Använda Arkiv för att söka i Google Chat

Om du vill söka i Google Chat-meddelanden i Chat går du hit i stället.

Google Arkiv är till för administratörer och juridisk personal. Innan du kan använda Arkiv måste Google Workspace-administratören konfigurera ditt konto. Vem är min administratör?

Som en del av dina projekt för elektronisk bevisanskaffning med Google Workspace-data kan du använda Arkiv för att söka i Google Chat-meddelanden, granska meddelandeinnehåll och deltagare, ladda ned bilagor och skapa en export av sökresultaten.

I den här artikeln

Viktigt att veta innan sökningen

Innan du söker efter meddelanden bör du läsa informationen om chattmeddelanden som stöds i Arkiv och de vanliga frågorna om sökning i Arkiv.

Utöka alla  |  Komprimera alla

Vilken data kan genomsökas och exporteras?

Genomsöks och exporteras:

• Meddelanden och bilagor som skickas med historiken på
  • Textbaserat innehåll i bilaga
  • Metadata för bilaga
  • DM (direktmeddelanden) som skickas av externa användare till dina användare
  • Meddelanden som skickas av externa användare i organisationens gruppmeddelanden och rum

Genomsöks eller exporteras inte:

• Meddelanden som skickas med historiken av
  • Länkade filer
  • Meddelanden i externa chattrum
  • Förhandsgranskade meddelanden
Mer information finns i Tjänster och datatyper som stöds och i de följande avsnitten.
(Uppdaterat) Sök efter chattmeddelanden efter specifika konton, en organisationsenhet eller specifika rum och gruppkonversationer

Kontobaserad sökning: Sök efter meddelanden som skickas eller tas emot av specifika konton eller alla konton i en organisationsenhet. Som standard genomsöks enbart direktmeddelanden (DM) och gruppmeddelanden (i gruppkonversationer som har skapats före början av december 2020). Du kan även inkludera meddelanden i chattrum som kontona var medlemmar i. Läs mer

Sökning som baseras på chattrum: Sök efter meddelanden i gruppkonversationer som har skapats efter början av december 2020 och efter meddelanden i rum. Du kan inte söka i alla rum. Välj rum och gruppkonversationer genom att ange kontot för en medlem i rummet. Läs mer om skillnaderna mellan gruppmeddelanden och rum.

(Uppdaterat) Filtrera resultaten med hjälp av söktermer

Du kan filtrera sökningen efter leveransdatum, tidszon och andra villkor som sökord, bilagetyp och rumstyp. Läs mer om chattsökoperatorer.

Arkiv matchar sökvillkoren med varje meddelande. Endast meddelanden som matchar alla sökvillkor returneras. Mer information finns i exemplen.

Vissa filer som bifogas till meddelanden går inte att söka efter eller exportera

Filer som delas med länkar genomsöks eller exporteras inte – när någon delar en fil som är lagrad på Drive i ett meddelande infogar Chat en länk istället för att bifoga en kopia av filen i meddelandet. Du kan söka efter webbadressen till filen, men Arkiv indexerar inte filens namn eller innehåll. Dessa länkbaserade bilagor inkluderas inte när du söker efter eller exporterar chattmeddelanden.

Filer som är bifogade direkt i meddelanden genomsöks och exporteras – för filer som är direkt kopplade till ett chattmeddelande indexerar Arkiv filnamnet för sökning. Arkiv indexerar även innehållet i de flesta textbaserade filtyper (till exempel filer med tilläggen .pdf, .xlsx och .docx). Dessa filbilagor ingår när du söker efter och exporterar chattmeddelanden och de omfattas av lagringsregler och spärrar för Chat.

Förhandsgranska högst 1 500 meddelanden

Du kan förhandsgranska upp till 1 500 meddelanden i sökresultaten, inklusive sådana som tillhandahålls för kontext. Mer information om kontextbaserade meddelanden finns på sidan Förhandsgranska meddelanden i sökresultat.

(Uppdaterat) Arkiv söker i chattrum baserat på medlemskap

Vid kontobaserade sökningar söker Arkiv i de chattrum som det sökta kontot eller ett konto i organisationsenheten är medlem i. Om kontot inte längre är medlem i ett chattrum söker Arkiv enbart efter de meddelanden som skickades innan kontot lämnade.

Externa chattrum och användare – det går inte att söka efter meddelanden som har skickats av användare i organisationen i chattrum som ägs av en annan organisation.

Du kan söka efter meddelanden som skickas av externa användare i chattrum som har skapats av någon i organisationen.

Spärrad data: Du kan begränsa sökningen till spärrad data, vilket är meddelanden som är kopplade till ett användarkonto som är spärrat. I det här fallet söker Arkiv efter meddelanden om en spärrad användare som matchar dina sökparametrar var medlem. Om alla spärrade användare lämnar chattrummet returnerar en sökning efter spärrade meddelanden enbart meddelanden som skickats innan den sista spärrade användaren lämnade.

(Uppdaterat) Arkiv kan söka i chattmeddelanden som inte visas för vissa användare

När deltagare i ett direktmeddelande eller en gruppchatt omfattas av olika lagringsregler eller spärrar kan kanske vissa deltagare se meddelandehistoriken och andra inte.

Exempelvis finns deltagare 1 i en organisationsenhet som omfattas av en lagringsregel som raderar direktmeddelanden permanent efter sju dagar. Deltagare 1 chattar med deltagare 2 som finns i en organisationsenhet som omfattas av en lagringsregel på obestämd tid för direktmeddelanden. Sju dagar efter att deltagare 1 skickar eller tar emot ett direktmeddelande med deltagare 2, förlorar deltagare 1 åtkomsten till direktmeddelandet. Men eftersom deltagare 2:s direktmeddelanden lagras på obestämd tid raderas direktmeddelandena inte permanent och deltagare 2 har fortfarande åtkomst till dem.

En Arkiv-sökning efter deltagare 1 returnerar inte meddelanden som är äldre än lagringsregeln på 7 dagar och den standardlagringsperiod på 30 dagar som finns i Chat. En Arkiv-sökning efter deltagare 2 returnerar alla meddelanden som ännu inte har raderats permanent.

Sökexempel för Chat

Så här fungerar söktermer i meddelanden i chattrum

Låt säga att du har ett chattrum som innehåller följande:

Deltagare 1: hej

Deltagare 2: hallå

Om du använder söktermer hanterar sök, förhandsgranskning och export meddelandena så här:

Sökterm Söknings-, förhandsgransknings- och exportbeteende för chattrum
hej

Sök: Endast meddelandet från deltagare 1 returneras eftersom det är det enda meddelandet som matchar söktermen.

Förhandsgranska och exportera: Inkluderar meddelandet från deltagare 1 och alla meddelanden i rummet eller tråden (för rum med separata diskussioner) som skickades 12 timmar före och 12 timmar efter.

hallå

Sök: Endast meddelandet från deltagare 2 returneras eftersom det är det enda meddelandet som matchar söktermen.

Förhandsgranska och exportera: Inkluderar meddelandet från deltagare 2 och alla meddelanden i rummet eller tråden (för rum med separata diskussioner) som skickades 12 timmar före och 12 timmar efter.

hej hallå

Inga meddelanden returneras eller exporteras eftersom det inte finns något meddelande som innehåller bägge söktermerna.

hej from:deltagare1@exempel.com

Sök: Endast meddelandet från deltagare 1 returneras eftersom det är det enda meddelandet som matchar båda söktermerna.

Förhandsgranska och exportera: Inkluderar meddelandet från deltagare 1 och alla meddelanden i rummet eller tråden (för rum med separata diskussioner) som skickades 12 timmar före och 12 timmar efter.

hej from:deltagare2@exempel.com Inga meddelanden returneras eller exporteras eftersom det inte finns något meddelande som matchar båda söktermerna.
‐hej from:deltagare1@exempel.com Inga meddelanden från exempelkonversationen returneras eller exporteras eftersom det inte finns något meddelande som matchar båda söktermerna.
‐hej from:deltagare2@exempel.com

Sök: Endast meddelandet från deltagare 2 returneras eftersom det är det enda meddelandet som matchar söktermen.

Förhandsgranska och exportera: Meddelandet tillhörande deltagare 2 samt alla meddelanden i rummet som skickades 12 timmar före eller efter inkluderas.

Söka efter chattmeddelanden

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Ärenden. Du söker efter data i ärenden. Detta är arbetsytor för Arkiv-projekt. Med ärenden kan du gruppera relaterade spärrar, sökningar och exporter. Ärenden begränsar inte vilken data du kan söka efter – all data som du har åtkomst till är sökbar i alla ärenden.
  3. Om ärendet du vill köra sökfrågan för finns klickar du på det för att öppna det. I annat fall skapar du ett ärende så här:
    1. Klicka på Skapa ärende.
    2. Ange ett namn på ärendet och eventuellt en beskrivning.
    3. Klicka på Skapa.

Fliken Sök öppnas automatiskt.

4. Välj Chat som tjänst.
  5. Välj källdata att söka efter:
    • All data – sök efter meddelanden i din organisation.
    • Lagrad data – sök enbart efter meddelanden som har lagrats för ärendet.
  6. Välj den enhet du vill söka i:
    • Specifika konton: Ange upp till 5 000 e-postadresser för kontot.
    • Organisationsenhet: Sök efter konton i en viss organisationsenhet.
    • Du kan inte söka i organisationsenheten på den högsta nivån (hela organisationen). Du får inga resultat om du väljer den här enheten.
    • Om organisationsenheten har underordnade organisationsenheter genomsöks även konton i de underordnade organisationsenheterna.
    • Om du har en stor organisationsstruktur visas kanske inga resultat när du väljer en överordnad organisationsenhet. I stället måste du välja en specifik underordnad organisationsenhet.
    • Varje organisationsenhet måste ha färre än 5 000 medlemmar.
  • Chattrum – sök i ett eller flera rum:
    1. I dialogrutan som öppnas anger du en eller flera e-postadresser till medlemmar i de rum du vill söka i.
    2. Klicka på Sök.
    3. Välj de rum du vill söka efter i listan över rum och klicka på Lägg till.
  1. (Valfritt) Om du söker efter konton eller en organisationsenhet klickar du på Inkludera meddelanden i chattrum så att meddelanden i rum inkluderas. Arkiv söker endast i ett rum om ett genomsökt konto är medlem i det.
  2. (Valfritt) Välj en tidszon.
  3. (Valfritt) Ange ett intervall för Sändningsdatum.

Obs! Om du anger datum returnerar Arkiv alla konversationer där det finns meddelanden i det datumintervallet som matchar dina sökvillkor. Resultaten kan även inkludera meddelanden som matchar sökord men förekommer utanför datumintervallet.

• Om du anger ett startdatum returnerar Arkiv alla meddelanden som skickats på eller efter det datumet.
    • Om du anger ett slutdatum returnerar Arkiv alla meddelanden som skickats på eller före det datumet.
  4. (Valfritt) I Villkor anger du en eller flera söktermer:

Söktermer får inte överstiga 2 000 tecken.

• Om du vill söka efter ett eller flera sökord i meddelandet anger du ord med ett plustecken (+) framför. Avgränsa orden med blanksteg. Exempel: +projekt +mål.
    • Om du vill söka efter en fras skriver du orden inom citattecken med ett plustecken (+) framför. Exempel: +"projektets mål".
    • Om du bara vill söka i direktmeddelanden skriver du is:dm. Om du bara vill söka i meddelanden i rum skriver du is:room.
    • Om du vill söka efter konto, datum eller meddelandeegenskaper använder du sökoperatorer.
  5. Klicka på något av följande:
    • Sök – kör sökningen och returnera en lista med meddelanden som matchar sökfrågan.
    • Exportera – exportera sökresultaten direkt och hoppa över förhandsgranskningen av dem. Läs mer om exporter
  6. När sökningen eller exporten är klar kan du göra följande:
    • Klicka på Expandera om du vill redigera sökningen.
    • Klicka på ett meddelande om du vill öppna en förhandsgranskning av det och konversationen där det ingår.
    • Klicka på Exportera om du vill exportera sökresultaten. Läs mer
    • Klicka på Spara om du vill spara sökfrågan. Läs mer
    • Klicka på Rensa om du vill tömma alla fält och påbörja en ny sökning.

Förhandsgranska meddelanden i sökresultat

När en sökning är klar kan du granska meddelandena som matchade den, se deltagarna och ladda ned bilagor.

Om du vill förhandsgranska ett meddelande klickar du på meddelandet i sökresultatlistan. En lista över meddelanden öppnas. I Arkiv inkluderas meddelanden från samma konversation eller tråd på följande sätt för att ge kontext:

Konversationstyp Kontextbaserade meddelanden i förhandsgranskning och export
  • Direktmeddelanden
  • Gruppchattar
  • Rum med infogade trådar
    (kallades tidigare rum utan separata diskussioner)

Meddelanden som skickas 12 timmar före och 12 timmar efter det matchande meddelandet.

Om det matchande meddelandet är ett infogat svar i ett rum med infogade trådar beräknas tidsintervallet från huvudmeddelandet (meddelandet som det matchade meddelandet svarar på). Alla huvudmeddelanden i fönstret inkluderas för att ge kontext, samt alla infogade svar på dessa huvudmeddelanden.

• Rum grupperade efter ämne
    (kallades tidigare rum med separata diskussioner)

Meddelanden under samma ämne som det matchande meddelandet som har skickats 12 timmar före och 12 timmar efter.

Obs! I långa konversationer är endast de första 1 500 meddelandena (upp till 900 MB, från och med 12 timmar före) tillgängliga i förhandsgranskningen. Om du exporterar sökresultaten ingår dock alla meddelanden som matchade sökningen för att ge kontext. Det omfattar även sådana som inte visades i förhandsgranskningen.

Meddelanden med ett har en eller flera bilagor. Om du vill ladda ned en bilaga förhandsgranskar du meddelandet och klickar på Ladda ned.