udvidede resultater
Modtagelse af meddelelser 1
Anmodning om ny vurdering
Afvis links
Tilknyt Google Analytics-konto
Tilføj/fjern ejendomsejere
Datamarkering
Bekræftelse af rettelser
Deling af rapportlinks
Tilføj brugere
Indsend sitemap

1 Begrænsede brugere modtager kun meddelelser, der påvirker netop dem.

Vi har mistet vores websiteejer

Hvis den eneste bekræftede ejer af jeres website forlader teamet, eller hvis du ikke er sikker på, hvem den bekræftede ejer er, bør du (eller en, du kender) bekræfte ejerskabet for at opretholde eller genoprette adgangen til ejendommen.

Hvis du overtager et website fra en anden ejer, kan du, når du har bekræftet ejerskabet, fjerne bekræftelsen af tidligere ejere ved at fjerne deres bekræftelsestoken (f.eks. ved at fjerne HTML-tagget fra websitet for ejere, der er bekræftet ved hjælp af et HTML-tag). Se Tilføj eller fjern ejere for at få flere oplysninger.

Tilføj eller fjern brugere

En ejendom kan højst have 100 brugere med redigerings- eller visningstilladelser.

Brugerne skal have en Google-konto. Mailaliasser for grupper er ikke gyldige brugere.

Du skal være ejendomsejer (eller ejer af en overordnet ejendom) for at tilføje eller fjerne en bruger.

Sådan tilføjer du en ny bruger

1. Vælg en ejendom i Search Console.

2. Klik på ikonet for Indstillinger Indstillinger i navigationsruden.
  3. Klik på Brugere og tilladelser.
  4. Klik på Tilføj bruger, og vælg de tilladelser, du vil give brugeren. Angiv navnet på den nye brugers Google-konto (mailadresse).
  5. Vælg det tilladelsesniveau, du vil give brugeren.
  6. Den nye bruger skal føje ejendommen til listen over ejendomme for at få adgang til den.

Sådan sletter du en bruger

1. Vælg en ejendom i Search Console.
  2. Klik på ikonet for Indstillinger Indstillinger i navigationsruden.
  3. Klik på Brugere og tilladelser.
  4. Vælg menuen More ud for den bruger, du vil slette, og klik på Fjern adgang. Ændringen bør træde i kraft meget hurtigt.
Tilføj eller fjern ejere

Ejere (og alle brugere) skal have en Google-konto. Mailaliasser for grupper kan ikke bruges til ejere.

Hvis alle ejere fjernes, mister alle brugere adgang til ejendommen efter en udvidet periode. Der indsamles stadig data for ejendommen, men ingen har adgang til dem, før nogen bekræfter ejerskabet af ejendommen.

Sådan tilføjer du dig selv som ejer

• Hvis du vil tilføje dig selv som bekræftet ejer af et website, skal du følge bekræftelsesprocessen for at bevise, at du ejer websitet.

Sådan tilføjer du en anden bruger som ejer

Sådan tilføjer du en anden bruger som delegeret ejer:

Hvis du er ejer af en ejendom, kan du føje delegerede ejere til ejendommen. Delegerede ejere har alle ejerrettigheder, men hvis en ejendom mister alle sine bekræftede ejere, mister alle adgangen til ejendommen.

1. Gå til siden med brugerlisten for din ejendom (Indstillinger > Brugere og tilladelser).
  2. Klik på menuikonet More ud for et brugernavn, og klik derefter på Administrer ejendomsejere. Dette åbner Webmastercentral.
  3. Vælg den Search Console-ejendom, hvor den nye ejer skal tilføjes.
  4.  Klik på Tilføj en ejer, og angiv brugerens mailadresse.

Sådan tilføjer du en anden bruger som bekræftet ejer

Hvis du vil tilføje en anden bruger som bekræftet ejer, skal du føje vedkommendes bekræftelsestoken til ejendommen:

1. Bed den anden bruger om at starte bekræftelsesprocessen for at generere et personligt token.
  2. Få den pågældende bruger til at dele sit token med dig eller en anden, der kan træffe de nødvendige foranstaltninger for at bekræfte brugerens rolle som ejer af ejendommen. Hvis der f.eks. benyttes en HTML-bekræftelsesfil, skal du bede brugeren om at give dig sin HTML-fil, hvorefter du kan uploade den til websitet på vegne af brugeren.

Sådan sletter du en ejer

Processen til fjernelse af en ejer afhænger af, om vedkommende er bekræftet ejer eller delegeret ejer. Se, hvordan du fastslår en brugers ejerskabstype.

Sådan fjerner du en bekræftet ejer:

1. Start med at slette alle tokens, der bruges til at bekræfte, at brugeren ejer ejendommen. Det kan f.eks. være HTML-bekræftelsesfilen til HTML-filupload eller Google Analytics-sporingskoden til metoden til kodebekræftelse i Analytics. Se, hvordan du fastslår bekræftelsestypen for en ejer.
  2. Se alle de bekræftelsesmetoder, der er angivet for den pågældende bruger. Du skal fjerne bekræftelsestokenet for hver af de angivne bekræftelsesmetoder. Hvis "HTML-tag" f.eks. er angivet, skal du fjerne HTML-tagget <meta> for den pågældende person fra websitet. Hvis "HTML-fil" er angivet, skal du fjerne HTML-bekræftelsesfilen for den pågældende person fra websitet. Se oplysninger om alle bekræftelsesmetoderne her. Hvis du ikke fjerner alle bekræftelsestokens for en bruger, bekræftes vedkommende igen som ejer af eventuelle resterende tokens.
  3. Når du har fjernet den tidligere ejers tokens fra websitet, skal du åbne siden Brugere og tilladelser.
  4. Klik på Fjern bekræftelse ud for ejerens navn for at fjerne bekræftelsen af den uønskede ejer. Ejerens bekræftelsestoken skal fjernes, før anmodningen om fjernelse af bekræftelsen kan gennemføres. I tilfælde af, at du ikke fjerner ejerskabet via siden Brugere og tilladelser, vil Search Console på et tidspunkt registrere, at tokenet er blevet fjernet, hvorefter ejeren mister adgangen til Search Console-ejendommen.

Sådan fjerner du en delegeret ejer:

1. Åbn siden med brugerlisten i indstillingerne for din ejendom (Indstillinger > Brugere og tilladelser).
  2. Klik på menuikonet More ud for et brugernavn, og klik derefter på Administrer ejendomsejere. Dette åbner Webmastercentral.
  3. Klik på den ejendom i Search Console, som du er interesseret i.
  4. Klik på Fjern bekræftelse ud for ejerens navn for at fjerne bekræftelsen af den uønskede ejer.

Er der en ejer, du ikke kan genkende?

Hvis du har registreret en ejer, du ikke genkender, er du muligvis blevet hacket. En hacker kan sandsynligvis tilføje sit token igen, efter du har fjernet det, så du bør enten gå til websitet Webmasters Hacked! og selv prøve at beskytte dit website eller kontakte en ekspert i websitesikkerhed for at få hjælp til at beskytte dit website.

Skift tilladelser for en eksisterende bruger

Du skal være bekræftet ejer for at kunne ændre tilladelser for andre brugere.

Du kan ændre tilladelser for enhver ejer, der ikke er bekræftet.

Hvis du vil opgradere en bruger til ejer eller nedgradere dem fra ejer til bruger, kan du gå til Tilføj eller fjern ejere.

Sådan ændrer du brugertilladelser:

1. Åbn siden Brugere og tilladelser for din ejendom.
  2. Vælg et andet tilladelsesniveau ud for den bruger, du vil ændre.
  3. Ændringen bør træde i kraft meget hurtigt.
Fastslå ejerskabstype og -oplysninger
Sådan vurderer du, om en given bruger er en bekræftet ejer eller en delegeret ejer:
For dig selv:

For en anden bruger (du skal være ejer for at kunne gøre dette):

1. Åbn siden med brugerlisten i indstillingerne for din ejendom (Indstillinger > Brugere og tilladelser).
  2. Klik på menuikonet More ud for et brugernavn, og klik derefter på Administrer ejendomsejere. Dette åbner Webmastercentral.
  3. Klik på den ejendom i Search Console, som du er interesseret i.
  4. Klik på Bekræftelsesoplysninger ud for brugernavnet for at se oplysninger om ejertype og bekræftelse.