Google Tag Manager og gtag.js

Google Tag Manager og det globale websitetag (gtag.js) er begge fuldt ud understøttede metoder til implementering af Google-produkttags såsom Google Ads- og Google Marketing Platform-tags. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge Tag Manager eller gtag.js, bør du læse dette dokument.

De funktioner, Tag Manager og gtag.js bruges til at udføre, minder om hinanden:

• Tag Manager er et system til administration af tags, der giver dig mulighed for nemt og hurtigt at opdatere sporingskoder på dit website eller i din mobilapp fra en webgrænseflade.
  • gtag.js er den JavaScript-ramme, der bruges til at tilføje Google-tags direkte på dine websider.

De to løsninger er baseret på samme centrale Google-infrastruktur og kan anvendes til samme formål. Du kan med andre ord frit vælge den løsning, der passer bedst til dine konkrete behov.

Vi anbefaler, at du vælger Tag Manager, hvis du har behov for følgende:

• Mulighed for at implementere og ændre både Google- og tredjepartstags
  • Mulighed for at implementere og ændre tags til både websider og mobilapps
  • Mulighed for at implementere og ændre tags løbende fra en webgrænseflade
  • Funktioner til samarbejde og versionsstyring

Vi anbefaler, at du vælger gtag.js, hvis du ikke kan bruge Google Tag Manager, eller hvis følgende muligheder er vigtige for dig:

• Mulighed for at installere tags direkte på din webside uden først at skulle konfigurere et system til tagadministration
  • Mulighed for at arbejde med dine tags direkte i JavaScript uden at skulle benytte en separat grænseflade

Hvis du i øjeblikket bruger Tag Manager, skal du fortsætte med at gøre det. Google Ads- og Google Marketing Platform-tags understøttes fuldt ud i Tag Manager, og der er ikke behov for at implementere yderligere gtag.js-baseret kode på dit website, hvis du i forvejen bruger Tag Manager.

Hvis du i forvejen bruger gtag.js, kan du altid opgradere til Tag Manager på et senere tidspunkt.

Bemærk! Du skal ikke bruge indstillingen Tilpasset HTML-tag, når du implementerer gtag.js-baserede tags. Du skal i stedet bruge indbyggede Tag Manager-tagskabeloner til Google Ads, Analytics og Floodlight.