Google Tag Manager en gtag.js

Google Tag Manager en de algemene sitetag (gtag.js) zijn beide volledig ondersteunde methoden voor de implementatie van Google-producten, zoals Google Ads en Google Marketing Platform. Als u voor de keuze staat om Tag Manager of gtag.js te gebruiken, dan is dit het document voor u.

Tag Manager en gtag.js voeren vergelijkbare functies uit:

• Tag Manager is een tagbeheersysteem waarmee u snel en eenvoudig trackingcodes op uw website of in uw mobiele app kunt updaten via een webinterface.
  • gtag.js is het JavaScript-framework dat wordt gebruikt om tags van Google rechtstreeks aan webpagina's toe te voegen.

Beide oplossingen zijn gebaseerd op dezelfde basisinfrastructuur van Google en zijn volledig uitwisselbaar. U bent vrij de oplossing te kiezen die het beste bij uw behoeften aansluit.

U kunt Tag Manager overwegen als u over de volgende mogelijkheden wilt beschikken:

• De mogelijkheid om tags van zowel Google als derden te implementeren en te wijzigen
  • De mogelijkheid om tags voor zowel web- als mobiele apps te implementeren en te wijzigen
  • De mogelijkheid om vanuit een webinterface snel en eenvoudig tags te implementeren en wijzigen
  • Samenwerking en versiebeheer

U kunt gtag.js overwegen als u Google Tag Manager niet kunt gebruiken, of wanneer de volgende mogelijkheden belangrijk voor u zijn:

• De mogelijkheid tags rechtstreeks op webpagina's te installeren zonder tijd kwijt te zijn aan de installatie van een tagbeheersysteem
  • De mogelijkheid met uw tags rechtstreeks in JavaScript te werken zonder dat u hiervoor een aparte interface hoeft te gebruiken

Als u op dit moment Tag Manager gebruikt, kunt u dat beter blijven doen. Google Ads- en Google Marketing Platform-tags worden volledig ondersteund door Tag Manager. Het is niet nodig om extra op gtag.js gebaseerde code op uw site te implementeren als Tag Manager al wordt gebruikt.

Als u gtag.js gebruikt, kunt u op een later tijdstip upgraden naar Tag Manager.

Opmerking: Gebruik de optie aangepaste HTML-tag niet om op gtag.js gebaseerde tags te implementeren. Gebruik in plaats daarvan de oorspronkelijke tagtemplates van Tag Manager voor Google Ads, Analytics en Floodlight.