Uw werk publiceren

Als u klaar bent met uw project, moet u het publiceren om de definitieve set bestanden te maken. U kunt deze bestanden vervolgens op uw advertentieplatform gebruiken voor trafficking of de bestanden hosten op een server als uw project een html-pagina is.
Voordat u een advertentie publiceert, kunt u in het gedeelte Overzicht van het dialoogvenster voor publiceren controleren of uw advertentie alle validatiecontroles doorstaat.

Uw document publiceren:

Klik op de pijl-omlaag op de knop Publiceren  bovenaan het venster om een bestemming voor de gepubliceerde bestanden te selecteren.

Lokaal

Wanneer u lokaal publiceert, genereert Google Web Designer de gepubliceerde bestanden op uw computer, zodat u ze kunt overzetten naar de gewenste locatie.

Videoadvertenties en beeldadvertenties

De exportdialoogvensters voor videoadvertenties en beeldadvertenties bevatten andere opties dan hieronder beschreven. Meer informatie:

Instellingen in het dialoogvenster Publiceren

Videoadvertenties en beeldadvertenties

De exportdialoogvensters voor videoadvertenties en beeldadvertenties bevatten andere opties dan hieronder beschreven. Meer informatie:

• Naam: Geef de naam op voor het zip-bestand of de map voor het document en de ondersteunende bestanden. Google Web Designer gebruikt standaard dezelfde naam als de naam die u heeft opgegeven voor het html-bestand dat u heeft gemaakt.

• Locatie: Kies de locatie waar u het zip-bestand of de map wilt opslaan. Geef het pad naar de locatie op of klik op het mapicoon  om door uw bestandssysteem te browsen.

• Formaat: Voor responsieve indelingen kunt u het selectievakje Formaten afzonderlijk exporteren aanvinken om gepubliceerde bestanden afzonderlijk te genereren voor elk geselecteerd formaat in het dropdownmenu.

• Selecteer of deselecteer de volgende publicatieopties. Bepaalde opties zijn misschien niet beschikbaar voor uw documenttype:

• Lagen in bestanden samenvoegen: Alle bestanden in één map plaatsen. (Automatisch geselecteerd voor advertenties.)
    • Zip-bestand maken: De bestanden comprimeren tot één zip-bestand.
    • Inline lokale bestanden: De JavaScript- en css-code wordt in het html-bestand in plaats van in externe bestanden geplaatst. (Automatisch geselecteerd voor AMP HTML-advertenties.)
    • Verkleinen: De broncode comprimeren voor een kleinere bestandsgrootte.
    • Polite load: Het laden van items vertragen totdat de hostpagina de aanvankelijke laadactie heeft afgerond. (Niet beschikbaar voor AMP HTML-advertenties.)
    • Rand toevoegen: Een rand van 1 pixel met de door u opgegeven kleur toevoegen. (Niet beschikbaar voor AMP HTML-advertenties.)
  • Css-voorvoegsel: Selecteer de css-voorvoegsels die u in het bestand wilt opnemen. Standaard worden alle voorvoegsels geselecteerd zodat ze werken met zo veel mogelijk browsers.

Klik op Publiceren als u de instellingen heeft opgegeven.

Na de publicatie kunt u het zip-bestand of de map delen of uploaden naar een advertentieplatform, zoals Google Ads of een webhost.

Google Drive

Wanneer u publiceert naar Google Drive, uploadt Google Web Designer de gepubliceerde bestanden naar uw Google Drive-opslag, waar u ze makkelijk kunt delen.

Niet ingelogd?

Als u niet bent ingelogd op uw Google-account vanuit Google Web Designer, ziet u een inlogpagina in uw browser. Log in met de inloggegevens voor uw Google Drive-account.

U wordt gevraagd Google Web Designer toe te staan te integreren met andere Google-producten. Klik op Toestaan om door te gaan.

Instellingen in het dialoogvenster Publiceren

• Naam: Geef de naam op voor het zip-bestand of de map voor het document en de ondersteunende bestanden. Google Web Designer gebruikt standaard dezelfde naam als de naam die u heeft opgegeven voor het html-bestand dat u heeft gemaakt.

• Locatie: Kies de locatie waar u het bestand wilt opslaan. Geef het pad op naar de locatie waar u het bestand wilt opslaan of klik op het mapicoon om naar de gewenste locatie te navigeren.

• Formaat: Voor responsieve AdMob-indelingen moet u de advertentie afzonderlijk publiceren voor elk formaat dat u wilt gebruiken. Selecteer het advertentieformaat in het dropdownmenu voor het formaat.

• Selecteer publicatieopties of hef de selectie daarvan op. Bepaalde opties zijn mogelijk niet beschikbaar voor uw documenttype.

• Inline lokale bestanden: De JavaScript- en css-code wordt in het html-bestand in plaats van in externe bestanden geplaatst. (Automatisch geselecteerd voor AMP HTML-advertenties.)
    • Verkleinen: De broncode comprimeren voor een kleinere bestandsgrootte.
    • Polite load: Het laden van items vertragen totdat de hostpagina de aanvankelijke laadactie heeft voltooid. (Niet beschikbaar voor AMP HTML-advertenties.)
    • Rand toevoegen: Een rand van 1 pixel met de door u opgegeven kleur toevoegen. (Niet beschikbaar voor AMP HTML-advertenties.)
  • Css-voorvoegsel: Selecteer de css-voorvoegsels die u in het bestand wilt opnemen. Standaard worden alle voorvoegsels geselecteerd zodat ze werken met zo veel mogelijk browsers.

Klik op Publiceren als u de instellingen heeft opgegeven.

Na de publicatie kunt u het zip-bestand of de map delen of uploaden naar een advertentieplatform, zoals Google Ads of een webhost.

Studio
Deze functie is niet beschikbaar voor AMPHTML-advertenties.

Vereisten

Niet ingelogd?

Als u niet bent ingelogd op uw Google-account vanuit Google Web Designer, ziet u een inlogpagina in uw browser. Log in met de inloggegevens voor uw Studio-account.

U wordt gevraagd Google Web Designer toe te staan te integreren met andere Google-producten, waaronder Studio. Klik op Toestaan om door te gaan.

Instellingen in het dialoogvenster Publiceren

• Account: Geef de naam van het Studio-account op.

• Adverteerder: Geef de naam van de adverteerder op. U kunt een bestaande adverteerder kiezen of een nieuwe toevoegen.

• Campagne: Geef de campagnenaam op voor de advertentie die u uploadt. U kunt een bestaande campagne kiezen. U kunt ook een nieuwe naam opgeven om een nieuwe campagne te maken.

• Formaat: Alleen voor responsieve indelingen moet u de advertentie afzonderlijk publiceren voor elk formaat dat u wilt gebruiken in Studio. Selecteer het advertentieformaat in het dropdownmenu voor het formaat. (Als u de advertentie slechts één keer wilt publiceren, kunt u uw advertentie lokaal publiceren en vervolgens het gegenereerde zip-bestand uploaden via de Studio-interface.)

• Advertentiemateriaal: Geef de naam van het advertentiemateriaal op.

• Selecteer publicatieopties of hef de selectie daarvan op:

• Inline lokale bestanden: De JavaScript- en css-code wordt in het html-bestand in plaats van in externe bestanden geplaatst.
    • Polite load: Het laden van items vertragen totdat de hostpagina de aanvankelijke laadactie heeft afgerond.
    • Rand toevoegen: Een rand van 1 pixel met de door u opgegeven kleur toevoegen.
  • Css-voorvoegsel: Selecteer de css-voorvoegsels die u in het bestand wilt opnemen. Standaard worden alle voorvoegsels geselecteerd zodat ze werken met zo veel mogelijk browsers.

Klik op Publiceren als u de instellingen heeft opgegeven.

Gekoppeld advertentiemateriaal

Als u een document naar Studio publiceert, wordt er een koppeling gemaakt waarmee Google Web Designer uw instellingen kan onthouden en deze steeds opnieuw kan gebruiken wanneer u naar Studio publiceert. Zodra de koppeling is gemaakt (dit wordt aangegeven door een hangsloticoon  in het menu van de knop Publiceren), wordt een nieuw concept van hetzelfde advertentiemateriaal gemaakt op het moment dat u naar Studio publiceert.

Zo verwijdert u de koppeling:

1. Klik op de pijl-omlaag op de knop Publiceren  bovenaan het venster.
  2. Klik in het pop-upmenu op het hangsloticoon  naast Studio en bevestig dat u de koppeling wilt verwijderen.

De volgende keer dat u publiceert naar Studio, kunt u het document publiceren als nieuw advertentiemateriaal.

Display & Video 360
Deze functie is niet beschikbaar voor AMPHTML-advertenties.

Als u een Display & Video 360-account heeft en de advertentieomgeving heeft ingesteld op Display & Video 360, kunt u met Google Web Designer uw advertentiemateriaal rechtstreeks publiceren naar Display & Video 360. Uw advertentiemateriaal wordt als concept opgeslagen en wordt niet gedistribueerd totdat u dit expliciet publiceert vanuit uw Display & Video 360-account.

Als uw document een dynamische advertentie met het schema 'Merkbekendheid vergroten' is, kunt u uw document opslaan als aangepaste indeling in de indelingsgalerij van uw Display & Video 360-account.

Niet ingelogd?

Als u niet bent ingelogd op uw Google-account vanuit Google Web Designer, ziet u een inlogpagina in uw browser. Log in met de inloggegevens voor uw Display & Video 360-account.

U wordt gevraagd Google Web Designer toe te staan te integreren met andere Google-producten, waaronder Display & Video 360. Klik op Toestaan om door te gaan.

Instellingen in het dialoogvenster Publiceren

• Publiceren als: Alleen voor dynamische advertenties selecteert u Advertentiemateriaalconcept of Aangepaste indeling.

Aangepaste indeling

Deze functie is momenteel beschikbaar als bètaversie. Neem contact op met uw Google Marketing Platform-supportmedewerker voor meer informatie.

• Partner: Geef de naam van de Display & Video 360-partner op. Als u lees- en schrijfrechten, rechten voor het advertentiemateriaal of beheerdersrechten voor het advertentiemateriaal heeft voor slechts één partner, wordt die partner automatisch geselecteerd.
  • Adverteerder: Geef de naam van de adverteerder op.
  • Advertentiemateriaal: Geef de naam van het advertentiemateriaal of de naam van de indeling op.
  • Selecteer of deselecteer publicatieopties:
    • Inline lokale bestanden: De JavaScript- en css-code wordt in het html-bestand in plaats van in externe bestanden geplaatst.
    • Polite load: Het laden van items vertragen totdat de hostpagina de aanvankelijke laadactie heeft voltooid.
    • Rand toevoegen: Een rand van 1 pixel met de door u opgegeven kleur toevoegen.
  • Css-voorvoegsel: Selecteer de css-voorvoegsels die u in het bestand wilt opnemen. Standaard worden alle voorvoegsels geselecteerd zodat ze werken met zo veel mogelijk browsers.

Klik op Publiceren als u de instellingen heeft opgegeven.

Gekoppeld advertentiemateriaal

Wanneer u een document naar Display & Video 360 publiceert, wordt er een koppeling gemaakt waarmee Google Web Designer uw instellingen kan onthouden en deze steeds opnieuw kan gebruiken wanneer u naar Display & Video 360 publiceert. Zodra de koppeling is gemaakt (dit wordt aangegeven door een hangsloticoon  in het menu van de knop Publiceren), wordt een nieuw concept van hetzelfde advertentiemateriaal gemaakt op het moment dat u naar Display & Video 360 publiceert.

Er vindt geen koppeling voor aangepaste indelingen plaats. Als u een aangepaste indeling meerdere keren publiceert, wordt er telkens een nieuwe indeling gegenereerd, hoewel uw partner- en adverteerdersinstellingen worden onthouden.

Zo verwijdert u de koppeling:

1. Klik bovenaan het venster op de pijl-omlaag op de knop Publiceren .
  2. Klik in het pop-upmenu op het hangsloticoon  naast Display & Video 360 en bevestig dat u de koppeling wilt verwijderen.

De volgende keer dat u publiceert naar Display & Video 360, kunt u het document publiceren als nieuw advertentiemateriaal.

Als u wijzigingen aanbrengt in advertentiemateriaal in uw Display & Video 360-account, worden de wijzigingen niet automatisch weergegeven in Google Web Designer. Download het advertentiemateriaal en open de ontwerpbestanden in Web Designer als u aan de nieuwste versie van het advertentiemateriaal wilt werken.
Campaign Manager 360

Niet ingelogd?

Als u niet bent ingelogd op uw Google-account vanuit Google Web Designer, ziet u een inlogpagina in uw browser. Log in met de inloggegevens voor uw Campaign Manager 360-account.

U wordt gevraagd Google Web Designer toe te staan te integreren met andere Google-producten, waaronder Campaign Manager 360. Klik op Toestaan om door te gaan.

Vereisten

Richtlijnen voor items

• Ondersteunde bestandstypen:
    • Afbeelding: gif, jpeg, png, svg
    • Video: avi, m4v, mov, mp1, mp4, ogg, webm, wmv
    • Audio: niet ondersteund
    • Lettertype: eot, otf, ttf, woff, woff2
    • Overig: css, html, js, json, xml
  • Maximaal 99 lokale items

Niet-ondersteunde advertentietypen

• Uitvouwbaar
  • AMP HTML
  • Responsieve rich media

Instellingen in het dialoogvenster Publiceren

Beeldadvertenties

Het exportdialoogvenster voor beeldadvertenties bevat andere opties dan hieronder beschreven. Meer informatie

Vul de volgende velden in het dialoogvenster Publiceren in:

• Gebruikersprofiel: Geef de naam of ID op van het Campaign Manager 360-gebruikersprofiel dat u wilt gebruiken.
  • Account: Dit veld wordt automatisch ingevuld als u een gebruikersprofiel selecteert. Het veld kan niet worden bewerkt.
  • Adverteerder: Geef de naam op van de Campaign Manager 360-adverteerder die u wilt gebruiken. Geef ten minste 3 tekens op om een lijst met overeenkomende adverteerders te bekijken.
  • Campagne: Als u het advertentiemateriaal aan een bepaalde campagne wilt toevoegen, geeft u desgewenst de naam van de campagne op. Geef ten minste 3 tekens op om een lijst met overeenkomende campagnes te bekijken.
  • Advertentiemateriaal: Geef de naam op die u voor het advertentiemateriaal wilt gebruiken.
  • Selecteer of deselecteer de volgende publicatieopties:
    • Inline lokale bestanden: De JavaScript- en css-code wordt in het html-bestand in plaats van in externe bestanden geplaatst.
    • Polite load: Het laden van items vertragen totdat de hostpagina de aanvankelijke laadactie heeft afgerond.
    • Rand toevoegen: Een rand van 1 pixel met de door u opgegeven kleur toevoegen.
  • Css-voorvoegsel: Selecteer de css-voorvoegsels die u in het bestand wilt opnemen. Standaard worden alle voorvoegsels geselecteerd zodat ze werken met zo veel mogelijk browsers.

Klik op Publiceren als u de instellingen heeft opgegeven.

video icon Video-items

Advertentiemateriaal met video-items kan zijn ingesteld op inactief. Zorg dat u advertentiemateriaal activeert in Campaign Manager 360 om dit weer te geven.

Gekoppeld advertentiemateriaal

Als u een document naar Campaign Manager 360 publiceert, wordt er een koppeling gemaakt waarmee Google Web Designer uw gebruikersprofiel, adverteerder en campagne-instellingen kan onthouden en deze steeds opnieuw kan gebruiken wanneer u naar Campaign Manager 360 publiceert. De koppeling wordt aangegeven door een hangsloticoon  in het menu van de knop Publiceren.

Als u publiceert naar Campaign Manager 360, wordt er altijd nieuw advertentiemateriaal gemaakt, ook als u dezelfde naam gebruikt als voor bestaand advertentiemateriaal.

Wijzigingen in het advertentiemateriaal in Google Web Designer worden niet automatisch gesynchroniseerd met Campaign Manager 360. Als u gepubliceerd advertentiemateriaal wilt updaten, publiceert u het document lokaal. Upload daarna het gepubliceerde bestand in de interface van Campaign Manager 360.

Zo verwijdert u de koppeling:

1. Klik bovenaan het venster op de pijl-omlaag op de knop Publiceren .
  2. Klik in het pop-upmenu op het hangsloticoon  naast Campaign Manager 360 en bevestig dat u de koppeling wilt verwijderen.

De volgende keer dat u publiceert naar Campaign Manager 360, moet u het gebruikersprofiel en de gegevens van de adverteerder opgeven.