G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Tag Manager ja Google-tagi (gtag.js)

Tämä asiakirja on tarkoitettu heille, joille mittaus ei ole vielä tuttua ja jotka haluavat selvittää itselleen parhaiten sopivat taggausasetukset.

Tässä artikkelissa on yleistä tietoa Google-tagista (gtag.js) ja Tag Managerista. Jos olet ottamassa Google Analyticsia käyttöön sovelluksessa, tutustu myös Firebasen ohjeisiin.

Yleiskatsaus

Google-tagi on yksittäinen tagi, jonka voit lisätä verkkosivustolle sivusto- ja mainostulosten mittaamiseksi. Google-tagia tarvitaan datan lähettämiseen Google Adsiin ja Google Analytics 4:ään (GA4) eli kohteisiin.

Huom. Jos haluat vastaanottaa dataa Google-tagista, sinun on hyväksyttävä sen Googlen palvelun käyttöehdot, johon haluat saada dataa.

Mikä taggausvaihtoehto sopii minulle?

Voit käyttää pelkkää Google-tagia tai sen lisäksi Tag Manageria.

Tässä artikkelissa kerrotaan eri taggausvaihtoehdoista, jotta voit valita niistä itsellesi sopivimman.

Milloin kannattaa käyttää vain Google-tagia?

Kaikki mittaukseen liittyvät käyttötapaukset perustuvat Google-tagiin. Jos käytät Google Adsia tai GA4:ää, ne luovat Google-tagin puolestasi automaattisesti. Sen jälkeen lisäät Google-tagin verkkosivustolle.

Kun käytät Google-tagia:

• Voit käyttää yhtä Google-tagia koko verkkosivustolla sen sijaan, että ylläpitäisit useita tageja eri Google-tuotetileillä.
  • Voit mitata automaattisesti esimerkiksi katselukertoja, klikkauksia tai vierityksiä Google Analyticsissa. Lue lisää
  • Voit mitata automaattisesti konversioita ja kampanjan tuloksia Google Adsissa. Lue lisää
  • Voit määrittää Google-tagin asetukset Google-tuotteissa (esim. Google Adsissa, Google Analyticsissa tai Google Tag Managerissa) ja näin minimoida tarpeen tehdä koodimuutoksia sivustolle.

Tämä taggausvaihtoehto sopii etenkin markkinoijille, joilla ei ole web-kehitystiimiä tai jotka käyttävät sisällönhallintajärjestelmää (CMS). Jos tarvitset pelkästään oletusmittarit (esim. katselukerrat, klikkaukset ja vieritykset), ota Google-tagi käyttöön kerran, niin olet valmis.

Valmiina aloittamaan?

Haluatko tehdä enemmän itse?

Voit lisätä Google-tagiin seuraavat taggausvaihtoehdot:

• Google Tag Manager (suositus)
  • gtag.js.

Mikä gtag.js on?

gtag.js on JavaScript-kehys, jonka avulla voit lisätä Google-tagit suoraan verkkosivuille. Sinun on oltava perehtynyt HTML:ään, CSS:ään ja JavaScriptiin, jotta voit käyttää gtag.js:ää tehokkaasti.

Tämä taggausvaihtoehto sopii parhaiten taggauksesta vastaaville web-kehittäjille, jotka ylläpitävät vain Google-tageja. Käyttämällä gtag.js:ää voit lisätä tagit suoraan verkkosivulle ja jättää taginhallintajärjestelmän käyttöönoton väliin.

Huom. Google-tagi (gtag.js) voi lähettää dataa vain Googlen palveluihin.

Jos taggaustarpeesi muuttuvat, voit myöhemmin siirtää tagit Google Tag Manageriin.

Mikä Google Tag Manager on?

Tag Manager on taginhallintajärjestelmä, jonka avulla voit päivittää verkkosivustolla tai mobiilisovelluksessa olevat tagit helposti ja nopeasti verkkokäyttöliittymän kautta. Voit käyttää Google-tagin lataamiseen verkkosivustolla Google Tag Manageria. Tämä vastaa Google-tagi (gtag.js) ‑koodinpätkän lisäämistä sivustolle.

Tag Manager tukee Googlen tageja, monia kolmannen osapuolen tageja ja jopa omia tageja. Katso kaikki tuetut tagit.

Tämä vaihtoehto sopii parhaiten taggaugsesta vastaaville markkinoijille, joiden on ylläpidettävä Googlen ja kolmannen osapuolen tageja. Se sopii myös tagien järjestelmänvalvojille ja mainostoimistoille, ja sitä voi käyttää sivuston koodimuutosten yhteydessä.

Google Tag Manager ja gtag.js

Seuraavasta taulukosta näet Tag Managerin ja gtag.js:n erot.

gtag.js (koodin käyttöönotto)

Google Tag Manager (taginhallintajärjestelmä)

Sinun on kirjoitettava koodia tagien käyttöönottamiseksi ja verkkosivustokokoelman muokkaamiseksi.

Voit ottaa käyttöön ja muokata sekä Googlen että kolmannen osapuolen tageja lennosta muokkaamatta koodia.
Katso kaikki tuetut tagit

Voi lähettää vain Google-tuotteiden dataa.

Voi lähettää Google-tagien, kolmannen osapuolen tagien ja omien tagien dataa.

Sinun on ylläpidettävä tageja koodista käsin ja ehkä kopioitava koodi eri alustoja (esim. verkkoa ja sovellusta) varten.

Voit ylläpitää tageja verkkosivustoa ja sovelluksia varten suoraan osoitteesta tagmanager.google.com

Versionhallinta riippuu siitä, miten ylläpidät koodia.

Voit tehdä yhteistyötä muiden kanssa työtilojen ja versionhallintatagien avulla.

Palvelinpuolen taggaus on mahdollista. Tarvitset edelleen Google Tag Manageria palvelinsäilön käyttöönottoon ja käyttöön.

Tag Managerin avulla voit helposti ottaa tageja käyttöön palvelimella. Jos mietit tätä vaihtoehtoa, tutustu asiakaspuolen ja palvelinpuolen taggaukseen.

Yhteensopiva staattisen sivuston luontitoimintojen, CMS:ien sivustotyökalujen tai manuaalisesti luotujen, JavaScriptiä tukevien HTML-sivujen kanssa.

Yhteensopiva useiden CMS:ien ja sivustotyökalujen kanssa. Jos järjestelmäsi ei tue Tag Manageria, käytä Google-tagia (gtag.js).

Hinta: maksuton

Hinta: maksuton

Oletko valmis käyttämään Google Tag Manageria?

Asenna Tag Manager ja ota se käyttöön →

Jos käytät jo Tag Manageria, jatka sen käyttämistä. Tag Manager tukee Google Ads- ja Google Marketing Platform ‑tageja, eikä sinun tarvitse ottaa sivustolla käyttöön muuta koodia gtag.js:n avulla, jos Tag Manager on jo käytössä.

"Google Analytics: GA4‑määritys" ‑tagi on nyt Google‑tagi

Jos sinulla on ollut käytössä GA4-määritystageja, ne on päivitetty Google-tageiksi automaattisesti. Mittaus ja ominaisuudet toimivat aivan kuten ennenkin, eikä sinun tarvitse tehdä mitään.

GA4‑tapahtumatagit pysyvät ennallaan.

Seuraavat vaiheet